Jump to content
Vespaforum.be

Niels_1977

Members
 • Content Count

  422
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

91 Excellent

6 Followers

About Niels_1977

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Groningen
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa Special
  Vespa P200E
  Motovespa 160S

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Amersfoort
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

1,117 profile views
 1. Welke delen heb je nodig? Ik heb 1/2/3/5 Heb je evt onderdelen te ruil? Of interessante Vespa info vooral oude Belgische Vespa bladen/info, info over Misa is interessant.
 2. Dat je genoeg geld hebt om een blok te reviseren is nog niet gelijk aan; ik kan dat prima zelf doen. Vergt behoorlijk wat kennis, en een zekere handigheid/aanleg om te sleutelen. Wil niet zeggen dat ik een top monteur ben, maar ik zou iemand niet adviseren om zonder kennis van motor revisies en basis handigheid, om een blok te gaan reviseren. Zoals bij het meeste vakmanschap, kost het doorgaans jaren om ergens goed in te worden. Heb je al wel eens van bv een auto een motor gereviseerd, dan zal de revisie van een Vespa blok je wrshlk meevallen.
 3. Condensator gaat idd regelmatig stuk, zeker bij de nieuwe is het altijd opletten. Mijn insziens verandert de voorontsteking pas als je een ander type cilinder installeert, bv van 150cc naar 177cc, of als je krukas-slag verandert van 57 naar 60mm. Blijft dit allemaal gelijk, dan lijkt me dat je voorontsteking ook gelijk blijft. Het enige wat de uitlaat beinvloed zijn de hoofdsproeier, en evt stationair sproeier.
 4. 23? De voorontsteking is 28 graden bij GL. Bougiekabel al eens gewisseld? Condensator iig ook checken, en of alle schroeven op de grondplaat goed zijn aangedraaid!
 5. Je hebt een Indiase variant vd electronische ontsteking (zie ebay), maar ik heb nog maar weinig voorbeelden gezien van een makkelijke en geslaagde installatie. Ik zou zelf of het huidige blok toch goed aan de praat proberen te krijgen. (al eens een nieuwe 20/17 carb geprobeerd?) Of de makkelijker weg, een nieuw px blok, maar dan zal evt ook je kabelboom vervangen moeten worden. (en alle lampen en evt accu naar 12V)
 6. Niels_1977

