Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Speedracer

Leden
 • Aantal items

  2771
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  35

Speedracer last won the day on July 12 2018

Speedracer had the most liked content!

Community reputatie

346 Excellent

Over Speedracer

 • Titel
  Old School speed freak metal artist

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  'Dirty Devils SC Belgium', 'Vespa club Gent'
 • Mijn Scooter(s)
  Lambretta SX225
  Lambretta 125 Special
  Bajaj T5 Polini
  BMW R100 1978

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Oostakker
 • Land
  België

Contact Methods

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Speedracer

  Wijzers instrumenten

  10 euro + verzending? Ik ga ze wel niet proberen te demonteren met 't risico dat ik ze plooi of breek, dus ik ga je de complete unit opsturen. Stur me uw gegevens via PM en dan kan ik de verzendingskosten bevestigen. In't verleden heb ik verschillende keren met Kiala gewerkt en dat lip goed, meestal rond de 4.5euro verzendingskosten.
 2. Speedracer

  Wijzers instrumenten

  Ander kleur van wijzer maar wellicht nog bruikbaar...
 3. Speedracer

  Wijzers instrumenten

  Ik heb nog een volledige teller los liggen uit afbraak met waarschijnlijk goede wijzers, ik bekijk 't deze avond eens
 4. Speedracer

  Ombouw naar voetschakeling

  Koppelings’hendel’ veronderstel ik...? Kwestie van verwarring te vermijden é ;-)
 5. Speedracer

  Ombouw naar voetschakeling

  https://scooterlab.uk/vespa-sequential-gear-selector-motorino-diavolo-news/
 6. Speedracer

  Overbrengingsdeksel vespa gt gezocht.

  Kwinten "Mister T" Tijsebaert heeft wellicht nog zoiets op een afbraakblok liggen...
 7. Speedracer

  O-Lak lambretta jet 200

  Machtig ding... enjoy!
 8. Speedracer

  Verschillend stuur lambretta Li-2 eibar wintermodel

  Ongeveer... op een Italiaanse Li hangen aan het beenscherm twee bevestigingsbeugels voor ‘t de onderste bevestiging voor het voorspatbord die er bij een Spaanse niet zijn. Daarnaast mis je enkele bevestigingspunten op de Italiaanse voorvork voor het Spaanse spatbord.
 9. Speedracer

  Verschillend stuur lambretta Li-2 eibar wintermodel

  De gewone Eibar Lambretta Serie II is dezelfde als de Italiaanse behalve het meedraaiend voorspatbord. Toen in Italië de Serie III uitkwamen hebben de Spanjaarden het zogenoemde Winter-model geïntroduceerd, dit met een Serie II-stuur dat aangepast werd waarop een Serie III voorlicht zat.
 10. Speedracer

  GTS 300 modeljaar 2017 foto's en specificaties.

  Als je met dezelfde spuitbus op twee verschillende grondlagen spuit, bijv de één zwart en de ander grijs ga je ook al een ander eindresultaat bekomen....
 11. Speedracer

  Bigbox voor p200e

  Met alle respect Fre maar da's zowat de slechtste manier om iemand aan te raden een uitlaat te monteren... Een uitlaat moet steeds spanningsvrij gemonteerd worden, of toch zo spanningsvrij mogelijk. Als de uitlaat van de leverancier uit niet past, gewoon foto's trekken en terugsturen. Als iedereen 'slechte' onderdelen blijft forceren/aanpassen en monteren ipv terugsturen gaat er bij de leverancier nooit de motivatie komen om passende onderdelen te leveren of de controle op zijn productieproces op te voeren. Bij SIP bijvoorbeeld kan je zoiets gewoon terugsturen, maar 't kost wat tijd en moeite. Als je de 'slechte' uitlaat toch wil monteren, dan moet deze aangepast worden tot je deze spanningsvrij kan monteren. De buis aan de cilinder kan je niet veel mee doen, of je moet deze warm gloeien en voorzichtig verbuigen tot hij wel past of afslijpen en herlassen maar da's buiten de mogelijkheden/capaciteiten van de gemiddelde monteur. Aan de andere kant van de uitlaat kan je wel 't montagegat voor de bout vergroten/verplaatsen tot de uitlaat correct gemonteerd kan worden. Wellicht moet je hiervoor de kooimoer aan de andere kant verwijderen en een losse moer monteren (dit lukt mits een beetje handigheid als je de achterveer losmaakt en de motor in het frame kantelt). Iedere uitlaat die onder spanning gemonteerd wordt zal na verloop van tijd beginnen scheuren, soms is dat snel, soms is dat traag, maar 't is een foute manier van werken. We hebben 't hier niet over een goedkope budget Sito-uitlaat van 50 euro waar je zoiets verwach é gasten, da ding kost f`µéking 180 of 200 euro, eis gerust wat waar voor uw geld!
 12. Speedracer

  Vespa's en lambretta's op racecircuit zolder ?

  Op mijn ervaring afgaande (iedere editie van Cobblestone/Cobblesoul-rally gereden en op circuit gezeten in Lelystad en Francorchamps op de scooter) vraag ik me af of het de moeite is om ee ncircuit zoals Zolder af te huren. Wat ik bedoel is dat je een circuit wil hebben dat technische genoeg is voor een scooter. Anders is het gewoon rondjes rijden zonder verkeer en kan je evengoed in de Ardennen gaan cruisen... 't Circuit is Lezennes waar we met de Cobblesoul-Rally indertijd heen ging is que formaat ideaal (voor mij toch) want het is een relatief 'klein' circuit, ergens 't midden tussen een kart-circuit en een moto-circuit. Circuit van 'Lelystad' in Nederland werd in 't verleden ook enkele keren afgehuurd door een Nederlandse club en dat was en cartcircuit dat zeer technisch was maar eigenlijk te kort voor snelle scooters. Snel genoeg om de topsnelheid van zowat elke scooter uit te dagen en toch technische en breed genoeg met verschillende inhaallocaties. En dat maakt 't uitdagend om er met de scooter rond te gaan. Een circuit zoals francorchamps is veel te groot, en 't cart-circuit binnenin Francorchamps is eigenlijk net 'te' klein, zeer technisch maar geen mogelijkheid om ooit de 4de versnelling te gebruiken en dus enkel interessant voor smallframes. 't is misschien een optie om te informeren of je dat circuit in Lezennes (Montagne de Fer) kan afhuren voor een dag of een namiddag.
 13. Speedracer

  Vespa gts300

  Te Koop: Vespa GTS300, wit, topkoffer, 2827km! Nog zo goed als nieuw dus... Vraagprijs 3500 euro
 14. Speedracer

  Frame

  Waarschijnlijk ooit voor een contactslot of voor zo'n klem voor een 'stuurslot' met een ketting/slot naar het handvat...
 15. Speedracer

  inlaatpoort carter beschadigd

  Dit staat volledig los van het inlaatvlak uiteraard, benzine in de versnelingsbakolie kan enkel door een defecte oliekeerring op de krukas kant koppeling of slechte carterdichting tussen de twee helften...
×