Jump to content
Vespaforum.be

Timmie

Members
 • Posts

  67
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  PK50S

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Limbabwee
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

764 profile views

Timmie's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

 1. Zijn deze enkel via EBay te krijgen?
 2. Klinkt goed Frissenappel. In afwachting op je foto's ben je alvast bedankt voor je reactie.
 3. Wegens een vastloper (waarbij de naaldjes van de naaldlager in de piston door de cylinder zijn geschoten) is de inlaat van mijn V5X2M motor (PK50S) lelijk beschadigd. (zie vorige posts) Ik zou mijn motor graag terug naar originele staat herstellen, zonder naar een reed valve systeem te moeten switchen. Daarom ben ik op zoek naar een onbeschadigde set matching carterhelften, tegen een aanvaardbare prijs. Een blokje om te slopen (waarvan de carterhelften matching en onbeschadigd zijn) mag ook. Iemand iets deftig & bruikbaars te koop? Graag een berichtje dan met vermelding van de prijs. Thanks.
 4. Okay. Ik ken de NL wetgeving niet, wist niet dat er geen GVA is. Deze link en deze link geven wat meer duidelijkheid over de wettelijke bepalingen in NL. Nu: als het een achter gelaten keldervonst is, en je de rechtmatige eigenaar niet bent, en je geen documenten noch de sleutels bezit kan je misschien best eerst even na gaan bij de instanties of er geen aangifte van diefstal gedaan is voor deze Vespa, alvorens er verder iets mee te ondernemen of een verkoop te plannen. Het dekselslotje aan motorzijde is ook verdwenen. Ook ik vrees, afgaande op de foto's die je gepost hebt, dat de roest al aardig z'n werk gedaan heeft, inwendig en uitwendig.
 5. Deze PK is qua body in originele staat (buiten de vloermatten) en heeft de originele lak nog. Dat is een pluspunt, want veel PK's die je tegen komt zijn al ooit herspoten. Een ander pluspuntje is dat het een PK50S is, wat 'm voor sommige smallframe liefhebbers net ietsje gewilder maakt dan de latere versie, de PK50XL. Een minpunt is dat deze Vespa lang in een vochtige omgeving lijkt te hebben gestaan, waardoor er redelijk wat vliegroest is. De body kan een grondige opfrisbeurt gebruiken. Als de roest ook binnenin zit heeft dat ook weer een negatieve invloed op de waarde. Als je de motor mits het uit kuisen van de carb en wat verse benzine al aan de praat krijgt is ook dat een pluspuntje. Maar het hangt er van af hoeveel kilometers het blokje al gelopen heeft en hoeveel slijtage er inwendig is. Om dat te weten moet het blokje eens open. Deze Vespa is dus zowiso een projectje met werk aan. Je spreekt over een 'vergeten vondst' in de garage van je moeder. Zijn de sleutels er dan nog bij? Als er een gelijkvormigheidsattest bij zou zijn en je de sleutels er ook effectief bij hebt zou ik de waarde van deze Vespa ergens tussen de €500 / €600 durven schatten. Anders is het (zoals men in België spreekwoordelijk zegt) een kwestie van wat een zot er nog voor wil geven.
 6. Timmie

  vastloper

  Okay. Interessant. Termen als blowback en timing van spoelpoorten zijn mij wel niet bekend ( zo technisch ben ik niet aangelegd) , maar dit is wel weer goede info, en goed om in het achterhoofd te houden... Wat ik eigenlijk probeer is om uit te vinden wat de allerbeste setup is die én enigzins legaal is (dus geen 75cc meer) maar toch wat meer power heeft dan de standaard Piaggio 50cc, én eventueel ook een tikje sneller gaat dan de toegestane 45km/u. De 16.16 carb en het 16/69 primair tandwiel heb ik al liggen. Als er andere forumbezoekers zijn die hier ervaring mee hebben: shoot. ? (of PM me even aub) Thanks.
 7. Timmie

