Jump to content
Vespaforum.be

Easydeluxe

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Easydeluxe

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  De Kompanie
 • Mijn Scooter(s)
  PX125 touring 2015
  PX200E arcobaleno '89
  GTR 125 ‘74

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Antwerpen
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. http://vandijklogistics.nl/wat-doen-we/transport-motor-italie/
 2. ik wil ze wel ruilen Maar als ik jou was reed ik verder op de michelins. Wij hebben twee identieke px'en, eentje met de mitas en eentje met de michelins. De michelins voelen veel beter aan bij remmen, bochten en op nat wegdek. Dus ik wou net het omgekeerde doen als jij...
 3. Haha deze, coole kleur ook! PX met weinig km en schijfrem. precies goed!
 4. sure: http://vandijklogistics.nl/wat-doen-we/transport-motor-italie/
 5. Ik had je topic al met veel belangstelling gelezen Wij laten onze scooters met een transportfirma naar een dorpje nabij Milaan brengen. Ik heb een NL firma gevonden uit Venlo die je scooter (of motor) heen en weer naar Italie brengt voor 320 euro incl btw en verzekering. De vlucht naar Milaan was 40 euro over en weer, en dat vonden we niet slecht! Wij vertrekken dus in Milaan en rijden dan naar en huisje van familie in Piemonte tss Asti en Alba. Van daar gaat het zuidwaarts via Rome en Napels naar de Amalfitaanse kust. En ook weer naar boven natuurlijk meer via het oosten waar we 22 dagen later onze Vespa's weer gaan afzetten in Milaan. We hebben wel wat vrienden, stops en highlights in Italië, maar niks is op een bepaalde dag gepland. We zien dag per dag waar we geraken en slapen. We hebben Michelin kaarten van alle regio's en stippelen onze weg uit via de groene "scenic" routes. Niks moet, alles kan! Giro d' Italia! We kijken er naar uit, nog een dikke twee maanden wachten, en dan met mijn kersverse bruid op avontuur!
 6. yeah, we kijken er super hard naar uit. Bij ene Vespa heb ik de versnellingskabels eens moeten laten aanspannen en bij de andere de carburator laten uitkuisen. Ik heb totaal gene stress voor de trip hoor. Maar we doen heel dikwijls een tripje van +200km, en nu is het de moment om een soort Vespa EHBO kitje samen te stellen. Met wat ik van plan ben en nu hoor kan alles een tasje type toiletzak. En dan hebben we inderdaad alles bij om eens een kabel of een wiel te vervangen.
 7. WOW, een hele hoop goeie raad! Super hard bedankt daarvoor. We rijden niet naar Italië, maar we laten onze Vespa's naar Milaan transporteren en doen een drie weekse lus door Italië met als doel ook de Amalfitaanse kust te rijden. Dat staat al een tijd heel hoog op mijn bucket list! Toch ook een toer van tss de 2 en 3 duizend km. Wat de bagage betreft, we gaan heel minimaal gepakt naar ginder. 3 sporttassen, that's it. Ik heb op mijn PX een bagage rekje voor en achter en mijn vrouw alleen achteraan. We zijn afgelopen paasweekend 5 dagen naar en door Luxemburg gereden met één sporttas voor ons twee en dat is ook prima gegaan. Wat het gerief en reserve onderdelen betreft...waardevolle info hierboven, bedankt. De Vespa's zullen voor vertrek helemaal nagekeken worden. Setje kabeltjes is inmiddels besteld. Olie hebben we steeds standaard bij. Het gereedschapsetje ben ik zo compact mogelijk aan het samenstellen. De reservebanden en pompjes enzo gaan we wss achterwege laten. (op een binnenbandje na!) We hebben immers toch al twee reservebanden bij op onze scooters. Wat is dat voetje van de ringdingding shop precies? thx! Geoffrey & Iris
 8. Wij gaan in juli drie weken op (huwelijks)reis naar Italië met twee PX'en en nemen mee... (2x PX 125 in volledig originele en bijna nieuwe staat 2014 met 1500km & 2015 met 4000km) Voor alle duidelijkheid, het gaat over toebehoren, gereedschap en reserve onderdeeltjes voor de scooters, niet het aantal onderbroeken die we nodig gaan hebben ;)... Hier gaan we... -Europe assistance voor ons en voor de Vespa's -goed slot, reserve sleutels van elkaars scooter. -Reserve bougie(s) + bougiesleutel -reserve remkabel, gaskabel, versnellingskabels -reserve lampjes (voor, achter, pinkers) -setje steek/ring sleutels (van hoeveel tot hoeveel?), platte en kruis schroevendraaier, grip- en kniptang -gaffa tape, zip ties, WD40 -Haynes manual voor de PX Daar dacht ik het bij te laten... Wat zijn we vergeten? Super hard bedankt!!!
 9. Gezien de korte deadline...iemand met verstand van zaken uit de buurt van antwerpen die voor een bakske duvel of zo eens samen met mij de carburator wil kuisen vóór donderdag?? thx! Geoff
 10. Wij hebben onlangs een nieuwe tweedehandse PX bijgekocht van 3 jaar oud met slechts 31km op de teller. Het eerste wat ik gedaan heb is de benzine vervangen door verse 98. Het ding reed natuurlijk gewoon als een nieuwe PX. Gisteren op terugweg va de eerste weekend uitstap kreeg de scooter een probleem. Bij het vertrekken is er een sterke vermogensdip en pas als hij op toeren komt begint hij te trekken. Ge moest echt toeren maken en met de koppeling spelen om weg te kunnen rijden. Eenmaal op toeren was alles okee. 50 km later was het weer normaal. Nog 20km later was het weer terug. De PX heeft nu ongeveer 350 hele kilometers Vermits we woensdag op verlengd paasweekend vertrekken komt dit heel slecht uit. Ik ga er eens een nieuwe bougie in draaien. Nog andere ideeën wat er kan schelen aan een splinternieuwe scooter die 3 jaar stil gestaan heeft? Alvast heel hard bedankt!
 11. Easydeluxe

