Jump to content
Vespaforum.be

nero

Members
 • Content Count

  11,953
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nero

 1. nero

  Band demonteren

  De band laten leeglopen kan eventueel ook een oplossing zijn, alleen zit je dan met 2 platte banden. Of de velg volledig losmaken dmv de middelste bout, alleen heb je dan telkens een nieuwe splitpen nodig om hem opnieuw te monteren. Groetjes, nero.
 2. nero

  Trillingen

  Als ik zie hoeveel bagage je meeneemt (vooral vooraan) verwondert me dit niet zo dat je last krijgt in de pols. Trillingen op het stuur betekent meestal dat er ergens speling is (balhoofd, vork,... ) Groetjes, nero.
 3. Als ik het goed heb is de ontsteking op ebay met 4 draden, terwijl er op de oude maar 3 zijn. Mogelijk is dit geen probleem maar moet je wel een aanpassing doen. Meet ook op of je krukas een 19mm cone heeft, anders past het vliegwiel niet. Best een mailtje naar de verkoper met de motorprefix en de vraag of dit past. Groetjes, nero.
 4. De SS50 heeft ook een 16.16 carburator, rijdt net iets sneller dan 45km/u maar is ook 2-poorts . Wel ook 4 versnellingen maar ik denk niet dat dit een verschil uitmaakt. Denk dat je best begint met het afstellen van de voorontsteking. Groetjes, nero.
 5. nero

  Op zolder

  Hij heeft precies maar 1 jaar gereden? Groetjes, nero.
 6. Is dit ook een variabele ontsteking of een vaste? Indien het ontstekingstijdstip niet verandert 19° voorontsteking geven. groetjes, nero.
 7. Mooi werk! Een standaard 50cc heeft altijd we wat tijd nodig om op snelheid te komen, schakelen op het juiste moment kan helpen. Ik vermoed dat je een pinasco-ontsteking hebt gestoken? Ik zou beginnen met die op 18° te zetten. Als je de standaard sproeiersetting behoud van de 16.16 carburator zit je safe. Groetjes, nero.
 8. nero

  Nieuw lid

  file:///C:/Users/pieter/Downloads/SIPExplo (3).pdf Niet helemaal dezelfde maar ik vermoed wel hetzelfde bevestigingssysteem? Zie de 4 gaten onderaan. Groetjes, nero.
 9. nero

