Jump to content
Vespaforum.be

Vespa Reng Deng Deng Deng

Members
 • Content Count

  596
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

209 Excellent

2 Followers

About Vespa Reng Deng Deng Deng

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Geen (er zit geen Vespa club in de provincie Drenthe)
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa PK 50 S, 1985
  Vespa Cosa 200, 1992
  Suzuki SV 650 S, 2007

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Emmen
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

3,160 profile views
 1. Dat bestaat zeer zeker. EBC heet het systeem dan. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vespa_Cosa Overigens zijn die edities zeer zeldzaam.
 2. Oooh vast en zeker. Maar die brood methode is gewoon leuk om te doen 😎
 3. Die brood methode werkt niet bij het naaldlager. Althans ik heb het geprobeerd en ik kreeg er op die manier geen beweging in. Met de lager trekker uiteraard wel.
 4. Met een lagertrekker kan je het naaldlager verwijderen. Via HBM tools voor niet te veel geld verkrijgbaar. https://www.hbm-machines.com/producten/werkplaatsinrichting/overige-sets/hbm-5-delige-binnenlager-trekkerset-voor-verzonken-lagers-met-slagtrekker Het lager wat onder de kerstboom zit kan je middels de β€œwitbrood” methode verwijderen.
 5. Ik zal eerst even alles uit je carterhelften verwijderen en met name het deel waar je krukas in rond draait goed beoordelen.
 6. Het carter 30 minuten in de oven leggen op 60 Γ‘ 80 graden en daarna de as koelen met ijs of freeze spray. Dan voorzichtig slaan met een hamer en blokje hout op de as.
 7. Via SIP scootershop is de hoofdremcilinder nog nieuw te krijgen. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/hoofdremcilinder-op-het-rempedaal_2288283?q=Hoofdremcilinder Een gereviseerde zal ik nooit aan beginnen. De remcilinder is volgens mij voor alle Cosa types geschikt. Succes met inbouwen. Groeten, Rik Reurink.
 8. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/hoofdremcilinder-op-het-rempedaal_2288283?q=Hoofdremcilinder
 9. Ik zal toch even met een zaklampje in het spatbord kijken of de band echt wel vrij loopt.
 10. Dit klinkt eerder piepend/krakend dan schurend. Klinkt alsof er een rubber aanloopt.
 11. Komt het niet van de schijfrem? Was het voor de onderhoudsbeurt ook al aanwezig of is het daarna ontstaan? Als het daarna ontstaan is zal ik er mee terug gaan.
×
×
 • Create New...