Jump to content
Vespaforum.be

Yvdp

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  CVC Geraardsbergen
  Vespa Club Ophasselt
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 150 gl 1960.
  Vespa VM2 1954
  Vespa Acma 1954
  Vespa Pk50XL 1989

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Ophasselt
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Yvdp's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • First Post

Recent Badges

2

Reputation

 1. Merci Frederik, Je bent letterlijk de reddende engel in dit geval 🙂 Site staat al toegevoegd bij mijn favorieten.
 2. Het is dus eigenlijk nog steeds dezelfde motorsteun waar ik naar op zoek ben, maar deze moet conische ophangingsrubbers hebben.motorsteun (2).pdfmotorsteun (2).pdf Ik had er al een gevonden bij Sjoerdo maar deze heeft rechte rubbers en is dus minder geschikt voor tuning.
 3. Hallo iedereen Ik heb dit bericht ook al geplaatst in de oldies. Ik zoek een ophangingsarm met conische ophangingsrubbers voor de montage van een Pinasco slave carter in een wideframe. Heeft iemand van jullie iets dergelijks liggen? Laat maar weten via PB.
 4. Hallo iedereen Ik zoek een ophangingsarm met conische ophangingsrubbers voor de montage van een Pinasco slave carter in een wideframe. Heeft iemand van jullie iets dergelijks liggen? Laat maar weten via PB.
 5. Yvdp

  motorsteun vm motor

  Propere foto gemaakt.
 6. Yvdp

  motorsteun vm motor

  Bedoeling is om een reserve motor in elkaar te bouwen, voor mijn faro basso van 57. Ik wou daar een pinasco kit op monteren en vier versnellingen ipv de gebruikelijke drie, met een cosa koppeling. Remmen zijn al aangepast en zijn nu pinasco dus van 18 naar 23 mm. Vering is ook aangepast. Mijn oude motor zou ik eruit halen en reviseren, maar wel origineel houden.
 7. Yvdp

  motorsteun vm motor

  Een piaggio motor nummer V20M 77693 Links boven de V staat in het klein 125. Heb gekeken op scooterhelp, vespadoc,… ik vind niet welke motor het kan zijn. Ik heb alleen beide carterhelften.
 8. Hallo iedereen, Ik heb een carter gekocht met nummer V20M 77693. Het gaat om een 125cc. ik heb hiervoor een motorophanging nodig. Kan iemand mij hieraan helpen? Het gaat om het rode deel op de pdf. motorsteun.pdf
 9. Bedankt voor de info, mijn achterlicht heeft maar 1 buislampje en eigenlijk vind ik dat wel gevaarlijk als ik heel eerlijk ben. Wat ik wel kan is mijn achterlicht feller doen branden door de lichtschakelaar op het stuur helemaal naar rechts te schuiven. De koplamp gaat dan uit en al de stroom gaat dan naar het achterlicht dat dan feller brandt. Werkbaar overdag, maar in het donker niet echt ideaal. Zit er ook over te denken om een wijziging aan te brengen naar een systeem met remlicht.
 10. Heb je de dichtingen van de carburator al eens vervangen? Dit zijn volgens mij de beginverschijnselen van valse lucht. En meestal komt die valse lucht van een gescheurde pakking in of onder de carburator. Je zal er dan een nog wel een beetje mee kunnen doorrijden, maar na verloop van tijd zal je enkel nog met choke kunnen rijden.
 11. Sorry dat ik dit draadje weer tot leven wek, maar ik heb nog een paar vragen hierover. Hoe zit dat met dat remlicht? Er zitten toch geen twee lampen in het originele achterlicht? Moet je daar ook iets ombouwen? Heb je de motor kant en klaar gekocht bij Nagy; of is het een ruilsysteem waarmee hij werkt?
 12. Machtig mooi. Top restauratie. Veel plezier ermee en bedankt voor het filmpje.
 13. Veel dingen om te checken, ik weet alvast waar te beginnen. Alleszins allemaal al bedankt voor de goeie raad. 👌 Ik hou jullie op de hoogte. Ontluchting is het alvast niet. ✅
 14. Het lijkt een probleem met benzinetoevoer te zijn, maar als ik de banjo er af haal loopt de benzine er uit aan honderd per uur. Gas werkt, choke werkt,...
 15. Ik heb het ook nu pas gezien, maar op het filmpje lijkt het inderdaad alsof het omgekeerd draait. Dit is dus wanneer hij normaal draait en overgaat naar het ‘bokken’. IMG_8914.MOV
×
×
 • Create New...