Jump to content
Vespaforum.be

Wilby

Members
 • Posts

  473
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wilby

 1. Glas uitnemen, zandstralen en busje 2K zwarte verf.
 2. Waar het kan batterij er uit gooien, bij die GTS gaat dat niet lukken maar mag ook geen probleem zijn. Heb gedurende 7 jaar een GTS 300 gehad en 6500 km mee gereden , dus meer stilgestaan dan gereden, soms maanden zonder rijden en nooit geen problemen gehad met de batterij, 1 maal moeten aan de lader hangen na 5 maand stilstand in de winter. PX werkt perfect zonder batterij, in mijn Sprint 150 zat ook een batterij, uitgegooid, probleem opgelost. De enige die ik nog heb met batterij is de GS150 maar dat is een verhaal apart omdat ik hem zolang mogelijk origineel wil houden. Nog een goede raad , blijf weg van gel batterijen = rommel, mijn gedacht hé. ?
 3. Nu nog even de schroeven van je achterlicht bijwerken ?
 4. Een Piaggio is geen Vespa maar een Vespa is wel een Piaggio!
 5. Wilby

  PX150 & P150X

  https://www.vespafarben.de/
 6. Na stilstand voor je hem start deksel van vlotterkamer afnemen , benzinekraan openen en kijken of je vlotter iets naar omhoog komt, eventueel op je vlotternaald duwen totdat je benzine ziet komen, deksel terug opzetten en proberen te starten.
 7. Nero, het schema is wel juist maar is vanaf VS2 tot VS5 en GS160. Bij de VS1 gaat de ontsteking idd niet over de batterij, zie schema.
 8. Op een GS is het moeilijk te weten of er overspanning is want de batterij wordt alleen gebruikt voor de ontsteking, claxon en achterlicht zoals te zien in bijgevoegd schema, dus gaan je lampjes niet stuk gaan, eventueel het achterlicht maar dat word maar kort onder spanning gezet. Ik heb al een paar keer de voltage van de batterij gemeten na een lange rit en kom steeds op 6,2 v uit waaruit blijkt dat er waarschijnlijk geen overspanning is.
 9. Wilby

  PX150 & P150X

  Tot 2 jaar geleden vond je op Le Bon Coin vooral in de regio Parijs PX-en in goede staat aan 1000 a 1200€ , je moet nu eens ene proberen te vinden onder de 2000€ ze hebben het daar ook al goed begrepen en hier is het nog erger aan het worden.
 10. Een goede ouderwetse batterij met zuur in, al de rest is rommel en gaat stuk. Heb het gehad met mijn Sprint en onlangs nog met een GS met een nieuwe gelijkrichter, vierkant blokje met 4 aansluitingen, gel batterij vervangen door een goedkopere met zuur en probleem opgelost. In mijn eigen GS zit nog altijd de originele gelijkrichter met een zuurbatterij van 40€. Op de originele platte, ook met zuur ben ik al maanden aan het wachten bij Maskes, is wel te krijgen bij Pascoli aan 150€ + een pak verzendingskosten. Misschien zijn er betere oplossingen zoals elektronische ontsteking 12v zonder batterij , maar dan praten we over andere bedragen.
 11. Binnenkant tunnel en bodemplaat niet geschilderd of behandeld tegen roest?
 12. Ik heb hier nog een en ander liggen, cilinder + kop MotoVespa 150S in redelijk goede staat en nog niet opgeboord geweest. Heb ook nog een nieuwe Gol zuiger 57,2= eerste overmaat voor een GL, ben niet zeker of deze dezelfde is als MotoVespa 150S. Alles mag weg voor 75€.
 13. Denk dat dit niet veel uitmaakt, is om een betere hechting van de las en roest tussen de 2 delen te voorkomen.
 14. Dit vind ik wel een goed idee, koper lasprimer, ga ik bij een volgend project ook een uitproberen, is te verkrijgen bij Crop. Zie topic Snellestinus okt 2020.
 15. Vermits de draad in het centrale stuk van je vliegwiel toch al stuk is zou ik de koppen van de rivetten afslijpen zo kan je de fan en het vliegwiel eraf halen, het centrale stuk kan je dan aftrekken met een trekker en daarna vervangen, denk dat dit apart te verkrijgen is.
 16. Dat is zoals diene die zijn steak meebrengt naar een restaurant en aan de kok vraagt om hem te bakken. Veel succes , by de way er staan een heleboel filmpjes op Youtube hoe het moet.
 17. Wilby

  Krukas loopt aan.

  Is vrij duidelijk dat deze opgelast is, vandaar waarschijnlijk uw probleem.
 18. Wilby

  Batterij GS 150

  Hé N!ce, als die linkse nog in redelijke staat is willig die wel overkopen. Je kan me bereiken op 0478/332308. Grt, Wilby
 19. Wilby

  Batterij GS 150

  Iemand die mij kan zeggen waar ik een batterij voor een GS150 kan vinden, geen gel batterij maar de originele platte met zuur die in de GS past. Bij de Vespa fabriek in Rijen ben ik al bijna 3 weken aan het wachten maar komt niet goed. En nee, elektronische ontsteking op 12 V is geen optie we willen het origineel houden. Grt, Wilby.
 20. Wilby

  Revisie GS150 motor

  Normaal een NGK B7, maar met de hoge compressiekop B8.
 21. Steek je kabel onderaan eens in een boormachine dat links kan draaien, indien de teller dan wel werkt zit het probleem onderaan aan het wormwiel of de wielas. Wel links laten draaien!
×
×
 • Create New...