Jump to content
Vespaforum.be

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Beste Wim, Google even op Joey Schaar en die heeft complete sets passend voor jouw vespa om een grote of kleine beurt uit te voeren. En er staan van hem ook veel filmpjes op YouTube waarop je moet letten en het onderhoud zelf uit te voeren. Ik heb mijn lx daar ook in onderhoud voor de grote beurten en de kleine doe ik zelf. Succes!
 3. Yesterday
 4. Na het in elkaar bouwen van je motorblok de werkbank opruimen en tot de ontdekking komen dat je misschien toch niet goed geteld hebt bij het in elkaar zetten van het naaldlager.
 5. Tony, zeg het eens… hoe groot is jouw interesse? 😉
 6. nero

  Vespa 50r

  Controleer de elektrode afstand van de bougie. Die zou ongeveer 06mm moet bedragen. De meeste bougies hebben een grotere elektrode afstand van het fabriek uit. Vis-platinees zijn idd geen ideaal als die niet perfect afgesteld staan. Een elektronische ontsteking plaatsen is een goed alternatief. Is de bougie vettig als de motor niet wil aanslaan? Dit kan wijzen op olieverlies langs de oliekeerring kant koppeling. Rookt de vespa overmatig bij het draaien/ rijden? Groetjes, nero.
 7. Om nog precieser te zijn een PX 200 E GS (post 1983 Lusso/EFL frame).
 8. Bedankt! Volgens het Duitse boekje staat GS voor Grande Sport en heeft een VSE1 blok met 12pk. De kleur heet California green en ik heb deze nog niet eerder gezien! Van 1993 om precies te zijn
 9. Enkel in Duitsland. Funky zeldzaam kleurtje inderdaad!
 10. Propere scooter! Van 1995 dus? Ik wist niet dat de PX200E GS een specifieke badge had, behalve dan die met de T5 frame. Gaat die badge dan over die cylinder, standaard 12pk ipv 10pk cylinder?
 11. Hallo, Al waanzinnig slechte recensies gelezen over de UEX Motorail vanuit Dusseldorf naar Verona en Innsbruck... Vieze oude rammelende treinen en ook erg onbetrouwbaar of de rit echt zal plaatsvinden. Iemand deze al gedaan? Ik dacht @peelke maar kan precies niet terugvinden. merci Nic
 12. StefanM

  Vespa 50r

  Benzinekraantje + benzineslang gecheckt? Dit was bij mij het probleem, kwam wel benzine in de vlotter maar liep niet goed door. Eenvoudig te checken!
 13. welkom en veel plezierige km's gewenst op uw groene schoonheid!
 14. Sjoerdo

  Vespa 50r

  zit dan waarschijnlijk ergens in je ontsteking, condensator vervangen en je puntjes even goed schoonmaken.
 15. Last week
 16. Welkom Marco...een mooi verhaal & een mooie groene Vespa 200...en ook nog eens mooie plannen voor de toekomst...veel rijplezier 😊
 17. Hallo! Even voorstellen, mijn naam is MarCO. Sinds een kleine 10 jaar weer aan het brommeren met vrienden, eerst met een Puch Maxi die ik ook had als 16 jarige puber. Compleet gerestaureerd, was heerlijk om te doen maar op lange tochten van ca 200km was het met mijn lengte niet te doen. In 2012 een vespa lx 4takt aangeschaft en daar ook van alles aan gedaan en een kleine 10000km mee gereden. Rijdt geweldig, langste rit 320km op 1 dag en miste alleen het schakelen. 3 jaar geleden mn motorrijbewijs gehaald met het idee om een sprint te kopen. Inmiddels waren deze mij te duur geworden en enkele maanden geleden actief gaan zoeken naar een p200e en gevonden in Duitsland: van 1e eigenaar die er van zn 50e tot z'n 80e mee heeft gereden en dat ben ik ook van plan! Staat op kenteken, inmiddels 500km mee gereden, dit jaar 2 ritten met vrienden gepland naar Duitsland en Zeeland, volgend jaar naar de Alp days!
 18. Hallo! Even voorstellen, mijn naam is MarCO. Sinds een kleine 10 jaar weer aan het brommeren met vrienden, eerst met een Puch Maxi die ik ook had als 16 jarige puber. Compleet gerestaureerd, was heerlijk om te doen maar op lange tochten van ca 200km was het met mijn lengte niet te doen. In 2012 een vespa lx 4takt aangeschaft en daar ook van alles aan gedaan en een kleine 10000km mee gereden. Rijdt geweldig, langste rit 320km op 1 dag en miste alleen het schakelen. 3 jaar geleden mn motorrijbewijs gehaald met het idee om een sprint te kopen. Inmiddels waren deze mij te duur geworden en enkele maanden geleden actief gaan zoeken naar een p200e en gevonden in Duitsland: van 1e eigenaar die er van zn 50e tot z'n 80e mee heeft gereden en dat ben ik ook van plan! Staat op kenteken, inmiddels 500km mee gereden, dit jaar 2 ritten met vrienden gepland naar Duitsland en Zeeland, volgend jaar naar de Alp days!
 19. De leute van een oude vis-platiné ontsteking 🤗
 20. TANO

  Vespa 50r

  met choke.grtjs ja ik heb vonk ik heb er een volledige nieuwe cilinder met piston en sigmenten gemonteerd
 21. Heb je vonk? Benzine is er, want je bougie is nat.
 22. jeansprint

  Vespa 50r

  Meestal doet een nieuwe cilinder/piston combinatie wonderen bij slecht startende small frames.
 23. nero

  Vespa 50r

  Start je met of zonder choke? Groetjes, nero.
 24. TANO

  Vespa 50r

  hallo , ik heb een probleem met starten als ik kick dan slaat de motor niet aan en na enkele keren geprobeerd te hebben is mijn bougie nat en na het zuivermaken start hij wel wie kent dit probleem ? mijn vespa is een 50r smallframe 2takt
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...