Jump to content
Vespaforum.be

pdvd

Members
 • Posts

  1,095
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pdvd

 1. Ligt eraan wat je wilt... die rommel van SIP moet je inderdaad niet hebben, en als je vervangt gelijk voor tubeless gaan.
 2. Velgen restaureren? Gewoon nieuwe kopen veel makkelijker en goedkoper
 3. Ik vermoed dat het enige wat er "Piaggio" aan is de badge is.
 4. Bepakt en bezakt met de gehele kampeeruitruisting Frankrijk, Spanje en stukjes Italië doorkruist. Fijn uitlaatje geen problemen met bodemvrijheid!
 5. en zo heb ik ooit zo'n nieuwe swingarm gebroken... daarna maar een complete vork besteld.
 6. Puntige vloerrais? Misschien de gewone kopen en andere eindpunten er op zetten ipv de standaard kunstof varianten?
 7. Mooie scoot! Zonder knippers en met S zadel staat leuk! Nu nog even vloerrails monteren. Ik heb hetzelfde probleem gehad op mijn P200E en daarbij bleek het de primair te zijn die verrot was. Een vakman die hier ook op het forum zit heeft toen mijn gehele blok maar gereviseerd nu het toch open lag.
 8. PX kopen en ombouwen met deze onderdelen: https://es.wallapop.com/item/accesorios-vespa-779783991
 9. Ik gebruik in Spanje altijd een andere site namelijk Wallapop. Ik zie een FL https://es.wallapop.com/item/vespa-correos-fl-125-778864415 en een PK https://es.wallapop.com/item/vespa-pk-125-ss-634072677 En voor als je zelf aan de slag gaat de onderdelen (geen geld): https://es.wallapop.com/item/accesorios-vespa-779783991
 10. https://www.klassiekevespaonderdelen.nl/Mengbeker-olie
 11. Je hebt van die kleine schenkkannetjes met daarop streepjes per liter benzine en dan ook per mengverhouding... veel makkelijker dan er ook nog eens een app bij pakken.
 12. En daarnaast ook totaal niet doordacht door die voor te plaatsen, bij een normale motorfiets ligt het meeste gewicht op het voorwiel vandaar dat daar de beste remmerij zit. Echter bij een Vespa zit (in tegenstelling tot andere motorfietsen) het overgrote gedeelte van het gewicht op het achterwiel. Het plaatsen van de beste remmen aan de voorkant is dus volstrek onlogisch.
 13. Tsja ga je kijken bij Chinese brol dan weet je dat je Chinese brol koopt...
 14. pdvd

  evolutie px

  Tsja Belgische regels... Dat rijbewijs is er niet voor niets denk ik maar. Een fatsoenlijke toer maken zit er dus niet in aangezien je in Frankrijk of Nederland gewoon strafbaar bent als Belg op een 125 cc motor met alleen een autorijbewijs.
 15. pdvd

  evolutie px

  Waarom eigenlijk per sé een 125? dit is wat ik zo snel op mp al vind https://www.marktplaats.nl/v/motoren/motoren-oldtimers/m1838672583-vespa-p150-oldtimer https://www.marktplaats.nl/v/motoren/motoren-oldtimers/m1832522907-vespa-px200-e-1987-px-px200-px-200 https://www.marktplaats.nl/v/motoren/motoren-oldtimers/m1840254072-vespa-iris-200-bj-1981 En ook sam van lambrettafider heeft nog wel wat leuke spaanse projecten staan.
 16. pdvd

  evolutie px

  Denk dat er best wel wat mensen zijn die die spuuglelijke voorvelg + schijfrem wel willen ruilen tegen een mooi rond exemplaat met trommelrem. Verder is het neusje van de oude P anders. Mocht je dat autolube niet vertrouwen is het een kwestie van andere carburateur en tank en klaar... zit je alleen nog met een lelijk gat onder je benzinekraan. Ohja en de oude modellen hebben een mooier zadel... alleen op de lange afstanden... ik weet niet wat je dan liever hebt.
 17. Gewoon gezond verstand gebruiken. Trek gewoon een (beschermende) jeans aan en een jas die beschermend is, net zoals je thuis zou doen. Ik kan je wel wat foto's sturen van motorongelukken en hoe mensen open lagen doordat ze geen beschermende kleding droegen... Maar ik vermoed dat je jezelf dat ook wel kunt indenken. Echter ook ik maak me er wel eens schuldig aan voor een paar kilometer niet alles aan te trekken... maar ga je een serieuze toer maken... gewoon goed gekleed gaan.
 18. chroom is absoluut mijn ding niet maar ik zou toch eerder gewoon bij SIP of Scootercenter bestellen.
 19. ah dat verschil in die blokjes wist ik niet.
 20. De beugel die je hebt is vermoedelijk niet de juiste... Deze kan draaien omdat deze met maar 1 bout vast zit. Hieronder een foto van de beugel op de Primavera van mijn vriendin (zelfde type smallframe blokje alleen met 130 cc)... en ja dit was voor ik de boel schoongemaakt had.
 21. Dan heb je een mooie scooter dan ga je er toch zeker geen plastic plaatjes op schroeven. OP mijn PK een nette lange geplaatst.
 22. Meeste sloten helpen tegen het snelle werk. Met een betonschaar is zo'n abus slotje ook zo door. En ook al heb ik een goed slot zitten aan een vastgelast D oog aan mijn standaard, met een schaar is dat er ook zo af... en met de juiste sleutelset is de standaard los.
 23. Ik wacht geduldig af... velgje los draaien van de remtrommel, schuin houden et voila...
 24. Ik heb ook zo iets maar dan met zo'n plastic veer koord eraan tot aan het stuur zodat je het niet vergeet Echter als je hier op wilt gaan hakken en breken... 5 x M8 (sleutel 13) losdraaien en de velg er af pakken is sneller
 25. pdvd

  oude bandjes

  Afhankelijk van hoe groot de schok is wat er mee moet gebeuren
×
×
 • Create New...