Jump to content
Vespaforum.be

Pilaf

Members
 • Posts

  835
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pilaf

 1. Daar zat ik ook aan te denken maar als je een nieuwe voorvork (prijs tussen 200 en 300eu), lagers, kabels en klein materiaal bij elkaar op telt is 500eu incl loon weer een koopje. Vraag daarom na wat de exacte werkzaamheden en vervangingsdelen zijn, waarschijnlijk ligt er iets compleet op de plank waardoor het qua loon aantrekkelijk is om deze in z’n geheel te vervangen.
 2. Pilaf

  Flytech

  Zijn inderdaad slordig op de pers gezet. Moeilijk te zeggen of ze echt slecht zijn omdat je dat pas in de loop van de tijd kan zeggen als de kopjes misschien scheuren door spanning/trillingen waardoor de rivet loskomt. Zou deze opmerking gewoon bij degene neerleggen waar je de flytech hebt gekocht en je bedenkingen over de rivetten uitspreken. Voor nu niet installeren tot je reactie van de leverancier hebt.
 3. Of het de investering waard is is een vraag die alleen jij kan beantwoorden. Het is een mooie PK dus is elke reparatie het waard, maar tegen welk bedrag is iets voor jouw portemonnee want wij hebben geen idee hoe diep die is. Wat de PK nu waard is is moeilijk te zeggen omdat we helaas in een tijd leven met dagprijzen en waarin de verkoopprijs is “wat de gek er voor geeft”. Ik ben wel verbaast over de conclusie van jouw reparateur. Is jouw voorvork krom door een ongeval? Zo nee dan is deze prima te reviseren. Er zijn lagersets voor boven en beneden (swingarm) te krijgen die je ook moet plaatsen als je een nieuwe vork koopt (worden vaak geleverd zonder). Dan komt ook de vraag, wat gaat hij nog meer vervangen want als je een goede voorvork revisie doet zijn o.a. nieuwe wiellagers, remblokken en kabels ook gebruikelijk. Zeker omdat je aangeeft dat je zelf niet gaat sleutelen zou ik wel willen weten wat hij precies met een “nieuwe” voorvork bedoeld (qua onderdelen) en welke “oude” onderdelen hij gaat overzetten. Ben ook wel benieuwd waar hij de speling voelt (boven of onder) en heeft hij deze conclusie getrokken nadat de vork is verwijderd of in gemonteerde toestand. Wil niet jouw relatie met de monteur beproeven maar vind voor nu het vervangen van de vork een beetje kort door de bocht.
 4. Nog nooit meegemaakt tenzij je hem moet laten keuren bij invoeren. Als er een motorkeuring komt dan zal er vast een uitlaatgassentest worden gedaan maar tot die tijd is het geen issue. Weet niet hoe dat gaat in milieuzones, waarschijnlijk ben je wel in overtreding want het Euro5 label wordt afgegeven incl katalysator. Dit was idd het geval bij de pre Euro 4 motor.
 5. Dat is een vrije keus en hangt er vanaf hoe “groen” je bent en of je het E-keurmerk belangrijk vindt.
 6. Dat klopt omdat jouw geposte foto van een GTS300 is. Bij een 125 is de uitlaatbocht dunner waardoor er geen plek is voor het hitte schild.
 7. Zoals Frederik al zegt, het heeft de voorkeur een nieuwe krukas. Helaas loop je dan automatisch tegen een revisie aan wat voor jou dus geen optie is. Je kan de spiebaan eventueel repareren: https://modernvespa.com/forum/topic153317 Daarna wel het vliegwiel met slijppasta op de krukas laten “matchen”. Dit is normaal het betere handwerk maar om jouw ZIN en TIJD niet te verspillen is er een snelle methode http://www.zunflappie.nl/artikel/103/vliegwiel-op-krukas-inslijpen.….helaas kost het altijd GELD. Dat roken, is dat niet gewoon olie op je uitlaat? Even kijken waar dat vandaan komt want het lijkt me een verse plek olie.
 8. Qua techniek zijn alle elektronische ontstekingen gelijk dus daar kan je vrij kiezen. Prijzen in Italië zijn voor de Pinasco flytech interessant. Zou qua gewicht in de buurt blijven van je huidige vliegwiel aangezien je verder niets veranderd. Let wel op dat je eventueel de vliegwieltrekker en blokkeersleutel er los bij besteld want deze zit bij sommige pakketten niet standaard geleverd. Koop ook een nieuwe spie en dan heeft de versterkte variant (gahard staal) de voorkeur. Een andere tip voor het monteren, zorg dat het nieuwe vliegwiel goed “matched” met de oude krukas. Gebruik klepslijppasta om beide componenten goed op elkaar te laten aansluiten. Dit is een klusje wat wat tijd in beslag neemt maar het voorkomt dat je spie gaat afbreken met alle gevolg schade van dien. Ook het goed op moment zetten van het vliegwiel is daar belangrijk. Verder hoef je niets te veranderen qua carburateur. Timing kan je ook mee spelen binnen de veilige bandbreedte van originele timing en 23 graden. Wat ik wel doe is een verse bougie plaatsen en de electrode afstand een klein beetje vergroten zodat de vonk wat krachtiger te maken. Standaard 0,5mm en met deze ontstekingen kan je een beetje spelen tot 0,7mm, gewoon te plaatste bekijken wat voor jou het beste werkt. Veel succes met de keus en montage, je gaat geen spijt van deze upgrade hebben.
 9. Gaaf avontuur en bedankt voor het delen. Mooi ook om te lezen dat dit stukje "basale" techniek je na 4200km weer veilig naar huis heeft gebracht. Dat moet ik de met elektronische volgehangen BaoTao, ChingChang en WongWi nog maar zien doen. Dat doe je zeker ?.
 10. Pilaf

