Jump to content
Vespaforum.be

dmi

Members
 • Posts

  1,018
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa VM1t faro basso
  Vespa 50 special
  Vespa Rally 200
  Vespa DS200
  Vespa P200E
  Vespa PX200
  Vespa PX200gs

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Rupelmonde
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

1,829 profile views

dmi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

296

Reputation

 1. Dan hoef je niet verder te zoeken :-). Een paar tienden van een mm van de geometrie verwrongen kan al genoeg zijn.
 2. Die €20 is enkel als je ze terugstuurt via Bpost. Je kan ze nog steeds gratis in de bus (tijdens openingsuren) gaan deponeren bij de div antenne. Maar wel vervelend, i know.
 3. dmi

  Compressor

  Om te spuiten onder druk altijd een vochtafscheider gebruiken. Die 400l/m is bij een vespa, of kleine onderdelen in het algemeen niet belangrijk. Bij het spuiten van een auto wil je constant reserve om nat in nat te kunnen (blijven) spuiten. Bij kleinere oppervlakken kan dat prima met een lager rendement. Je oppervlak is veel sneller verzadigd dus je zal minder lucht verbruiken. Simpel. Los daarvan zou ik eerder een goede gebruikte 2ehands zoeken. Ik zou de drukregelaar die op een goedkope compressor zit niet vertrouwen om te spuiten. En een andere regelaar kost wsch meer dan de compressor zelf. Een verschil tussen 1,8 en 2,0 bar kan een groot verschil in resultaat opleveren. En als je niet weet wat de exacte druk is ga je ook niet weten wat het probleem is. Al helemaal los daarvan... is die vloerplaat van je pc vlak? Waarom rol je ze dan niet? Dat kan je eigenlijk even strak als spuiten met de juiste lak.
 4. Heb je er misschien al eens bij stilgestaan dat het Vaticaan meer is dan enkel schandaal? Getrimde poes uit de hand van Michelangelo bijvoorbeeld:
 5. Wat wil je nu zeggen? Daar staat toch letterlijk dat het mag. Als ze adviseren om het niet te doen, en 1 regel verder staat welke verf je best niet gebruikt en welke onderdelen je best afdekt bij het schilderen, dan hoop ik dat je ziet dat dat negatief advies een disclaimer is. ;-). 'Acryl colors are safe'
 6. dmi

  vliegwielspie'ke

  Het ziet er minder erg uit als op de eerste foto, maar dan nog... Je kan het op de boerenmanier proberen... vastzetten met in het achterhoofd dat het tijdelijk is, en deftig maken zodra 1) hij stopt met werken of 2) het aantal problemen zich zo heeft opgestapeld dat er geen andere logische keuze meer is :-). Het gaat sowieso (vroeg of laat) weer lostrillen.
 7. Wat een 'van horen zeggen' onzin is me dat toch. Laat eens een wettekst zien die zegt dat je een helm niet mag spuiten. Het enige dat in de wet staat is dat een helm gehomologeerd moet zijn. En aangezien een fabrikant NOOIT de kleur van een helm specifiek zal laten homologeren (omdat dat schandalig duur zou zijn en ze zichzelf zouden klem zetten met speciale uitgaves) is er geen enkele reden waarom het niet zou mogen tenzij de fabrikant het verbiedt. Ga nu maar eens kijken bij de FAQ's van de gerenommeerde helmfabrikanten, en lees zelf dat ze het helemaal niet verbieden. Ook stickers zijn trouwens toegelaten. Door de wet én specifiek door een aantal fabrikanten. Diegene die het niet specifiek toelaten zullen het enkel bij wijze van disclaimer 'afraden'. https://www.shoei-europe.com/uk/service/faq#h http://www.araihelmet-europe.com/site/faq.html Zelfde trouwens met de kleur van een voertuig. Die is in de meeste gevallen ook niet opgenomen in het homologatierapport. Kijk maar eens op je inschrijvingsbewijs. In 90% van de gevallen staat er achter kleur: onbekend. Dus mag je zonder problemen je voertuig spuiten in een ander kleurtje.
 8. dmi

