Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Content Count

  551
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

202 Excellent

1 Follower

About Bowyer

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vgla 1 t '60 (verkocht)
  PX200 94

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bowyer

  Elektra schema

  thx heeft weer iets duidelijk gemaakt. Iemand nog ideeen over het aansluiten van de verlichting op de optionele accu. En hoe komt de wisselspanning bij de regelaar? Gaat dat via de schakelaar op het stuur? De gele draad? Klopt het als ik ze dat de grijze draad de afgeregelde voeding is voor alle verlichting?
 2. IK bied 100 en ik kom van verder
 3. Zeker nice. Wat Nero zegt. 1 Staat het contact aan? 2 is de bedrading op de cdi in orde en aangesloten? 3 is de massadraad van de bobijn goed aan het blok vast? 4 is de bougiekabel in orde en nergens poreus? 5 is de bougie in orde? Probeer eens een andere. 6 houd je de bougie wel goed aan massa als je kickt (Draadje om de draadgangen van de bougie en rechtstreeks aan de massa van de bobijn) Als alle bovenstaande in orde is en gedaan en met een ja beantwoord dan zou de bougie moeten vonken. Ik ga er dan vanuit dat het een elektronische ontsteking is. Werkt het dan nog niet dan zou er nog sluiting in de draadboom kunnen zitten en dat kun je uitsluiten door de draadboom bovenop het motorblok los te maken. Je laat dan alleen de aansluitingen vast die naar je cdi gaan. werkt het dan nog niet dan is er iets stuk. Ga in dat geval niet gelijk nieuwe spullen kopen maar zoek iemand die reserve delen heeft liggen en ruil een voor een om en zet bij geen resultaat je oude delen weer terug. Op deze wijze sluit je alles een voor een uit en weet je welke je uiteindelijk nieuw moet kopen. Het is een heel verhaal maar een ei bakken is moeilijker Trouwens; FOTOOS!!
 4. Bowyer

  Elektra schema

  Bedankt voor je reactie, eigenlijk is dit niet wat ik wilde weten. Dat de massa van de pinker via het boutje gaat is mij bekend. Daar zat in de vorige situatie ook 1 van de losse kabeltjes aan vast. De vraag is eigenlijk hoe de bil massa maakt naar het kader. In mijn idee kan dat eigenlijk alleen maar bij de veer. Alle andere delen zijn middels rubbers geisoleerd of stroomvoerend. Dat zou beteken dat ik de lip waar de veer op draagt zou moeten ontdoen van de lak.
 5. Bowyer

  Elektra schema

  Een beetje domme vraag misschien hoor. Hoe hebben de pinkers in de billen hun massa? Voordat ik aan het opknappen gegaan ben zat het met draden en lossen stekers onder de billen. Nu heb ik alles weer terug origineel gemaakt en zit het hele spul ook weer lekker in de verf dus vandaar mijn vraag hoe het zit met massa voor de achterste pinkers. Voor heb ik vanaf de pinkers een extra massa aansluiting gemaakt naar de draadboom. Aan de achterkant wil ik dat liever niet omdat er dan weer een draad los onder de billen hangt wat natuurlijk niet echt elegant is. Dus hoe?
 6. Bowyer

  Elektra schema

  Vandaag aan het stoeien geweest en eigenlijk zijn het schema wat ik gepost heb en het schema van Frederik9111 gelijk op wat details na. Wat dan blijft is de vraag of als je een accu plaats zoals in mijn schema en dan de voedende draad naar de rest aan de accu hangt of dat zou werken?
 7. Bowyer

  Elektra schema

  Dank je wel. Ik ga hem wat groter (A3) uitprinten zodat ik het in de scooter kan zien en op papier zonder elke keer vergrootglazen nodig te hebben.
 8. Bowyer

  Elektra schema

  Frederik, zo op het eerste gezicht lijkt het redelijk te kloppen. Waar kan ik dit vinden bij scooter center?
 9. Bowyer