  Aspen 2

  Er zijn al meerder topics over geschreven maar heb nog geen negatieve verhalen gehoord over dat de 2% te weinig is. Ik hou ook de zundapp en kreidler liefhebbers in de gaten v.w.b. Aspen en ook geen grote problemen bij het gebruik van Aspen. Degene die definitief over zijn geschakeld hebben wel verse pakkingen en keerringen geplaatst vanwege het uitharden, maar dat is een bekend probleem. Zie in jouw geval niet het voordeel van een 5 liter tank met Aspen boven het meenemen van een 5 of 10 liter jerrycan 2,5% premix V-Power.
 11. Kan je daar niet deze voor gebruiken: https://kabel-schute.de/images/schaltplaene/125/Vespa-125-VNB1mitBatterie.jpg Weet niet wat voor stuurschakelaar jouw VNB3 heeft maar volgens mij werd de accu bij dit model puur voor het remlicht gebruikt zoals in bovenstaand schema van de VNB1. Komt de stuurschakelaar niet overeen met het schema dan kan je batterij en regelaar in dit schema tekenen (draad 6 van de stator gaat dan naar de regelaar): https://kabel-schute.de/images/schaltplaene/125/Vespa-125-VNB2-3-4-5.jpg
 12. Dat hangt idd van het model af. Als deze bij jou gts los beschikbaar is achter het linker klepje is dat nieuw voor mij. Normaal zit deze superseal plug op de voorgemonteerde usb poort (in handschoenenkast) die vanaf de 2015 modellen is geplaatst en ligt deze connector niet los. Om daar stroom van af te tappen kan er een superseal splitter worden gemaakt. Zoals eerder, sip heeft een eigen kabel gemaakt zodat je deze op de alarmplug of op de superseal connector kan aansluiten (https://www.sip-scootershop.com/nl/product/bagagevakkap-links-sip_MV400056?q=gepäckfach+usb+gts). Hoe dan ook wordt het zelf een kabel/splitter knutselen. Dit wordt dan jouw oplossing met de superseal connector: https://modernvespa.com/forum/topic171411
 13. @Michaël Achtergael kan je op je kentekenbewijs kijken welke datums hier staan? Je hebt het zelf over een eerste inschrijving van 30-06-1961 maar staat deze datum ook bij datum eerste toelating? Datum eerste toelating = Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld). Datum eerste inschrijving Nederland = De datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst in Nederland is geregistreerd.
 14. Die plug&play stekker ga je niet vinden, sip heeft er een eigen product van gemaakt. Stekker los kopen en zelf maken is een optie: https://www.scooterpassion.be/nl/scooter-passion-step-vespa-lambretta/2229-alarme-en-toebehoren-connector-aansluiting-voor-vespa-gt-gts-gtv-tot-2014-rechthoekig-connector.html Het schema van de stekker en extra informatie over deze “alarm” stekker kan je hier vinden: https://advrider.com/f/threads/turn-signal-beeper-install-step-by-step-walk-thru.889626/ Succes met knutselen.
 15. Bedankt voor het mooie verslag weer, gaaf om te zien hoe jij je Vespa gebruikt, niks rondje om de kerk maar gewoon in de zomervakantie 4200km afromen. Ben benieuwd naar het vervolg en of je nog tegen technische zaken bent aangelopen.
 16. Dat is een duplicaatcode die wordt aangebracht op de nieuwe kentekenplaat bij diefstal en verlies, had in dit geval niet gehoeven omdat Hans de plaat op “schade” had kunnen omwisselen. https://www.kentekenloket.nl/kentekenplaat-beschadigd-wat-nu/
 17. Sloeber, deze vraag wordt op youtube U in geuren en kleuren uitgelegd: https://www.youtube.com/results?search_query=vespa+primavera+50+s
