Jump to content
Vespaforum.be

Wilby

Members
 • Content Count

  385
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

261 Excellent

2 Followers

About Wilby

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Classic Vespa Club Geraardsbergen
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 300 GTS SuperSport
  Vespa 150 Sprint VLB1T 1973 Pinasco
  Vespa PX/GS Polini
  Vespa PX200E 1985
  Vespa GS150 MISA 1960

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Dilbeek
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

1,585 profile views
 1. Hé Bjorn, het probleem bij GS is dat indien bij stilstand je vise platinées gesloten zijn, je batterij stilaan leegloop. Ik heb dat opgelost door een schakelaar te plaatsen die de massa van de batterij onderbreekt.
 2. Schoepenwiel demonteren en een pullytrekker een beetje aanpassen zodat hij in de 2 openingen van het vliegwiel past. Die seegerringen op zich zijn geen probleem die vind je overal maar eens hij er een paar keer is uitgesprongen en het groefje van het vliegwiel beschadigd is zit je vast.
 3. Fotos zijn veel te klein , zie er niets van, en statorplaat met maar 2 spoelen, heel bizar vliegwielas, nooit niet gezien, ik pas.
 4. Ik denk dat je best eens een foto maakt van je statorplaat en contactpunten.Het is de as van je vliegwiel die ovaal is. Lijkt mij eerder een probleem met de plaatsing van je contactpunten.
 5. Johanc, dat achterste zadel is dit origineel en/of waar kan ik dat kopen?
 6. Wilby

  Bougie kleur

  Ik zou alleszins eens proberen met een koudere bougie zoals Spaniard voorstelde, gewoon om te zien of er een verschil is.
 7. Patsy, die van 36 zijn intussen ook 40 😃 (post van 2016) . Zoek eens op Vesparadas.
 8. Ok, dank u Edwin, ik ga verder op zoek.
 9. Toch even over die chassis nrs van Misa. Mijn GS is in 1960 aangekocht door de eerste eigenaar in La Louviere dus veronderstel ik dat het een Misa is vermits ze toen in België geassembleerd werden. Bij mij staat er een nr op de bovenrand achter het klepje maar dat is niet het chassis nr, dat staat links achteraan in de wielkast niet aan de buitenzijde maar kant van het wiel en het nr begint met 5S en dan het nr, zo staat het ook op de papieren. Blijkbaar deden ze toen maar wat zoals het hen uitkwam. Trouwens heel mooi exemplaar Uustakker.
 10. Ik veronderstel dat je deze schakelaar niet op een moderne Vespa gaat gebruiken dus staat je vraag in het verkeerde forum, moet bij klassieke Vespas staan. Dit terzijde, voor welk type Vespa wil u deze gebruiken en is het een met of zonder batterij?
 11. Misschien ben je hier iets mee.
 12. Dan zijn die in 10 jaar tijd niet veel duurder geworden, mijne Sprint in 1975, 27.730 Bfr
 13. Wilby

  Gs150 misa

  Dank u Edwin, mijn is hoger nr dus moet het een doorlopend zadel zijn.
 14. Wilby

  Gs150 misa

  Dank U. Volgens het onderdelenboek van Vespa zijn alle modellen VS1 tot en met VS5 uitgerust met dit zadel, de GS160 VSB1 met een doorlopend zadel. Ook in de originele MISA handleiding staat hij afgebeeld met dit zadel, daarin maken ze wel geen verschil tussen de verschillende types.
×
×
 • Create New...