Jump to content
Vespaforum.be

pdvd

Members
 • Content Count

  976
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pdvd

 1. Voor 400 euro... ik denk dat je een heeeeeel erg goede aankoop hebt gedaan. En zeker als de scooter gewoon goed rijdt. Denk dat er weinig meer geheel origineel zijn, lekker rijden en genieten van je goede aankoop. Voor info over framenummers kijk je hier: https://vespaoldtimerregister.nl/VOR-framenummertabel/VOR-framenummers.html En voor motornummers: https://www.scooterhelp.com/serial/ves.motor.serial.numbers.html Zo vind je exact wat je nu hebt... samenbouwsel of niet... lekker belangrijk... Nu zie ik wel waar dat hele kleine tonnetje aan de gaskabel voor dient... en waar
 2. Mijn tank was ook door op de sluiting... maar niet zo erg als hier. Met lassen kun je er doorheen branden dus de mijne is gesoldeerd. De ophanging van het deksel was losgescheurd Er rondomheen is de boel met dikke soldeer vastgezet zodat alles weer dicht is En nu staat alles netjes in de primer te wachten tot ik lak binnen heb.
 3. Vuiltje in de sproeier. Carburateur even goed schoonmaken. En als je daar toch mee bezig bent inderdaad ook even de pakkingen vervangen.
 4. Je hebt je nummerplaat overgezet... die is gekoppeld aan een framenummer wat je dus ook mee hebt overgezet vermoed ik... Ik ga er dus van uit dat je die 50 special hebt omgekat naar het kenteken van die pk... oftewel die pk is geheel waardeloos geworden afgezien van de onderdelen. Er hangt immers al een kenteken aan het framenummer hiervan waar jij lekker vrolijk mee rond rijdt op je 50 special. Of is dit in een vlaams exemplaar en zijn daar de regels anders?
 5. dan zeker de koppakking,.
 6. Motor niet opwarmen... en gelijk volgas... en koppakking.
 7. Gewoon lijntjes volgen wat het niet doet. Ik vond dit vroeger ook lastig, tot ik een keer die van mijn suzuki uit moest pluizen... (even ter vergelijk) en het probleem gevonden
 8. Google... zoeken op wiring scheme van je type Volgens mij is het deze maar dat kun je zelf het beste beoordelen
 9. Dat kan werkelijk van alles in je kabelboom zijn. Zo lastig is die kabelboom niet dus gewoon even nalopen.
 10. Iets wat je niet ziet hoeft ook net echt netjes te zijn... origineel zat er maar een pislaagje lak op... tsja wil je dat bij een 40 jaar oude scoot origineel laten... met alle gevolgen vandien... ik pak het liever lekker dik in.
 11. Consumentenproducten welke bij de dhz zaak te halen zijn... en het is echt appels met peren vergelijken. De een is een roestomvormer, (fertan) waarna nog gelakt moet worden. Als iets in de lijnolie of owatrol staat kan er niet eens meer over gelakt worden. Wat ze van de action tonen is niet de staalverf die ik gebruik. Lekker dik de boel inkwasten als het schoon en droog is... Met een kwastje kom je in hoekjes en kieren die je met een dhz-zaak-bus niet raakt. Die etch primer die ik benoemde is voor echt blank glad staal (ik spuit het over rvs en chroom)
 12. Ik zou ook hier even ingrijpen... Lijkt me sterk dat dit zo hoort. Als het echt kaal staal wordt... ik ben afgelopen week hiermee aan de gang geweest voor wat kleine onderdeeltjes als eerste basislaag (daarna nog primer en lak) maar erg tevreden over dit spul. https://www.nonpaints.com/nl/finixa-etch-primer-spuitbus-400ml Misschien dat je het onderstuur kunt vervangen door een exemplaar van een automatica. Daarbij is alles 1 geheel.
 13. Sommige M6 zijn gewoon gamma ( standaard etc) ander spul is specifiek dus gewoon online bestellen bij vespaonderdelenboer.
 14. en als het nou mooie authentieke exemplaren waren, eerste serie zonder pinkers ofzo... maar nee.. ik zie alleen maar chromen randjes om de achterlichten.
 15. Je olieplug zweet goed... de boel goed schoonspuiten, en daarna je carterolie verversen en ook de ringen vervangen. Dit om de meest simpele voor de hand liggende mogelijkheid uit te sluiten. Als de boel schoon en droog is en opnieuw gevuld gewoon gaan rijden, en naderhand gelijk kijken of er nog steeds olie lekkage is.. als de boel wat schoner is kun je ook gelijk zien waar het vandaan komt. Misschien is de boel gewoon de vorige keer te vol gegooid waardoor het er via de bovenkant uit komt. Of misschien is die bovenste plug (boven de koppeling) wel weggetrild en is dat de oorzaak.
 16. pdvd

