Jump to content
Vespaforum.be

Ronin

Members
 • Posts

  101
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ronin

 1. Ronin

  Velg VNA1T

  Dat was te denken! Ik vind hem zelf ook mooier zonder en al heel zeker omdat die van jou in een mooie lak & patina zit. Ik twijfel de laatste tijd wel over een spiegel. Ik had vroeger op mijn px een beeldschild spiegel en vond die in de weg zetten. Op mijn classics trilt die ook gewoonweg te veel. Maar soms kom ik er bij uit dat een spiegel mij op voorhand had kunnen informeren dat een wagen me ging inhalen. Dus ik ben op zoek naar een aanvaardbaar alternatief. App-ke op mijne GSM op mijn reservewiel en een cam achter op mijn helm? ?‍♂️
 2. Welkom en veel veilige kilometers. Nog even wachten tot alles in orde is ?
 3. Je hoeft niet bij een club te zijn. De ritten van alle clubs zijn open voor iedereen. Dus ook zonder club. Zeker welkom sowieso!
 4. Als het COVID verhaal wat gaat liggen dan kan je weer terug aanpikken met de ritten die de Vespa clubs organiseren. Zij kennen de streek het beste en zorgen ieder jaar voor een leuke rit. Meestal een rit met pijlen zodat je zelf kan kiezen wanneer je eraan wilt beginnen. Meestal is er ook wel wat randanimatie voorzien en een mogelijkheid om iets te consumeren. Altijd leuk om andere Vespa's te zien met gelijkgestemden een babbeltje te hebben. Hier de link naar de agenda van dit jaar: https://www.vespaclub.be/calendar-2021.html Een beetje magertjes ik weet het maar nogmaals... wegens de gekende redenen. Verder rij ik met Scenic als navigatie (App op telefoon). Hier kan je een eindbestemming ingeven en dan kiezen voor een "kronkel/bochtige-route". Op die manier ben ik ook al op plaatsen gekomen waar ik anders nooit gekomen was.
 5. Ik ben ook wel tevreden over de winkel. Ik zeg het... Moto Louis of FC Moto in Duitsland is nog een niveau hoger maar RAD doet het al behoorlijk goed vind ik. Mijne jas en broek komen ook vandaar.
 6. Bij RAD in Hasselt hangt er wel wat bij elkaar. https://www.rad.eu/nl/shop/hasselt-herk-de-stad-11 In Duitsland zijn de winkels groter en heb je nog meer keus maar RAD is al niet slecht vind ik.
 7. Wat een prachtige Vespa en project! Dit is een droom-project voor sommigen! ? Hier komt ie dan... ? De detail revisie en info van de motor (prachtig geluid!), de grote lichtbundel en toch op 6V(?), het wiel in het midden, de chronometers, de spiegel, de geplakte rubber onder de benzinetank, de opgerolde tas vanachter, de cupcakes bakvormen voor de schroeven, de zelfgemaakte remblokken(?), de zelfgemaakte schokdemper rubbers, de nieuwe kabelbaum, de temp op 2:15 en het waarom, de wideframe motor-steun, de compressie-test (hoe en met wat), het schakelen bij 6:15 en het remlicht hebben mijn grote interesse gewekt en vragen om wat meer informatie ? Ik denk dat ik eens ga zoeken in uw profielgeschiedenis naar antwoorden ?? Nogmaals... Chapeau! Ik hoop ze ooit eens in het echt te mogen tegen komen.
 8. Leuk initiatief! Ga je in een tentje slapen of neem je overnachtingen in een B&B? Moest er nog plaats over zijn dan denk ik aan wat bougies, reserve lampjes (voor en achter) en eventueel wat tiewraps. Rolletje Duct-tape kan ook nooit kwaad. Remmenreiniger ?‍♂️ Oh ja … en ene Bialetti! ☝️
 9. Dat was idd zo… ooit… heel lang geleden ??
 10. Cheers, nee ze staan in NL. Hij heeft Hamont-Achel erop staan maar ze staan in NL. Ik weet niet vanwaar je bent maar ik ben van Limburg en het is maar 45 minuten rijden. Hij gaat je zeker wel terugbellen. Is een correcte verkoper en ik vond het een heel aangenaam contact. Veel succ6 met je zoektocht. Ape is echt ... ?
 11. Ronin

