Jump to content
Vespaforum.be

Frederik9111

Members
 • Posts

  2,845
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frederik9111

 1. Nope, geen joint-de-culasse noodzakelijk. De boel wat proper maken, ontvetten en ontkolen kan nooit kwaad.
 2. Is dat niet hetzelfde modelletje als 10" GS, Misa GL's,... e.d.? In reproductie helaas onvindbaar (toch niet toe ik er eentje zocht voor een GLa). Hier nog een duur New Old Stock-exemplaartje.
 3. Ik veronderstelde dat als de pistonringen er goed uit “zien”, de cilinder(kop) er al af is eej.
 4. Die groene vervang RMS benzineslangen hebben sowieso een kleinere buitendiameter (waardoor ze op zich al losjes door de airboxrubber zitten). Ze hebben dan nog es de neiging om, zelfs relatief kort na installatie, te verduren/krimpen/versmallen, waardoor de speling nog vergroot en de klemveer idd nog bijkomend losser komt te zitten. De benzineslangrubber sluit de airbox ook niet langer stofvrij af. Ik gebruik daarom alleen nog BGM-exemplaren.
 5. Ik kan me vergissen, maar de pakking onder het vlotterkamerdeksel oogt wat sappig. Tijdens het rijden kan er daar wat 2taktmengsel lekken (zolang de vlotternaald niet afsluit). Als je dan toch es naar de naald kijkt, steek dan (eigenlijk sowieso) best ineens een nieuw pakkinkje he?
 6. Wat vettigheid aan of in de buurt van de uitlaatintake is niet abnormaal. Uiteindelijk zweet elke motor wel een beetje. Mogelijk is die vettigheid ook terug te brengen tot het oliespoor ter hoogte van de benzineleiding onderin de airbox. Bekijk de binnenkant van je luchtfilterhuis es. Verschillende zakken kunnen daar olie, benzine en een mengsel van beide lekken. Oliepomp en -leiding, benzineleiding en banjoaansluuiting,... tot spitback omwille intakeslijtage.
 7. Da’s veel te weinig hoor. Zou 1:9 morgen zijn. Mogelijk is één van de pistonringen versleten of gebroken. Misschien toch es een motorrevisietje overwegen?
 8. Zo te zien is de veerrondel in het stuur ook wat het kracht verloren; ferme spleet tussen handvat en stuur. Nr. 5 in de blueprint hieronder
 9. Dit artikel gaat over de oudere stalen 2-poorts cilinder. Icm een 1,5mm spacer heb je idd een 60mm slag krukas nodig (geeft dus een 190cc slag). De recentere aluminium 2-poort 177 is een totaal andere cilinder; een onderaan ingekorte magnycours met spacer op de bovenste poort af te dekken met een specifieke overflowpiston. Deze setup vergt een 57mm-kruk voor 177cc.
 10. Wat moet ie kosteuh? 😗
 11. Aan de onderkant van het zadel vind je ter hoogte van het slot 3 zeskantsboutjes. Draai die los en verwijder de boutjes. Trek het integrale slot uit het zadel. Een beschermingsplaat zit (losjes) om het slot geplooid. Die kan je met een stevige schroevendraaier lichtjes openwringen en verwijderen. Het sluitsysteem is nu zichtbaar. Verwijder de veer en de klauwen. De cilinder licht nu bloot. Je zal zien dat de cilinder met een lipje achter het slotframepje haakt. Lipje induwen en je kan de cilinder uit de vatting trekken.
 12. Pinasco heeft een specifieke 2-poort versie van de alu 177 gebaseerd op MagnyCours cilinder maar met een piston met extra poort waardoor de bovenste cilinderpoort toch gebruikt wordt. De VMC is in principe monteerbaar maar zal slechts 2 van de 3 cilinderpoorten gebruiken. Beiden zijn sowieso prijskwaliteit heel goed. Voor een GT zou ik voor de Pinasco gaan. Je huidige koppeling kan je behouden maar wél best versterken met nieuwe sterkere veren en een versterkte sluitcirclips. Steek best ineens een 22t koppelingstandwiel. Een standaard 24-24 carb met standaardsproeiersetup is normaliter een goed begin (desgevallend de hoofdsproeier vergroten; ook naar de noden van de uitlaat). Goed afgestelde puntonstekkingen kunnen normaliter vrij makkelijk 7000-8000rpm aan (sommige Honda’s met dubbele veren tot 14.000) alvorens over te springen. Niet strikt noodzakelijk, maar het heeft wel voordelen (makkelijker starten, betere verlichting, onderhoudsvrij,…).
 13. Betrouwbaar en DR horen niet in 1 zin; tuning-van-den-Aldi-cilinder. De topsnelheid verhogen doe je niet in extra cc’s alleen. Topsnelheid verhogen is niet zo moeilijk (vertanding verlengen); een deftige powerband ontwikkelen met cruising snelheid aan de top van je vermogen op een RPM waarop je motor en versnellingsbak niet nodeloos verslijten is heel wat anders. Het geheim van een betrouwbare power upgrade: budgettaire restricties even vergeten en ineens all the way. Deftige revisie, goeie krukas, goeie koppeling, deftige benzinekraan,… Een variabele ontsteking kan, maar hoeft niet. Een goed afgestelde puntontsteking functioneert identiek aan een elektronische; de voordelen van een variabele ontsteking en 12v kabelboom uitgezonderd. Qua motorprestaties an sich heeft een elekto-ontsteking amper voordelen. De alu 2-poort Pinasco 177/190 is vandaag zowat de interessantste optie voor je GT.
 14. Challenge accepted! Wanneer mag ik es komen proberen? 😃
 15. Meer details per exact type en jaartal: https://www.vespafarben.de/vespa-originalfarben-modelle-typen/
 16. Fout setje besteld, vrees ik. https://www.scooter-center.com/en/lock-cylinder-set-oem-quality-vespa-pk-xl2-pk-hp-3-pieces-c6215r?number=C6215R
×
×
 • Create New...