Jump to content
Vespaforum.be

Edwin

Members
 • Posts

  318
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Edwin

 1. Foto is niet van mijn vespa. Lijkt wel mogelijk om het nummer leesbaar te maken, maar zeker niet met slijpschijf of ander grof schuurgerief. Op jou foto zou op de roestplek het IGM nummer moeten staan. Net daarvoor het chassisnummer tussen twee sterretjes, daarvoor het prefix "VS5T" en uiterst links het Piaggio logo.
 2. De latere VS5 modellen hebben wel degelijk het chassisnummer onder de linkerbil op het chassis staan. Zie foto hierbij. De vespa die je hebt is een Klassieke Misa GS 150 (VS5). Het verticale nummer tussen sterretjes achter het carburatordeksel is NIET het chassisnummer, maar een Misa controlenummer. Dit verticale nummer staat nooit op een Italiaanse GS. Ook de beide papieren stickertjes op de achterkant van het carburatordeksel zijn Misa controle nummers. Als het chassisnummer onder de linkerbil volledig is weggeroest, heb je een probleem, maar soms is het toch nog mogelijk het nummer leesbaar te maken.
 3. https://vespa4ever.at/vespa/0422-vespa-px125-correos-originallack
 4. Donza plaatje, exacte kopie van origineel, kan ik je wel bezorgen.
 5. Eerst het embleem met fijn staalwol op gewenste glans brengen, daarna alles goed ontvetten (ook het beenschild). Het embleem lichtjes plooien op de juiste plaats tegen het beenschild en met potlood de positie aanduiden om makkelijk te kunnen herplaatsen. Het bolstaande logo met Bisonkit spaarzaam, maar overal, inlijmen. Logo snel monteren, overtollige lijm afvegen en eventueel een tijdje met papieren tape op zijn plaats houden.
 6. Bijzonder dat dit na bijna 70 jaar intact is gebleven. Ik heb van dat mapje ook enkele jaren geleden foto's mogen maken. Goed bewaren of anders aan mij schenken ? Dergelijke bedrijfsbezoeken worden nu nog altijd georganiseerd. Handelaars die een goeie omzet draaien, worden door de fabrikanten in de watten gelegd. Win/win noemen ze dat. Bleek dat vanuit Pontadera ook wel enige druk en controle werd uitgeoefend, die Misa op haar beurt ook uitoefende op de verdelers. Hier nog een foto van Nederlandse verdelers op bezoek bij Misa ergens in 1955.
 7. Je hebt pm ivm de spatbordbeschermers
 8. Edwin

  Zadel

  Opmerking van Josse is helemaal correct. De buitenhoezen zijn nauwelijks te onderscheiden, maar het metalen onderstel en sluiting zijn verschillend. Het frame voor een GS 160 zadel heeft een brede middenplaat. Het frame dat Wouter toont heeft deze middenplaat niet. Deze middenplaat zit iets dieper in het zadelframe om te voorkomen dat het verhoogde tankdeksel van een gs 160 tegen het frame komt. Het zadelframe van Wouter zal niet op een GS 160 passen, maar wel op VGLA/B en VNA/VNB.
 9. Al iets gevonden? Kwam net dit tegen: Vespa afdek plaat | VESPA | BRAM Motoren
 10. Edwin