  Vespa ACMA V56

  Rekjes maken een Vespa nooit veel mooier... maar ze zijn voor verre trips toch noodzaak.
 17. pdvd

  Vespa ACMA V56

  Is dat een wheeliebar? wat een megarek zeg... maar schitterende acma!
 18. Oog aan de standaard lassen en je kunt er ieder kabel aan vastmaken.
 19. pdvd

  Jeroen's PK50s

  zelfs nog met origineel geel vespa plaatje
 20. gewoon de duurdere merken pakken, shell, bp, etc... en dan de e5 variant (waar meestal geen ethanol in zit) V-Power, BP ULtimate etc.. Qua olie net wat ik kan krijgen onderweg tijdens mijn reizen... ga geen 5 liter meeleuren voor een hele trip. Aangezien ik in NL meestal shell tank haal ik daar ook de olie als deze bijna op is, de Shell advance Ultra 2T
 21. Sneeuw is leuk! Alweer 9 jaar geleden.. zelfde motor
 22. Met die blingbling bakken heb ik weinig... zo'n RT lijkt me dan wel weer fijn. Naast de Vespa's altijd motor gereden... In 95 begonnen met de vespa, (PK), daarop volgden een diversion, zzr600 en een vstrom 1000 (welke ik nog heb) en darbij heb ik een P200 gekocht welke er voor zoirgt dat de kilometerstand van de vstrom niet zo hard meer oploopt. Geen midlifecrisis want altijd al gereden... ndeze motor is ook de redend at ik mijn P200e origineel laat... en niet ga tunen... als ik hard wil gaan dan pak ik deze dus
 23. Ik heb een pin die tussen de velg en de remtrommel heen gaat en aan het ene eind gebogen is (om de voorvork) en aan de andere kanty zit er een gaatje in waar ik een abus slotje doorheen haal. Dit wordt nog wel gewoon verkocht. Past niet bij alle velgen en remtrommelcomnbinatyies. Op mijn PK50 paste het wel, op mijn P200 niet, maar toen ik overstapte op BGM velgen weer wel. Daarnaast heb ik een oog gelast aan mijn standaard waar ik een kettingslot doorheen kan halen om 'm vast te zetten.
 24. Gewoon bij Shell tanken: https://www.shell.be/nl_be/motorists/shell-fuels.html En voor de Nederlanders: https://support.shell.nl/hc/nl/articles/360000861837-Bevatten-Shell-brandstoffen-ook-biobrandstoffen- In NL zit er in de 95 fuelsave 5% (ipv 10) en is ook E5, in de V-Power zit niks. Op de Belgische site staat dit: Nieuwe brandstofstickers naar aanleiding van nieuwe regelgeving binnen de Europese Unie Vanaf 12 oktober 2018 zijn er nieuwe brandstofstickers zichtbaar op alle pompen en op nieuwe voertuigen binnen de Europese Unie. Met deze nieuwe brandstofstickers kunt u over
 25. Ik ben inmiddels erg content met mijn BGM. probeer SIp tegenwoordig zo veel mogelijk te vermijden... alhoewel ze soms wel spullen hebben die anderen niet hebben.
×
×
 • Create New...