Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Edwin

Leden
 • Aantal items

  211
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

Edwin last won the day on October 6 2017

Edwin had the most liked content!

Community reputatie

50 Excellent

Over Edwin

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag February 20

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 150 VGLA 1959 + 1960 + 1961

Persoonlijke Gegevens

 • Beroep
  Bediende
 • Land
  België
 1. Framenummer

  In de beide cirkels kan je nog de sterren waarnemen. Ervoor zou VGLA1T moeten staan en tussen de sterren het nummer. Met wat moeite zou het moeten lukken.
 2. Framenummer

  Hans, je framenummer begint niet met VGL1T, maar met VGLA1T. Zie hieronder een voorbeeld. Vermits de vespa van 1960 of 1961 is, moet het framenummer ergens liggen tussen 16000 en 35267. Dat nummer staat zeker op het kentekenbewijs. Zeker niet schuren op die plaats, want dan wordt het verschil nog kleiner. Probeer ook eens een sterk spotlicht boven het framenummer te houden, dus niet loodrecht erop. Je kan ook aan de achterzijde proberen het framenummer te ontcijferen in spiegelbeeld. Hetgeen Speedracer zegt, ook te proberen, maar het etsen zou ik als laatste alternatief doen. Hierover vind je op internet genoeg info.
 3. Nummer in achterspatbord

  Dit nummer is een intern controlenummer dat in Italië in het frame werd ingeslagen. De slagletters en cijfers komen ook niet overeen met de letters en cijfers van het officiële chassisnummer. De prefix "5BA" werd gebruikt voor VBA, VBB, VGLA, VGLB en zegt niks over waar deze vespa werd geassembleerd, maar kan wel een mogelijke indicatie geven over hoeveel frames van dat type destijds zijn gemaakt. Het hoogste nummer dat ik tot nu toe heb gezien is BA274505 bij een Misa VGLB frame.
 4. GS billen + GS misa zadel

  Didier, als Peter het zadel niet neemt, heb ik wel interessse
 5. Misa plaathouder

  Up ik heb eventueel een repro Misa Vespa GL of Vespa GS logo om te ruilen. Op foto, logo boven is origineel, onder is repro.
 6. GS 160Mk1

  De Misa vespa's hebben zeker niet allemaal Donza zadels. Een duidelijk patroon is er niet, maar ik schat dat 60-70 % van de Misa vespa's een Donza zadel hebben . Destijds werd gemonteerd wat vooradig was, meestal Donza en Aquila, maar af en toe ook een minder bekend merk. Het is natuurlijk nooit uit te sluiten dat de eigenaar destijds het zadel heeft vervangen. Ik denk dat beide Vespa's in Jette zijn geassembleerd. Succes met de zoektocht naar originele onderdelen.
 7. Misa plaathouder

  Kris, je hebt pm
 8. Misa plaathouder

  Up
 9. Misa plaathouder

  Ik zoek originele plaathouders van Misa Vespa's. Liggen anders toch maar te roesten op het schap. Zie foto. Aanbieden maar! Thx
 10. Bijzondere Misa Vespa VGLB

  Te koop op Marktplaats. Zeldzame grijs-groen metallic Misa Vespa VGLB van 1962. Originele lak zichtbaar op frame onder linkerbil. Rest van vespa ooit overspoten, maar de kleur komt aardig in buurt. Zijn hier nog mensen die zo een vespa kennen? En neen, dit is niet de Congo Vespa https://www.marktplaats.nl/a/motoren/motoren-oldtimers/m1211252683-vespa-gl-b-150-oldtimer-motorscooter.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr&pos=2
 11. HELP- Vespa VGLA and VGLB Belgium Version

  In addition to Dave's answer, I can add the following: 1. Misa exported Vespas to Congo indeed, but these were not the so called "Vespa Congo" . The Vespa Congo was a VGLA or VGLB frame assembled in Germany with german parts: VDO speedometer in German headset, German "swan neck" rear light, Denfeld saddle, ... 2. The Misa VGLA and VGLB only have oval speedometers, italian manufacturing. 3. There is never a Denfeld saddle on a Misa vespa. Only "Aquila", "Donza" or some rare brands like "Faram". 4. See Dave. Some Misa vespa have an exclusive color, for instance the yellow VGLA or champagne-brown VGLB. Conclusion: there is NO link between Misa vespas and the Indonesian Vespa Congo.
 12. VGLB 1962 te koop

  Op Troostwijk staat momenteel een Misa VGLB van 1962 te koop. Met papiere, lak is origineel zo te zien, zadel is vervangen. Benieuwd voor hoeveel die gaat ... https://www.troostwijkauctions.com/nl/motorscooter/03-25195-0-4562606/
×