Jump to content
Vespaforum.be

nero

Members
 • Posts

  12,853
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nero

 1. Precies al serieus laswerk aan gedaan... Groetjes, nero.
 2. ...en als je het italiaans niet meester bent, rechtermuisknop indrukken en vertalen naar nederlands indrukken. Groetjes, nero.
 3. nero

  Vespa garage

  In een ander topic zeg je dat de vespa piekfijn in orde staat, waarom heb je dan een technieker nodig? Groetjes, nero.
 4. nero

  Benzinelek

  Na 2 maanden zal de benzine meer dan waarschijnlijk volledig verdampt zijn. Groetjes, nero.
 5. Het achterlicht is normaal van aluminium, hetgene die er op je vespa staat klopt niet, ook niet van vorm. De benzinekraan hendel draait omgekeerd open. en de hendel lijkt me goedkope repro (of is bewerkt met een hamer? ). De rubbers van de voetrails kloppen ook niet, deze zijn normaal gegroefd. Kan je een foto posten van het (gedeeltelijk ) chasisnummer? Als je de benzinetank eruithaalt heb je op de boord van het chasis normaal ook een gedeeltijk chasisnummer (zonder de prefix). Als je het achterlicht demonteert moet zich daaronder het cijfer "9" bevinden. Originele onderdelen zijn heel moeilijk te vinden of reteduur. Groetjes, nero.
 6. De Duitse SS'en hebben pinkers aan de handvatten, de laatste hadden geen handschoenbakje en reservewiel. De in Europa gebouwde SS'en hadden 3 kleuren: rood, wit en blauw. In Nieuw Zeeland werden achteraf nog SS'en geasembleerd, deze hadden afwijkende kleuren en ook geen handschoenbakje. Als ik zie hoeveel dingen er niet kloppen op uw vespa vermoed ik dat het hier gaat om een "replica" of om eentje die heel slecht "gerestaureerd" is. Hou er ook rekening mee dat er, zeker in Belgie, meer replica's in omloop zijn dan "echte" SS'en. Hier is een link naar een Duitse site met enorm veel info en experts die je zeker gaan kunnen helpen: https://www.germanscooterforum.de/topic/7360-supersprint/ Groetjes, nero.
 7. Hier wat foto's van een SS50. Het frame is hetzelfde als een SS90. Het motorgedeelte is bij de mijne vervangen door een Evo- carter. Kijk eens na of er een IGM nr op de uitlaat staat. Groetjes, nero.
 8. nero

  Benzinelek

  Rubberen leidingen hebben de neiging te verslappen na verloop van tijd bij 2-T waardoor de toevoer gestremd kan worden. Doorschijnende leidingen verharden idd, maar op zich geeft dit geen nadeel. Groetjes, nero.
 9. nero

  Benzinelek

  De benzine die in de ontluchtingspijp kot gaat rechtstreeks naar de carbu (wordt niet gestopt door een gesloten benzinekraan). Daarom is het best om na het tanken nog een eindje te rijden, niet voltanken en dan wegzetten. Groetjes, nero.
 10. Boutje lossen, lipje wat verbuigen en weer monteren. Dit dient om het vet te herbergen waar de selector in zit. Groetjes, nero.
 11. nero

  Vespa 50n

  Kijk eerst na of de carbu niet scheef staat door de schok. Groetjes, nero.
 12. nero

  Speedo revisie

  WD-40 opspuiten en laten intrekken? Nadien opnieuw inoliën. Groetjes, nero.
 13. VNB2T*0551 Het probleem is dat er er nog (een) cijfer(s) ontbreekt. Groetjes, nero.
 14. Oeps! Da's oud worden zekers... Groetjes, nero.
 15. Zelf geen ervaring mee maar: Het hangt er ook vanaf welk soort van rand je hebt aangeschaft. Er bestaan ook randen die je er gewoon kan over schuiven, zonder dat je die tool nodig hebt. Groetjes, nero.
 16. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/flensgereedschap-beenschild-rand_15190000?q=beenschildrand Moest mijn vespa(s) elektrisch omgebouwd zijn, zou het origineel zijn het minste zijn van mijn zorgen. Groetjes, nero.
 17. Ik heb anders nog een tank liggen splinternieuw, nooit gebruikt. Zonder mengsmering, met afneembare vuldop (niet bijgeleverd). 50€, af te halen in Edingen (Enghien). Groetjes, nero.
 18. Geen ervaring met PX, bij een SS180 zit daar een dwarse pen in die de as op zijn paats houdt. Bij de exploded views van PX vind ik die niet terug. Groetjes, nero.
 19. Bij een SS180 draait die in naaldlagers, mogelijk bij een PX niet? Groetjes, nero.
 20. Scooter op pekkel trekken, spatbord vasthouden en het wiel over en weer bewegen. Kan de schommelarm zijn maar ook de wiellagers die versleten zijn. Bij een versleten schommelarmlager hoor je een "klonk" geluid als je de voorrem trekt en dan vooruitbeweegt. Toen ik dit jaar terug kwam van Frankrijk merkte ik zeker 2cm speling op het voorwiel, niet al rijden (kan dus de leeftijd zijn ),wel als ik de vespa draaide vanuit stilstand. Alle lagers, die van de schommelarm en de aslagers vervangen en de scooter rijdt weer zoals het moet. ps: de vork moet niet gedemonteerd worden om de lagers te vervangen, wel best een bunzenbrander bij de hand houden om weerbarstige moeren en lagers te demonteren. Groetjes, nero.
 21. En tevreden van het resultaat? Groetjes, nero.
 22. 9/10 is de meter stuk maar ik zou beiden bestellen, alleen nog maar om de verzendingskosten te beperken. Tenzij je bij een dealer terecht kan natuurlijk. En bestel direct ook een wormwieltje. Groetjes, nero.
 23. Is toch model tot 1961? En anders de zoekfunctie gebruiken: https://www.vespaforum.be/index.php?/search/&q= VGLB&quick=1&search_and_or=or&search_in=titles&sortby=relevancy Groetjes, nero.
 24. Kijk eerst de versnellingskabels na. Deze mogen niet te slap aangespannen zijn maar ook niet te strak (dan gaat het versnellingsapparaat stuk). Als dat niet helpt kan je het versnellingsapparaat defect zijn (de kam loopt niet meer evenwijdig met het vaste gedeelte. Dit is ook makkelijk te vervangen. De laatste en meest waarschijnlijk oorzaak is het schakelkruis dat versleten is. Daarvoor moet de motor open . Groetjes, nero.
 25. Jep! Bij de meeste originele vespatellers staat de wijzer boven het nulpunt. Zal wel zijn reden hebben zeker? Het voordeel is dat je minder snelheidsovertredingen maakt als je op de teller voortgaat. Groetjes, nero.
×
×
 • Create New...