Jump to content
Vespaforum.be

Frederik9111

Members
 • Posts

  2,767
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frederik9111

 1. De meeste gainen zijn standaard te lang. Als je minstens 10cm terug in het frame moeten duwen hebt om de kabel geïnstalleerd te krijgen, zit je wellicht op het goede spoor. Door de vele bochten in een te lange gain, trekt de binnenkabel zich eerst recht in de gain en verlies je gewoon "travel distance" (hendel aan het stuur volledig ingeknepen, koppelingshendel achteraan slechts halfweg).
 2. Ah, de Youtube-koning van het vinden van oplossingen voor zelf geformuleerde problemen. Een korreltje(/emmertje) zou is soms relevant bij z'n theorieën. Het ruimen van een koppelingsdeksel is alleen noodzakelijk wanneer je 'n grotere (bvb.) Cosa2-koppeling installeert in een ouder motorblok (van schuren tot ronduit blokkeren van de krukas). Da's geen symptoom dat komt opduiken na verloop van tijd. Enkel binnenkabels? Of ook de gainen? Zoneen, check dan es op breuken of plooien. Zoja, voldoende op maat bijgeknipt (max. 3-4 cm speling)? Te lange gainen kunnen ook hetzelfde fenomeen veroorzaken.
 3. Wat is de staat van je koppelingsgaine? Niet verduurd of gebroken? Zeker dat je de krukasspacer in de juister richting hebt geplaats (met afgeschuinde binnenkant richting krukas)?
 4. Belangrijkste tip: zint eer ge begint. 😅 Zeer afhankelijk het decap-product en de te verwijderen lak. Ik heb in dit project ongeveer 60u. smeren, soppen, krabben, vegen, schuren, ammoniakdampen inhaleren, koppijn/hallucineren, zitten…
 5. Vorken verslijten niet zo snel. Swingarmlagers ook niet. Gezien de blijkbaar recente restauratie lzet ik m’n geld op een onvoldoende aangespannen balhoofd. In jou geval zou’k maar es op zoek gaan naar een 2nd opinion.
 6. Ahum, verbeteren is de term! ☝🏻😬
 7. Timing is anders en vliegwiel sleept zonder afdraaien tegen de carter. Niet aan te raden.
 8. Nieuw niet meer te krijgen, maar duiken af en toe op in het 2dehandscircuit: https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/brommeronderdelen-oldtimers/m1725397157-nederlandse-knipperlichten-l-r-vespa-pk-50-xl-pk-50-s.html?previousPage=lr
 9. Yop, op Motovespa Motovespa DN 200 carters kan je zowel een Femsatronic- als een Ducati-ontsteking gebruiken (zie de 3 dubbele gaten voor de statorvijsjes). In tegenstelling tot 10 jaar geleden zijn Femsatroniconderdelen nu wel vrij makkelijk te vinden in Spaanse webshops; weliswaar nog steeds flink duurder dan Ducati parts en iets complexer bij integratie in non-Femsa-kabelbomen. Het grotendeels enige verschil met Italiaanse pré-Lusso PX carters is de meegegoten oliekam bij vroege carter-exemplaren. Bij latere zit ook gewoon het latere kunststoffen exemplaar.
 10. Ligt het aan mij of doet de zoekfunctie het niet meer naar behoren? Zelfs het woord "Vespa" levert amper 5 resultaten op, waarvan geen enkel ouder dan de hack-reset van afgelopen weekend.
 11. Andere spuiter zoekeuh ☝??
 12. Meteen de nieuw opgedane kennis toegepast op een VBAtje ???
 13. Klopt, geen MaxMeyer code beschikbaar. Wél verkrijgbaar als PM 4/4 via Sjoerd's link hierboven of bij https://www.vespafarben.de/fotos/vespa-verde-met-pm-44/
 14. €250-300 voor revisieonderdelen incl. een krukas? Dat wordt krap. ?
 15. Tja, je krukas is dus naar de kl...
 16. Yep. Dead as a ?. Dat wordt een motorrevisietje.
 17. Maak es een betere foto van de spiebaan. Zoals ik het nu zie is je krukas er aan.
 18. Hier zitten iets meer PK e-start ervaringsdeskundigen/kenners.
 19. Gho, op mijn 225 zit ook een Superstrong BGM koppeling. Gaat helemaal prima met reguliere SAE 30, hoor.
 20. De standaard shim is 2mm, maar kan je best nu ook nameten (want durven bij lang gebruik ook inslijten). De ideale tolerantie ligt tussen 0,15 en 0,4mm (droog zonder olie). Bij revisies tracht ik te mikken op +/-0,2mm. In de veronderstelling dat je huidige shim spacer nu 1,90mm dik is, kan je best voor een 2,2mm overmaat gaan (of dus 0,30mm dikker dan je huidige spacer >> 0.55-0,30mm >> 0.25mm finale tolerantie).
 21. Ter verduidelijking voor toekomstig gebruik voor andere PK 125 XL eigenaren: Wat heb je nu exact gedaan? Jouw huidige kabelboom nagetekend? Of de PK 50 XL wiringloom ingekleurd volgens de kleurcodes van het diagram?
 22. Staat er gewoon bij. Vespa SAE30 API GL 3 ofte geheel per toeval hun eigen BGM PRO STREET Gearbox oil.
×
×
 • Create New...