Jump to content
Vespaforum.be

Edwin

Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

138 Excellent

About Edwin

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa Misa 150 VGLA 1959 (verkocht)+ 1960 + 1961
  Vespa Misa 150 GS VD2TS 1957

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voor al uw bouwafval: één adres 😜
 2. Edwin

  Speedo revisie

  Je mag er vanuit gaan dat de kilometertellers met tussenschotten tussen de getallen van het oudere type zijn. Overgang vermoedelijk in 1960. VBA, VGLA, VBB, VGLB, VLA (standaard 150 cc) tot 100 km/u en alles vanaf GS tot 120 km/u. Met dergelijke revisies leer je veel bij, maar is het vaak moeilijk het juiste onderdeel te vinden. Zo zoek ik al enkele jaren naar onderstaand aandrijfwieltje en heb na aankoop van enkele oude, niet werkende tellers de moed opgegeven omdat dit wieltje blijkbaar ook op een bepaald moment is vervangen...
 3. Edwin

  Vespa kleuren

  Een aantal kleuren van de twee eerste kaarten zijn allicht deze die door Misa werden gebruikt eind jaren 50, begin 60. Staat er ergens een datum vermeld wanneer de kaarten gemaakt zijn? In principe werkte Misa met Ditzler lakken, het latere PPG. Ik vermoed dat Glasurit deze lakken ook ter beschikking stelde, echter na de stopzetting van de actieve productie/assemblage bij Misa vanaf 1963.
 4. Inside joke. Lees topic “SCOOD DE BESCHERMHOES VOOR JOUW KILOMETERTELLER!!!” onder Algemeen. 😊
 5. Inderdaad mooie foto's. Eén foto is zeker bij Misa genomen, ter gelegenheid van de voorstelling van de VGL (1957?). @ Roele: leeft die vespa dealer van Tielt nog? Zou wel straf zijn, want zou dan zeker 90+ zijn ... Hieronder een gelijkaardige foto, waarop de toenmalige 4 aangeboden kleuren zichtbaar zijn. Met enige voorzichtigheid gok ik op, van links naar rechts: Toas turquoise groen, rood (Duco rouge flamme), diep blauw (Duco Couronne Impérial) en metallic blauw (Duco Bleu Méditerranée). Heeft er iemand een VGL in dat "diep blauw" ooit gezien?
 6. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Eindstuk gevonden dank zij Mike van Vespaclassicparts Maasmechelen met een topservice bovenop 👍 Mag een slotje op.
 7. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Luc, indien je er nog hebt, meet dan even de maximale breedte, want er zijn twee maten, 16 en 17 mm. De laatste heb ik nodig.
 8. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Hey Luc, ik kan momenteel de laatste rail niet monteren omdat ik zo een eindstukje mis. Bij voorkeur een gebruikt en geen repro. ik hoor het wel, maar alvast bedankt.
 9. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Bedankt Sydney om te kijken. De zoektocht gaat verder. Niemand?
 10. Edwin

  eindstuk bodemrail

  Super, stuur maar een pm als je meer weet.
 11. Ik zoek één eindstuk voor een bodemrail, zoals op de foto hieronder. Dus het kortere eindstuk dat rechtstreeks op de bodemplaat wordt gerivetteerd (zie groene pijlen) en niet door de bodemrail én bodemplaat samen gaat (zie rode lijnen). Bedankt alvast.
 12. Beter een massaprobleem dan een massa problemen.
 13. Ik bedoel het zadelframe en niet het vespa frame ☺️☺️☺️
 14. Dat zadel ligt inmiddels bij mij op het schap te wachten om gerestaureerd te worden. Toch ne kleine wereld hè. Het frame was er ook bij en mag weg voor iemand die interesse heeft.
×
×
 • Create New...