  Thinner en schuurwol

  mooi hoor, lekker zo laten. Jammer van de gaatjes maar niets aan doen of iets ludieks. Twee dikke vette punk stuts er in schroeven in vet chroom.
 10. Bowyer

  Elektra schema

  Zonder e start dus zonder accu. Hoezo trouwens? Ik begrijp de vraag niet helemaal, het schema wat ik er bij heb staan is zonder en zonder. @ Niels, het schema wat jij er nu bij zet lijkt heel aardig te kloppen. Morgen overdag nog eens kijken bij de scooter. Nee toch niet dit is met accu en de mijne zonder ook kloppen de gebruikte kleuren naar de diverse delen niet.
 11. Bowyer

  Elektra schema

  Niels, dank je wel voor de reactie. wat betreft de led-verlichting aan te sluiten zonder accu werd mij ernstig afgeraden inderdaad ivm de niet verfijnde afgifte van de generator. Volgens mij is buiten de claxon er geen wisselstroom op een px en ik denk eigenlijk dat er op de jouwe ook een gelijkrichter zit voor je verlichting. Althans dat was op mij Gla van 1960 wel het geval. Ook vraag ik mij dan af of ik voor elke pinker een ballast moet plaatsen om voldoende stroom over het knipper relais te trekken. Je laatste opmerking snijd hout alleen kan ik niet een juist schema vinden voor de mijne en dus ook niet voor 1 met accu.
 12. Bowyer

  Elektra schema

  Heren en dame(s), Ik ben op zoek naar een schema wat kwa kleuren overeenkomt met mijn px200 van 94. Alle schema's die ik tot nu toe gevonden heb kloppen niet. Of dit nu op scooterhelp was of hier op het forum of op modern vespa of andere er klopt altijd iets niet. Is dit gebruikelijk en mag je de rest er gewoon zelf bij fantaseren of heb ik ergens een geheime site gemist die alleen toegankelijk is als je het adres inklopt met uw linker kleine teen. Wat ik tot nu toe heb kunnen vinden en wat het er het dichtste bij komt is deze; Wat ik hier mis zijn een rode en grijze draad die aan de connector achter de neus zitten en die bij mijn px samen met de draad voor de linker knipper het kastje in verdwijnen. Ik heb deze nog nooit gebruikt en heb ook geen idee waar dit voor moet dienen. Wel ziet het er origineel uit, ze zitten met de originele pinnen in de connector en ook netjes samen met de pinkerdraad in een kunststof hoesje. Verder vraag ik mij dan af of zoals het in het schema staat ik na vervanging van een 3 pins voor een 5 pins spanninsregelaar een accu zou kunnen plaatsen zonder verdere aanpassingen. Hier is in het verleden al veel over geschreven oa op het gsf waar een mooi schema staat waarbij er een aantal extra draden en wat aanpassingen gedaan worden om die accu te kunnen plaatsen. Als ik dit schema zie dan zou dat voor mij niet nodig zijn. Je zou dan bijvoorbeeld dit kunnen aanpassen en vervolgens de blauwe draad bij de ontsteking afkoppelen en op de accu aansluiten zodat ledverlichting mogelijk is. Hoewel ik dan niet zie wat de voedende draad van bijvoorbeeld het remlicht is. Mocht iemand idee├źn hebben dan hoor ik het graag.
 13. Tja ik ben er ook van overtuigd dat het zonder ook kan. Uiteindelijk houd het slot zelf zich op zijn plek. Maar ik heb toch maar een veertje laten meekomen dan ben ik zeker dat de huls niet rammelt.
 14. Top, ik kan dus verder zonder te moeten wachten op een veertje. Bedankt voor het antwoord.
 15. Hoi, ik ben het veertje van het contactslot kwijtgeraakt maar zou toch graag verder willen. als ik het blokje van het stuurslot er in schuif en de schakelaar plaats dan kan de voorvork er in. Maar krijg ik dan later van buitenaf het contactslot met veertje er nog in?? Bedankt vast. Groetjes,Thijs.
×
×
 • Create New...