Jump to content

Guidelines

Algemeen

Het is niet toegestaan om de forums te gebruiken voor:

 • scheldpartijen, bedreigingen en persoonlijke aanvallen, discriminerende, seksistische en/of racistische uitlatingen
 • berichten om andere gebruikers te provoceren (trolberichten)
 • prive-conversaties: laat ze achterwege op het forum en voer die via prive-berichten, email, sms, msn etc.
 • uitwisselen van privé gsm- en telefoonnummers, doe dat via email en dergelijke
 • ongerelateerde reclame: dealers en particulieren zijn wel toegestaan via het vraag en aanbod subforum te melden wat ze kopen/verkopen.
 • crossposten: uw probleem in meerdere sub-fora aan de orde brengen.

Handelaars

 • Het is eenieder toegestaan zich te registreren op vespaforum.be. Zowel privé personen als handelaars krijgen toegang.
 • Handelaren dienen zich evenwel kenbaar te maken als zijnde handelaar wanneer zij iets aanbieden.

Rubriek Vraag & Aanbod:

 • De rubriek Vraag & Aanbod is er voor alles wat Vespa gerelateerd is (aangevuld met andere klassieke scooters).
 • Het is niet toegestaan om als lid andere waar aan te bieden dan spullen die rechtstreeks (scooter, onderdelen,...) of onrechtstreeks (posters, tshirts,...) met Vespa te maken heeft.
 • Berichten die niet voldoen aan bovenstaande regel worden onherroepelijk en zonder kennisgeving verwijderd.

Links naar andere sites:
 

 • Omdat het vespaforum is begonnen in een tijd van een open internet waar anonimiteit enigszins mogelijk was en we dit zo willen houden, verbieden we links naar gesloten websites of fora, zoals bvb prive groepen op zogenaamde 'sociale' media websites die fungeren als een gesloten tuin. Als het niet anders kan, is het toegestaan een screenshot te posten van de verborgen informatie.
 • Links naar publieke veilingsites zijn toegestaan op voorwaarde dat de post de basis informatie bevat die op de veilingsite wordt vermeld. Wanneer later de veiling of zelfs de veilingsite verdwijnt, onderbreekt dit niet de informatie op het forum.

Vuistregels voor het plaatsen van berichten op het forum
 

 • 1. Probeer de zoekfunktie vooraleer je een nieuw forum onderwerp opent

  Het forum is, in de meerdere jaren dat het online is, een vergaarbak geworden van veel problemen. De kans is dus groot dat iemand anders jou al voor is geweest met hetzelfde probleem, maak daar gebruik van.
   
 • 2. De titel van het onderwerp

  Als je een boeiend onderwerp of een interessante vraag hebt en je wil daar een nieuw forum onderwerp voor openen, neem dan de tijd om een duidelijke titel te bedenken. Zo kunnen andere forumgangers sneller zien of het onderwerp voor hen ook interessant is. Vermits dit een scooterforum is hoef je dus niet te vermelden dat je een vraagje hebt over je Vespa of Lambretta maar hebben we graag dat je specifieker bent.

  Al lijkt een titel met allemaal hoofdletters en veel uitroeptekens goed duidelijk, het wordt niet echt gewaardeerd, simpelweg omdat dat irritant is. Maw geen enkel hoofdletters in titels.

  "HELP [iets] DOET HET NIET !!!" of "VRAAGJE OVER VESPA" is dus niet de bedoeling.

  Met een halve titel weet niemand meteen wat je bedoelt en het kan heel wat irritatie opwekken als dat dag in dag uit gebeurt.

  Begin uw topictitel met bijvoorbeeld "GS160" of "PX125". Zet er dan ook ineens de kern van uw vraag bij, want met "motorproblemen" of "VRAAGJE....." geraken we ook niet veel verder. Een goede titel is dus het halve werk.
   
 • 3. De openingsboodschap

  De andere helft is een duidelijke omschrijving van wat je bedoelt. Alhoewel raden in het wilde weg een leuke bezigheidstherapie kan zijn, hebben we hier liever een discussie of een goed gesprek. Als we moeten gaan raden wat je bedoelt zorgt dat er meestal alleen maar voor dat je geen antwoord krijgt.

  Leg je probleem dus goed uit. Hetgeen jij zegt is namelijk het enige dat anderen van jouw probleem weten. Hoe meer (relevante) informatie je geeft, hoe beter je geholpen kunt worden.

  Zeg over welk model scooter het gaat, eventueel van welk jaar.

  Maak duidelijk wat je zelf al hebt geprobeerd en vertel waarom dit je niet verder geholpen heeft. Wees hierbij specifiek, zodat de info relevant is. "Ik heb niets gevonden" of "Ik viel stil in de kerkstraat." betekent niks.

  Geef eventueel links naar websites die je hebt bezocht (en geef aan waarom die informatie niet voldoende was).

  Probeer er een duidelijk! verhaal van te maken dat door andere mensen prettig te lezen en goed te begrijpen valt!

  Wees niet alleen duidelijk, maar ook nog eens enthousiast! Anderen zullen bereid zijn je te helpen als je laat merken dat je zelf toch al weet waarover je spreekt en bereid bent om iets bij te leren.
   
 • 4. Plaats je onderwerp in het juiste forum.

  Plaats het onderwerp in de juiste sub-fora, de omschrijvingen onder de namen van deze forums zullen je helpen met je keuze. Lees de eventuele "Sticky" van het betreffende sub-forum over de daar geldende huisregels.
   

Laatste Update: 18 maart 2004

×
×
 • Create New...