Jump to content
Vespaforum.be

Wilby

Members
 • Content Count

  446
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wilby

 1. Wilby

  Te koop

  Je bedoeld waarschijnlijk , van die allerlei ? 🙄
 2. Wilby

  Revisie GS150 motor

  Vandaag wat getest met de GS, nadat ik eerder de stand van de naald op 2 had gezet heb ik de nevensproeier vergroot van 45 naar 50 dit gaf als resultaat dat de motor op lage snelheid/toeren niet goed draaide, stotteren en een irritant geklepper. Ben dan terug naar nevensproeier 45 gegaan en de hoofdsproeier van 105 naar 106. De motor loopt perfect nu en pakt beter aan vanuit lage toeren en draait ook perfect op lage snelheid/toeren. Ik sta wel versteld van de invloed dat die nevensproeier heeft op de manier van draaien van de motor. We leren alle dagen bij.
 3. Zuiger 54,4 zal dus 125cc zijn, ik gok op ACMA '52.
 4. Indien er de juiste sproeiers inzitten zal je toch moeten gaan zoeken naar valse lucht denk ik.
 5. Nee, maar dat kan je wel vinden, is hier trouwens al vermeld in andere topics, beetje zoeken he. Met de diameter van de krukas ben je niet veel want aan de onderzijde is de speling veel meer. Je moet meten vanop de zitting van je lager op de krukas tot de bovenkant van je krukas en dan vanaf de binnenkant van je lager tot je inlaatvlak, maat 1 + speling moet maat 2 zijn.
 6. Als je de maat neemt van de krukas vanop de zitting van de lager tot de bovenkant van de wang en daar de nodige speling bijtelt moet je er ook komen. Je kan eventueel eerst uitdraaien tot de maat van de krukas, dan eens monteren en daarna verder uitdraaien met de juiste speling.
 7. Sorry, ik wil niet moeilijk doen maar diene in dat filmpje is nen dikke prutser met al zijn streepjes, krasjes en plakband, zijn carter is precies een streepjescode, hoe ingewikkeld kan je het maken.
 8. Wilby

  Revisie GS150 motor

  Carbu staat correct, weet jij wat de functie is van de stand van de naald Pieter?
 9. Wilby

  Revisie GS150 motor

  Hé Nero, sproeier is 105 en stationair 45 is niet verstopt.
 10. Wilby

  Revisie GS150 motor

  Even een update, cilinder laten boren met GrandSport zuiger en Nagy kop. Na ongeveer 30 km een warmloper gehad. Heb de cilinder terug gebracht naar de man die hem geboord had met de vraag om hem na te meten. Hij blijft erbij dat je moet boren volgens de maat die op de zuiger staat (mits nameten natuurlijk) een dat heeft hij ook gedaan. Speling is maar 0,07 maar hij beweerd dat de warmloper niet komt van te weinig speling ander zou hij onderaan vastlopen en niet in het midden, man heeft héél veel ervaring met oldtimers enz en ook met Vespa. Dus heb ik alles wat opgeschuurd en terug gemonteerd.
 11. Ik heb deze van Pinasco vooraan en achteraan, goed en betaalbaar. Bestel ze in Italië bijna 40,00€ goedkoper dan Sip. Ik denk dat ze ook verkrijgbaar zijn met een zwarte veer.
 12. Lager opwarmen met warme luchtblazer, een speciale tool heb je zelfs niet nodig, een stukje buis van de diameter van de binnenring van de lager en van gepaste hoogte, een ring met een gat van 12mm daar draai je de moer op van je koppeling of aan de andere zijde je vliegwiel en zo trek je de lager op je krukas, kloppen is geen goed idee. Je kan op die manier ook je krukas met de lager erop in je carter trekken.
 13. Scooter Center, onmisbaar voor het monteren van een motor.
 14. Wilby

  Resto VNB4

  Wat doet een mens in corona tijden, gerestaureerd in 6 weken. 1303771750_RestoVNB42020.mp4
 15. Is er geen nummer binnenkant achterwielkast links, dus niet onder de linkerbil maar aan de kant van het achterwiel.
 16. Dank u Nero, duidelijke uitleg. 👏
 17. He Niels is inderdaad ook M7. De gegevens voor largeframe motoren heb ik dat is tussen 11 en 15 Nm en heb ik ook toegepast op de ander bouten, maar die vier blinde moeren met borgplaatjes die hebben een doel, de vraag is welk. Ik heb vastgesteld dat indien ik die 4 moeren op 13 Nm aandraai de krukas niet vlot draait, dus ik vraag mij af of het niet de bedoeling is om die moeren gewoon tegen te draaien en ze dan te borgen.
 18. Is er iemand die een lijst heeft met de aantrekmomenten van de carter bouten voor wideframe, vooral voor de 4 bouten die achter de ontsteking zitten. Wat is trouwens de reden dat die een borgplaatje hebben en geen gewone veerring zoals de andere carter bouten?
 19. Niks vergeten Bjorn, stofkap onder de lagerschaal?
 20. Geen probleem Bjorn, je mag hem van mij er laten tussen staan. 😉
 21. Ik denk dat deze foto van ergens anders komt.
 22. Knap gedaan maar er zit wel iets in het filmpje dat niet klopt. 🤨
×
×
 • Create New...