Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Sebbes collectie

Leden
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Scooter Gegevens

  • Scooterclub
    Geen
  • Mijn Scooter(s)
    Honda Camino 2 vaarvan 1 gerestaureerd mijn eerste!
    Simson 50cc oude restauratie
    Bombardier 250 ex Belgisch leger
    Hercules 125 ex Duitse leger, heeft wat werk gehad
    Honda rebel 750cc
    Heinkel 150cc (waarvoor dank aan admin Dave)
    Spaanse Vespa onbekende cc
    Vermoedelijk nog eentje vergeten
    En de brommers en motoren die verkocht geweest zijn....
    Een ducati, 2maal een FN, een Ural, een Simson 125,een flandria, een Puch,... En dan nog een paar die jammer genoeg weg zijn.

Persoonlijke Gegevens

  • Woonplaats
    Dilbeek
  • Land
    Belgiƫ

Recente bezoekers van dit profiel

336 profielweergaven

Sebbes collectie's prestaties

Explorer

Explorer (4/14)

  • Conversation Starter
  • Reacting Well Zeldzaam
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recente badges

16

Reputatie

  1. Ja en ik heb er nog maar 12 staan waarvan nu 4 klaar om te restaureren. Zou het jammer vinden om een mooie scooter uit elkaar te halen om stukken te gebruiken. Een hele goede link Denemarken Zweden en Finland hebben heel veel voertuigen bewaard waarvan ook heel veel scooters bewaard zijn gebleven. Zo hebben we een oude Saab gerestaureerd gekregen.
  2. Een beetje roest links en rechts? zoals ook op de piston. Voorlopig beweegt de piston maar een centimeter of twee voor en achteruit, denk vooral dat ze nog in versnelling staat, maar daar is het vet helemaal gehard. (yaay nog wat kuisen) haha Das voor in een verdere toekomst om de motor op te kuisen en restaureren, maar wou even af van het hele kuisen van onderdelen. Het hele frame is recht, maar er is meer roest en vooral bubbels met roest er onder, ga moeten kijken wat het beste is om te doen.
  3. Omdat ik vandaag geen zin had om te kuisen waarschijnlijk zal dat de hele week nog zo zijn... Heb ik de een beetje gesleuteld aan de motor. Die gaat wat werk moeten hebben, maar alle bouten komen zo gemakkelijk en goed los. maar hier zat geen packing tussen, kan Da kloppen? VID-20220831-WA0003.mp4
  4. En we zijn bezig met de laatste stukken op te kuisen en proper te maken, daarna beginnen met alles te behandelen. Ongelooflijk hoe vuil en vettig alles was. Maar het creƫert een beetje een band met de Vespa Om alles zo naakt te zien en dan terug op te bouwen van de absolute basis.
  5. Met het warme weer zo een zware werkweek, het was thuiskomen en neerploffen in de zetel hahaha maar morgen gaan we kijken naar de uitlijning van de Vespa.
  6. Met het goede weer gaat het drogen geen groot probleem vormen. Met de juiste producten en methodes gaat het fijn worden om een mooi resultaat te bekomen. Een groot geluk dat ik ontdekt heb bij het opkuisen is dat er overal veel olie hing en zeker op de moeilijker bereikbare plaatsen, of onder de wielbogen. dus ik denk da dat heel veel roest heeft tegengegaan. Dank u.
  7. Wel de kruislijnlaser ligt standaard in de wagen van het werk en een spiegel, tja kan niet moeilijk zijn. Maar wat gebeurt er als het frame gekromd is? valt dit dan nog te rechten, da zal wel een job zijn voor iemand die plaatstaal bewerkt denk ik. Dank u das heel informatief.
  8. Ja die deuk ziet er echt niet mooi uit en die gaat er uit gehaald worden. Ik had er niet bij stil gestaan dat het frame daardoor mischien zou krom getrokken zijn, zal moeten opzoeken hoe ik dat dan uitmeet om zeker te zijn. Waarvoor dank.
  9. Ik was inderdaad aan het opzoeken voor een nieuwe kabelboom te steken als ik begin met de restauratie van de motor. De kabelboom is een echt zootje met een hele hoop plakband van het stuur tot het achterwiel.
  10. Tectyl ken ik niet da ga ik opzoeken was mijn grootste bezorgdheid, de minder bereikbare plaatsen en waar het plaatstaal raakt. Owatrol heb ik al eens van gehoord maar nog niet gebruikt. Ik zal moeten uitzoeken hoe ik er juist mee werk. Maar Da moet goed komen denk ik.. De Vespa heeft al geleefd en is al gebruikt geweest en Da mag gezien worden voor mij, maar iedereen heeft zijn mening die te respecteren is. Deze is het DS model, en zou compatibel met de Ducati en de huidige Femsatronic motor.
  11. Omdat het hier de juiste plaats is om alles neer te pennen, was ik al een paar dagen bezig met opzoeken wat ik het beste doe om de roest te stoppen of behandelen, schuren mischien? Persoonlijk zie ik de rat Rod look graag, geleefd en geliefd de gebruikssporen daar waar ze waren. Nu is mijn vraag wat zijn producten of manieren die jullie al gebruikt hebben om de roest te stoppen en te vernissen? Hoe hebben jullie de paar hoekjes en kantjes die moeilijk bereikbaar zijn behandeld en opgekuist, ben ik nu mee aan het sukkelen. Dit zijn de stukken die het meeste aandacht vragen nu. Alles vetvrij gemaakt en proper gemaakt
  12. Ik wist dat het geen Lambretta ging zijn. Maar van dit merk had ik nog nooit gehoord, en had het waarschijnlijk nooit gevonden zonder hulp waarvoor mijn dank. Ik had ook gemerkt dat er een paar stukken miste en we hebben eens goed rond gekeken maar niet direct iets gevonden. Ik ga nog eens terug gaan binnenkort om te vragen of ik nog eens goed mar rond kijken. De schuur ligt heel vol met glas in lood ramen oud ijzer onderdelen van,... En houten objecten dus gaat nog een leuk avontuur worden. Echt wel een mooie scooter in het echt. Dave, mag ik u even bericht sturen met een vraag alstublieft.
  13. Hey iedereen Toen ik mijn motto Vespa kocht heb ik in de zelfde schuur ook een andere scooter gevonden.. ze vertelden mij dat het een Lambretta was die de nonkel samen met de Vespa gekocht had, en daar in de schuur heeft gezet. Nu ben ik al even aan het opzoeken welk model dit is maar kan ik helemaal niets vinden online zelfs geen gelijkaardige scooter van Lambretta. Zeer grote twijfels dat het effectief een Lambretta is.. maar het gaat wel de volgende restauratie worden dus wordt het interessant om te weten te komen waar ik aan begin en waar ik moet gaan zoeken. Deze staat nu veilig en droog te wachten op heel veel liefde en nodige zorg.
  14. Maar om het simpel te houden ik denk dat het een Femsatronic is dat staat toch op het vliegwiel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...