  Squaretail zadels

  Dave, zoiets? Sitzbank NISA ”Yankee” für LF - Verkaufe Vespa Teile - GSF - Das Vespa Lambretta Forum (germanscooterforum.de)
 11. Ik zou het deksel eraf halen (aan scharnierkant), dan kan je overal beter bij. Dan ontroesten tot op het metaal met bijvoorbeeld Deox ontroester gel. De lak wordt door deze gel niet aangetast. Dan solderen, zoals hierboven voorgesteld. Zou inderdaad zonde zijn om hier een andere tank in te steken.
 12. Ben ik vorige week ook nog naar gaan kijken ?, maar toch maar niet op ingegaan omdat er nog 2 Misa projecten liggen te wachten... Carbu deksel heb ik niet, maar als je van die plaathouder af wil, mag je me altijd iets laten weten. Succes met het rijklaar maken.
 13. Toch niet toevallig een gele Vgla?
 14. Ik moet hier nu al mijn eigen quotes corrigeren. Als dat nog maar goed komt. het alternatief voor Owatrol is niet Elaskon Aero 46, maar Oxyblock N! Oxyblock stopt roestvorming, beschermt blanke delen beter dan Owatrol en is minder opvallend. Als dit grondig is opgedroogd kan je alles, ook de lak, behandelen met een spuitbus Elaskon Aero 46. Elaskon Aero 46 is een zijdematte verzegelingswax, die je dus als eindlaag gebruikt.
 15. 10 op 10 Super gedaan en wat dat valsspelen met de bouten betreft, “patineren” noemen ze dat.
 16. Ja dat bedoelde ik. Heb je dat eraf gekregen met een ijzerdraadje? Voorzichtig mee zijn, want is erg broos.
 17. Goed bezig. Ziet er naar uit dat dit de rode Misa VGLA "Fiesta Red" betreft, zeldzaam kleurke en alleen door Misa verwerkt. De kleur is niet vuurrood, maar wat zachter rood waardoor je de indruk krijgt dat het rood in de loop der jaren is verbleekt. Het productiejaar 1961 is een perfecte match. Ik heb hier een gelijkaardige versie staan, waar ik nog moet aan beginnen. Zie foto. Ik zou op de zichtbare delen geen Owatrol gebruiken, maar Elaskon Aero 46. Dit laatste product heeft een minder opvallende zijdemat glans en beschermt langduriger. Te koop in spuitbussen en daardoor makkelijk egaal aan te brengen, ook op lak en blanke delen. Owatrol is meer geschikt op (vlieg)roest. Met 2 bussen Elaskon heb je ruim voldoende. Op Google vind je massa's info. Heb je het Vespa GL embleem zonder problemen kunnen verwijderen?
 18. Voor al uw bouwafval: één adres ?
 19. Edwin

  Speedo revisie

  Je mag er vanuit gaan dat de kilometertellers met tussenschotten tussen de getallen van het oudere type zijn. Overgang vermoedelijk in 1960. VBA, VGLA, VBB, VGLB, VLA (standaard 150 cc) tot 100 km/u en alles vanaf GS tot 120 km/u. Met dergelijke revisies leer je veel bij, maar is het vaak moeilijk het juiste onderdeel te vinden. Zo zoek ik al enkele jaren naar onderstaand aandrijfwieltje en heb na aankoop van enkele oude, niet werkende tellers de moed opgegeven omdat dit wieltje blijkbaar ook op een bepaald moment is vervangen...
 20. Edwin

  Vespa kleuren

  Een aantal kleuren van de twee eerste kaarten zijn allicht deze die door Misa werden gebruikt eind jaren 50, begin 60. Staat er ergens een datum vermeld wanneer de kaarten gemaakt zijn? In principe werkte Misa met Ditzler lakken, het latere PPG. Ik vermoed dat Glasurit deze lakken ook ter beschikking stelde, echter na de stopzetting van de actieve productie/assemblage bij Misa vanaf 1963.
 21. Inside joke. Lees topic “SCOOD DE BESCHERMHOES VOOR JOUW KILOMETERTELLER!!!” onder Algemeen. ?
 22. Inderdaad mooie foto's. Eén foto is zeker bij Misa genomen, ter gelegenheid van de voorstelling van de VGL (1957?). @ Roele: leeft die vespa dealer van Tielt nog? Zou wel straf zijn, want zou dan zeker 90+ zijn ... Hieronder een gelijkaardige foto, waarop de toenmalige 4 aangeboden kleuren zichtbaar zijn. Met enige voorzichtigheid gok ik op, van links naar rechts: Toas turquoise groen, rood (Duco rouge flamme), diep blauw (Duco Couronne Impérial) en metallic blauw (Duco Bleu Méditerranée). Heeft er iemand een VGL in dat "diep blauw" ooit gezien?
 23. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Eindstuk gevonden dank zij Mike van Vespaclassicparts Maasmechelen met een topservice bovenop ? Mag een slotje op.
 24. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Luc, indien je er nog hebt, meet dan even de maximale breedte, want er zijn twee maten, 16 en 17 mm. De laatste heb ik nodig.
×
×
 • Create New...