Jump to content
Vespaforum.be

Peter.

Members
 • Posts

  94
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peter.

 1. Peter.

  Vespa px 125 cat

  Bij mijn 2016 px gaf deze zonder R storing op de cdi. Rond 70km/h viel de snelheid terug en haperde "de gas". Terug na enkele keren te wisselen met een R was de enige factor die impact had op het rijden de bougie. Ik weet dat niet iedereen dezelfde ervaringen heeft, ik kan enkel de mijne delen. Succes.
 2. Goh op zich tijdens het rijden niet. Hier leggen ze het beter uit dan ik zelf kan.
 3. Had een Bullit. Pro: stevig (glasvezel), groot zichtveld, goede pasvorm, ideaal om naar het cafe te rijden om als gespreksstarter te fungeren. Con: wind onder de kin die dan ook in de helm komt, verluchting niet te sluiten, als het regent loopt het langst de binnenkant van het vizier binnen, je kan het niet op een eenvoidige mannier op een spleetje zetten, geen pinlock voor het vizier, duur voor wat het is.
 4. Dan was dat bij ene die er geen last van had denk ik dan. Daarom mijn inbreng: Die zou andere buiten die de vraag stelt wel kunnen helpen.
 5. Straf! Nochtans het zelf voorgehad Na het terugplaatsen van een ontstoorde, zowel de oude als een nieuwe, geen liep die aps een zonnetje. Het enige verschil tussen goed lopen en niet goed lopen was het al dan niet ontstoort zijn van de bougie.
 6. Blijkbaar als je px van na 2000 is heb je bij het plaatsen van een nieuwe aftermarket vering een afstandsmoer nodig. Ik heb die er dus ontwetend niet bijbesteld. Heeft er iemand in het Antwerpse er een op overschot? Het is een beetje lullig om enkel dit bij SIP te bestellen, ik denk zelfs dat het bedrag nog niet hoog genoeg is om op te laten sturen. Bij de locale dealer was dit niet voorradig. https://www.sip-scootershop.com/en/products/distance+nut+h+555mm+_14987400
 7. Bij de "nieuwere" PX'en steek je best een ontstoorde BR8HS.
 8. Ik heb kort na mij post het toch door de tunnel er uit gekregen en daarna met een touwtje aan het kopje terug naar boven. Als ik om een of andere reden het spatbord nog eens moet vervangen zal ik het zeker op jouw manier eens proberen. De aansluiting van de leiding op de klauw leek me in eerste instantie te groot om door de sleuf van het spatbord te gaan en er stond geen andere manier beschreven in m'n Haynes. Ik heb vooraan ineens al een yss schokbreker geïnstalleerd, is daar buiten rijden en aanpassen een vuistregel om te starten met een basisafstelling? Bv X cm in of uitgeschroefd?
 9. Bij het vervangen van het voorste spatbord en vering moet de remleiding door de neus gehaald worden. Dit lukt me niet echt, tips and tricks welkom.
 10. Peter.

  Bagagerek lml

  Omdat er 2 draadjes over hetzelfde gaan en je in het andere hebt gereageerd. Hier staan je foto’s en reacties
 11. Een rugsteun is een wereld van verschil als de passagier last heeft van de rug. Zonder is goed voor korte ritten rond de kerktoren en als we een langere toer doen zet ik de rugsteun (foto) er altijd op. De vering van een px kan beter en zeket met 2 er op heb je niet veel over. Een yss setje lost dit al wat op.
 12. Ben er nog niet volledig uit of dat het de Bigbox of de road 2.0 wordt. Bij de road 2.0 sproeier gemiddeld +2 groter, eventueel mengbuis be3 en bougie BR8HS. De info van op dit forum en het www voor de Bigbox heb ik nog niet samen gepuzzeld of gebruik ik dezelfde setup?
 13. Als de nieuwe bougies aankomen en deze geen problemen geven dan ben ik zeker dat het effectief aan het ontbreken van de resistor ligt. Ik ben inderdaad ook niet onder de indruk van de vaste bougiekabel. Met de catalysator in de weg heb je inderdaad geen centimeters over. Dat zal wel beteren als ik er helemaal uit ben over wat ik met de uitlaat ga doen.
 14. Blijkbaar kunnen de cdi’s van de “moderne” px’en niet tegen niet ontstoorde bougies. Na het plaatsen van de ontstoorde waren de problemen voorbij
 15. Bj 2016 dus met de nieuwe ontsteking... Ik had bij SIP de B7HS gekocht na me al wat in te lezen in de topics rond de SIP road 2 en er niet bij stilgestaan dat ik een bougie met resistor nodig had, gewoon gecopypasted en besteld. Heb dus een B7HS, B8HS en een L82c op niet ontstoorde bougies op overschot . Ben je van regio Antwerpen noord kan je ze komen halen aangezien ik er toch niks mee ben. @cee als ik je tegenkom heb je een pintje tegoed!
 16. @cee straks de oude ongestoorde er terug in @pdvd dacht ik ook even aan met uw reisverhaal in gedachte maar heb laatst bij Q8 getankt en daarvoor bijna altijd bij Shell
 17. Na het uitkuisen van de luchtfilter en vervangen van de bougie (champion rl82c uit en NGK B7HS in) hapert de motor bij het optrekken en gasbijgeven. Stationair lijkt me er geen probleem, net zoals op het moment dat ik bv boven op een brug kom en de motor geen extra kracht moet geven. Luchtfilter al eens er uit gehaald en terug ingevezen, acceleratiesproeier er uit en schoongemaakt. Bougie nog niet terug gewisseld omdat de motor nog warm was en ik niet weet of dat het aangewezen is om een koude bougie in een warm blok te schroeven.
 18. Kan er van zo'n informatie een sticky gemaakt worden. Het is soms wel een werkje om informatie te vinden via de zoekfunctie en dezelfde vragen komen geregeld terug steeds met stukjes info die je zelf moet distileren tot een geheel. (Behalve deze net hier boven). Zijn er in het Antwerpse (liefst noord) sleutelavonden waardoor de beginnende sleutelaar beroep kan doen op anderen om kennis op te doen over o.a. nieuwe uitlaat plaatsen, zelf ondehoud doen, welke kabels als reserve het beste zijn,...
 19. Peter.

  Garantie

  Piaggio en garantie Ik heb met roest op een nieuwe scooter van 5 maand oud geluk gehad dat de dealer zelf nog uit eigen beweging moeite (€€) gedaan heeft om het op te lossen.
 20. Peter.

  Horten en stoten

  Yup na 5 maand de 1 ste keer gespoten. Zit nu aan 3 . 4 zit er aan te komen want heb vandaag kennis gemaakt met de baan na een noodstop ..
 21. Peter.

  Horten en stoten

  De voetborden en stuk van het frame. Luchtgatje is vrij, ook het gat naar de filter. Ik vermoed dat de spuiter niet goed genoeg heeft afgeplakt bij het zandstralen. Ben blij dat het opgelost is
 22. Peter.

  Horten en stoten

  Ik ben bijna zeker dat de motor te weinig lucht kreeg. Nu even testritje doen voor de zekerheid
×
×
 • Create New...