Jump to content
Vespaforum.be

Speedracer

Members
 • Posts

  2,930
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Speedracer

 1. Iets meer trillingen en iets meer koppel afhankelijk van waar je een dikke pakkign steekt. De piston gaat 1.5mm verder omhoog en zakt 1.5mm dieper. Dus ofwel moet de cilinderkop, of de volledige cilinder samen met de kop 1.5mm omhoog zodat de piston in bovenste dode punt niet tegen de cilinderkop raakt. Als je de dichting tussen de kop en de cilinder steekt krijg je in de meeste gevallen meer koppel in lage toeren. Als je de dichting tussen de cilinder en het carter steekt krijg je in de meeste gevallen meer koppel in hoge toeren.
 2. "Rat-Look bikes are motorcycles that have been deliberately styled to look like ratbikes." die zijn 'fake'... 😉
 3. Wikipedia is uw vriend: Rat bikes are motorcycles that have fallen apart over time and have been kept on the road and maintained for little or no cost by employing kludge fixes and improvised repairs, with little or no consideration given to appearance. Rat-Look bikes are motorcycles that have been deliberately styled to look like ratbikes. The concept of keeping a motorcycle in at least minimally operational condition without consideration for appearance has probably characterized motorcycle ownership since its earliest days.The essence of a rat bike is keeping a motorbike on the road for the maximum amount of time while spending as little as possible on it. This calls for adaptation of parts that were not designed to fit the model of bike in question. While the origin of the term rat bike is unclear, it may be attributable to custom motorbike magazines, and retrospectively applied. Most rat bikes are painted matte black but this is not a requirement Dus in de geest van de definitie is dat in jouw geval een stuk ijzer onder de rotte bodemplaat lassen om de scooter 'structureel' intact te houden, en al de rest zo goed en zo kwaad mogelijk te hergebruiken om 't ding functioneel en 'min of meer' rijvaardig te krijgen...
 4. De achterremkabel van in het begin dik geweest is omdat de voorrem altijd al op de ballen trok, zeker als 't nat ligt. Toen ze de schijfrem geïntroduceerd hebben was 't de moeite niet om aan de set up te wijzigen, dus bleven ze gewoon alle bestaande stukken gebruiken. Enkel op de laatstse PX'en met de zelfcentrerende remschoenen begin dat remsysteem op iets te trekken. Maar iedere PX die wat intensief gebruikt wordt verliest na verloop van tijd de mogelijkheid om de remkracht goed te doseren omwille van de interne wrijving van de kabel en de beperkte koppelarm van de remhendel. De grootste troef van de schijfrem is naast de remkracht immers de remdosering. Dat is ook de reden dat zowat iedere tweewieler (inclusief zowat elke nieuwe moderne scooter met dezelfde belachelijke gewichtsverdeling als de PX) vooraan een schijfrem heeft. Ook off road werkt een schijfrem vooraan goed zolang je in een rechte lijn naar beneden rijdt met off road banden. Ik zie op alle Trail/MX-motoren toch ook steeds een grotere schijfrem vooraan dan achteraan. Ook weer vooral ivm de dosering en de mogelijkheid om met je hand de gashendel te bedienen en met 1 of 2 vingers de voorrem. ik geef je natuurlijk gelijk, op een moderne moto met een veel efficiëntere gewichtsverdeling werkt dat natuurlijk nog veel beter, maar op een PX is dat zeker geen overbodige luxe. Zeker niet zodra je wat (in de mate van het mogelijke op een Vespa) sportiever gaat rijden.
 5. Waarschijnlijk daarom dat Piaggio vanaf 2000 op alle PX'en een schijfrem gemonteerd heeft...
 6. Ben je zeker dat je de juiste dichting hebt? Er zijn 2 verschillende binnendiameters. Daarnaast denk ik erder dat de dichting 'te ver' in het carter zit ipv niet ver genoeg.
 7. GT200l motor is Leader-type motor met carbu. GTS125 is Quasar-type motor met ofwel carbu of Injectie. Los van de ophanging die anders is en eventueel de bijkomende Lamba-sensor is er best wat verschil tussen de 2 en ga je moeten contactslot en sleutel herkenning Sting van de oude scooter overbouwen of de start onderbreker zal verhinderen dat je kan starten. Zeker geen plug&play
 8. en alle lampjes en de claxon vervangen door 12v exemplaren
 9. Nieuwe handvaten kan je monteren met haarlak. Goed inspuiten en handvaten opschuiven terwijl 't nog nat is. Eenmaal uitgehard werkt dat als een soort lijm.
 10. tot hij zijn aansteker bovenhaald... ?
 11. ziet er eerder de vorm uit van de claxon dan de motor, en zo 'oud' ziet die er niet uit ook...
 12. Iedere euro waard Maurice
 13. houd rekening met een zeer zwaar vliegwiel in vergelijking met 'normale' motoren en de schuine vertanding van de koppeling naar de Primaire as. Maar voel u vrij om een standaard PX bij Sam op de rollenbank te zetten en het vermogen op het achterwiel te meten...
 14. dat gaat natuurlijk alleen als die mens dat ooit op zijn naam gezet heeft, zoniet is't bij de vorige vorige eigenaar te doen... en dan wordt 't ingewikkeld...
 15. Achteraf gedaan...
 16. Jean, ik heb waarschijnlijk nog een origineel GS160 stuurslot liggen met sleutel als je ooit zou willen vervolledigen. Ik heb er zelf 5 jaar mee gereden zonder problemen.
 17. dat kan zeker! Gaten worden per 5 of per 10 geleverd, verpakt in aluminium-folie.
 18. Is Geert zijn groene Perrier-T ook niet zo? Voor de liefhebbers heb ik nog zo'n setje snelheidsgaten met lichten die ik nie meer ga gebruiken Deze zitten momenteel nog in een frame gemonteerd dat ironisch genoeg 20 jaar geleden ook een squaretail was.
 19. Da's goe geplooid! Ik heb enkele jaren geleden mijn GS zo rond een Mercedes Jeep voorwiel geplooid maar gelukkig beter vanaf gekomen dan jij... pijnlijk om je scooter zo te zien é...
 20. Gewoon terugkeren naar de spuiter en vragen wat hij daaraan gaat doen...
 21. Houd er ook rekening mee dat de dag van vandaag een Vespa restaureren aan onderdelen 500-1000 euro meer kost dan 10jaar geleden omdat de kost van de onderdelen sterk gestegen is.
 22. Dat ziet eruit als een 50cc cilinderkop op een 70cc cilinder? De verbrandingskamer in de cilinderkop is niet symmetrisch omdat de bougie niet centraal in de cilinderkop zit dus 't kan wel dat de piston niet rondom tegen de kop zit. De diameter van de verbrandingskamer in de cilinderkop moet steeds enkle mm groter zijn dan de boring van de cilinder.
 23. Alles tussen 1.2 en 1.5 is goed.
 24. Hier staat 't serienummer, dit kan je ingeven op Scooterhelp, en dan weet je precies wat je hebt... Ik vermoed een Spaans 150 blok.
×
×
 • Create New...