Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Niels_1977

Leden
  • Items

    761
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

6 Volgers

Scooter Gegevens

  • Scooterclub
    Vespa Club Groningen
  • Mijn Scooter(s)
    Motovespa 160S
    Vespa PX200E
    Vespa GLb 150 Misa

Persoonlijke Gegevens

  • Woonplaats
    Amersfoort
  • Land
    Nederland

Recente bezoekers van dit profiel

3.181 profielweergaven

Niels_1977's prestaties

Proficient

Proficient (10/14)

  • Reacting Well Zeldzaam
  • Very Popular Zeldzaam
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator

Recente badges

197

Reputatie

  1. Na navraag bij een kenner blijkt het zadelframe het originele Donza zadelframe te zijn. Nu nog een origineel Donza zadel overtrek zien te vinden! 😅 Dus als iemand een in nette conditie heeft? Nog wat meer duidelijke fotos vh frame;
  2. Is waarschijnlijk een Spaans blok.
  3. Wie heeft er een origineel Donza zadel wat bedoelt was voor de Gl (a/b) Misa? En kan hier wat fotos van delen? Ik ben benieuwd of het frame vh zadel wat bij mijn Glb zat een origineel Donza zadel is. Ik heb het topic gezien mbt het Misa Donza GS zadel, is dit zadel gelijk aan het Gl zadel, of is het Gl Donza zadel weer anders? Mits je een Misa Gl Donza zadel hebt zou het mooi zijn als je wat fotos vh frame vh zadel kan maken. Alvast dank! Hierbij de fotos vh zadel wat bij mijn Glb zat (het foam is nieuw, en de hoes hoort er niet bij, maar heb ik voor tijdelijk gebruikt);
  4. Reparatie vd inlet kost je makkelijk 3/400 euro, als er niet meer kapot is. (lagerzittingen die opnieuw moeten worden opgelast etc) Je kan mazzel hebben, maar ook erg kostbare pech.
  5. Niels_1977

    Een unieke pk50!

    Grapjas, een PK50 uit 1960 😂 PK’s werden geproduceerd van 1982 t/m 1993 als ik mij niet vergis, 1960 is dus onmogelijk. Wat wel zou kunnen, hij heeft de VIN van een oudere Vespa in het frame vd nieuwere PK gelast: Vespa niet kopen, op zoek naar een andere, er worden zeer regelmatig veel nettere PK’s aangeboden tegen normale bedragen.
  6. Niels_1977

    Een unieke pk50!

    Zal aardig wat geld tegenaan moeten om deze Vespa weer goed rijdend te krijgen. In de advertentie staat overigens 1990, niet 1960.
  7. Even zoeken op bv Scooter Center Koln, daar moet de kabelboom te vinden zijn zonder accu.
  8. Is de nieuwe koppeling een cosa koppeling? Dan moet er aan de binnenkant vd koppeling deksel wat alu worden weggedremeld tpv de begeleidingsrib voor olie die aan de binnenkant vd deksel zit. (en ook een stukje vh carter)
  9. Niels_1977

    Bougie

    Fraaie Vespa!
  10. Bij SCK hebben ze een grote badge Vespas gekocht in goede ongerestaureerde en veelal degelijke conditie uit Pakistan. Een goede basis om te restaureren, ongerestaureerd en niet te vergelijken met de geplamuurde curry zooi. (of er wordt aangegeven bij verkoop wat er aan mankeert) Voor schappelijke prijzen, ok geen echte Italiaan, maar destijds (jaren ‘60) geproduceerd onder licentie en met kwaliteits controle van Piaggio zelf. Aangezien niet iedereen een perfecte Vespa a 4000 euro kan betalen, een heel aardig alternatief. Ik geloof dat ze nu de eerste badge hebben ingekocht (iets van 20 stuks), en als het SCK bevalt zullen ze vast meer inkopen. https://youtu.be/V-OwgRQz9gA?si=7E3J8M9GByEBa4H5 Zoals Frederik zegt zou ik er alsnog geen duizenden euros aan besteden, de waarde blijft helaas een stuk minder dan een Italiaanse Vespa. Maar zo kan je wel meedoen aan een hobby die anders misschien onbetaalbaar is.
  11. Zoek je een complete en werkende Vespa, of mag het ook een project zijn? https://link.marktplaats.nl/m2048007239?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios Kan je de eerste 5 digits beter op de foto krijgen? Dat nummer ziet er nogal uit alsof het naderhand erin geslagen is, klopt dit lettertype wel? (misschien is dit normaal voor Vespas uit Congo?!)
  12. Niels_1977

    Eicma 2023

    Ah ok, dat wist ik niet. Best aardig alternatief mocht tweetakt ooit verboden worden.
  13. Niels_1977

    Eicma 2023

    Weer veel nieuwe innovaties te vinden op Vespa gebied op de Eicma 2023, oa nieuwe electrische motor van Pinasco; RPReplay_Final1699739282.mov
  14. Nog goedkoper; https://allesvoorscooters.nl/ontsteking-stator-5-polig-voor-vespa-px-125-200/?gclid=EAIaIQobChMIttuY49iJggMVa4toCR3BSgJ5EAQYBSABEgIdsPD_BwE Werkelijk geen idee wat de kwaliteitsverschillen zijn, duurder wil zeker niet altijd betere kwaliteit betekenen. Ik vermoed dat als test een LML grondplaat geen slechte keus is. Het is geen stelregel, maar heb ervaren dat de grondplaten die in grote hoeveelheden zijn geproduceerd (Piaggio/LML) best redelijke kwaliteit bieden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...