Jump to content
Vespaforum.be

josse

Members
 • Posts

  3,364
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Antwerpen<br />
  Vespa Club België<br />
  Classic Vespa Club Antwerpen
 • Mijn Scooter(s)
  oude modellen

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Ekeren
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

2,400 profile views

josse's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter
 • Dedicated Rare
 • Week One Done

Recent Badges

173

Reputation

 1. mooie verhaal, leuk geschreven. Blijf vooral reizen en je verhalen delen !
 2. josse

  Iso milano

  https://www.germanscooterforum.de Een forum zoals dit in het Duits.
 3. josse

  Iso milano

  Dat is een heel lastige vraag. Eigenlijk is het antwoord : "Wat de zot ervoor wil geven." Maar dat zal wel niet zijn wat je wilde horen. Punt is dat je heel weinig ISO's tegen komt in België en de liefhebbers schaars zijn. De staat is van cruciaal belang, want als je onderdelen nodig hebt, kun je niet eventjes bij SIP of SCK bestellen. Prijs : € 500,- tot € 1.500,- is realistisch denk ik. Er staat er een mooie op marktplaats voor € 5K... dat gaat hem niet worden, denk ik. Op 2dehands twee voor 3,5K, bespreekbaar. Op GSF staat er al jaren eentje te koop voor € 1.950,- , als je die man een redelijk bod doet, ga je hem wel mogen halen, denk ik. Als je een ISO koopt, moet je dat doen omdat je er zelf iets mee hebt en een wil bezitten, maar beseffen dat het geen 'investering' is.
 4. josse

  Krukas px200

  Als je een versleten krukas vasthoudt bij de drijfstang en met je andere hand een vuistslag geeft op de bovenkant van de stang, dan hoor je bij een kapotte krukas een 'ping' geluid. En dat hoort een 'dof' geluid te zijn bij een goede. Beetje moeilijk uit te leggen in tekst, maar dat is een eerste test die je kan doen. Zie ook uitleg van Nero hieronder. Verder staat er een uitleg in deze video, maar van zodra ik zou merken dat hij krom staat, zou ik gewoon een nieuwe bestellen : https://scooterlab.uk/crank-checking-soldering-tip-nick-prince-workshop/
 5. Was er nu vorige week geen set gepasseerd hier ?
 6. josse

  Zadel

  @Sprima : Ik heb een GS160 MISA staan en 100% zeker het originele zadel. Bevestiging, slot, indeling is toch anders dan op de foto's in de OP.
 7. pistonpen schuren lijkt me geen goed plan.
 8. wie een rijbewijs B heeft van voor 1989 heeft ook automatisch het motorrijbewijs A.
 9. Die vraag is volgens mij al 100-en keren beantwoord hier en op de vele FB-groepen. samengevat : - met je rijbewijs B mag je enkel in België met een 125cc rijden. - je mag er niet de grens mee over, dan ben je eigenlijk aan het rijden zonder geldig rijbewijs. - je voertuig is wel verzekerd maar als je iets tegen komt, kan de verzekering dat weer terug claimen op u gezien je zonder rijbewijs rijdt. - in Italië mag je wel met je rijbewijs B een 125cc huren en dan ben je in orde. Maar je eigen 125cc mag je daar niet besturen met je rijbewijs. Is krom, inderdaad. Of iemand dat ooit gaat controleren is ander paar mouwen. Maar ik denk altijd dat als je daar een kind omver zou rijden en de verzekering trekt zijn handen ervan af, dan ben je voor de rest van je leven gezien. De ouderen onder ons die voor bepaalde datum hun rijbewijs B haalden kregen automatisch ook A1. Maar staat niet altijd op het oude papieren rijbewijs. Tip : haal een EU-rijbewijs, daar staat dat dan wel op. Kan je een hoop discussies uitsparen in buitenland bij een controle. en nu gaat er iemand antwoorden dat hij bij zijn plaatselijke politiekantoor een ander antwoord gekregen heeft ? ?
 10. https://www.cer-reseau.com/dossier-details/28-l5e-l3e-b1-am-l7e
 11. vaatwasser : beproefd concept en enkel als de echtgenote het niet weet. Hoe dat zit als je een echtgenoot hebt, kan ik niet zo goed inschatten.
 12. Is al een half jaar niet leverbaar.
 13. volgens mij zitten ze hier tussen : https://www.facebook.com/groups/1104913219542304/permalink/4409497569083836/?sale_post_id=4409497569083836
×
×
 • Create New...