Ga naar inhoud
Vespaforum.be

TomP

Leden
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Scooter Gegevens

  • Mijn Scooter(s)
    PK 50 S

Persoonlijke Gegevens

  • Woonplaats
    De kust
  • Land
    België

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TomP's prestaties

Explorer

Explorer (4/14)

  • One Month Later
  • Reacting Well Zeldzaam
  • Dedicated Zeldzaam
  • Collaborator
  • Week One Done

Recente badges

8

Reputatie

  1. Net terug van vier dagen Napels. Jammer genoeg niet door de stad en omstreken gereden met de Vespa, wel met een huurauto. Dit was een "ervaring" 😮.
  2. Geen Vespa maar een Fiat Doblo gisterenavond tussen Oostende en Middelkerke. Aan de bestickering op de achterdeur te zien alleszins een Vespa aficionado. Ik zat enkele kilometers mooi uit de WZW-wind 😉.
  3. mijn plastische vaardigheden zijn beperkt, ik hoop dat het goed komt 😬 propere herstelling trouwens
  4. Merci voor de tip, zal daarmee aan de slag gaan 🤞
  5. Bedankt voor jouw reactie Sjoerdo. Ik denk dat er hier in de industriezone in de buurt een bedrijf is dat aluminium last. Zal mij daar eens informeren.
  6. Het carter van mijn PK is op één plaats gebroken. Valt dit te repareren of is vervangen de enige optie? Alvast bedankt voor jullie reactie.
  7. TomP

    Welke carburateur?

    Had enkel de tank en kraan vervangen. Probleem blijft zich voordoen. Zal dus ook een nieuwe carburateur worden.
  8. TomP

    Welke carburateur?

    Mijn PK verliest trekkracht. Als ik de carburateur kuis gaat het dan weer een paar honderd kilometer prima. Ik denk dat de carburateur snel vervuilt omdat er roestafzetting is in de tank. Ik was van plan om de tank te vervangen en ook de carburateur. Alles mag standaard blijven maar ik vraag mij af of de 16.10 vervangen door een nieuwe 16.10 de beste optie is?
  9. merci Nero, Ik zal de drie onderdelen bestellen.
  10. Even snel jullie mening vragen voor ik onnodig dingen bestel: De naald van de snelheidsmeter van mijn PK 50 slaat door, de afgelegde kilometers worden wel correct gemeten. Mag ik concluderen dat de snelheidsmeter zelf kapot is en dat het zinloos is eerst gewoon de kabel te vervangen? Bedankt voor jullie reacties
  11. Merci voor de tips 👍 Ik belde net nog met mijn verzekeraar die al liet uitschijnen dat het niet in 1-2-3 geregeld zal zijn...
  12. Vespa is net een maand ingeschreven, rijdt na wat sleutelen goed, het is zomer, heb bijna verlof met uitzicht op vele ritten, ... werd ik deze morgen aangereden door iemand die wegreed van een parking. Het resultaat kan je zien op de foto's. Lichamelijk schade is gelukkig verwaarloosbaar maar de Vespa is er erger aan toe. Van mijn voorwiel tot mijn stuur is alles zowat afgebroken. Ik weet niet of het frame geplooid is. Lijkt op het eerste zicht niet het geval maar ik ben dit niet zeker. Ik moest een schadebestek laten opmaken door de politie. In de garage vertelden ze mij dat dit vaak probleemgevallen zijn wat verzekering betreft. Dit omdat voor de experts zo'n Vespa eigenlijk weinig waarde heeft. Iemand ervaring met dergelijke gevallen en/of tips hoe je dit het beste aanpakt?
  13. Benzinekraan en -leiding is vervangen. Ik denk dat het luchtbellenprobleem is opgelost. Als de motor nu nog afslaat lijkt dit te komen door een elektrisch probleem. Als ik mijn knipperlichten gebruik of mijn koplamp aan- of afzet draait de motor plots niet meer goed. Soms valt hij uit. Iemand een idee waar ik kan beginnen troubleshooten?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...