  Olielek

  Kapotte oliekeerring tpv aandrijfas achterwiel, achterwiel eraf en keerring checken/vervangen. Ook je remschoenen en remtrommel schoonmaken met wasbenzine om alle olie te verwijderen, en remmen weer goed te laten functioneren.
 7. Dan breng je de scooter naar de RDW, en die laseren er een nieuw nummer in, chassis nummers zelf overslaan is niet legaal. Of je neemt het oude nummer mee naar de RDW en vraagt wat de mogelijkheden zijn.
 8. Heb je een foto vd bovenkant vd vork, wellicht is een deel vh schroefdraad eraf geslepen? In dat geval gewoon andere vork kopen en plaatsen, zijn niet zeldzaam! Kan je fotos vd vork plaatsen, vd bovenkant, en tpv de swingarm waar het wiel ongeveer zit? Dan kunnen de kenners wel zeggen of dat de juiste vork is voor deze Vespa. (en Maskes vlakbij Breda kan je iig helpen met dit probleem)
 9. Niks, dan gebruik je het chassis nummer vd andere body.
 10. Ik vermoed dat dit de correcte tool is; https://www.scooter-center.com/en/steering-nut-tool-vespa-up-to-380mm-distance-between-shells-1800024?number=1800024 De lagerschaal/zitting de nacht ervoor in de vriezer doen kan de montage nog extra helpen.
 11. 😄Gek verhaal, de lager zitting moet je iig in het frame persen, daar heb je speciale tools voor oa te koop bij Scooter Center Koln of Sip. Je moet wel weten wat je doet, want bij verkeerd gebruik kan je de schaal ook met behulp vd tool er scheef in persen. Die lager zitting hoort erin! Wellicht heb je de zitting lang niet ver genoeg erin geplaatst? Om het monteren vd zitting makkelijker te maken kan je de plek waar die zitting erin hoort geperst te worden, goed voorverwarmen met een electrische verfafbrander. (pas wel op voor je lak) Mits je de juiste lager en lagerschaal/zitting set hebt gekocht, zou alles goed moeten passen. Let wel goed op dat de lagerschaal niet schuin komt te zitten, door bv met een nylon hamer, om de beurt op 3 plekken op het lager te hameren, zodat de schaal/zitting mooi geleidelijk in het frame terecht komt. Komt de schaal behoorlijk schuin te zitten, dan niet verder slaan, maar schaal/zitting eruit halen, alles schoonmaken, opnieuw verhitten, en opnieuw proberen. Makkelijkste zou wel zijn als je dit doet terwijl het frame op de kop is geplaatst, stevig staat, en er aan de stuurkant iets onder is geplaatst. (blok hout oid) Aangezien het slaan met de hamer zonder die steun eerder voor schade aan het frame/lak kan zorgen, en het blok hout eronder de montage vd schaal makkelijker maakt. (en normaal gesproken doe je de montage van deze schalen na een complete revisie het liefst als er nog niks is gemonteerd, dus bv zonder motorblok/tank/zadel etc) Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, dan zou ik adviseren de montage door bv Maskes (of gelijkwaardige Belgische Vespa winkel) te laten doen, die kunnen de montage ook wel doen, zonder dat het blok gedemonteerd hoeft te worden, aangezien ze deze reparatie al een paar honderd keer hebben gedaan vermoed ik.
 12. Wat Daan zegt lijkt mij ook het meest logisch. Simpelweg een andere cilinder op een scooter zetten zonder de vertanding vd primair/koppeling te controleren is niet handig. Aangezien dit een duitse Vespa is geweest, en de grotere carb (19/19) een hint geeft naar origineel een grotere cilinder, zal de primair vertanding daar ook bij horen, en de verkeerde vertanding zijn voor 50cc. Dus of de vertanding aanpassen (moest daar het blok voor uit elkaar? Revisie van smallframe blok is alweer paar jaar terug voor mij), of simpelweg nieuwe dr80 cilinder en 19/19 carb terug monteren (mooie tour combi) en wordt met de juiste uitlaat niet opgemerkt.
 13. Heeft niks met China te maken, zo heeft Piaggio het ontworpen, de PX generatie scooters is ongeveer gebouwd toen de weggooi cultuur begon in de design wereld, dus niet gemaakt om gerepareerd te worden. (duidelijk verschil met de generatie scooters ervoor, Sprint/GL etc, waar wel vrijwel alles aan te repareren is) Wat ook in die tijd voor het eerst op grote schaal werd gebruikt (jaren 70/80), goedkope plastics, leek op een nieuwe scooter heel wat, maar na een paar jaar zag het er niet meer uit, en breekt erg snel! Gelukkig is dat nu verbetert, met sterkere plastic soorten.
 14. Wat voor schakelaar, welke scooter, foto?
 15. Nou, dat dan weer niet perse, omdat bij de modernere Spaanse Iris blokken ook gewoon Ducati is gebruikt. (en geen Femsa, Femsa meen ik tot aan de DN 200 Motovespas) Wat ik wel eens heb begrepen, er werden voor de laatste series Iris Motovespa scooters, exact dezelfde blokken gebruikt als voor de scooters van de Italiaanse Vespas, die werden zelfs door Piaggio aan Motovespa geleverd. Theoretisch is het een Motovespa blok, als er een Motovespa nummer in staat, dus 73M, 77M etc. Maar wat ik ook heb gehoord, bij de laatste series Motovespa Iris en Vespa PX, hebben de Italianen maar wat gedaan omdat de schappen leeg moesten. Dus het zou goed kunnen dat dit blok wel bij de scooter hoort, en bv rechstreeks uit Italie aan Motovespa is geleverd. (de cilinder is denk ik hoe dan ook niet origineel, en tussentijds gewisseld) Om een voorbeeld te geven vd Italiaanse willekeur, ik heb een PX200 blok die oorspronkelijk hoorde bij een PX200 uit 1989 van Piaggio/Vespa (geleverd in UK), waar het serienummer nooit in het blok is gestanst!
×
×
 • Create New...