  Velg VNA1T

  Hele mooie Vespa! Heb je er al wat kilometers mee gereden ondertussen? Bevalt het een beetje?
 12. https://www.molto-bene.com Hier heb ik die van mij gekocht. Ik heb een oude blauwe TL4T. Start, stopt en rijdt perfect. Hij krijgt geregeld een nieuwe lading binnen. Het duurt altijd even voordat de nieuwe lading op de website staan. (Ook te vinden op 2de hands.be trouwens). Toen ik zoekende was kreeg ik de foto's die on-line gingen komen al op voorhand doorgestuurd zodat ik al als eerste kon zien als er iets voor mij tussen zat. Papieren regelen is 2 keer niets! Hier heb ik laatst nog een heel uitgebreide post over gedaan. Deze vind je hier: Klik Hier Momenteel heeft hij een prachtige oranje TL2T te koop. Ik ben daar een beetje op aan het hangen maar mijn vrouw praat al een paar dagen niet meer tegen mij ? Dus ik vrees dat het niets wordt. ? Succ6 met de zoektocht. Ik heb mijn Vespa's heel graag maar de Ape is toch iets ... ik bedoel ? Ik ga er sebiet koffie mee drinken in ons clublokaal. Mijn zoontje van 2 jaar wordt helemaal zot als die hem nog maar ziet staan. Ritje naar de schaapjes iets verder op de knie is ?
 13. Is er iemand die kennis heeft omtrent deze mogelijke combinaties? Ik ben aan het kijken om een blok te tunen (BGM cilinder kit en krukas) en zou dan ook de koppeling en het primaire tandwiel een upgrade willen geven. Ik heb al op het Duitse forum zitten zoeken maar kon er specifiek niet iets over vinden? Denkelijk staat het wel in threads maar een specifiek topic kon ik niet vinden. ?‍♂️ Ik begreep dat standaardverhouding 22 voor de koppeling en 67 voor het primair tandwiel is. (VL blok) Als je de koppeling voorziet van een 23 dan ga je een hogere eindsnelheid hebben (+5 km/u). Is een 24 dan nog eens 5 km/u erbij of is dat te kort door de bocht? Maar over de 64 of 65 primaire tandwielen die in de kit aangeboden worden is er geen uitleg? Of ik begrijp het gewoon niet ... dat kan natuurlijk ook? Is 24/65 de beste dan of eerder 23/65? Ik geloof dat Nagy 23/65 doet. Waarom wordt er geen 67 aangeboden zoals de standaard is? ?‍♂️ Het gaat concreet over deze kit: De link is naar de 65 versie van het primaire tandwiel. Er is ook een 64 variant. Link: Klik voor Scootercenter link Sowieso... bedankt voor alle hulp! Ookal is het niet specifiek voor wideframe.
 14. Ronin