  Roest

  De mijne, een PX 125 touring heeft roest op ongeveer dezelfde plaatsen (voorspatbord en aan de naad met treeplank) en er is ook een claim naar Vespa vertrokken. Ik heb nog geen antwoord? Mag ik vragen hoe ze het hebben opgelost? Hebben ze hen (zelf) herspoten? Heb je een nieuwe gekregen? Plaatselijk of helemaal herspoten? alvast bedankt!
 12. Hey, Mijn vriendin heeft een klein restaurantje in Antwerpen. Wij krijgen daar geen parkeervergunning, enkel voor ons domicilie-adres. Met een bromfiets kan je parkeren op het trottoir of op verhoogde bermen als je voldoende ruimte vrijlaat en niemand hindert. Mag je met een 50cc Ape ergens staan zonder te betalen? Ze droomt al lang van een Ape en dat zou het ideale vervoersmiddel zijn om in het centrum leveringen en boodschappen te doen. In de wegcode heb ik alvast gevonden dat een APE 50cc per definitie een bromfiets is. En ook dat (TWEE!)wielige fietsen en bromfietsen zelfs niet op een reguliere parkeerplaats mogen staan. We hebben het eens aan de wijkagent gevraagd, die is geen verkeerspolitie en wist het niet. Iemand hier een antwoord op? Precedenten? Gedoogbeleid? Artikel van wegcode? Alvast bedankt!!! Geoffrey
 13. Heeft er iemand ervaring met de tubeless velgjes van Sip die ze kant en klaar leveren met bandjes erop? Is dat plug & play? Passen de moeren can de stalen velgjes daarop? Boutjes lang genoeg etc? thx!
×
×
 • Create New...