Ga naar inhoud
Vespaforum.be

2 Vespa's voor het gezin.


inspiron1

Aanbevolen berichten

Mijn neef en zijn vrouw willen twee vespa's kopen om nu en dan met het gezin (2 kids) de zondag te toeren .

Welk model is eigenlijk aan te raden ? (Nieuw).

Ze willen zelf niet sleutelen en gewoon kunnen bollen.

Mijn neef is wel een redelijk groot persoon +1m90 . Ze beschikken over een gewoon autorijbewijs . Dus zal het zeker een 125 cc zijn, liefst met wat pit in de motor.

Suggesties ?

Link naar reactie

De 125cc's zijn allemaal 'quasi' hetzelfde qua pit. de modellen daarentegen zijn wel wat divers. Ik zou voor je neef zeker geen smallframe (Vespa S of LX) aanraden, vermits hij wat groter is. Voor vrouwen zijn dit dan weer ideale scooters (iets kleiner, lichter van gewicht), wat niet wil zeggen dat ze ook niet met zo'n ander model kan rijden hé.

Voor je neef beter één van de volgende modellen (allen in 125cc te verkrijgen): Vespa GTS, Vespa GTS super of Vespa LXV.

Een overzicht van de verschillende modellen kan je hier terug vinden:

http://www2.vespashop.be/pages/nl/categorien/25/Vespa.html

Het beste is dat ze gaan kijken naar een Vespa winkel en een testrit doen. Dan krijg je toch een beter idee waar hij/zij het liefst mee rijden want dit is voor iedereen anders.

Link naar reactie

Juist met vrouwke gaan kijken naar de verschillende modellen, maar echtgenote was niet echt super enthousiast. Omdat ze schrik heeft ermee te rijden, heeft er vroeger eens mee gevallen.

Is het eigenlijk wel voldoende veilig en kunnen we eventueel de kinderen (5 en 7) achterop meenemen ? Of is dit niet aan te raden ?

thx

Link naar reactie
Is het eigenlijk wel voldoende veilig en kunnen we eventueel de kinderen (5 en 7) achterop meenemen ? Of is dit niet aan te raden ? thx

NIET doen, trouwens niet alle kinderen vinden het leuk om achterop te zitten.

Link naar reactie

ik zet mijn dochter vanvoor vanachter heb ge geen controle..stond eens langs de politie die manne zeggen er blijkbaar niks van en ze hebbe mij meer dan eens gezien!!zorg er wel voor da ze een goeie helm op hebbe das wel heel belangrijk!!

Link naar reactie

Er zijn nochtans speciaal kinderzitjes ontworpen om op de scooter te monteren. Ik ken enkele scooteristen die dit hebben en gebruiken en heb nog geen klachten gehoord.

http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/14203000/Child+safety+seat+STAMATAKIS+.aspx

http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/14204000/Child+safety+seat+STAMATAKIS+.aspx

Of je kan kan ook nog extra een rugsteun met extra zijsteunen monteren op je scooter (er zijn verschillende modellen beschikbaar)

http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/75239000/Back+rest+CUPPINI+for+Vespa+.aspx

Link naar reactie
ik zet mijn dochter vanvoor vanachter heb ge geen controle.

Nochtans is dit verboden, en om de volgende reden: als je een frontale aanrijding hebt, drukt ge uw dochter wel plat met uw eigen lichaam.

Volgens mij neem je best geen kinderen (jonger dan 12 jaar) mee op de vespa.

Groetjes, nero.

Link naar reactie

ik rol mijne zoon in bubbelplastiek en maak hem vast aan mijn bagagerekske,hij klaagt dan wel altijd dat'm geen lucht krijgt maar hey,veiligheid boven alles hé !!

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...