Jump to content
Vespaforum.be

motorhan

Members
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 Excellent

1 Follower

About motorhan

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa club Neerpelt
 • Mijn Scooter(s)
  300 GTS 2015 ABS ASR

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Cranendonck
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

1,158 profile views
 1. Ik denk dat dit een redelijke tijd is. bij mij duurde het zeker niet langer. Voordeel ik heb wel een motorheftafel dus kon alles overwegend zittend uitvoeren en het is wel een voordeel als je niet op de grond hoeft te liggen. (zeker met mijn beperkingen)
 2. Informeer eens bij easy parts daar heb ik ze ook gekocht. de gele veer is van de Supertech de witte is malossi. Ik er eerst ook tegen op om de voorveer te vervagen omdat ik dacht dat ik een verkeerde schokbrekertype zou krijgen. achteraf viel de montage heel erg mee. de achterschokbrekrs vervangen is bij de HPE modellen wel meer werk dan bij de vorige GTS omdat het onderste bildeel dat je moet verwijderen doorloopt tot achter de kentekenplaathouder. en dat deel moet weg omdat je anders niet bij de onderste bout van de linker demper komt. maar als ze zijn gemonteerd heb je een probleem met het afstellen van de linker demper die kun je niet verstellen met de originele sleutel daar is te weinig ruimte voor. ik heb daar 2 extra standaard haaksluetels voor gekocht en die zo verbogen dat ik nu een linker en rechter sluetel heb. maar ik zag pas ergens dat ze de steel van de haaksleutel naar beneden haaks hadden gebogen en dan heb je maar 1 sleutel nodig en dat schijnt dus ook te werken. Dat ga ik zelf ook nog proberen. hioj rijd met de nieuwe schokbrekers wel een stuk lekkerder ik heb de voorveer ook als basis in de midden stand gezet maar zal ook eens 1 tandje terug proberen. om te zien of dat nog comfortabeler rijd.
 3. Vind ik zelf ook wel en ik begin al te wennen aan de witte veer.
 4. Waar wil precies en grotere foto van alleen de demper of de scooter. en wat bedoel je met extra gewicht, ik ben zelf 40kg afgevallen dus voor de scooter zal het geen probleem zijn en ik denk dat de malossi of de originele niet veel schelen in gewicht. niet gewogen maar gevoelsmatig. Ik heb gisteren de veerspannerset binnen gekregen maar die zijn eigenlijk te groot voor deze veren, dus daar moet ik zelf iets voor maken met een enkele beugel op de spanners zitten dubbele klauwen en dan is de ronding te groot. maar het kan zomaar dat ik het zo laat.
 5. Die zal ik van dr week even maken het regent nu Gr Han
 6. Van de winter demonteer ik de demper en spuit de veer geel of misschien ben ik al zo aan het wit gewend dat ik het zo laat.
 7. Iedereen nogmaals bedankt voor adviezen en filmpjes. De demper is gemonteerd Ook meteen de zcterdempers vervangen Met name de linker was een stuk lastiger dan bij mijn gts van 2015. Het linker zijpaneel dat moet worden gedemonteerd loopt door tot achter de kentekenplaathouder en het achterlicht moet je ook demonteren. Maar ze zitten er op
 8. Iemand een idee welk bedrijf de buurt Eindhoven/Weerto\n zo'n veer wil poedercoaten ik heb 2 bedrijven benaderd Nee doen we niet. anders wordt het toch spuitbus.
 9. Ik heb met de bestaande schokbreker geprobeerd of ik mijn arm er tussen kreeg en bij de bovenkant kon komen dat lukt helaas niet arm te dik of te weinig ruimte aan de andere kant is iets meer ruimte en lukt het wel maar ik vind het wel een lastige manier. dat doe je niet even onderweg. zeker niet iemand met mijn gebreken. Ik heb net wel een setje spanners gekocht/besteld lijkt me toch handiger dan spanbanden al zou dat ook moeten lukken.
 10. Hoe denk je bij de bovenste moeren/bouten te komen als je het wiel niet demonteert. Ik denk dat je niet reageert uit eigen ervaring. die remklauw heb ik overigens ook maar ga ik nu nog niet vervangen. want om bij het remolie rteservoir te komen moet de voorste plastic stuurbescherming er helemaal af dat is anders dan bij de oudere modellen dan kon je er bij door de spiegel te verwijdern en het afdekkapje af te nemen. bij de nieuwe is dat geïntegreerd. Maar ik ben er van overtuigd dat de demper vervangen door alle hulp die ik hier heb gehad gaat lukken. morgen voorbereiden werkzaamheden verrichten hefbrug vrij maken scooter er op zetten en dan zien we verder. Ik denk dat ik probeer met spanbanden de veer te demonteren
 11. Het gaat me er meer om op welke manier je de veer kan verwijderen ik bedoel kun je de ring aan de bovenkant losdraaien en de veer dan verwijderen. Ik denk dat ik voorlopig kies voor een spuitbus hoe lang dat blijft zitten op een bewegende veer geen idee dat moet ik dan maar afwachten, en anders van de winter demonteren en laten poedercoaten.
 12. Bedankt voor het filmpje, het is me inmiddels duidelijk dat ik met die zichtbare inbusbouten op het verkeerde spoor zat. het lijkt me nu duidelijk en ga er de komende week eens aan beginnen met behulp van mijn schoonzoon die is wat handiger dan ik momenteel ben.
 13. Weet je dat uit eigen ervaring of denk je dat je e bij kan als het wiel is gemonteerd. en heb je ook een idee of je de veer kan demonteren en hoe om hem een andere kleur te geven. Gr Han
×
×
 • Create New...