Jump to content

VespaChris

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa V50 special, Vespa PK50s

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Rotterdam
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VespaChris's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

 1. Beste mensen. Met schaamrood op mn kaken bedank ik jullie voor jullie hulp. Het probleem is verholpen. En het relais werkt. Het aardekabeltje aarde niet goed. Ik heb alles eruit gehad en daarna gespoten. Meestal maak ik waar de aardepunten zijn het een klein beetje kaal maar ergens is het toch niet goed gegaan. Maar de situatie is verholpen. Hij doet het en daar ben ik erg blij mee. Dank jullie wel !!!
 2. Ik begrijp je opmerking. Tuurlijk snap ik het. En wat betreft de aansluiting, op de onderkant van het relais staan de kleurcodes. Dus met het schema kan je het niet fout doen. En ook zijn er brede en smallere koperen palletjes. Ook daar kan het niet fout gaan. Dus ja...ik snap de werking en weet hoe je hem moet aansluiten. Vandaar mn vraag....
 3. Vanavond geprobeert maar geen reaktie, tik of klik. Wel mn bougie eruit gehaald en toen mn groen/witte draad rechtstreeks op de zwarte van de startmotor aangesloten. En dat werkt !!!! Maar met bougie heeft de zwarte kabel te veel weerstand / is te dik dus dan draait die niet rond. Dus ik denk nu toch dat ik aan het werken ben met kapotte relais. Of een dunnere draad naar de startmotor met een zekering ertussen maar dat in het aller laatste geval. Wil mn scooter zo origineel mogelijk houden. In ieder geval met originele onderdelen. Super bedankt voor uw reaktie. Morgen een ander relais halen.
 4. Super !!!!! Ga ik proberen. Als het goed is moet ik hem dan horen klikken... Bedankt al vast. Ik laat het je horen. Fijne avond. Chris
 5. Dank u voor uw reaktie. Alle draden lopen volgens schema. En leveren ook de 12 volt die zou moeten. Ik begin toch te denken dat ik gewoon 3 kapotte relais heb liggen. Ervaring met een relais uit een moderne scooter?
 6. Dank voor uw reaktie. Als ik mn startknop indruk komt er 12 volt op mn relais bij de groen/witte draad. Dus dat zit goed. Maar mn relais massa? Ik dacht dat mn relais alleen was om die 12 volt van mn plus door te geven aan mn startmotor. En dat de startmotor geaard was op het blok waar ook mn aardedraad aan zit. Als ik mn aardedraad los haal doen mn knipperlichten het ook niet dus die aarde is goed. Denk toch dat ik kapotte relais heb......het dunne stroomdraadje van de startknop levert te weinig om rechtstreeks op de dikke van de startmotor te zetten helaas.
 7. Goedemorgen. Ga ik doen. Dank u wel. En een fijne dag. Chris
 8. Goedenavond, ik heb net nog even gekeken. Laat mij niet los he.... Als ik mn contactknop indruk dan krijg ik 12 volt. Dus dat is ok. Tevens zitten er de dikke rode draad op. Van de +. Daar staat ook gewoon 12 volt op. Wanneer ik mn startknop indruk zou hij het moeten doen. Wanneer ik die zwarte dikke draad rechtstreeks met de + verbindt dan doet hij het gelijk. Wanneer ik mn startknop induw, en meet waar ik 12 volt heb dan is het overal behalve op de pool van de zwarte draad. Kapot relais? Zou betekenen dat ik 3 kapotte relais heb !!!!!!!! Ik heb ook de accu rechtstreeks op het relais aangesloten maar geen volt op de pool van de zwarte draad. Wel als ik 12 volt zet op die pool met zwarte draad. Dan start hij gelijk...zo vreemd.
 9. Klopt. Die heb ik al doorverbonden. Heb namelijk gewoon 12 volt op mn groen/witte kabel. En ook op de dunne roze. Dus als ik mn startknop induw dan gewoon 12 volt. Het gekke is, is dat mn starterrelais niet klikt. En ik heb er al drie geprobeert. Zou er een ander soort schakelaar zijn die wel hierop reageert? Denk dat die dunne groen/witte kabelte weinig stroom levert voor de dikke zwarte. Anders zou ik ze doorverbinden. Of is dat gek gedacht?
 10. Goedemiddag, Ik ben bezig met de restauratie van een Vespa PK50 elektrische starter. En nu heb ik wat problemen met mn starterrelais. Stroom op de juiste kabels maar geen klik of aanslaan. Wat wel gebeurt bij rechtstreeks aansluiten op de plus. Weet iemand een truc of manier om het starterrelais te omzeilen maar wel gebruik kunnen maken van de startknop? Of weet iemand wat voor schakelaar ik dan goed kan installeren?? Ik hoor het graag !!! Met vr gr Chris
 11. Goedenavond allemaal. Op dit moment ben ik bezig met de restauratievan een PK50 s. En het gaat goed. Paar hobbeltjes nog om te nemen. Zo valt hij stil als ik mn gas voluit open draai. En start daarna even niet. Waarschijnlijk een verkeerde sproeier. Geen idee wat de juiste maat is... Maar waar ik jullie hulp graag bij kan gebruiken is iets waar ik al weken mee bezig ben. Mijn elektrische starter. Alle draden kloppen volgens schema, 3 starters liggen, en ik heb 12 volt. Wanneer ik de starter indruk heb ik 12 volt op het groen/witte kabeltje en op de roze. 12 volt op de rode kabel van de accu vandaan. Wanneer ik dan de startknop induw heb ik dus 12 volt op de starter maar geen klik op spanning op de stekker die naar de starter gaat. ( aardedraad zit op het blok ) sluit ik de zwarte kabel van de startmotor rechtstreeks op de plus van de accu dan start de scooter gelijk. Dus waar zit het probleem? Iemand een idee of ook meegemaakt ? Ik hoor het graag en alvast bedankt !!!!! Chris
 12. Hallo allemaal. Ik ben nieuw op dit forum. Op dit moment ben ik bezig met het restaureren van een PK 50s. Paar jaar geleden heb ik een Vespa V50 special gerestaureerd. Een heerlijke scooter. Nu is bij de PK 50 de body klaar en ben ik nu bezig met het elektra. Ik hou van oldtimers. Scooters...motoren...auto's.... Ik hoop met jullie hulp de restauratie te voltooien.
×
×
 • Create New...