Jump to content

Edwin

Members
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Edwin

 1. Is een zadelframe voor vnb, vglb en dergelijke. Past ook minder mooi op de gs 160 en dit frame heeft wel een andere sluiting. Je ziet duidelijk op de foto hoe het scharnier met T-stuk scheef getrokken is tov de rest. Komt door scheefhangen tijdens het rijden.
 2. Nog een verschil in het zadelovertrek: Donza met één centrale naad vanachter, Aquila met tweede naden vanachter op de hoeken.
 3. Het bovenste frame is van Donza, het onderste is van Aquila. Aquila te herkennen aan de bredere rand en zwart gespoten ipv grijs. Sluiting werkt met de pin en is voor beiden hetzelfde. Of de buitenmaten van de frames identiek zijn weet ik niet. De Donza zadelovertrekken zijn inderdaad niet meer nieuw te koop. Zoals Michel zegt gebruikt de Klassieke Vespafabriek een zwart Aquila zadel met Donza logo. De originele Donza zadelovertrekken waren kwalitatief ook niet dat. Mede door de constructie van het frame, het gewicht van de berijder en het schuinhangen van een vespa zijn de Donza zadels snel gescheurd. Aquila en zeker Denfeld zijn kwalitatiever. @Pilaf. Als je een nieuwe overtrek plaatst op een oud frame, zal de overtrek al snel gaan inzakken en op termijn ook scheuren. De originele veren hebben na 60 jaar ook hun beste tijd gehad. Als je een gerestaureerde Misa Vespa GS 160 hebt, zou ik een nieuw frame en zwart overtrek kopen met Donza embleem. Bij een geconserveerde vespa kan je het frame herbruiken (eventueel veren vernieuwen) en het zadelovertrek zo goed als mogelijk restaureren of op zoek gaan naar de speld in de hooiberg.
 4. Klopt Michel, het Misa zadel voor de GS 160 is altijd zwart en bij voorkeur Donza. Als de vespa herspoten is, kan je best een nieuw zwart Aquila zadel bestellen en eventueel het logo vervangen door Donza 🙂. Het zadelframe van Donza en Aquila is ook verschillend.
 5. Misschien heb je nog iets aan deze link: Restauração/Restoration Vespa V31T - 1951 (vespa50.se)
 6. Ik heb er ook nog enkele, mocht het via Jan niet lukken 😉
 7. Controleer eens of de aanslag van de halve maantjes (op de standaard gelast) links en rechts perfect gelijktijdig tegen de beugels raken. 1 mm verschil is al voldoende om de vespa te laten wiebelen. Meet ook de lengte van beide verticale buizen na. Aan motorzijde kan de poot extra gesleten zijn.
 8. Foto is niet van mijn vespa. Lijkt wel mogelijk om het nummer leesbaar te maken, maar zeker niet met slijpschijf of ander grof schuurgerief. Op jou foto zou op de roestplek het IGM nummer moeten staan. Net daarvoor het chassisnummer tussen twee sterretjes, daarvoor het prefix "VS5T" en uiterst links het Piaggio logo.
 9. De latere VS5 modellen hebben wel degelijk het chassisnummer onder de linkerbil op het chassis staan. Zie foto hierbij. De vespa die je hebt is een Klassieke Misa GS 150 (VS5). Het verticale nummer tussen sterretjes achter het carburatordeksel is NIET het chassisnummer, maar een Misa controlenummer. Dit verticale nummer staat nooit op een Italiaanse GS. Ook de beide papieren stickertjes op de achterkant van het carburatordeksel zijn Misa controle nummers. Als het chassisnummer onder de linkerbil volledig is weggeroest, heb je een probleem, maar soms is het toch nog mogelijk het nummer leesbaar te maken.
 10. https://vespa4ever.at/vespa/0422-vespa-px125-correos-originallack
 11. Donza plaatje, exacte kopie van origineel, kan ik je wel bezorgen.
 12. Eerst het embleem met fijn staalwol op gewenste glans brengen, daarna alles goed ontvetten (ook het beenschild). Het embleem lichtjes plooien op de juiste plaats tegen het beenschild en met potlood de positie aanduiden om makkelijk te kunnen herplaatsen. Het bolstaande logo met Bisonkit spaarzaam, maar overal, inlijmen. Logo snel monteren, overtollige lijm afvegen en eventueel een tijdje met papieren tape op zijn plaats houden.
 13. Bijzonder dat dit na bijna 70 jaar intact is gebleven. Ik heb van dat mapje ook enkele jaren geleden foto's mogen maken. Goed bewaren of anders aan mij schenken 😉 Dergelijke bedrijfsbezoeken worden nu nog altijd georganiseerd. Handelaars die een goeie omzet draaien, worden door de fabrikanten in de watten gelegd. Win/win noemen ze dat. Bleek dat vanuit Pontadera ook wel enige druk en controle werd uitgeoefend, die Misa op haar beurt ook uitoefende op de verdelers. Hier nog een foto van Nederlandse verdelers op bezoek bij Misa ergens in 1955.
 14. Je hebt pm ivm de spatbordbeschermers
 15. Edwin

  Zadel

  Opmerking van Josse is helemaal correct. De buitenhoezen zijn nauwelijks te onderscheiden, maar het metalen onderstel en sluiting zijn verschillend. Het frame voor een GS 160 zadel heeft een brede middenplaat. Het frame dat Wouter toont heeft deze middenplaat niet. Deze middenplaat zit iets dieper in het zadelframe om te voorkomen dat het verhoogde tankdeksel van een gs 160 tegen het frame komt. Het zadelframe van Wouter zal niet op een GS 160 passen, maar wel op VGLA/B en VNA/VNB.
 16. Al iets gevonden? Kwam net dit tegen: Vespa afdek plaat | VESPA | BRAM Motoren
 17. Edwin

  Squaretail zadels

  Dave, zoiets? Sitzbank NISA ”Yankee” für LF - Verkaufe Vespa Teile - GSF - Das Vespa Lambretta Forum (germanscooterforum.de)
 18. Ik zou het deksel eraf halen (aan scharnierkant), dan kan je overal beter bij. Dan ontroesten tot op het metaal met bijvoorbeeld Deox ontroester gel. De lak wordt door deze gel niet aangetast. Dan solderen, zoals hierboven voorgesteld. Zou inderdaad zonde zijn om hier een andere tank in te steken.
 19. Ben ik vorige week ook nog naar gaan kijken 🙂, maar toch maar niet op ingegaan omdat er nog 2 Misa projecten liggen te wachten... Carbu deksel heb ik niet, maar als je van die plaathouder af wil, mag je me altijd iets laten weten. Succes met het rijklaar maken.
 20. Toch niet toevallig een gele Vgla?
 21. Ik moet hier nu al mijn eigen quotes corrigeren. Als dat nog maar goed komt. het alternatief voor Owatrol is niet Elaskon Aero 46, maar Oxyblock N! Oxyblock stopt roestvorming, beschermt blanke delen beter dan Owatrol en is minder opvallend. Als dit grondig is opgedroogd kan je alles, ook de lak, behandelen met een spuitbus Elaskon Aero 46. Elaskon Aero 46 is een zijdematte verzegelingswax, die je dus als eindlaag gebruikt.
 22. 10 op 10 Super gedaan en wat dat valsspelen met de bouten betreft, “patineren” noemen ze dat.
 23. Ja dat bedoelde ik. Heb je dat eraf gekregen met een ijzerdraadje? Voorzichtig mee zijn, want is erg broos.
×
×
 • Create New...