  Nieuw lid

  Is dat niet vastgevezen van onderen (kruisvijzen)? Groetjes, nero.
 10. Ssst! Nee, ben zelf deze zomer in panne gevallen met een vespatronic (statorplaat defect). Het meest recente onderdeel van een 60 jaar oude vespa die het laat afweten, waar gaan we naar toe... Maar 1 maal in 10 jaar in panne vallen is beter dan 10x /jaar met vise-platinees. Groetjes, nero.
 11. Qua carburator vermoed ik dat je best een 19.19 SHB koopt van dellorto. Meet voor alle zekerheid de diameter van inlaatpijp waar de carbu op komt (Kan eventueel ook 20.20 zijn). Als je het motornummer hier https://scooterhelp.com/serial/ves.motor.serial.numbers.html in geeft weet je direct welk type het is. Als de ontsteking eentje is met contactpunten (zo te zien wel) schakel je best op termijn over naar een elektronische ontsteking (pinasco,vespatronic,...) omdat deze qua gebruiksgemak en zekerheid toch veel beter scoren. Groetjes, nero.
 12. Het slijtagepatroon gaat niet veranderen, daar zorgen de pinnetjes voor die de segmenten op zijn plaats houden. Met DR 50- kits heb ik niet direct goede ervaringen (de segmenten willen nogal eens breken bij montage). Welke carburator steekt er nu op? Heb je de sproeiersetting aangepast aan de75cc? Groetjes, nero.
 13. Als je blok er van onder is heb je toch maar een 5- tal minuten nodig om de cilinderkop er eens af te halen en de cilinder te checken op schroeven. En, als je een half uurtje hebt kan je makkelijk de cilinder er ook even af halen om de segmenten te controleren. Op het eerste gezicht zitten er nogal wat schroeven in de piston. Groetjes, nero.
 14. Heel mooi! Alleen de vliegwielcover vind ik minder geslaagd. Persoonlijk zou ik meer voor dit model gaan, als dat past tenminste. Er staat toevallig eentje te koop op Le Bon Coin FR voor niet teveel geld: https://www.leboncoin.fr/equipement_moto/1669207238.htm/ Groetjes, nero.
 15. Gewoon het blok demonteren (neem van elke stap een foto zodat je hem eventueel weer zef kan monteren), kijken wat nog kan of niet en zelf de revisie doen. En, als er problemen opduiken, kan je steeds hier terecht met vragen. Zal sowieso een goede leerschool zijn. Groetjes, nero.
 16. Meet eens de binnendiameter van de cilinder, misschien zit er een 150cc- kitje op. Groetjes, nero.
 17. Mogelijk, maar zandstralen is niet het best voor een vespa-frame heb ik me laten vertellen (vervorming van het frame + veel metaal weghalen). Maar dan nog, voor 235€ kan je het moeilijk zelf decaperen, afschuren,... Groetjes, nero
 18. … of gewoon laten ontlakken door een bedrijf, kost ni teveel en bespaart je veel werk. bvb: https://www.thermoclean.com/nl/onze-diensten/ontlakken/ Groetjes, nero.
 19. De condensator heeft niets te maken met de verlichting maar met de ontsteking. Als je een meettoestel kan ook beginnen met de stroomdraden uit te meten. Hier een schema van de originele bedrading:
 20. Het bovenste is het remlicht. Groetjes, nero
 21. Verbeteren doet het zeker, maar goed remmen? Het blijven remtrommels hé. Groetjes, nero.
 22. Voor alle duidelijkheid, ik ging voort op het VNB-verhaal. Enorm veel VBB- Curry's zijn hier ingevoerd als VNB's omdat men hiervoor geen motorijbewijs hoefde te hebben Ook het zwakke motorvermogen kan wijzen op een "afgejakkerde" motor. Nu er duidelijker foto's zijn lijkt het frame mee te vallen, de naden komen mooi door wat wijst op weinig plamuur. De helmhaak en vloerstrips wijzen eerder op een persoonlijke smaakaanpassing dan op curry-origine. Wat wel curry- aanwijzingen zijn het "vespa" logo op het beenschild, de zadels en de in Vietnam veel gebruikte blinkende zwarte lak. Het spatbord lijkt scheef of los te zitten (kan ook gezichtsbedrog zijn). Voor alle duidelijkheid, dit is geen curry- kenmerk. Als je geldige papieren heb zou ik de vespa houden en beginnen met de technische mankementen te verhelpen die je vernoemde hierboven. Eventueel kan je deze winter overwegen om een motorrevisie te doen of een recentere (px?) motor aan te kopen en die er onder te bouwen. Bij deze modellen moet je daarvoor geen aanpassingen doen, behalve overschakelen naar 10" banden of de motor aanpassen aan 8". Groetjes, nero.
 23. nero

  Ontstekingstijdstip

  Vandaag alles weer naar datgene gebracht dat tot nu toe het beste reed: Stationaire sproeier: 60 Hoofdsproeier: 125 mengbuis: BE3 Air corrector: 185 Dan de voorontsteking met een paar mm's verlaat (heb het niet gemeten met de stroboscoop) maar dit maakte weinig verschil (de motor leek iets minder krachtig rte zijn). Dan een km volgas (max 95km/u op de teller) gereden en de bougie gecontroleerd. Deze was donkergrijs. Nadien alleen de hoofdsproeier vervangen door een 128 en ook volgas gereden (nu 105km/u) . De bougie was iets minder grijs. Dan hetzelfde met een 130 sproeier en de wijzer van de teller ging tot het einde (120 km/u) en de bougiekleur werd licht bruin. Voor alle zekerheid een 132 gestoken maar nog niet kunnen uittesten wegens donker worden. Ik denk dat we er ver zijn, wel merk ik dat de tankbeurten fel zullen vermeerderen... Groetjes, nero.
 24. Je vergeet wel dat een vespatronic een variabele ontsteking heeft wat niet het geval is bij een "gewone" elektronische ontsteking waar het ontstekingstijdstrip niet veranderd. En dank zij vespatronic, flytech van Pinasco,.... kunnen we met onze oudjes minder pannegevoelig maken. Groetjes, nero.
×
×
 • Create New...