Jump to content
Vespaforum.be

Ronin

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

1 Follower

About Ronin

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Azzurri
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 150 Super - VBC1T
  Vespa 125 - VNA1T
  Vespa 150 Struzzo - VL3T

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Dilsen
 • Land
  België

Contact Methods

Recent Profile Visitors

617 profile views
 1. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Jaaaaaaaaaa! Gevonden! Je hebt gelijk! Goed verborgen maar het is zeker de originele lak! Nu ik het weet zie ik hem overal. Hij gaat sowieso geel blijven maar we weten alweer iets meer. Goed gevonden inspector Clouseau! Iemand enig idee wat onderstaand plaatje wilt zeggen? Keuring?
 2. Prachtig is het! Gewoonweg ... prachtig!
 3. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Wat beelden van de motor. Ik heb hem nog niet kunnen open gooien. Hoop dat het toch al iets gaat weergeven?
 4. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Heel interessante informatie! Ik ben persoonlijk ook van mening dat de kleur de originele kleur is. Had ergens eens gelezen dat je bij MISA de mogelijkheid had (vroeger) om hem te laten spuiten. De lak is sowieso heel oud! Door het kunstlicht lijkt het veel geler op foto dan in het echt. In het buitenlicht is hij echt heel vaal... licht geel. Zeker en vast afblijven en zo laten! De luchtfilter info is heel geapprecieerd! Ik leer veel bij! Ivm met de motor. Ik heb nog een volledige motor liggen die we al aan het reviseren zijn. De bedoeling was dat die onder de Faro Basso ging komen maar zo ben ik bij de Struzzo uitgekomen. Ik zou heel graag er deze zomer al eens mee rondrijden maar een volledige revisie staat op de agenda voor na de zomer. Dan ga ik avondschool volgen en neem ik de motor revisie mee als project. Ik heb zelf nog te weinig kennis. Ik ben kersverse papa (3 weken geleden - zoon) dus probeer een faire split te vinden tussen mijn hobby's Ik moet het achterwiel losmaken om de motor beter te kunnen zien maar daar had ik geen brug voor. Ik heb vandaag een levering gekregen. Voor 60€ een vlakke mini motorlift gekocht. De pikkel is er toch al onderuit dus morgen of zo maar eens proberen die eronder te steken zodat we weer wat meer kunnen zien van de Struzzo. Ik ga de motor proberen aan de praat te krijgen en anders die voor de Faro Basso eronder steken. Iemand enig idee ivm het reinigen van de sleutel en de benzinetank? @Gas geven: Coole foto!
 5. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Mooie foto en gif Vespaciao! Nu weet ik alvast waar het embleem moet komen Frederik9111 en Thys, alvast bedankt voor de hulp! Onderkant tank: Onder de benzinetank: In de zijbil: Ik hoop dat de foto's duidelijk zijn. Ik heb ook een spiegelreflex camera... dus roep maar als ze van betere kwaliteit moeten zijn.
 6. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Dank u wel allemaal voor jullie reacties! Heel leuk om te lezen dat jullie het ook een leuk project vinden! Ik ben op zoek naar extra informatie over het Struzzo en Misa gedachtenspinsel dus alle bevestigingen helpen! Zo heb ik al een aantal vragen. Ik laat ze even los op jullie: 1. Is het correct als ik zeg dat een Struzzo een gebogen beenschild heeft vooraan tov een Acma? Een Acma zou wel een recht beenschild hebben zoals een Faro Basso? Of is dit een fabel? 2. De kleur ... we zijn van mening dat het de originele kleur is maar kunnen ook fout zijn. Onder de lak kom ik iets donkerbruin / roods tegen... . Is dit dan grondlak of is dit de originele kleur? Ik post even een foto van de lamp met een beter zicht. 3. @Thys: Dank u wel voor uw reactie! Leuk om te lezen dat het een echte Struzzo/Misa is! 2 vraagjes: 1. Bedoelt u dit met de geknepen voeteindjes? 2. Vespa logo! Daar had ik zelfs nog niet bij stilgestaan! Welke kleur en waar moet dat eigenlijk hangen? Is er een foto te vinden van een originele gele Struzzo/Misa? Ik ga de Vespa zeker niet opspuiten! Ze blijft zo als ze is. Mechanisch ga ik het wel in orde maken maar uiterlijk zal ze zo blijven. Extra info: Er is wel nog wat werk aan. ik had gehoopt om er al eens een toertje mee te kunnen maken maar dat is helaas. De benzinebak is vanbinnen wel wat beroest en de koppeling/motor hangt met colsonbandjes aan elkaar. Alles maar eens goed los draaien en nakijken zeker? Enige tips om de benzinebak langs binnen te reinigen? Zandstralen wordt me afgeraden? Zie ik daar een barst in de velg? En nu? Andere velg zoeken of kan ik nieuwe kopen en die retro laten uitzien? Zijn oude überhaupt veilig? Enig idee hoe ik de sleutel wat proper krijg? Hij past wel nog maar wringt een beetje. Wat spuit je best in het slot en wat zeker niet? De Vespa sleutel past in het stuurslot op de andere staat SAFE maar ik weet begod niet voor wat die zou dienen? Ergens een brievenbus in Brussel misschien? Thx voor de hulp! My playground:
 7. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Hallo Vespisti, Ik loop hier al een tijdje rond en je kan zeggen dat ik serieus gebeten ben door het virus. Niet alleen het rijden maar ook het knutselen aan mijn Vespa's vind ik heerlijk om te doen. Ik heb nog niet zo heel veel eigen kennis maar ben goed omringd en het volgen van een avondschool gaat zorgen voor extra kennis en kunde. Ik zie het liefste Vespa's die uitstralen dat ze oldies zijn. Het moet allemaal wat oud en roesterig uitzien en liefst niet te bling bling. Alle respect voor de mooie opgemaakte Vespa's maar voor mij liefst de oude afgeleefde ratjes-look. Ik was op zoek naar een Faro Basso die ik kon opmaken tijdens de avondschool. Tijdens mijn zoektocht ben ik uitgekomen bij een Struzzo die ik maar niet uit mijn gedachten kreeg. Nachten heb ik er van wakker gelegen en jawel... I've pulled the trigger. En daar is ze dan! Chassis: VL3T*657xx* Motor: VL3M*749xx* We denken dat het een Struzzo/Misa is! Ik heb nog een andere motor (VL) liggen die ik kan gebruiken als eventuele vervang motor. Doch, liefst hou ik die wat er momenteel onder zit. Natuurlijk ga ik die reviseren. We hebben hem wel al aan de gang gekregen, er was veel compressie. Maar de blok hangt wat los dus maar eens eerst alles even nakijken. Op zoek naar: Oude handvatten Oude/correcte kickstarter Pikkel/Steun Ik ga proberen om hier de log wat levend te houden qua zaken die ik doe. Hopelijk krijg ik ook wat raad en hulp van jullie. Alvast mijn dank!
×
×
 • Create New...