  Vespa struzzo - log

  We hebben de blok volledig gereviseerd. Alles is vervangen... 2 keer zelfs want tijdens het dichtdraaien van de blok hebben we een carterhelft overgedraaid/gebarsten ?‍♂️ Alles is dus nog eens overgezet naar de andere carters. Krukas en lagers zijn vervangen. Ook de kickstarter bus heeft een revisie achter de rug. Ze lekt gelukkig niet meer. Blijkbaar is dat maar tijdelijk maar bon... zolang het ok is ga ik gewoon gelukkig zijn. Momenteel zijn we weer een stukje verder. Ik heb een Polini CP23 set van SC gekocht voor een toekomstig tuning project. Hier zaten alle sproeiers bij voor de main en slow jet. Deze sproeiers heb ik gebruikt om te experimenteren op de CP19. Het is een originele 150CC cilinder vers geboord voor een nieuwe 58,2 piston. De Vespa wou eerst helemaal niet starten. De naald hebben we nu op de laagste stand gezet (5 van boven te tellen) en de slow zit een 40 in. Dit is ook de grootste die er is in de doosjes van Polini die ik heb. Hierdoor ging het starten vrij goed maar als ik gas gaf kreeg je een dof laag geluid waardoor je merkte dat de motor te weinig benzine kreeg. We zijn dus moeten gaan spelen met de main. Er zat een 82 in toen ik hem kocht via Bollag. Met een 84 ging het al iets beter maar een 86 was nodig om het geluid normaal te laten zijn. Momenteel zit ik dus met een naald op 5 - 40 Slow en 86 main jet. Hier krijg ik hem zonder belasting vrij stabiel mee. Rijden was ook ok maar hij viel uit als ik naar beneden schakelde. Het was toen wel al 22.00u en goed koud. Er zijn meerdere mogelijkheden... 1. De benzinetank is eruit zodat we gemakkelijker aan de carburateur komen. De kou valt dus als het ware in de luchtfilter waardoor… klets uit? 2. De kleine benzinetank draait tijdens het rijden waardoor de benzine toevoer buis soms afgeknepen geraakt. Geen benzine meer = klets uit? Ik ga dus volgende week de gewone tank er weer inhangen en nog wat testen. Ik heb het geluk smalle handen te hebben waardoor ik aan de instelschroef geraak via het luikje. De schroef doen draaien doe ik dan met een klein bitje. Ik heb gemerkt dat een iets dikker bitje qua grip handiger is om kracht op te zetten. Deze doet het hem voor mij. De kilometerteller had heel veel patina maar was zo goed als volledig ondoorzichtig geworden. Niet dat ik hem ging aansluiten maar ik vond het wel leuk om hem weer te kunnen zien. Dit was één van de eerste zaken die ik met een bang hartje gewoon geprobeerd heb. Alles wat open buigen met een tang en zo goed als mogelijk poetsen. Terug dicht en tadaaaa... als ik weer eens tijd heb maar eens op zoek gaan naar een kabel ervoor.
 15. Prachtige Vespa! Weer een VNA bij op de Belgische wegen. Deze ga ik zeker eens in het echt willen zien. Veel veilige kilometers gewenst. ??
 16. Ronin

  Welk type blok ?

