Jump to content
Vespaforum.be

nero

Members
 • Posts

  12,477
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nero

 1. Als je de hendel aan het stuur beweegt (met de koppeling ingetrokken) beweegt de schakelklok dan, met andere woorden kan je de kam verplaatsen? Groetjes, nero.
 2. Waarschijnlijk een kabel gelost of afgebroken thv de selectorbox. Als je het dekseltje verwijdert dat op het versnellingsapparaat( 1 vijs) zit kan je dit direct zien. Groetjes, nero
 3. Controleer of de versnellingskabels niet afgebroken of gelost zijn. Eventueel kan het pennetje dat de hendel in het versnellingsapparaat vast houdt eruit gekomen zijn. In het slechtste geval is er een probleem met de koppeling maar probeer eerst de 2 bovenste mogelijkheden, deze zijn het makkelijkst op te lossen. Groetjes, nero.
 4. nero

  vgl1 1t vraag

  GS150 en VGLT1 hebben niet dezelfde tamboers. Binnenin zitten 8" remklauwen, in een GS 10". Om op uw vraag te antwoorden, een GS150 VS5 achteras kan je converteren naar een volle velg (https://www.sip-scootershop.com/nl/product/remtrommelzitting-sip-sport-achter_23749100?q=remtrommelzitting GS150 ). Geen idee of dit lukt met een VS5 voorvork of een Sprint fourche... Groetjes, nero.
 5. Best nieuwe bestellen denk ik. Dan ben je zeker. Meestal vervormen ze bij het "uitwippen". Groetjes, nero.
 6. Als de bouten te lang zijn duwen die tegen de statorplate. Groetjes, nero.
 7. Eén boutje kan men steken door de koppeling te demonteren, het andere zit achter de kerstboom, dus moet alles weer uiteen. Let op, de lengte van de boutjes is korter, dus niet gelijk welke steken. Groetjes, nero.
 8. nero

  p200e of px200e

  Natuurlijk is dat mogelijk. Groetjes, nero.
 9. nero

  p200e of px200e

  Wat bedoel je met een echte nederlandse scooter? Is dat eentje dat in origine zou ingeschreven zijn in Nederland of er vervaardigd of geassembleerd? De 2 laatste opties zijn niet mogelijk. Groetjes, nero.
 10. nero

  spaanse vespa 200 ds

  Lambretta Finder in Antwerpen? Groetjes, nero.
 11. Op tijd je bougiekleur controleren, sneller is niet altijd beter... Groetjes, nero.
 12. De achteras een nachtje in de frigo leggen en de lager opwarmen met een haardroger kan ook helpen. Groetjes, nero.
 13. Nee, maar als de oliekeerring lek is langs de koppelingszijde kan er benzine via daar naar de versnellingsbak wat je overmatig verbruik kan verklaren. Groetjes, nero.
 14. De bout van de olievulling van de versnellingsbak al eens uit gevezen? Groetjes, nero.
 15. Bestel direct een setje, kan je uitproberen welke het beste is. Een standaard 150cc cilinder heeft een 116 sproeier. Met een expantie -uitlaat en een weet niet welk kitje erop steekt kom je algauw op 118-120 als hoofdsproeier. Groetjes, nero.
 16. Probeer eens met een 120 hoofdsproeier. Groetjes, nero.
 17. Bedoel je met de koppakking een ring tussen de cilinder en cilinderkop? Dan heb ik goed nieuws, de GS150 pakkingkits hebben deze meestal. Ik heb er trouwens een paar op overschot, als je in de buurt van Edingen woont... Groetjes, nero.
 18. Da lijkt me een "hand mate" duwpen, als men de sleetsporen bekijkt. Groetjes, nero.
 19. Best de ophangingsrubber(s) van de motor vervangen, de wegligging zal ook verbeteren. Groetjes, nero.
 20. Mogelijk zijn je koppelingsplaten/ tussenplaten niet mooi recht wat ook problemen kan geven. Als de platen tegen het koppelingsdeksel aan komen, id de platen of het deksel aanpassen. Groetjes, nero.
 21. ... en de platen hebben een nachtje in een oliebad gelegen? Is de duwpen de juiste (lang genoeg). Groetjes, nero.
 22. nero

  Decaperen?

  Ik vrees da ge met aceton ni ver ga komen op metalic- verf. Denk dat decapan beter gaat werken (goed kijken wanneer de bovenste laag begint samen te trekken en dan de verf samen met de decapan verwijderen). Hou er rekening mee dat deze producten heel schadelijk zijn voor brandwonden en inademing. Gebruik ze alleen in open lucht en met beschermende kledij (goed handschoenen en een beschermbril). Groetjes, nero.
 23. Ik vrees ervoor. Je kan het klemmetje eventueel wel wat bijplooien met een tang om beter te doen spannen of met een ijzerdraadje beide klemmetjes bijeen spannen. Groetjes, nero.
 24. nero

  Decaperen?

  Probeer op een plaats die niet zichtbaar is. En kijk toch na of de vespa ongeval vrij is anders is het veel werk voor niets. Groetjes, nero.
 25. Let erop dat de spiegel nog in goede staat is alsook beide klemmetjes om de lamphouder vast te zetten. Het glasgedeelte is idd te demonteren, alleen zal je waarschijnlijk dan ook een nieuwe rubber tussen lampring en glas moeten voorzien. Groetjes, nero.
×
×
 • Create New...