Jump to content
Vespaforum.be

Frederik9111

Members
 • Content Count

  2,528
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frederik9111

 1. 19mm voor oudere smallframes tot PK S. PK XL heeft normaliter een 20mm keerring. Een 19mm-keerring is in de praktijk ook over een 20mm-conus te proppen, maar sluit dan vrijwel niet af (grote kans dat het veertje ondertussen stuk is).
 2. Pick-up nog steeds de originele? Die durven al es verslijten en dezelfde symptomen opleveren: prima in ralenti, totaal verstoord onder belasting.
 3. 23° bij kwart gas >> 18° op cruising speeds >> nog iets later bij vol gas: vind ik persoonlijk lekker rijden.
 4. Voor je de investering doet: tracht es ergens een testrit bij een andere eigenaar te regelen. Ooit ook es op punt gestaan een PX met sidecar aan te schaffen; maar na de eerste bocht wist ik het eigenlijk al. Na de eerste noodstop, wist ik het zeker. 🙂
 5. Idd. Kost je koppel en vermogen op een standaard 125cc.
 6. Alles heeft een eindigheid. 80ies oliekeerringtjes zijn anne 2020 meestal aan het eind van hun levensduur. Korte pijn -> revisie time!
 7. You’re wrong 🙂. Er kan wel degelijk lucht aangetrokken worden langs de koppelingskant (via de ontluchtingspaddestoel).
 8. Klinkt eerders als een lekke keerring aan de koppelingskant.
 9. Ik snap de zin van die E10 keerringen niet echt. Een paar tankbeurten en je vlotternaald geeft de geest. Gewoon lekker 98 E5 tanken.
 10. Ik open bij deze een containerpark op mijn erf! ☝😲
 11. Ik ruik het tot hier... Hééééerlijk
 12. Kost maar een slordige €4K per scooter. 😲 -> https://www.retrospectivescooters.com/for-sale/project-e-electric-vespa-conversion There goes the neighborhood...
 13. Da's een statische 12v ontsteking; overigens een Scooter-Center-set die voorlopig niet meer verkrijgbaar is (en daar ook gewoon goekoper is). Mits wat creatief Google, vind je in Italiaanse webshops een variabele Flytech bijna de helft van de Duitse prijzen. VMC is ook prima goedkoper; is wat goedkoper maar vergt wat bijkomend afwerking- en bijschaafwerk (naar mijn ervaring).
 14. even doorbijten naar een variable elektronische ontsteking? 😃 👍
 15. Beedspeed heeft ze op voorraad.
 16. Die extra spacer is enkel nodig voor gebruik van deze koppeling in wideframe motoren. Voor largeframe-gebruik hoeft die extra plaat er niet tussen. Vertikaal te klasseren dus!
 17. Sip heeft een afgedraaide variant die op de Rally 180 carter past (linkje, of hier zelfs goedkoper). Ferm prijzig; mogelijk kan je goedkoper zelf een standaard 200 laten afdraaien. Pinasco heeft ook een passende variant van de 215cc voor Rally 180 met behoudt van de standaardkrukas.
 18. Netjes hoor! 👍 Ik zie dat je de accuvoeding ook alvast voorzien hebt? Wellicht handig voor gsm/GPS-laadtoestanden onderweg. Hier een handig zekeringshoudertje. De BGM conversiekabelboom is ook handig i.c.m. Flytech. Eenvoudig de Flytech PX-richtlijnen volgen dan. Én het stuurgedeelte zit als een apart mini-kabelboompje in de doos. 😋
 19. Uiteraard heel erg afhankelijk van de staat (en echtheid), maar da’s volgens Oostenrijkse/Duitse/Zwitserse normen een spotprijsje (helaas). Bij de laatste die ik zag passeren stond er een 1-tje voor.
 20. D Dan moet je's zoeken naar een SS50! Nóg zotter... 😋
 21. Plug & play Polini 75cc en 60 hoofdsproeier en verder geheel standaard is al een wééreld van verschil. Desgevallend overstap op 16.16 carbu, Polini banana en primair tandwiel met 1~2 extra tanden maakt het nog leuker.
 22. Zou't kunnen dat het gewoon een soortelijk duplicaat van GVA betreft? Zoja: klik hier.
×
×
 • Create New...