  Idd... topic ben ik per toeval gisteren nog tegengekomen.
 17. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Maat! Thx voor de tip... dat moet ik idd eens goed nakijken. Het zou idd een mogelijkheid kunnen zijn. Momenteel heb ik de overgang van de carburateur gemaakt door dit: Zo ziet de achterkant van de carburateur er nu uit. De huls zit op de buis van de cilinder. Ik heb nog een nieuwe CP23 liggen. Daar heb ik wel een rubberen overgang bij gekregen om van de vergaser naar het ansaugstutzen te gaan. Misschien dat ik die nog extra erover kan trekken. I know ... ik zit teveel op Duitse webwinkels de laatste tijd. ? Ik had een klein lek aan de cilinderkop. Dat dacht ik dat de oorzaak was maar helaas. Heb ik kunnen oplossen en het gebeurt nog steeds. Enigste plaats waar nu nog wat olie hangt is aan de koppeling. Het is niet heel veel maar er is wel iets. Ik weet niet als dat de oorzaak kan zijn? Thx om mee te denken alleszins! Ten zeerste geapprecieerd!
 18. Ik had dit per toeval helemaal uitgeschreven voor als ik er ooit eens iemand mee kon helpen. Dus bij deze ... ik geloof dat het 30€ gekost heeft via de bond. Op 7 dagen tijd was alles in orde. Ik heb een oldtimer APE 50 (TL4T - 1987) gekocht in Nederland en deze had geen papieren meer. Ik had dus enkel een aankoopfactuur van de Ape maar zelfs dat was niet nodig voor de papieren te regelen. Ik geef onderstaand wat uitleg omtrent de stappen die ik ondernomen heb. Papieren aanvragen doe je via de “ Belgian Historic Vehicule Association” oftewel de BEHVA. Ik ben bij een Vespa club - Azzurri Maasmechelen - waardoor ik al lid ben van de bond. (5€ per jaar). Ik heb op de website dus gewoon een log-in kunnen aanvragen. Dit doe je via deze link: https://www.bfov-fbva.be/nl/services/bromfiets-aanvraag-certificaat Er staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen maar ik geef even wat extra informatie. Je gaat eigenlijk een “bouwjaar attest” aanvragen via de bond. Ik wist per toeval het bouwjaar van mijn Ape maar als je dat niet weet dan kan je via deze website opzoeken van welk bouwjaar jouw Ape is. Dit is tevens ook het bedrijf waar ik mijn Ape gekocht heb. https://www.molto-bene.com/piaggio-ape Je hebt een foto nodig van het chassisnummer en het motornummer. Het chassisnummer vind je net boven de batterij (op de voet van de zetel dus). Dit is bij iedere versie van een Ape anders dus even zoeken maar. Je hebt een foto nodig van het motornummer. Dit staat in de buurt van de olie dop. Bij mij zat er veel modder op mijn motorblok waardoor ik dat eerst moest verwijderen. Ik kon het nummer niet vinden. Je hebt nog een aantal foto’s van de Ape zelf nodig. Voor, achter en zijaanzicht. Ook een 3/4de vooraanzicht wordt gevraagd. Dit is schuin van voor. Als je ingelogd bent dan kan je zien wat nodig is. Een dossier hoef je niet in 1 keer af te werken. Je kan je progressie opslaan en terugkeren naderhand als je alle info/foto’s gemaakt hebt. Is alles in orde dan kan je het digitaal opsturen en begint de procedure van hun zijde. Ik heb voor de volgende zaken gekozen - 49cc - B-klasse - 2 zitplaatsen. 2 dagen later kreeg ik een e-mail dat mijn dossier goedgekeurd werd. Je krijgt dan een PDF met een voorbeeld van hoe je papieren gaan uitzien. (Specimen staat er schrijf over geschreven). Je hebt dan nog 7 dagen de tijd om iets te laten wijzigen alvorens ze de officiële papieren afdrukken en versturen. Ik gaf aan dat alles in orde was maar heb toch nog de 7 dagen moeten wachten. En ding dong ... de postbode was daar.
 19. Ik heb juist mijn papieren even bekeken en die codes staan er bij mij ook niet op. Ik heb ook een TL4T van ‘87 (zalige bakskes! ???). E2: staat er niet wel dit: Code (E.1.) 658 Voertuigcategorie: J L1e Nationale aard (J.1.) Bromf B/PEDELC/LICHTE 4WIELER Nu bedoel ik wel de Belgische papieren hé. Ik had helemaal niks van papieren toen ik hem kocht en heb hem via de BEHVA laten inschrijven. Daar hebben ze niets omtrent die codes gevraagd. Bovenstaande staat op mijn Belgische papieren. Die van mij sinds februari 2021 ingeschreven in BE.
 20. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Thx voor de info! Dat kende ik nog niet. Dat zou het idd wel eens kunnen zijn want ik krijg hem helemaal niet uitgezet. Komt dat dan doordat de ontsteking niet goed is afgesteld? Is op avondschool gedaan met een stroboscoop op 27. Het juist uittellen ervan ken ik helaas nog niet maar ik ga het zeker eens laten nakijken als we weer eens mogen gaan. (Is een weekje extra toe wegens...). Die bougiekdop ervan aftrekken... is dat zonder gevaar of heb ik dan rubberen handschoenen en zolen van 8cm nodig? Eventueel een aardlus rond mij binden?
 21. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Mag ik ondertussen ook eens om hulp vragen ivm de motor? Het is een VL3M met een 150cc cilinder (nieuwe 58,2 piston - pas geboord) met een nieuwe carburator: Polini CP19 met Bollag luchtfilter en een Bollag uitlaat. Ik krijg de Vespa maar niet afgesteld. Hij blijft te hoog in toeren draaien op ralenti. Wat ik ook doe met de schroef... . Helemaal in of helemaal uit, hij blijft zenuwachtig te hoog draaien. Als ik naar 3de versnelling schakel schiet hij soms keihoog in de toeren en krijg ik hem niet meer naar beneden. Koppeling inknijpen en kraan dicht draaien zodat hij uitvalt is de enigste oplossing. Het is vooral als ik naar 3de schakel. Tijdens het instellen van de ralenti heb ik de luchtfilter even eraf gehaald om er beter aan te kunnen. Dit terwijl de motor draaide hij reageerde daar helemaal niet op. Mij lijkt het dus dat hij ergens valse lucht krijgt? Iemand enig idee wat ik kan doen om dat te testen of andere meningen hieromtrent? Ben een beetje einde raad.
 22. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Und weiter gehts... den kop eraf! Na de bodemactiviteiten was het tijd voor de revisie van de voorvork. Ik was toen nog vol goede moed en dacht het wel allemaal op 1 jaar tijd klaar te krijgen dus dan maar alles in één keer fatsoenlijk. Lagers, schroeven, schokdempers, remmen... alles nieuw. Helaas heb ik de fout gemaakt om alle onderdelen stuk voor stuk te bestellen. Ik had beter in één keer een volledige revisie set gekocht want soms had ik een schroefje niet waardoor ik weer even moest wachten op de levering. Veel leergeld betaald dat eerste jaar! Is er trouwens een set te krijgen ergens? ? Stuur los en maar foto's maken! Altijd handig om te zien hoe alles weer in elkaar moet. Deze schroef heeft voor veel problemen gezorgd. Ik had ze mooi bijgehouden maar blijkbaar was alles te fel afgesleten waardoor er sowieso speling op zat. We hebben dus een maat groter moeten boren zodat de schroef terug grip kreeg. Er zat anders constant speling op het stuur ondanks dat alles knoer vast zat. Dat boren durfde ik zelf niet... heb ik laten doen door de leerkracht. Stel u voor dat ik die gebarsten was of ... ? Ook deze schroef was zover naast het roest paradijs vertrokken dat we die hebben moet uitboren en er één hebben moeten indraaien in de andere richting. Ook een werkje wat ik me één keertje heb laten voordoen. Zulke zaken had ik nooit zelf durven doen. We kunnen dus zeggen dat ik veel geleerd heb in dat eerste jaar. ? De "bredere" schroef en de schroef in de "andere richting). Ook de rubbers van het stuur heb ik vernieuwd zodat er wat minder trillingen zijn. Alhoewel... trillen doet het ding sowieso behoorlijk. ?
 23. Ronin

