Jump to content
Vespaforum.be

josse

Members
 • Content Count

  3,279
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

138 Excellent

6 Followers

About josse

 • Rank
  Scooterfreak

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Antwerpen<br />
  Vespa Club België<br />
  Classic Vespa Club Antwerpen
 • Mijn Scooter(s)
  oude modellen

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Ekeren
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. josse

  Faro basso 1954 - log

  mooi hoor. Ik heb enkele jaren geleden een FB vanuit Napols hierheen gestuurd met kleine transportfirma. Was niet al te duur als jehem niet dringend nodig hebt, ze combineerden dat met andere transporten. Als je die info wil, stuur je maar een PM.
 2. josse

  Ontstekingstijdstip

  off topic : maar raar, dat past eigenlijk wel bij u, niet ?
 3. josse

  Dreke

  beste, zoals de URL en titel van dit forum al doet vermoeden, gaat het hier over Vespa's... maar een gebroken uitlaat laten lassen lijkt me geen goede optie. Een nieuwe gaat even veel kosten als de herstelling. Google is je vriend, maar hier alvast een linkje : https://www.motorkit.com/nl/5679-peugeot-tweet
 4. Via BFOV heb ik een V50 special en een V31 zonder iets van documenten, ingeschreven gekregen. De V50 met gewone brommer-plaat, de V31 met O-plaat.
 5. josse

  Loterij

  Ik voorspel een hoop zever met zo een 'raffle' . Gewoon te koop zetten, die prijs is meer dan fair.
 6. hierbij de antwoorden : - plaats rivetten, gemeten vanaf de bovenste rivet : Buitenste rail : 18,50 / 20,30 Middenste rail : 18,50 / 22,50 Binnenste rail : 18,50 - de 'puntjes' houden de rail vast, dus niet op einde rail nog een gaatje voor rivet/klinknagel. - Middenplank : buitenste 2 rails : 1 schroefje, en ook hier houden de puntjes de rail vast. Binnenste rail : 2 schroefjes (eentje hogerop, gesitueerd tussen de naad en de rem, de 2e in midden voetenplank) Met veel dank aan Peter Maskes !
 7. hierbij de antwoorden : - plaats rivetten, gemeten vanaf de bovenste rivet : Met dank aan Peter Maskes.
 8. waar zitten hier al die specialisten ?
 9. Goedemiddag allen, Ben na enkele jaren weer gestart aan de restauratie van een VM1 uit 1953 en loop al tegen eerste probleempje aan : Er zit een nieuwe bodemplaat in zonder gaten. Gelukkig zitten er wel nog de originele bovenste gaten voor de ‘puntjes’, dus dat is een prima om de ligging te bepalen. Maar wat is de afstand tussen de klinknagels per rail ? (vertrekkende vanaf bovenste rivet) Als ik het juist heb, zitten de uiteinden van de latjes zelf niet vast met een rivet (of schroefje), maar klemmen ze vast onder het 'puntje', dat weer wel met klinknagel vast zit. Maar er zitten er teveel gaatjes in de middenconsole : zie foto - de groene pijltjes zijn volgens mij die voor de ‘puntjes’ van de 3 latjes in midden. Maar klopt het dat de puntjes zelf de ‘lat’/rail vastklemmen of zit er daar op het einde ook nog een schroefje door de latjes ? In de set van Mauro Pascoli, zitten 6 schroefjes voor de latten van de middelconsole... -Ik denk zelf dat de 2 buitenste enkel 1 schroefje in midden hebben. Maar zitten er dan 4 in de middelste lat ? lijkt me wat veel ? -De Vespa was overspoten en ik heb nu het idee dat ze die latjes op de middenconsole met meer schroefjes vastgezet hebben. Heeft iemand daar toevallig weet van hoe dat origineel zit ?
 10. Mooie vondst hoor, en volgens mij in deze staat meer waard dan de € 1000,- die ik ergens las. Volgens mij is deze kleur overigens uniek voor deze Misa-Vespa. samengevat : proberen te kopen en te conserveren. Wat je ook betaalt, je gaat je broek er niet aan scheuren.
 11. of in geval van nood : zoek een grasperkje, zijkassen er af en zadel omhoog (zeer belangrijk!) en complete Vespa op zijn rechterkant leggen. (zadel open ivm benzine die eventueel wegloopt en in de mousse van je zadel terecht zou komen.)
 12. josse

  Vespa VL1T MISA

  ik heb zo een VM1T , maar ingeschreven als VN1T, allemaal omdat iemand niet goed gelezen had , lastig :-)
 13. Iedereen die regelmatig aan oude Vespa's sleutelt, kan best eens investeren in zo een slag-schroevendraaier. Kleine investering, al veel tijd en miserie mee uitgespaard.
 14. vanwege gebrek aan anderen, zal ik een poging wagen. PX200 : ik zie geen verband tussen vervangen korf en probleem. Dus probeer eens nieuwe bougie/kop, kijk eens of er geen knik in de benzinedarm zit. Ik zat ook te denken aan pick-up, misschien ? (zelfde probleem eens gehad bij een PX en toen was het de bougie. Bij een GS160 idem, daar was het de bobijn die te warm was geworden en eens afgekoeld wel doorgaf, niet grappig als je zo onderweg stilvalt, geen vonk meer, dus alternatief vervoer naar huis om aanhanger te halen en vervolgens aankomen en 1 kick en wel starten...) PK50S is dat niet altijd elektronische ontsteking ? Ik zou denken carbu en sproeiers uitblazen.
×
×
 • Create New...