Jump to content

nero

Members
 • Posts

  12,664
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nero

 1. nero

  Piaggio ape ac3

  Eerst de circlip verwijderen. Als je er van de achterzijde aankan de lager eruit tikken. Zo niet heb je een lagertrekker nodig: Hou er rekening mee dat je de lager gaat moeten vervangen als je hem demonteert. Groetjes, nero.
 2. Is een Duitse Augsburg, vergelijkbaar met een GS150 VS5. Succes met de resto en keep us posted. Groetjes, nero.
 3. Voor je de boel opensmijt, controleer eerst de vonk van de bougie. Gaat die mooi tussen beiden elektrodes? Hoeveel is de afstand tussen beide elektrodes, soms is die vanuit het fabriek te groot (ideaal is 0.6- 0.65mm). Groetjes, nero.
 4. Hoe snel rijdt je vriend met zijn originele uitlaat? Groetjes, nero.
 5. Is idd met een moer onderaan. Denk dat je eraan kan via het spatbord (met een lange arm. ). Groetjes, nero.
 6. Ziet er leuk uit, een hele belevenis! Groetjes, nero.
 7. Idd, je kan ook met een kleinere diameter werken zodat je niet teveel materiaal moet uitboren of tappen als het zelftappende bussen zijn. Groetjes, nero.
 8. Met helicoil in het oliereservoir heb ik minder goede ervaring (komt mee als je de bout losschroeft). Met dit in conbinatie met 2c-lijm wel: https://www.google.com/search?q=schroefdraad+herstellen&oq=schroefdraad+herstellen&aqs=chrome..69i57j0i512l3j0i22i30l6.7483j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Groetjes, nero.
 9. Bij mijn weten hebben alle GS150 een controlelampje op het stuur. Bij de mijne ontbreekt het ook omdat er een GS160-stuur op staat. Dus zijn er volgens mij 2 mogelijkheden, ofwel is het stuur al eens vervangen ofwel hebben ze bij de allerlaatste GS150 reeds een GS160 stuur gemonteerd bij assemblage. Groetjes, nero.
 10. nero

  Vespa helm

  Moet je de binnenvoering niet vastklikken op de buitenschelp? Een helm moet je in principe iets te nauw kopen, de binnenvoering zet zich min of meer naar de vorm van je hoofd. Anders gaat de helm van je hoofd waaien bij hogere snelheden. Groetjes, nero.
 11. nero

  3-Bak of 4-Bak?

  Het probleem met de meeste 3 versnellingsbakken is dat je meer in toeren moet gaan eer je overschakelt naar 3de, anders valt de motor dood. Een 4- bak is altijd makkelijker schakelen, een 3- bak kan leuker zijn omdat je meer moet opletten bij het op- en terugschakelen. De topsnelheid van een motor met 3 vitessen zal ook meestal lager zijn. Samengevat, een 4-bak is meer geschikt om te toeren dan een 3-bak. Groetjes, nero.
 12. Ik denk dat Michel V een tank voor een GS160 zoekt. Groetjes, nero.
 13. GS160 en SS180 hebben dezelfde tank, sommige rally's eentje met een oliereservoir: Groetjes, nero.
 14. nero

  Vespa gs160 mk1

  De MK1 heeft ook een batterij nodig om te rijden. Groetjes, nero.
 15. De naad in het midden van het frame achteraan zou moeten overeen komen met het midden van het frame vooraan. Dit kan je zien met het blote oog als je van achteraan naar voren kijkt. Groetjes, nero.
 16. Ik zou er eerst die deuk in het beenschild er uithalen en bekijken of het frame nog recht is vooraan. Groetjes, nero.
 17. Dat zou kunnen wijzen op te slappe veren. De koppelingskorf is nieuw als ik het goed heb? Dan kan die niet "ingebeten" zijn door de koppelingsplaten. Heb je de tussenplaten ook vervangen? Als die niet recht zijn kan de koppeling ook doorslippen. Als de oude nog goed zijn zou ik deze gebruiken. Groetjes, nero.
 18. nero

  Ontsteking

  De vonk sprint duidelijk over op de verkeerde plaats (niet op het uiteinde van de elektrodes). Probeer met de afstand te verkleinen of anders met een andere bougie. Groetjes, nero.
 19. nero

  Ontsteking

  Ik heb geen appel. Krijg hier trouwens gewoon een afbeelding, geen MOV bestand of dergelijke. Groetjes, nero.
 20. nero

  Ontsteking

  Probeer eens met de electrode afstand van de bougie naar 0.60mm te brengen. Groetjes, nero. ps: kan filmpje niet afspelen?
 21. De duwpen inkorten is geen goed idee, duwpennen bestaan in verschillende maten. Groetjes, nero.
 22. "Blokkeert" de koppeling of slipt ze door? Beiden lijkt me nogal onwaarschijnlijk. Blokkeren: te weinig olie op de koppelingsplaten Doorslippen: duwpen te lang of de koppeling raakt ergens het carter/ koppelingsdeksel. Hoeveel platen steken erin, 3 of 4? Groetjes, nero.
 23. Als er "spaco" op staat is het een recente carbu. Opletten met startpilot, een 2t cilinder heeft smering nodig. Groetjes, nero.
 24. nero

  Pinkers achter

  Meet of je massa en stroom hebt achteraan. Mogelijk is er een stroomdraad onderbroken. Groetjes, nero.
 25. Gelezen bij specificaties: "Shell Advance VSX 2 takt, een semi syntetische olie voor alle moderne tweetakt motorfiesten, scooters, en sneeuwscooters (mengsmering of olie injectie)." Volgens mij moet je bij getunede motoren best een full synthetische olie kopen en geen semi synthetische. Toen ik in juni naar Frankrijk (ardeche) reed heb ik een sproeier gestoken die een maatje te groot was. Bij een volle tank durfde de motor weleens te sputteren maar ik heb bijna altijd volgas kunnen rijden op de lage rechte banen. Op de terugreis hadden we ook temperaturen van 37°C en meer. Nu denk ik dat bij u een combinatie van verkeerde olie en hoge temperatuur een rol gespeeld hebben bij het stuk rijden van de cilinder. Bij lange stukken bergaf geef ik ook steeds wat "tussengas", efkes de gas lossen en afwisselend ga bijgeven zodat de cilinder nooit zonder smering valt. Groetjes, nero.
×
×
 • Create New...