Jump to content
Vespaforum.be

nero

Members
 • Content Count

  12,318
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nero

 1. Als je met de choke open moet rijden is er volgens mij iets mis met de afstelling. De choke dient normaal alleen om te starten. Groetjes, nero.
 2. nero

  gaskabel

  In elke brommerwinkel zeker? Groetjes, nero.
 3. Bijkomend is dat de "blinde" moeren uit een lichter metaal ('aluminium?) gemaakt zijn waardoor je eerder deze stuk trekt dan de bouten. Anders zou je het carter en eventueel zelf de primair moeten demonteren als je een bout "overdraait" . Groetjes, nero.
 4. Ben je zeker dat de krukas mooi gecentreerd is (op de zijkant van een carterhelft)? Is de krukas nieuw (kan wat verschil op zitten) of nog de originele? Zelf heb ik eigenlijk nog nooit een probleem gehad bij het aanspannen van de middenste bouten. Eén enkele keer heb ik zelf een bout overgedraaid bij het aanspannen zonder tool. Zel f draai ik de bouten kruisgewijs aan op 't gemak. Dan voel je wel wanneer een volgende draai fataal wordt. Die messing borgingen van de bouten onder het vliegwiel verzekeren dat de ze niet lossen en er zo een lek tussen de krukasruimte en boite- vites
 5. Past maar goed op dat je km-teller niet door brandt! Groetjes, nero.
 6. Niet doorgebrande km-tellers ook! Groetjes, nero.
 7. nero

  Revisie GS150 motor

  Bedankt! Deze had ik nog niet gevonden. Groetjes, nero.
 8. nero

  Revisie GS150 motor

  20mm (binnen) x40mm (buiten) x6mm dikte. Alvast bedankt! Groetjes, nero.
 9. nero

  Revisie GS150 motor

  Eén was nieuw, met de andere had ik al een paar 1000 km gereden. Met de "nieuwe" ook trouwens, een fout bij montage lijkt me dus uitgesloten. Nu kan het ook zijn dat het ligt aan de bio-benzine, alhoewel ik nu altijd 98 tank. Groetjes, nero.
 10. nero

  Revisie GS150 motor

  Als je beide cilinderkoppen tegeneen ziet kan je wel wat verschillen zien. De kop van Nagy heeft een nog kleinere inhoud, dus nog meer compressie. Persoonlijk denk ik dat een grand sport piston en een elektronische ontsteking al veel verschil gaan geven. Nu hangt het ervan vanaf hoeveel je er wilt tegenaan smijten om iets soepelder te kunnen rijden. Ik weet niet of het ermee te maken heeft maar sinds ik de Nagy-kop heb gemonteerd heb ik al 2 lekke keerringen gehad, dus als betere kwaliteit oliekeerringen bestaan voor de GS150 (met originele krukas) hoor ik het graag. Groetjes, nero.
 11. Kijk eens na of er geen stukje splitpen meer in zit. Groetjes, nero.
 12. Mogelijk is de einddiameter van de kabel te smal voor de speedo. Ik los dat op door het uiteinde te vertinnen en nadien voorzichtig wat bij te vijlen zodat deze mooi past. Groetjes, nero.
 13. Yep, de maat zoals jij die meet geeft geen zekerheid omdat er dezelfde buitenmaten bestaan met verschillende M- maten. Groetjes, nero.
 14. You may use the existing brake switch if there is a battery on the vespa. A shutter brake light switch will be ok. Groetjes, nero.
 15. Wat als je de ring weg laat? Groetjes, nero.
 16. Als de krukas bij montage wat "teveel" naar de vliegwielzijde is geplaatst kan je dit probleem krijgen. In dit geval kan je dit oplossen door een iets langere duwpen te steken. De stand van het koppelingshendeltje onderaan de motor kan je hierover veel vertellen. Maar kijk eerst je tussenplaten van de koppeling eens na . Meestal worden die gestanst en voel je langs 1 zijde een soort van braam. Zorg ervoor dat de verschillende platen op dezelfde manier worden gemonteerd met de braam steeds langs dezelfde zijde. Of steek de oude tussenplaten terug, meestal zijn deze van een betere kwalit
 17. Precies maar prul, die koppelingskorf. Groetjes, nero.
 18. Kan je de kickstart "doorstampen" als de koppelingshendel is ingetrokken? Als dat vlotjes gaat ligt het probleem ergens anders. Groetjes, nero.
 19. Leuke vespa met heel wat knipogen naar de oldies (voorophanging, carbu-klepje onder zadel, ronde waar vroeger de uitsparing zat voor de koeling, licht op spatbord,...) Alleen een kickstart ontbreekt er nog. Groetjes, nero.
 20. nero

  Speedo probleem

  Kan je dat messing stukje niet (gedeeltelijk) afdremelen? Let wel dat er nog voldoende ruimte overblijft waar de kabel in spant. Groetjes, nero.
 21. Langs de ene zijde tikken en tegelijkertijd trekken aan de andere zijde helpt ook. Groetjes, nero.
 22. Voor alle zekerheid eerst een mailtje sturen voor je er eentje bestelt maar op de meeste Spaanse sites wordt deze gegeven als vervang- ontsteking. Wel als je een 150s hebt (502M). Groetjes, nero.
 23. Hier een linkje voor een elektronische ontsteking: Deze zou moeten passen als het een Sprint 150 is: https://www.scooter-center.com/en/ignition-bgm-pro-stator-hp-v2.0-electronic-ignition-vespa-sprint150-vlb1t-ts125-vnl3t-gt125-vnl2t-gtr125-vnl2t-super-gl150-vla1t-vna-vnb-vba-vbb-bgm8032?gclid=CjwKCAiAtej9BRAvEiwA0UAWXt4gT_QJ0p7aZM4599YK4X7AFx0MIlUOHAr2SIEdlCKrAMHYsNHu1hoCydQQAvD_BwE Je kan eventueel nameten of de cilinder niet teveel uitgesleten is en dan voor een overmaat gaan. Veel is het niet maar je hebt wel een frame dat voor 95% overeenkomt met een SS180. Als je ech
 24. Vermoedelijk heb je een Spaanse Motovespa aangekocht (GT160). Je kan dit makkelijk controleren omdat deze piston ported zijn (de carbu staat op de cilinder ipv op het carter). Als dit het geval is ben je volgens mij redelijk beperkt qua "tuning" mogelijkheden. Buiten het (beperkt) uitboren van de cilinder is enige mogelijkheid een andere motor (bvb PX) eronder steken. Cilinderkitjes met wat meer pk's ga je naar mijn weten niet vinden. Als het een GT160 is heeft die van origine een electronische ontsteking type "Femsatronic". Mogelijk bestaan er hiervoor wel moderne electroni
 25. Verbindt 2 van de 5 gaten met een metalen lat waar je in het midden een gat geboord hebt. In dat gat kan je de steun bevestigen. Mogelijk is uw reservewiel dan wel niet mooi gecentreerd. Groetjes, nero.
×
×
 • Create New...