Jump to content
Vespaforum.be

Andy72

Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Plataanse wespen (clubke van de straat)
 • Mijn Scooter(s)
  VNB1 T2 Augsburg
  P125X (sold)
  GTV125 (for sale)
  GTS125SS (sold)
  PX200E
  GTS 250
  Kawasaki EN500 (for sale)
  GTV 300 via della monda
  LXV 125 via della monda (for sale)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Lommel
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Andy72's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • One Year In
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

33

Reputation

 1. Andy72

  rijbewijs

  Wij hebben iets soortgelijks in ons groepje... de meesten zijn ondertussen gewoon voor het rijbewijs gegaan, maar het loopt spaak met een vriendin die juist met de voeten aan de grond geraakt. Zij heeft al een poging ondernomen om de lessen te volgen met een reguliere schakel moto, maar de combinatie schakelen en voeten niet volledig aan de grond brengt te veel onzekerheid met zich mee. Lessen gestaakt dus. Volgens het examencentrum (Geel) waar ik navraag heb gedaan, moet het mogelijk zijn om met een automaat de examens af te leggen. Het probleem stelt zich dat het parcourgedeelte verplicht met een motor van de rijschool dient afgelegd worden... we zijn nog steeds op zoek naar een rijschool die dit aanbied. Succes... als iemand een oplossing weet hoor ik het graag.
 2. kan inderdaad zijn, ik bedoel maar als je de andere sleutel er naast houd, gaat deze chip zijn werk doen en zal de vespa starten. Dan moet het inleerproces terug uitgevoerd worden. Of de chip in de nieuwe sleutel ontbreekt of werkt niet...
 3. als je de sleutel kan draaien, lijkt me dat mechanisch in orde (niet helemaal, omdat het niet soepel gaat). Volgens mij moet de startonderbreking al omzeilt worden, wanneer je de master key (bruine) kort genoeg langs de andere sleutel houd.
 4. volgens je chassisnr is het een 2 klepper... "ZAPC38300" Bouwjaar '05-'09. Die van jou waaarschijnlijk pas ingeschreven in 2010.
 5. Andy72

  papieren

  Ik zou er ook niet aan beginnen... niet voor niks dat hier een apparte rubriek voor is.
 6. De foto op die site komt niet overeen met de dichting die er in zit... onderstaande dichting wel, maar die set is verre van volledig... eigenlijk zou ik ook het o-ringetje bestaande uit drie samengevoegde ringen achter de aansluiting elecktrische choke moeten hebben... dat was een beetje geplet.
 7. Hallo, ik ben op zoek naar een complete revisie set voor de Keihin CVEK 30 carburateur... en vind niet onmiddellijk een set met alle dichtingen etc. De gangbare webshops bieden wel een paar onderdelen aan, maar niet echt waar ik naar op zoek ben.
 8. Andy72

  moto-cam

  Iemand ervaring met de installatie van een moto cam op zijn vespa? Welk systeem heb je gebruikt en wat zijn de voordelen ervan? Het "Motocam E6L 2CH Dual Wifi motor dashcam" systeem is verheen het goedkoopste, maar krijg je daar achteraf spijt van omwille kwaliteit, gebruiksgemak etc?
 9. die met katalysator is EU gehomologeerd... dus street legal. De onderste niet... Bij eventuele keuring en in het buitenland, zal je met de gehomologeerde geen problemen hebben, mits je niks veranderd hebt. De onderste daarentegen is in principe enkel op circuit toegelaten omwille van milieunormen. Een katalysator kan niet goed met alle soorten benzine om...
 10. Andy72

  oude bandjes

  vervangen die handel... ik heb momenteel ook redelijk oude bandjes op m'n PX. Het vervangen zit in de winterplanning. Het rubber gaat vooral door de zon verduren en gaat ervoor zorgen dat de banden niet meer zo goed het contact met de weg houden. Wanneer je scheurtjes zou zien, zit je zelfs een stadium verder. Waarschijnlijk heb je binnenbanden, indien niet is het zelfs een absolute nogo, een klapband is niet uit te sluiten. In Duitsland is de maximum leeftijd van een band bepaald op 6 jaar... bij controle blijf je staan...
 11. lang geleden de vraag... maar zie geen antwoord. Klepaanslag kan de speling vergroten.
 12. misschien ene niet-over-nadenken prijs verkregen... het zou mij ook kunnen overkomen 😀
 13. De gain en kabel inderdaad een 10cm kunnen inkorten... alles lijkt nu terug te functioneren. Dit zou zo maar eens de reden kunnen zijn dat ik mijn eerste koppeling naar de vaantjes heb gekregen. Straks eens een ritje maken ... fingers crossed. Als alles goed gaat, hebben we weer een en ander geleerd.
 14. Inderdaad heel geslaagd!!
 15. ook nieuwe gain... zal de lengte etc al eens checken... heb deze in ieder geval niet ingekort.
×
×
 • Create New...