Ga naar inhoud
Vespaforum.be
Log in om dit te volgen  
Easydeluxe

Parkeren met APE 50cc

Recommended Posts

Hey,

Mijn vriendin heeft een klein restaurantje in Antwerpen.

Wij krijgen daar geen parkeervergunning, enkel voor ons domicilie-adres.

Met een bromfiets kan je parkeren op het trottoir of op verhoogde bermen als je voldoende ruimte vrijlaat en niemand hindert.

Mag je met een 50cc Ape ergens staan zonder te betalen?

Ze droomt al lang van een Ape en dat zou het ideale vervoersmiddel zijn om in het centrum leveringen en boodschappen te doen. 

In de wegcode heb ik alvast gevonden dat een APE 50cc per definitie een bromfiets is.

En ook dat (TWEE!)wielige fietsen en bromfietsen zelfs niet op een reguliere parkeerplaats mogen staan.

We hebben het eens aan de wijkagent gevraagd, die is geen verkeerspolitie en wist het niet.

Iemand hier een antwoord op? Precedenten? Gedoogbeleid? Artikel van wegcode?

Alvast bedankt!!!

Geoffrey

 

  • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht

ik zou mijn pijlen is richten op de locale politie ...zij moeten daar op kunnen antwoorden zo niet moeten ze zelf maar te raden gaan bij een interne verkeersspecialist  !

Ik heb destijds ook voor een specifiek geval gemaild naar 5 politie kantoren ...van 3 heb ik antwoord terug gekregen . Raad een keer ...... 3 verschillende antwoorden ! Het antwoord wat mij het best uitkwam heb ik af geprint en opzak gehouden :D.

Achteraf na veel opzoekwerk bleek dit per geluk ook het correcte antwoord .

Deel dit bericht


Link naar bericht

Er zijn verschillende regels voor 2 wielige bromfietsen en 4 wielige bromfietsen (zoals Aixam). Hoe het zit met een 3-wielige weet ik niet maar vermoed dat het hetzelfde zal zijn als met een 4 wielige. Moet in de wegcode staan of kijk eens in het boekje vh motorijbewijs? Ik heb het niet meer bij me...

 

aangepast door Wutsie75

Deel dit bericht


Link naar bericht

dubbel

aangepast door Wutsie75

Deel dit bericht


Link naar bericht

De juiste reglementering staat in het politiereglement. Dat is een van de onderdelen van de examenleerstof van elke rijschoolinstructeur. Enkele jaren geleden organiseerde Sanderus die opleidingen en de hoofdzetel zat in Mechelen. De lessen voor regio Antwerpen gingen door in Deurne ik dacht op de Turnhoutsebaan... Ik weet niet hoe het vandaag zit maar ik vermoed dat als je daar contact mee opneemt dat men je graag verderhelpt! 

Deel dit bericht


Link naar bericht

In het stad zijn ze niet goed mee met de regelgeving. Op de website staat bv nog steeds een verwijzing naar art. 23.4 waarbij 1,5m moet worden vrijgehouden bij parkeren op het trottoir.

In principe is een bromfiets welke geparkeerd staat geen voertuig meer maar een object in tegenstelling tot een motorfiets. Een overdekte motorfiets moet in tegenstelling tot een niet overdekte wel een parkeerticket nemen.

Best even contact opnemen met Gapa, zij schrijven de retributies 

aangepast door Peter.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Fietsen en tweewielige bromfietsen worden niet geparkeerd maar mogen "opgesteld worden" op alle plaatsen waar ze de andere weggebruikers (inclusief voetgangers) niet hinderen.

Een APE met driewielen valt niet onder deze reglementering en als hij meer weegt dan 270 kg dan is het zelfs geen driewielige bromfiets maar een motor.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Haha, zo wordt het helemaal leuk! Typisch Belgisch...

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Zelfde probleem hier. Ik heb een Renault Twizy (elektrische 4-wieler). Staat ingeschreven als motorvoertuig. M-plaat achteraan. Zelfde als een ape. Ook mijn navraag gedaan bij verschillende instanties en geen duidelijkheid gekregen over het parkeren. Zou mogen staan waar ik wil zolang ik geen verkeer hinder en er een kinderkoets kan passeren, aldus de politie. Ik moest maar best is gaan horen bij de firma die de boetes schrijft per stad... 

Waar je moet betalen zelfde regels als motor. Dus in principe wel verplicht om te betalen. Het ticket moet je dan maar op zak houden in geval je een boete zou krijgen. Eventueel met een foto bij... 

Ik heb natuurlijk wel een voorruit zoals een wagen, dus zal al sneller een boete krijgen dan een motorfiets.  

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×