  vastloper

  Okay, thanks. Dus los van die prijsissue kan ik er wat betreft het koppel van uit gaan dat een 50cc 5 poorts Polini ( in combinatie met een 16.16 carb en een 16/69 primair) niet ongeveer evenveel power heeft als een 3 poorts DR75 (met dezelfde carb en primair)? Kan je aub even verduidelijken waarom die 50cc 5 poorts Polini met dezelfde carb en primair (naast meer lawaai ) ook meer toeren gaat maken dan een 3 poorts DR75? Hangt het toerental dan niet enkel van de maat van je primair af/van je overbrengingsverhouding? Maw. speelt de cylinderinhoud daar ook een rol in dan?
 8. Timmie

  vastloper

  Okay, da's alweer fijne info, thanks. Je zei eerder dat je die Polini weggegooid geld vindt, en dat je een DR75 een aangenamere setup vindt. Kan je dat even toe lichten aub? Waar zit volgens jou het verschil tussen enerzijds een setup met Polini 50cc 5 poorts (met 16.16 carb en 16/69 primair) en anderzijds een setup met DR75 3 poorts (met ook 16.16 carb en 16/69 primair)?
 9. Timmie

  vastloper

  Maakt inderdaad niet zoveel uit, als 't zaakje maar fantsoenlijk rijdt. ☺️ De voorbije jaren heb ik met een 3 poorts DR75 met een 16.16 carb en het originele 15/69 tandwiel gereden. Buiten het feit dat mijn 1e vitesse onbruikbaar was was ik daar best tevreden mee. Ik haalde daar 55 à 60 km/u mee, en qua trekkracht was dat ook gewoon in orde. Na het 16/69 tandwiel geïnstalleerd te hebben merkte ik tijdens de proefrit een aangename verbetering qua toerental, en idd. een aangenamer rijcomfort. Helaas was dit plezier (vanwege de vastloper) van heel korte duur. Nu ik toch moet reviseren dacht ik op een Polini 50 over te stappen (gecombineerd met mijn 16.16 carb en mijn 16/69 tandwiel) om de zaak weer 'legaal' te maken qua cylinderinhoud. Een DR75 blijft toch een illigale setup hé. Anderzijds is alles wat getuned is bij mijn weten in principe illegaal (niet meer gelijkvormig), dus ook een Polini 50 met een grotere carb. Ik overweeg dus nog wat te doen, vandaar dat ik wat info bijeen sprokkel. Een andere optie is om een 125 te kopen. Wat geeft zo'n Polini 50 5 poorts cylinder eigenlijk precies? Ik las ergens een deel meer trekkracht als de standaard Piaggio 50cc, en qua topsnelheid een 50 km/u. Toevallig al ervaring mee/ al ooit mee gereden?
 10. Timmie

  vastloper

  Hier staat 't dan weer anders: PK50S - V5X1M / PK50XL - V5X1M / PK50XL RUSH - V5X2M Verwarrend...☺️
 11. Timmie

  vastloper

  Okay. Dat is goed om te weten. Is handig voor als je een 50cc met een 16.10 carb hebt dan. Wat betreft dat motornummer ben ik nog niet helemaal mee. Zou het kunnen dat een PK50XL als motor V5X3T heeft, en V5X2M toch de nummer is voor een PK50S? https://www.scooterhelp.com/serial/ves.motor.serial.numbers.html Hoe dan ook, bij mij zit er een V5X2M onder. Ik zal dan vermoed ik deze nodig hebben: https://polini.shop/it/215-0232.html Ga dan eventueel (mits de DR75 toch om zeep is) voor een Polini 50cc cylindertje met 5 poorten gaan...
 12. Timmie

  vastloper

  Er is geen volledige revisie van het blok gedaan. Mijn PK had in zijn geheel een kleine herziening nodig. Naast een laag anti steenslag (daarvoor moest het blok er vanonder) nieuwe schokbrekers, gaines en kabels, een nieuw primair tandwiel met 16 tanden en een nieuwe koppeling.
 13. Mijn handen jeuken als ik die Special zie. Sjiek machientje...
 14. Nee, enkel de Nederlandse exemplaren hadden dat. Was ook iets met wetgeving meen ik te weten. De vloermatten zijn overigens niet standaard, maar komen van een latere PK50XL. Normaal gezien heb je op een Pk50S (mooiere) vloerstrips op de bodemplaat. Die kan je nog steeds aftermarket krijgen, en kan je met blindklinknagels en een speciale tang vast klinken, mocht je 'm terg naar originele staat willen zetten...
×
×
 • Create New...