Jump to content
Vespaforum.be

Electronische ontsteking /claxon


MESTKEVER

Recommended Posts

hallo,

Hoe zit het eigenlijk met de aanpassing van de claxon bij het overschakelen naar 12v bij het installeren van een E/ontsteking flytech Pinasco (VBB 2T) zonder batterij.

Moet ik nu een 12v wisselstroom of een 12v gelijkstroom claxon installeren, en moet de drukknop dan een sluiter of een opener zijn ?

Maw, levert de spanningsregelaar gelijkstroom of wisselstroom aan de draad die stroom levert voor de verlichting en de claxon ? er is een draad die gelijkstroom levert voor het opladen van een eventuele 12v battery maar die gebruik ik niet.

Alvast bedankt

 

Link to post

Bij een 12v conversie parmakit/vespatronic zonder batterij wordt je gehele systeem wisselstroom (ac), zowel voor als na de spanningsregelaar. 

De claxonschakelaar moet net als het remlichtschakelaar van het NO (normal open) type zijn. De claxon zelf is dan een 12v ac type. Vind dat zelf niet echt een mooi geluid geven dus heb zelf een 12v dc claxon met daarvoor een 12v ac-dc omvormer (met flinke condensator) geplaatst zodat de claxon weer origineel klinkt.

De spanningsregelaar heeft inderdaad een aansluiting voor ac als dc. De ac wordt aangeloten op de verlichting (kabelboom) en de dc op de accu (indien geplaatst). Je verlichting en claxon zijn dus ac. Je kan je verlichting ook dc maken door een accu te plaatsen. Je sluit de dc van de spanningsregelaar aan op je accu (met bijvoorbeeld een 7,5A zekering ertussen) waarna je je accu weer aansluit op op de verlichting (kabelboom). Heb zelf alleen een accu geplaatst om tijdens lange ritten de navigatie en telefoon te laden, de verlichting is ac.

 • Like 1
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By P.Leen
   Beste Vespa liefhebbers,
   Ik heb een lichtschakelaar die ik wil aansluiten. Ik heb een schema, maar toch lukt het me niet. Heeft iemand een foto van onderstaande lichtschakelaar, zodat ik kan zien welke kleur waar moet worden aangesloten? Ik zou er erg mee geholpen zijn. Alvast dank!
   mvg Peter

    
  • By P.Leen
   Beste Vespa vrienden,
   Ik heb een vraag over de ontsteking van mijn motovespa uit 1965. Op een of andere vreemde manier kan ik de contactpuntjes niet stellen. Deze gaan helemaal niet open. Ik heb nieuwe contactpuntjes geplaatst, maar dit mocht ook niet helpen. Het lijkt net of het `slepertje`van de contactpunten het ovale gedeelte van het vliegwiel niet raakt (waardoor de punten dus niet openen). Ik heb twee opties bedacht. Of het vliegwiel is versleten, wat mij erg vreemd lijkt, of er zit een verkeerd vliegwiel op ( Ik heb de vespa in deze staat, niet lopend, gekocht. Heeft iemand een idee? Alvast hartelijk dank. Peter Leenhouwers
  • By VespaChris
   Goedemiddag,
   Ik ben bezig met de restauratie van een Vespa PK50 elektrische starter. En nu heb ik wat problemen met mn starterrelais. Stroom op de juiste kabels maar geen klik of aanslaan. Wat wel gebeurt bij rechtstreeks aansluiten op de  plus. Weet iemand een truc of manier om het starterrelais te omzeilen maar wel gebruik kunnen maken van de startknop? Of weet iemand wat voor schakelaar ik dan goed kan installeren?? Ik hoor het graag !!!
   Met vr gr   Chris
  • By DOMI13
   Hoi, 
   ik heb mijn vespa 6 jaar, ik dacht een toertje te doen. Bij het starten enkel zzzzz zzzzz, ik denk batterij plat, ik zal een nieuwe moeten kopen, dat is de 2 de al op 6 jaar, ms ook een oplader kopen. Ik had vroeger een Harley en die batterij kon ik nog wel opladen als ze volledig plat was. Kan ik dit ook voor mijn Vespa vinden?
   thkx voor de reacties
   domi
  • By Chris Van der Auwera
   net een nieuwe batterij meter gekocht.
   als ik een 6v baterij wil meten, welke instelling gebruik ik?

×
×
 • Create New...