Jump to content
Vespaforum.be

Niels_1977

Members
 • Posts

  523
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Groningen
 • Mijn Scooter(s)
  Motovespa 160S
  Vespa PX200E
  Vespa GLb 150 Misa

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Amersfoort
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

1,654 profile views

Niels_1977's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

126

Reputation

 1. Met paypal kan je een stuk goedkoper dezelfde onderdelen kopen in bv Italie. 😉
 2. P150x is de alt versie, dus eerste serie motoren met oa een ander type aandrijfas en origineel waarschijnlijk met punten ontsteking. (en de vroegste serie zonder knipperlichten)
 3. Gewoon paypal nemen, erg makkelijk en wereldwijd te gebruiken zonder extra kosten! (wel enkel betalen via friends and family)
 4. Brandstof leiding niet goed ontlucht?
 5. Erg handige tool; https://www.sip-scootershop.com/en/product/tool-sip-stud-unscrew-tool-set_14356000
 6. Evt. kort stuk afknippen vd oude kabel waar ravels zitten die in het frame blijven hangen. Dan tappende kruiskop schroef er in draaien, kop eraf slijpen, en nieuwe kabel draaien op uitstekende stuk draad van kruiskop schroef. (zodat de oude en nieuwe buitenkabel aan elkaar vast zitten) Zou moeten werken.
 7. Niels_1977

  Zadel

  GS 150 en GS 160 kunnen onderling ook nog verschillen natuurlijk. Iemand toevallig een oude foto serie van de Vespa GL misa?
 8. Staal werkt uiteindelijk beter, maar let wel verrekte goed op dat je op de juiste manier slaat, een keer met een verkeerde hoek, en je kan of het draad opnieuw tappen, of in het ergste geval je krukas vervangen.
 9. Wat ik ook wel eens heb gezien, maar dan moet je echt weten wat je doet, anders sla je het schroefdraad vd krukas kapot. Een paar tikken geven op de centrale as vd krukas, waardoor het staal schrikt, en je vliegwiel los gaat zitten. Maar alleen met een nylon hamer proberen, met staal sla je het schroefdraad meteen kapot=blok revisie.
 10. De zwarte al eens geprobeerd, rms is niet perse de beste kwaliteit.
 11. Ik heb wel wat manuals, moet ik wel het jaartal en type vd Vespa weten, kan via pm.
 12. 😂 Zo simpel zit een Vespa helaas niet in elkaar. Zou de Vespa naar de garage brengen! Welke garage je moet hebben weten de Belgische forumleden wel.
 13. De enige die ik weet die dat echt goed kan is Kobold op het duitse GSF, maar communicatie verloopt niet altijd even vlot en kosten zijn hoog. Geen optie om een andere set carters te zoeken?
 14. PX200 deksel is idd dieper dan een PX125 of 150 deksel, en een getande spacer hoort zowiezo niet thuis in een Rally 180 blok. Is bedoelt voor de veel modernere Lusso blokken met automatische mengsmering. Idd trial and error, maar je kan, mits je bv een dikke stalen plaat hebt die 100% waterpas is (of dik stuk glas van ongeveer 20mm) dmv een schuifmaat de diverse totaal maten nalopen, als de koppeling wel origineel Rally 180, hoef je enkel uit te zoeken hoe dik een originele Rally 180 spacer is, en je hebt de totaal maat. (totaalmaat = incl drukplaat, bovenkant drukplaat tot onderkant spacer is de totaal maat)
 15. De oorspronkelijke koppeling plus ring die erin zaten hadden in totaal een bepaalde hoogte, ga je een cosa koppeling plaatsen, dan heb je een andere dikte koppeling waarschijnlijk, en zul je dus de ring die erachter zit moeten aanpassen. Dus de totale afstand van onderkant ring (die onder de koppeling zit) tot bovenkant drukplaat (waar het messing koppeling onderdeel op drukt om te ontkoppelen) moet in de nieuwe situatie gelijk zijn aan de oude situatie. Is dit onmogelijk (te merken aan het feit dat je koppelingsdeksel niet vlak met het carter te krijgen is zonder veel kracht), dan zul je tussen koppelingsdeksel en carter een vulring moeten plaatsen. (bv bij de oude P125/150/200E blokjes), bij de PX blokken zou het moeten passen. (iig met px200 deksel, die ook op 125 en 150 cc past)
×
×
 • Create New...