  Vespa struzzo - log

  Voila ... even de stofdoek door deze thread halen zodat alles weer netjes is. Ook voor mij heeft Corona een grote streep getrokken door het hele verhaal. Avondschool was maar af-en-soms open en de vooruitgang ging maar heel traag! Maar jawel... ik kan alleszins al verklappen dat hij ondertussen bolt! Nog niet zoals het hoort maar ik heb besloten om deze log toch wat verder af te werken. Ik heb namelijk foto's zat van het hele verhaal dus wie weet is het wel leuk om mee te lezen? De billen ervan af werkt handiger. Tevens moesten er een aantal schroeven vervangen worden dus het was een "moetje". Ik kwam er al snel achter dat de Struzzo langs onder nog onder een dikke laag modder/olie zat. Deze moest er af en dat moest met de zware middelen. Het ging een grote rommel maken dus ik heb de Struzzo terug mee naar huis genomen voor dit karweitje. Eenmaal alles proper heb ik de onderkant en de binnenkanten van de spatborden met Brunox ingespoten. Laten drogen en dan nog eens een 2de laag. Ook de billen aan de binnenkant hebben een laag gekregen.
 24. Ronin

  Vespa ACMA V56

  Prachtige Vespa tegen een hele mooie prijs. Moest ik niet al ene hebben in dat segment het was een deal geworden. Mooi ding ?
 25. Dimitri, Is dit een VM blok of ... ? Wat voor cilinder zit erop? 125 of 150?
×
×
 • Create New...