Ga naar inhoud
Vespaforum.be

pdvd

Leden
 • Aantal items

  540
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  26

pdvd last won the day on September 13

pdvd had the most liked content!

Community reputatie

259 Excellent

2 Volgers

Over pdvd

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  none
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa PK 50 XL Automatica (1987)
  Vespa P 200 E (1982)
  Suzuki DL 1000 V-Strom (2004)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Oosterhout
 • Land
  Nederland

Contact Methods

Recente bezoekers van dit profiel

1447 profielweergaven
 1. pdvd

  P200E 1979

  Ik zie verder geen schade aan dat koppelingsdeksel dus ik vermoed dat dit gebeurt is met het er af halen van het wiel. De boel goed schoonmaken. Koppelingskabel los halen, koppelingsdeksel er af halen (paar boutjes), rubber vervangen en de boel weer in elkaar zetten. En niet te vergeten even de olie uit het carter laten lopen en de juiste hoeveelheid (SAE30) er in doen (250ml).
 2. pdvd

  P200E 1979

  Eerst dus even de remtrommel openen en daar in kijken. Als de schoon is dan kun je verder gaan door even het deksel van de koppeling er af te halen (zit erboven en wiel moet er dan toch af. Ik miste op den duur ook zo'n overloopnippel (goh wie wees mij daar ook alweer op) wat boven op de koppeling zit. Als je dekseltje er toch af haalt kun je het beste gelijk de rubber ring en dat messing drukding erin vervangen.
 3. pdvd

  P200E 1979

  In ieder geval een rotte kering. Ik zou er niet mee gaan rijden want als daar de olie door lekt dan belang deze ook bij je remblokken in de trommel en olie en remmen dat is geen goede combi.
 4. pdvd

  PK50 xl

  Erg netjes!
 5. pdvd

  Sfera 50 projectje

  Begin jaren 90 werd de Piaggio/Vespa Sfera geïntroduceerd. Toen ter tijd was dit het beste wat er te krijgen was op het gebied van moderne bromfietsen. Piaggio won er de Compasso d'Oro prijs mee (een ontwerpprijs voor het moderne design). Een paar weken geleden heb ik een Sfera 50 gehad (een krijgertje dus) en wil deze een beetje op gaan knappen. Ik kom er echter al snel achter dat dit totaal iets anders is om aan te sleutelen dan aan een PK of een P. Aangezien er een benzine lekkage was wilde ik kijken waar deze vandaan kwam. Echter ik zie uit de benzinetank 2 verschillende slangen komen welke naar de carburateur gaan. Waarom 2? is mijn vraag dan? Ook gaat de gaskabel naar een kastje toe en splitst zich daar in 2'en op. Hier heb ik nog even geen foto van... maar rara waar dient dit voor? Hieronder de huidige staat met de meeste kappen gemonteerd.
 6. pdvd

  Px125 1970

  Toen al een PX neus en knipperlichten! Wow!
 7. pdvd

  Px loop niet meer regelmatig

  cdi's van moderne px'en... en als je nou op een oude P een moderne cdi hebt zitten... ;) Maar wel of geen ontstoorde dus? Mijne loopt okay maar toch...
 8. pdvd

  Px loop niet meer regelmatig

  Een ontstoorde bougie? wat is daar de meerwaarde van? Volgens mij rijdt ik zelf met een 8 rond met een sip road 2.
 9. pdvd

  Te koop: gps garmin zümo 350lm

  Topapparaat! Rij er zelf al jaren mee rond!
 10. pdvd

  Px loop niet meer regelmatig

  Wat voor benzine heb je er in gegooid? Ik merk met mijn P200E echt dat deze hort en stoot en niet lekker oppakt bij goedkope supermarktbenzine van bijvoorbeeld de intermarché. Op V-Power of andere benzine van een fatsoenlijk merk loopt deze nog het beste.
 11. pdvd

  Vespa 125 gtr 1968

  Go normaal ben ik degene die daar over begint Maar inderdaad... ook goed te zien op de foto's welke van achter genomen zijn.
 12. pdvd

  Vespa 125 gtr 1968

  als je met de scooter net zo omgaat als met je helm
 13. pdvd

  Keuze banden

  Ligt er echt aan wat je er mee wilt doen. Het hele jaar doorrijden, of in de zomer net als ik een flinke toer maken? Ik ga in de zomer dus niet op winterbanden rijden maar op S1's. Bevallen perfect. Weliswaar niet de oude look maar ze sturen heerlijk. Zou ik in de winter er meer mee rijden dan is een setje extra velgen met banden zo aangeschaft en zelfs iemand met 2 linker handen kan die velgjes wisselen.
 14. pdvd

  Voorste remtrommel / tamboer p200e

  6 tot 10 kgm neem ik aan dus... tussen de 58 en 98 Nm is dat dus. Bedenk me net dat ik 'm wel iets strakker had staan.. rond de 70 ofzo... met locktite dus wel goed.
 15. pdvd

  Voorste remtrommel / tamboer p200e

  Waar mijn PK 50 in de bout van het voorwiel een splitpen heeft zitten, en het achterwiel van mijn P200E dit ook heeft, is het voorwiel van een P200E voorzien van een smallere moer (aangezien dit een 16 mm vork betreft) zonder de mogelijkheid er een splitpen door te steken. Hoe borgen jullie deze moer? En op hoeveel Nm hoort deze officieel aangedraaid te worden? Zelf heb ik 'm nu op 50 Nm aangedraaid en er een drupje blauwe locktite tussen gedaan. Ik heb nog nooit problemen gehad met een aflopende moer hier maar toch...
×