Jump to content
Vespaforum.be

Wilby

Members
 • Posts

  501
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wilby

 1. En vooral " Geen ceinture en volmaakte bewegingsvrijheid " 😂
 2. Met een pakking ga je de compressie zeker niet verhogen, indien er tussen kop en cilinder verlies is, de kop vlakken op een glasplaat met rodeerpasta.
 3. Misschien eens bij zetten over welke Vespa het gaat, zou het iets makkelijker maken.
 4. De bus voor de gearbox as kan je ook in overmaat kopen, met smeergroef. Nadeel van een hardmetalen bus voor de kick is dat het kicksegment uitslijt en ovaal komt te staan en dat kost véél meer dan een bronzen bus.
 5. 50cc zuiger diameter 38,4 75cc 47,00
 6. Vooral de keerringen vervangen en toch maar eens de cilinder goed inspecteren, als ik die krassen in de zuiger zie... Je zou de lager van de tussenas, daar waar het carter hersteld is, misschien beter laten zitten om niet voor onaangename verassingen komen te staan als je die er uit wilt halen. Koppelingsplaten kosten niet veel, wel niet de goedkoopste kiezen, Surflex 11,49€ bij LTH.de
 7. Lijkt op een herstelling van het carter, ook de 3e schroef van je statorplaat zit niet op de juiste plaats.
 8. De juiste afdekring kan je bestellen bij Scooter Center, is een ring van Bollag referentie BM1100.
 9. Ik denk trouwens ook dat de afdekring tussen kick en carter niet de juiste diameter heeft. Hier zie je dat de ring breder is, is wel GS150.
 10. Als je goed kijkt op de foto van de ring waar het kicksegment in past, zie je dat die ovaal uitgesleten is, waarschijnlijk is je kicksegment ook uitgesleten( ovaal) daarom zijn er nieuwe bronzen ringen te verkrijgen met overmaat. De bedoeling is dat je het kicksegment laat afdraaien zodat het terug perfect rond is en dan de overmaatring laat afdraaien zodat hij er in past. Op bijgaande foto zie je de nieuwe ring, de oude ring en het kicksegment.
 11. Volgens mij zit je kicksegment te ver naar buiten, ben je zeker dat de ring n°9 nog in je carter zit?
 12. Wilby

  oude bandjes

  Er kan toch een moer op, wat is dan het probleem.
 13. Wilby

  kortsluiting

  Heb je de juiste stopschakelaar moet er een zijn die in rust gesloten is.
 14. Wilby

  klein laswerk

  Ik kan dat wel doen, ben van Dilbeek.
 15. Straf, nieuw en na 37 km de gaskabel kapot! 🤨
 16. Wilby

  vliegwiel

  Bedankt Frederik.
 17. Wilby

  vliegwiel

  Ik ben hier aan de slag met een 50S V5B3T en heb nog een elektronische ontsteking liggen voor een ET3 die ook zou compatibel zijn met deze, maar ik heb daarvoor geen vliegwiel, het originele zal niet passen. Dus is mijn vraag welk vliegwiel heb ik nodig in combinatie met die CIF ontsteking en is die een beetje betrouwbaar?
 18. Ik zie het probleem niet, is nog perfect te redden. Laten zandstralen zou ik niet meer doen, tijd en geldverspilling, je kan hem beter zelf blank zetten en dan lassen waar nodig.
 19. Ik veronderstel dat je hiermee de benzinekraan bedoeld? Een van de veel voorkomende problemen, als je tank te veel gevuld is zodat het niveau van de benzine boven het verluchtingsbuisje op je benzinekraan staat, loopt de benzine vrij door je benzinekraan eender in welke stand die staat, ook in gesloten stand, en je vlotternaald gaat dit heus niet altijd tegenhouden. Dus benzine stroomt in je motor tot in de uitlaat, boel verzopen, en als je hem gestart krijgt veel rook en gespetter van benzine uit de uitlaat.
 20. Dit zijn de borgplaatjes, zitten onder de moer.
 21. Origineel zitten daar borgplaatjes op en langere moeren.
×
×
 • Create New...