  vliegwielspie'ke

  Krukas inderdaad voor de vuilbak. De spie en spiebaan zijn maar een hulpmiddeltje om het vliegwiel te positioneren. Het vastzetten gebeurt door de conische klemming. Check de conus van je vliegwiel ook maar. Wellicht is dat ook voor de vuilbak. Die conussen moeten volledig vrij van beschadiging zijn. Ik hoop dat iemand die het zo durft monteren nooit commentaar levert op aziatische restauraties :-)
 9. bijna 2 jaar verder en nog steeds niet ;-)
 10. krassen kan je niet onzichtbaar wegwerken zoals met lak. Het is en blijft een goedkoop product (in elk opzicht). Maar het heeft zijn functie wel... zoals bij jou, je scooter zo goedkoop mogelijk een andere kleur geven. Demonteren is niet nodig 'als' je met naden zit. Dus als er tussen de carrosserie (die gespoten moet worden) en bijvoorbeeld koplamp (die niet gespoten moet worden) een naad zit waardoor de plastidip geen hechting heeft aan de aangrenzende panelen. Bij een Vespa is dat niet zo. Het wordt een soort rubber dus snijden is ook niet evident. Ik zou toch demonteren wat je kan demonteren als ik jou was. Laat je trouwens ook niet helemaal wijsmaken dat het verwijderen zo eenvoudig is als in de filmpjes. Het 'kan' eenvoudig zijn, maar hangt van veel factoren af.
 11. • Plastidip zou ik niet aanraden op een tweewieler. Het is gevoeliger voor beschadigingen dan ze je doen geloven. Plaatsen waar je vaak aankomt, of tegen schuurt met je kleren zien er snel niet mooi meer uit. Er is een reden waarom het zo goedkoop is ;-). (heb eens een auto gespoten, na een jaar zag het er niet meer fris uit. Was wel een pick up waar mee gewerkt werd) • Wrappen... dat is dan weer duur voor wat het is. Het blijft gewoon een sticker, en om een vespa netjes te wrappen denk ik niet dat je veel minder kwijt zal zijn dan spuiten. Je kan het wel zelf doen. Het is niet erg moeilijk, en cast vinyl is erg vergevingsgezind. Maak je een fout trek je het weer los, even opwarmen en de vinyl is weer als nieuw. Persoonlijk denk ik dat je sneller, goedkoper en op termijn beter af bent door je scooter te verkopen en meteen een rode te kopen (iets anders kan toch niet in deurne noord)
 12. Hoeveel km staan er op? Het komt bij gloednieuwe voertuigen wel voor dat ze tijdens het inrijden af en toe stilvallen. De ene al wat vaker dan de andere door toleranties in productie en dus wrijving. Maar als ik de rest lees, lijkt het op een te rijk mengsel stationair. Zal in dat geval vast met één van de sensoren te maken hebben. Als ik zie wat de dealer al heeft geprobeerd ga ik ervan uit dat hij meer ervaring heeft met minder moderne voertuigen? Er zijn 2 sensoren die een grote invloed kunnen hebben op het stationaire mengsel. De lambdasensor en de throttle position sensor (TPS). Het is raar dat die niet in het lijstje staan van dingen die je dealer heeft vervangen/nagekeken. De kans is groot dat de oorzaak bij één van de 2 ligt. Het stationaire toerental mag trouwens eigenlijk niet bijgeregeld worden bij een FI motor, het is computergestuurd en de eventuele schroeven waarmee je het gasklephuis kan aanpassen dienen niet om het toerental aan te passen. Als je dealer dat toch doet, gaat je computer foute informatie verwerken.
 13. Zelfs geen owatrol. Zoals Kurt zei: poetsen en zo laten (en droog houden). Dat is de enige manier om roest mooi oranje te laten zijn. Owatrol maakt het lelijk donkerbruin.
 14. Je zal toch even moeten horen. Een autowiel is nogal universeel met een groot naafgat. Ik betwijfel of de balanceermachines van de doorsnee bandenboer een gts wiel kan balanceren. En zelfs niet elke moderne bandenmachine kan een 12" wiel klemmen. Zo heb ik eens met 2 losse aanhangerbandjes 1,5 uur moeten wachten voor ze er nieuwe banden op hadden. En ik mocht wel degelijk betalen voor 1,5 uur werk.
 15. Wat bedoel je met slechte service bij Belchroom? tegen mij zijn ze de paar keer dat ik ermee gewerkt heb vriendelijk geweest en communicatief. Duur en lange wachttijden wel, maar dat is niet anders bij de paar andere bedrijven in belgië die nog kwaliteitschroom aanbieden.
×
×
 • Create New...