Jump to content
Vespaforum.be

nero

Members
 • Content Count

  11,660
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  209

nero last won the day on April 16

nero had the most liked content!

Community Reputation

1,640 Excellent

About nero

 • Rank
  MILF

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Classic Vespa Club Geraardsbergen
 • Mijn Scooter(s)
  GS 150
  SS180
  SS50

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Edingen
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

6,071 profile views
 1. Is sowiso een VBB. mogelijk inport uit Azie. Hopelijk heb je reeds papieren of de nodige documenten om hem ingeschreven te krijgen. Heb hier nog geen negatieve reacties gelezen, alleen vaststellingen en waarschuwingen. Moest het gaan om eentje die geïmporteerd is uit Laos of omstreken, idd niet teveel geld en werk in steken. Succes! Groetjes, nero.
 2. Als de vespa verzopen is; idd de bougie eruit halen, de naftkraan toe zetten, een paar maal kicken zodat de overtollige benzine via het bougiegat kan ontsnappen en de bougie drogen of een nieuwe erin draaien. Groetjes, nero.
 3. Je kan ook de zitting en vlotternaald vervangen, de onderdelen zijn oa te koop bij Scooter Passion: https://www.scooterpassion.be/749-carburateur-et-boitier Let wel, het systeem van afdichting bij de UB23S-carburators is niet te vergelijken met die van de latere carbu's. Als je de benzinekraan een nachtje laat open staan is het niet verwonderlijk dat je uitlaat vol benzine zit. Groetjes, nero.
 4. Niet direct, ik rij met de originele, alleen ook met een hoge compressie cilinderkop. De foto is een voorbeeld van wat mogelijk is. Hier wat interessante lectuur van wat mogelijk is. Let wel, het prijskaartje van de verschillende onderdelen is niet laag: https://www.facebook.com/nagy-blechrollerde-1534526270186509/ Mogelijk zitten er hier mensen die wel de switch gedaan hebben naar een moderne carburator, maar daar heb ik nog geen ervaring mee omdat mijn carbu nog uitstekend werkt. En zoals ik reeds vermeldde kan je de vlotterkamer gebruiken van andere (goedkopere) types dellorto. En kijk eerst ook eens na of de vlotterkamer wel de oorzaak is van het benzinelek en niet de afstelling van de vlotternaald en/of de carburator. Groetjes, nero.
 5. nero

  Project 1963 vbb2t

  Mogelijk, maar met een beetje polierwerk krijg je dat wel goed. Mooi werk! Groetjes, nero.
 6. Hier een voorbeeld van een GS150 motor met CP 23 carburator van Polini en een hoge compressie cilinderkop. De cilinderkop is alleen nuttig als je voor eentje is van voor serienummer VS5M * 0071120 , de latere hebben reeds een hoge compressiekop standaard. Groetjes, nero.
 7. Een betere ontsteking, betere koud- en warm start, minder bougies te vervangen, geen probleem meer met een verhitte/ defecte hoogspanningsbobijn, geen regelmatig bijregelen of vervanging van vis-platinees, geen batterijproblemen meer. Normaal moet men de kabelboom niet vervangen, als de oude nog in een deftige staat is. Alleen moet men de verlichtingskabels die toekomen in het contactslot rechtstreeks doorverbinden evenals de kabels die toekomen aan de batterij (deze kan men gerust supprimeren). Op deze manier rijdt men ook overdag met de verlichting aan, maar omdat dit toch verplicht is vind ik dit alleen een pluspunt. De eerste stand van het contactslot kan men evenwel gebruiken als kill switch (dacht contactpunt 4 en 7 maar dit meet je best uit). Enig nadeel tot nu toe is dat de claxon niet werkt, maar heb dit nog niet deftig nagekeken om die aan de praat te krijgen. Groetjes, nero.
 8. Dat hoeft helemaal niet. Een correct gereviseerd GS150-blokje met een elektronische ontsteking gaat jaren mee. Tegenwoordig zijn er ook voldoende wisselstukken op de markt om de motor iets meer power te geven. Een vlotternaald vervangen echter is niet zo simpel, meestal is niet alleen de naald maar ook de zitting uitgesleten (moest dit de oorzaak zijn van je lekprobleem). De vlotterkamer van een GS kan je ook vinden op andere types Dellorto- carburators die meestal veel goedkoper zijn (ga hiervoor eens langs op één of andere brommerbeurs). Er worden trouwens "tussenstukken" gefabriceerd waardoor je een ander (modern) type van carbu kan plaatsen. Als je het mij vraagt zou ik beginnen met een elektronische ontsteking te plaatsen, dit gaat al veel van je "problemen" oplossen. Groetjes, nero.
 9. nero

  Project 1963 vbb2t

  Gewoon dun aanbrengen met de borstel. Let op, Owatrol heeft een lange droogtijd. Voldoende afdekken tegen stof. (ik heb een "tentje" in plastiekfolie gemaakt waar hij een paar dagen kon drogen. Je kan het ook aanbrengen met een doek. Groetjes, nero.
 10. nero

  Project 1963 vbb2t

  Idd, Rustol Owatrol (kleurloos). Groetjes, nero.
 11. nero

  Project 1963 vbb2t

  Gebruik Owatrol als afwerking laag. Na het aanbrengen glanst dat wat te hard, maar dat verbetert na een tijdje. Groetjes, nero.
 12. Ik gok op de batterij (en eventueel het niet opladen er van ). Typisch bij een platte batterij. Als je nog wa geld over hebt zou ik opteren om een elektronische ontsteking te plaatsen. Dat geld heb je al snel terug verdiend als je de prijs van enkele bobijnen, batterijen en bougies rekent. Het motorrendement gaat er ook op verbeteren (betere verbranding, hogere topsnelheid en minder onderhoudsgevoelig). Groetjes, nero.
 13. nero

  Project 1963 vbb2t

  Metaalpasta gaat niet houden. Je kan proberen om alleen bovenaan de scheur goed te puntlassen om te voorkomen dat de scheur verder gaat. Fotootje van de "verassingen" ? Groetjes, nero.
 14. @nero, hoe lang duurt het normaal om een batterij op te laden.

  zie foto. hij staat ongeveer een dag op, maar de meter staat nog niet op groen. de batterij pruttelt ook.

   

   

  IMG_0400.jpg

  IMG_7983.jpg

  1. Chris Van der Auwera

   Chris Van der Auwera

   oen dat ik ben, ik zie nu dat ik op 6V ipv 12V moest zetten... groen lichtje. (oef)

 15. Is da niet hetzelfde als: https://www.bol.com/nl/p/schutte-wc-bril-thermoplastiek-antibacterieel-soft-close-gelakt-wit/9200000026092759/?suggestionType=browse&bltgh=jJ-z8d-MFArTxw-4QqlM-g.1.9.ProductImage Groetjes,nero.
×
×
 • Create New...