Jump to content
Vespaforum.be

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. OPGELET ! Nieuwe startlocatie. We vertrekken aan ons nieuw clublokaal cafΓ© Buurthuis, Pastoriestraat 1, 3360 Bierbeek (Korbeek-Lo) tgo de kerk en niet meer in Haasrode aan den Deugniet zoals de voorbije jaren
 3. Misschien ook nog een tip voor de lichten. Laat deze altijd afstellen door een garage die goede contacten heeft met de keuring. Het ijkingstoestel dat de keuring gebruikt kost een garage +/- 5000 euro. Dus veel garages stellen de lichten af op hun eigen manier. Bij de autoveiligheid in Heist op Den Berg keuren ze moto's en 1,6km verder op de baan richting Aarschot voor de rotonde aan de linkerkant is een motorzaak. Ik heb de eigenaar leren kennen op de parking van de autokeuring. Hij weet hoe de lichten van een GTS juist moeten worden afgesteld.
 4. Ja die man liet het me zien. Hieronder een gelijkvormigheidsattest van een 50cc, maar daar staat de index ook op.
 5. f4_1400

  Px125 internals

  Dat alvast naast de stoel gaan liggen was een goede tip; toch beter blijven uitkijken naar een sloopblok dan.
 6. correct volgens de manual, staat dat vermeld op het gelijkvormigheidsattest? Vind het wel knap dat zij dat gezien hebben...
 7. ik zoek een spiegel voor mijn GS 150, zijkant met klip. Ben ah kijken voor een authentiek en origineel model, maar kom er niet uit. Graag jullie advies. Welke (origineel) model zou ik best kiezen, heeft iemand ervaring met bepaalde modellen? en zo ja, heeft iemand eventueel één te koop?
 8. Yesterday
 9. Hier de twee foto's. Resolutie is niet geweldig. Beiden zijn gemaakt tijdens de Audax 1952 in Milaan. Nicole Ickx is de dame links tussen de duiven. Op de tweede foto waarschijnlijk ergens op de tweede rij.
 10. Op het achterwiel heb ik een 56p moet 62p zijn. De snelheidsindex is evenredig met het max. toelaatbare gewicht. De keuring liet me de tabel zien.
 11. ik neem aan dat je deze groep al geraadpleegd hebt ? https://www.facebook.com/groups/272864592730302 en https://www.facebook.com/groups/172661919416966
 12. Voor de restauratie van mijn GS 160 MK1 ben ik op zoek naar een origineel zijpaneel (kant motor). Het zijpaneel moet niet in O-lack zijn. Laat gerust iets weten indien je er eentje liggen hebt of tegenkomt op de 1 of andere site. Groeten, Kris (Ik ben dus niet op zoek naar een nieuw zijpaneel van SIP of Scootercenter)
 13. is dat euvel met uw voor of achterband? Achterband heeft normaal een load index 62... terwijl de voorband een load 51 zou moeten hebben. (volgens de manual van een 300)
 14. Niet nodig; nieuwe borgring is al binnen! Ik weet al bijna zeker dat ik de oude een dag na plaatsing ga terugvinden... πŸ˜…
 15. vreemd... je bent dan niet afgekeurd omwille de snelheidsindicatie maar omwille van de belastingsindex, maw het gewicht dat je band mag hebben. Zie onderstaande tabel. P is de snelheid en deze is ok tot 150 km/h
 16. Even laten weten dat mijn GTS gisteren is afgekeurd omwille van een foute achterband en stand van het voorlicht. Met de stand van de lichten hebben al meerdere eigenaars gevloekt. Maar de snelheidsindex van je banden controleren voor je naar de controle vertrekt? De man was wel zo sympathiek me de kans te geven het zelf wat te corrigeren maar met de GTS is dat niet op 123 gefikst. Even kort, ik heb de GTS in prima staat gekocht van een eerlijke verkoper. De vorige eigenaar had ooit een lekke band. Heeft die band laten vervangen door een goedkopere band met een lagere snelheidsindex zonder hiervan iets te weten. De band is zo goed als nieuw maar moet eraf omdat er een 56P op ligt en het moet een 62P zijn. Voor de periode van de verplichte keuring geen probleem, nu dus wel. Even ter informatie, wat werd nagezien: -werking lichten. -remmen op een rembank is best gevaarlijk als je te brut remt. (Je moet je Vespa zelf in bedwang houden) -emissie -alle cijfertjes op het gelijkvormigheidsattest -alle serienummers (plakaatje en ingeslagen nummers, meestal onder het zadel) -speling op de wielassen -lekken van leidingen -banden (niet alleen profiel ook maat en snelheidsindex)
 17. Kan geen kwaad. Kan je ook vastzetten na het sluiten van de carter.
 18. Last week
 19. Okeej, terug naar de orde van de dag! πŸ˜… Borgring van de nevenas kwijtgespeeld, dus het blokje nog altijd niet gesloten, maar wel de kabelboom opnieuw getrokken als ook de nieuwe buitenkabels! Nog efkes en ze rijdt weer 😎
 20. Olio d'Olivia vergine? 🀣
 21. Wat was de naam ook alweer van die olie die zo ontzettend lekker rook na verbranding? Ik ben van 76... Camino tijdperk dus.
 22. Top! Heb er meteen 3 besteld, en was alsnog niet veel duurder dan 1 fles half-synthetisch πŸ™‚
 23. Hey mannen en vrouwen, ik ben wel eens met mensen gaan touren - was trouwens nen hele hoop toen πŸ™‚ Ik rijd zelf ook al jaaaaaaaren met mijne favoriet, nu mijne 3de al onder mn gat en dat is nen gewoon basic Vespa px 125 de laatste de px komt van de Sam LambFindr, goeie eerlijke deal, ook prijs was hoe ik het ook in mn hoofd had dus de laatste aankoop was direct ook inorde en dag later al mee op de baan.. Nog proper gezet door de Kris(tian) de Colfmaeker dus ik vlieg gelijk een echte wesp zou moeten vliegen op straat, dank daarvoor mannen! Maar ik zoek nu ne APE omdat ik iets van plan ben op kleine festivals, niet per se er ne foodtruck van te maken - ik wil m het liefste zo origineel mogelijk houden. Dus wie is hier de APE kenner? πŸ™‚ OF msss nog beter; WIE heeft er nog ene staan, mag wa werk aan zijn, da komt dan wel goed. Tips, hints, t ga gene pizza worden maar enchiladas, tacos, burritos, Mole, El Pastor en ofcourse Mezscal, zonder da zedde mr nen halve vind ik , hehe. Persoon die mij naar DEN ("eureka!!") ... winnende APE die ik koop begeleid of paar goei tips geeft eet de rest van zn leven GRATIS in mijn TACO ape'ke, incl de mezscal! πŸ™‚ Dus t zou tegen deze zomer al in actie mogen komen, ik heb nl alles al, behalve .... idd nen ape (volgens de italianen mtte ook "a'pee" zeggen en nie Ape zoals den aap - pas ook maar van een Italiaanse madam te horen gekregen πŸ˜‰ Ge kunt me bereiken op guitarzandmore@outlook.be maar beter mne prive mail = wwedz@hotmail.com Thanks alvast en aarzelt nie om efffe te mailen ofzo, of belt: 0473 818082 (wim weyts) Muchos Gracias amigos!
 24. Michel, mooi materiaal πŸ™‚πŸ‘ ik denk dat Mevrouw Ickx rechts op de foto staat. Op de verdere foto’s met het nummer 8. Er staan op internet nog ergens twee foto’s van haar in Milaan. Die andere mevrouw staat er ook bij. Zal straks eens zoeken.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...