Jump to content
Vespaforum.be

Niels_1977

Members
 • Posts

  558
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Groningen
 • Mijn Scooter(s)
  Motovespa 160S
  Vespa PX200E
  Vespa GLb 150 Misa

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Amersfoort
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

1,897 profile views

Niels_1977's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

140

Reputation

 1. Wat ook nog een optie is, maar dat gaat een bak meer werk zijn (en wellicht na het vervangen van deze keerring overbodig), maar mocht je de motor ooit reviseren, een achteras lager met plastic dichtingen aan beide kanten. De kant waar het wiel zit laat je de plastic dichting dan zitten (aan de kant waar de olie zit verwijder je de dichting, zodat de lagers wel gesmeerd worden door de olie in het carter), zo heb je eigenlijk een dubbele olie dichting. (door dichting in lager en de oliekeerring) aandrijfas lager afgedicht
 2. Denk tocj iig je oliekeerring vervangen, liefst door een viton/fkm keerring. Check voor de zekerheid of er geen benzine in je carter olie zit. (en/of metaal gruis)
 3. Hallo Wolly, genoeg experts in het oosten, kijk eens op de site van Vespa Club Gelderland als het goed is hebben zij ook klus middagen. Of stuur ze een mail, vast wel iemand in de buurt die je kan helpen.
 4. Lijkt mij ook dat de voorvork niet snel versleten zal zijn, hooguit de lagers. Een voorvork zal pas schade oplopen bij een ongeluk. Als je tijdens het rijden geen onbalans merkt (stuurt bv automatisch een kant op) dan lijkt me de voorvork nog prima. Kan natuurlijk zijn dat het vervangen van alle lagers in uren werk zoveel kost, dat een nieuwe vork goedkoper is. (voor een bedrijf) Maar wellicht is er hier iemand op het forum die dit voor een netter bedrag kan doen.
 5. Laat ik het zo zeggen, het zou zonde zijn om een misa blok te verkloten, waar er al niet veel van zijn. Aan de andere kant, be my guest, dan wordt mijn 100% originele Misa alleen maar meer waard. 😂
 6. Gewoon origineel laten, die blokjes lopen prima, zelfs met punten ontsteking. En als je echt een snellere scooter wil, het oorspronkelijke blok bewaren. (Voor verkoop ooit) En een snel PX blok bouwen. Zonde om zo’n origineel Misa blok te verkloten, Misa’s zijn redelijk zeldzaam. En de powerwinst met twee-poorts is beperkt. Wil je echt een snellere scooter, PX blok bouwen. En dan kan je echt een rap blok ervan maken. De euro teller gaat dan wel flink lopen, maar als je de scooter gaat tunen is dat hoe dan ook zo. Wil je niet enorm veel uitgeven, maar wel met een mooi resultaat hebben; standaard/origineel opbouwen. Een volledig originele Misa wordt tzt aardig wat waard!
 7. Motor reviseren, of voor veel geld laten reviseren, of meteen deze hobby opgeven omdat je geen zin hebt! ?
 8. Goede kans, maar check het electrische schema wat bij je scooter hoort. Dan weet je het zeker.
 9. Fmp heeft er een duidelijk film over, liefst onder de primair/klinknagel een aambeeld oid of plateau van bankschroef. Al paar keer zo gedaan, werkt erg goed;
 10. Ok, ook die versie met de honda cr 80 platen? Of met gewone koppeling platen?
 11. Haha, thnx maar bedoel van een ander merk bv Motul, is dat dan SAE80. Heb die codering (SAE30 API GL 3) gegoogled, maar kwam niet direct bij 1 type versnellingsbakolie uit.
 12. En aansluitende vraag, ik heb een bgm superstrong koppeling gekocht, en ik las dat je daar andere versnellingsbak olie voor nodig hebt ivm de cr80 koppelings platen. Jullie een idee welke olie hier het best geschikt voor is? Ik zag wat data hierover op de site vd betreffende koppeling, maar niet een duidelijke link naar bepaald merk. (behalve bgm) https://www.scooter-center.com/en/clutch-bgm-pro-superstrong-2.0-cr80-ultralube-type-cosa2/fl-for-primary-gear-64/65-tooth-vespa-px200-rally200-22-tooth-bgm8322
 13. Welk gewicht vliegwiel kiezen jullie bij bv px blok? Is van veel factoren afhankelijk weet ik, maar bij mijn setup wil ik zo dicht mogelijk bij het standaard gewicht blijven.
 14. ?Goudzoekers, ze baseren de vraagprijs op de taxatie waarde, bovendien een P125X uit 1969? ? De gegevens die ze hebben gehad bij de aankoop kloppen dus ook voor geen meter. En de opmerking; we zijn in afwachting van een kenteken verbaasd me ook, gezien het feit dat er al wel een nederlandse kentekenplaat opgeschroefd is! Alles bij elkaar, raar verhaal! (gejat misschien?)
 15. Heb ook nog de cilinder uit elkaar gehaald, denk dat daar ook een heel minimaal luchtlek zat, wat wel voor problemen zorgde. Ik heb de cilinderkop gevlakt met 1000 korrel schuurpapier, en bij het vastzetten de cilinderkop goed uitgelijnd met de cilinder. Het probleem lijkt vooralsnog verholpen, motor reageert goed op gas geven, en geen nasisser uit de uitlaat meer. Tevens de koppeling uit elkaar gehaald, maar dit leek verder helemaal goed, nog wel de tussenplaten vernieuwd naar bgm tussenplaten. De originele platen hadden een relief erin gestanst (nog niet eerder gezien), maar leek me niet handig voor het functioneren vd koppeling, dus vervangen door vlakke nieuw bgm tussenplaten. (met de juiste diktes)
×
×
 • Create New...