 18. Op dit forum hebben de Vespa’s billen. Voor problemen/vragen over de Vespa Si en Ciao is er dit forum: https://vespa-ciao.nl Je bent op dit forum uiteraard van harte welkom en misschien kunnen we je in de toekomst overhalen om jouw Si om te wisselen voor een “billen” Vespa.
 19. Maar jij hebt op je Vespa speeltjes vast handvatverwarming geïnstalleerd ?.
 20. Een Vespa (en andere motorische objecten) kunnen jaren stilstaan en zijn daarna zonder moeite te starten mits je wat voorzorg doet. Er staat een stukje geschreven in de Vespa handleiding maar het komt op het volgende neer. Schoonmaken, roestige plekken behandelen, brandstof aftappen, motorisch hier en daar een druppel olie, wielen los van de grond en droog wegzetten. Zelf rijd ik de carburateur ook leeg en tank altijd ethanolvrije brandstof om vocht in de tank en carburateur te voorkomen. In de wintermaanden start ik elke maand de Vespas even op. Ik gebruik voor alle 2-wielers met een accu druppelladers. Wel haal ik in de wintermaanden de accu’s eruit (ter voorkoming van lekkage) en ze staan daarna altijd verbonden met de druppellader. Het nu niet goed starten kunnen meerdere oorzaken hebben maar daar is meer informatie voor nodig (bouwjaar/km-ers). Start je Vespa elektrisch slecht dan kan je beginnen met de accu, start deze ook slecht met de kickstarter dan verder kijken dan de accu.
 21. Luchtdicht is blok compleet onder druk zetten en geen perslucht, maximaal 1 bar anders pers je de keerringen eruit. Je kan beginnen met de uitlaat verwijderen en deze bij de cilinder afdichten (omdat het om aanzuiging gaat). Zuiger/krukas zo zetten dat de krukaskamer gevuld kan worden met lucht. Zelf vul ik het blok altijd via de carburateur ingang. Je kan een binnenband (met ventiel) op maat knippen (vorm van carburateur voetpakking). Op deze ventielpakking plaats/maak je een blokje in de vorm van de carburateurvoet zodat je deze met de carburateurmoeren kan aandraaien en luchtdicht maakt. Je kan nu het blok onder druk zetten dmv het ventiel en met zeepsop aan de gang op de kritische punten (pakkingen, bougie en keerringen). Aangezien jij geen aanzuiging hebt kan je de locatie waarschijnlijk wel horen lekken. Is alles luchtdicht dan kan het alleen nog de carburateur/carburateur pakking zijn.
 22. Desnoods ook een lektest bij je blok doen, zijn verschillende methodes te vinden op internet/youtube. Dit is de snelste manier om er achter te komen of het blok luchtdicht is.
 23. Hoe heb je de (voor)lamp vervangen? Stuurkap los gemaakt en deze omhoog getrokken? Het zou dan kunnen zijn dat je wat kabels (gas en versnelling) uit hun eindhulsjes hebt getrokken waardoor nu de kabels zo strak staan en dus niet kunnen bewegen. Desnoods even een foto posten zodat het wat duidelijker wordt.
 24. Pilaf

  Vespa sprint 1966

  ….Maar eerst ruilen en dan hier op het forum vragen om de waarde van de Vespa?… ben nu ook wel erg benieuwd naar Uw “oude Ducati”.
 25. Denk dat je richting de startonderbreker moet zoeken. Probeer het eens met de originele bruine sleutel. Is het probleem dan opgelost dan moet je blauwe sleutel vervangen. Blijft het probleem dan kan het je ontvanger (zit achter de voorkap bij het contactslot), bedrading (breuk) naar de ecu of connector bij de ecu zijn (corrosie).
×
×
 • Create New...