Jump to content
Vespaforum.be

Frederik9111

Members
 • Content Count

  2,365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,172 Excellent

About Frederik9111

 • Rank
  Scooterfreak

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Special 90
  Acma 125
  VNB1T 177 O’rat
  GLa MISA
  Sprint 215 Pinasco
  Primavera ET3 133 Polini
  T5 172 Malossi MRP
  P 200 E
  PK 50 XL
  PX 125 E
  PX 190 E Pinasco
  PX 225 E Pinasco

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Sint-Niklaas
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

5,179 profile views
 1. Toevallig heb ik enkele weken geleden ook even aangeklopt met dezelfde vraag bij een officiële dealer in Sint-NIklaas voor een Vespa 90 uit 1976. Mits het kunnen voorleggen van een attest van verlies van de Politie, zou een duplicaat van GVA vandaag idd effetief €160 kosten (was even schrikken, de vorige keer nog niet de helft). Maar zoals Nero aangeeft volstaat een jaartalbevestiging voor een 50cc van 1973 wellicht? Logischerwijs zou dit documentje dan als bewijs van de leeftijd volstaan? Terug te vinden op: https://service.piaggiogroup.com/Vintage/richdetail.asp?L=GB&B=Piaggio.
 2. even goolgen op "body plug rubber ". Zulke setjes komen elke jaar wel es voorbij in de Aldi-folder, by the way.
 3. Ik heb er met genoegen een vette €250 voor over!
 4. Yup, ligt er nog, ik ga er een dezer om en laat je dan iets weten. Feel free om me er aan te herinneren, mocht ik het vergeten.
 5. Toeme, ik heb zo'n uitlaat net bij m'n schoonvader achtergelaten voor het oud ijzer. Ik check even en laat je nog iets weten.
 6. De smokey pinkers en zwarte vork/velgen. En als ge dan toch bezig zijt ineens een Grimeca semi-hydraulische rem En een picknickmandje op een rekske achteraan.
 7. Eej, guys,... get a room
 8. Yep, de linkse vooraan, de rechtse achteraan.
 9. Met een digitale SIP Speedo en een benzinekraan met sensor kan het hoor!
 10. Check even of je kabel niet stilaan aan het uitraffelen is.
 11. Frederik9111

  Olielek

  Da's zou slecht nieuws zijn... Tijdelijk kan je 't drainagegaatje helemaal onderaan de carter afsluiten met (bvb) silicone. Maar uiteindelijk zal er ook olie via het lager in je remtrommel lopen, met alle gevaren van dien. Als je't écht goed wil doen: blokje open...
 12. Frederik9111

  Olielek

  Aan de foto’s te zien een splinternieuwe PX disc. (hebben geen buitenkeerring; in je wieltrommel kijken heeft weinig zin). Ik volg Nero: te veel SAE-30 olie.
 13. Hier zit een buitenkansje in voor iemand!
 14. Frederik9111

  Ander stuur

  Onder de Squaretail zit een gewone PX-kont hoor. 10 minuten slijpschijven en ´t is gefixed. Zowel de T5-stuuropbouw als de bekabeling erin zijn nochtans mooie technische verbeteringen te opzichte van de PX-generatie (zoals bij Cosa). Schakelt een stuk soepeler met de rechte versnellingsgainen. In het stuur is ook meer ruimte voor minder strakke bochten in de koppelings- en voorremgainen.
×
×
 • Create New...