Jump to content
Vespaforum.be

Frederik9111

Members
 • Posts

  2,941
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frederik9111

 1. Doe jezelf een plezier en laat die stalen prehistorische 177’s voor wat ze zijn. €150 weegt niet op tegen de prestatievoordelen, veel minder warmte- en inrijgevoelig en gerodeerd tegen het eind van de straat.
 2. Ik denk dat ik die persoon zelfs héél goed ken.
 3. Ik heb ondertussen een nieuwe favoriet.
 4. Pxjes van die leeftijd met een bewogen leven, tja… wellicht geen slecht idee om de motor es deftig uit te schudden en op te frissen met alle nieuwe slijtagedeeltjes.
 5. Wat weet je over de geschiedenis van de motor? Leeftijd in km-stand? Ooit al geopend?
 6. Wel, op zich zou je denken dat dit normaliter geen verschil zou moeten maken. Best gewoon even uitsluiten, you never know...
 7. Ik vermoed dat je de dubbele witte en enkele witte fiche hebt omgewisseld van plaats. deze hoort op de pinkrelais te zitten. deze hoort in de regulator te zitten. You see?
 8. Nu wél ondertussen 😅
 9. Dringend werk maken van 2 zaken: - aangetekend schrijven met ingebrekestelling (niks op papier = geen poot om op te staan bij rechtspraak) - informeer u en leg desgevallend klacht neer bij officiële consumentenrechtendiensten. Ik zou persoon met niks anders akkoord zijn dan een full refund en terugname van het voertuig.
 10. Je wil er niet mee gezien worden,... 😁
 11. Valse lucht. Revisietijd.
 12. Als je niet thuis bent in de materie, kan je beter gewoon even met je Cosa langs een 2takt tuner met testbank passeren. Kost nog nie de helft van de prijs van een vastgelopen cilinder.
 13. VDR1M is de prefix van Duitse 10pk 200cc Cosa’s. Vraag hij de eerste eigenaar es na wat er juist gebeurd is aan de poorten (poorten geoptimaliseerd of cilinder vervangen door een 12pk cilinder). Die venturi is nergens voor nodig. Als alleen de poorten wat geoptimaliseerd zijn zonder verdere aanpassingen, hoef je aan de jetting niet per se iets te wijzigen (maar controleren kan nooit kwaad). Dus eerst terug naar de fabrieksinstellingen (luchtfilter) en alle jetting (niet alleen de hoofdsproeier) terug naar origineel en vandaar af corrigeren levert wellicht het beste resultaat.
 14. Aan de cilinder en uitlaat te zien: een 200cc standaard-cilinder. Cosa’s worden i.v.m. Px2002 véél armer afgejet. 102 is gewoon te rijk.
 15. Ahum… Aan de eerste foto te zien is de buis bewerkt met een slijptol. Ik zou maar al uitkijken naar een nieuwe schakelbuis.
 16. Als je echt zeker wil zijn, ga dan es op een testbank met lambdasonde je jetting checken. Is in een half uurtje gefixet en kost nog geen kwart van een vastgelopen cilinder.
 17. Gelieve aan de uitgang dan meteen ook even uw lidkaart in te leveren. Waarvoor dank!
 18. Wellicht is het kleine tandwiel dan wellicht ook een tand vergroot. In alle eerlijkheid krijg ik het niet echt uitgelegd. 65-70km/u uit een 75cc puren met een 16.10 is echt wel veel. Met 16.12 heb ik geen ervaring, maar logischerwijs haal je altijd voordeel uit een hoger debiet (16.16 met dedicated intake). DR/Polini/... 75cc kan dit sowieso zeker aan.
 19. Begin es met het meten van de stroom rechtstreeks vanuit de stator. Afhankelijk van het toerental normaliter tussen 14~50V (give or take; if so: stator OK; if not: stator vervangen). Daarna aan de regulator: tussen één van de 2 linkse en de massa verwacht je +/- 12V(if so: regulator OK; If not: regulator vervangen). Die 2pins 2x10watt relais is niet standaard. De Lusso generatie heeft normaliter altijd een 3-pins 2x21watt relais. Logisch dat je pinkers op dit moment zwak pinken. Heb je daar niet nog ergens een draad op overschot? Moeilijk starten kan verschillende oorzaken hebben. Check om te beginnen de benzineleiding eerst es op luchtbellen. Mogelijk heeft de vlotternaald ook z'n beste tijd gehad en verzuipt de Vespa zichzelf continu.
 20. Ben je zéker dat je originele carbu geen 16.16 was of een bijgedraaide 16.10? Al zou een 68 MJ wat aan de arme kant zijn (en bijgevolg érg goed maar onbetrouwbaar rijden). 75cc met 16.10 (en wellicht iets te rijk) heeft een met top van om en bij de 50-55 km/u, maar dan is 68 weer wat te rijk (en bijgevolg sputterend in hoge toeren). Snelle fix voor 75cc + Leovinci banaan: 16.10 aan de kant en verse 16.16 met 72~74 MJ
 21. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het een Vespa 50 R smallframe betreft. De gear selector zonder onderaan de motor. De lock pin durft idd af en toe wel es loskomen.
 22. Gho... grotendeels gevoed door Tobias (FMP) die om een of andere reden alles van SC al op voorhand slecht vindt.
×
×
 • Create New...