Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Solvato

Leden
 • Aantal items

  154
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  10

Solvato last won the day on January 2

Solvato had the most liked content!

Community reputatie

134 Excellent

3 Volgers

Over Solvato

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  La Famiglia
  Squadra Veloce
 • Mijn Scooter(s)
  Primavera 125 3V (2015)
  GTS 300 ie Super (2009)
  PX 125 John Player Special (1998)
  PX125 Lusso (1993)
  PK 50 S (1984)
  GTR (1973)
  Motovespa 150S (1964)
  VBA1T (1959)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Hasselt
 • Land
  België

Contact Methods

Recente bezoekers van dit profiel

855 profielweergaven
 1. Solvato

  Verkoop verchillende vespa px 200

  Prachtig. Veel succes met de verkoop, maar ik heb zo het gevoel dat het wel zal lukken
 2. Solvato

  Evenementen: Frosty Balls Rideout 2019

  Enkele sfeerbeelden
 3. Solvato

  Evenementen: Frosty Balls Rideout 2019

  Geweldige dag gehad. Het heeft gelukkig maar 1 keer geregend, zo van 8 uur tot 19u. Drijfnat, koud, panne, platte band ... maar dolle pret. Thanx voor jullie aanwezigheid en goed humeur. Zet de eerste zaterdag van 2020 alvast in je agenda. Björn
 4. Solvato

  Buon natale e felice anno nuovo

  Gelukkig Nieuwjaar en haal nu het stof maar van de Vespa want het is bijna zomer
 5. Solvato

  Framenummer begint met.

  Dat is idd helemaal juist. Er staat een IGM of DGM nummer (IGM is ouder) maar dat nummer is geen uniek nummer. Heeft met homologatie van het kader te maken. Andere onderdelen hebben ook zo'n nummer. Je vindt er vaak ook één op het carbu deksel. En onze DIV vergist zich ook wel eens. Ik heb een PX die op het inschrijvingsbewijs het IGM nummer heeft staan als chassis nummer. Vreemd want ik had de indruk dat ze onfeilbaar waren. IGM = "Ispettorato Generale Motorizzazione"; DGM = "Direzione Generale Motorizzazione"
 6. Solvato

  Evenementen: Frosty Balls Rideout 2019

  We houden het weerbericht in het oog. Ter info: Aan de vertrekplaats is een vrij grote (gratis) parking, dus als je met een aanhangwagen of een busje wil komen dan kan dat perfect De GPX (route voor navigatie) staat al een tijdje online op de website, je kan die best op voorhand downloaden en installeren Prettig eindejaar Björn
 7. Solvato

  Evenementen: Frosty Balls Rideout 2019

  No problem, vorig jaar was er één classic bij. Dit jaar hopelijk een paar meer.
 8. Frosty Balls Rideout 2019 Datum: 01/05/19 07:45 Een rit van ongeveer 200Km – naar Signal de Botrange en terug – met vijf geplande tussenstops. 2de editie https://www.facebook.com/events/207034216897033/ http://www.lafamiglia.be/winterrit-2019/ Frosty Balls Rideout 2019
 9. Solvato

  Bandjes zelf vervangen

  De wilde bandendans dus ;-)
 10. Solvato

  Bandjes zelf vervangen

  De techniek van "De Wilde Bandendans" toepassen. Tip: Indien je onervaren bent: Zorg voor voldoende plaats, verwijder alle harde en scherpe voorwerpen uit een straal van 2 meter en enkel uitvoeren onder toezicht van volwassenen.
 11. Solvato

  Bare metal - tips?

  Ongeveer 2 jaar na datum. Het metaal is een beetje matter geworden, dus ik vermoed dat er toch een lichte vorm van oxidatie is, maar geen roest op uitzondering van een plekje in de buurt van de benzinedop. Ofwel heb ik daar een stukje overgeslagen bij het spuiten, of de benzine tast toch de vernis aan na verloop van tijd. Ik kan je alleen maar aanraden om het van de eerste keer goed te doen. Er kruipt heel veel werk in en het zou jammer zijn dat je opnieuw en opnieuw moet beginnen :-)
 12. Solvato

  Bare metal - tips?

  Neen hoeft niet. Owatrol beschermt zeer goed. Wel even goed de gebruiksaanwijzing en technische fiche lezen. Ik gebruik het vaak en vind het een prachtig product. Maar, moet je regelmatig opnieuw aanbrengen volgens mij.
 13. Solvato

  Bare metal - tips?

  Nope. Ik had professionele 2k auto vernis gebruikt en die kwam er zo weer af in hele vellen. Ik had het chassis wel redelijk glad geschuurd. Geëindigd met korrel 1000. Als je de laatste schuurbeurt met grovere korrel uitvoert, 600 ofzo, dan hecht het misschien beter.
 14. Solvato

  Bare metal - tips?

  Ik rij nu bijna twee jaar met zo'n kale vespa rond en heb dus wat ervaring. Zelf heb ik de vespa geschuurd, zo veel mogelijk manueel want slijpschijven en andere draaiende machines veroorzaken kleine oneffenheden en vlakke kantjes. Je kan dat nadien niet wegwerken met plamuur hé. Dus voorzichtig. Dus ofwel heel veel manuele arbeid of via een firma zoals Nero voorstelt. 2. Bescherming. Als je alles heel mooi glad schuurt dan houdt blanke lak NIET. Geloof me ik kan het weten. Mijn eerste poging kwam gewoon in vellen los. Dus of je moet het allemaal wat ruwer houden of je moet een grondlaag zetten. Gelukkige bestaat er een kleurloze grondlaag. Merk vergeten maar was Duits: Haftungsspray. Owatrol gaat ook maar moet regelmatig vernieuwd worden. 3. De beschermingslaag met VEEL aandacht zetten. Tis kleurloos dus je ziet het niet goed tijdens het spuiten en je kan makkelijk een stukje vergeten. Toevallig heb ik dat in de buurt van de benzine dop en dus is het daar wat losgekomen en is er nu lichte roest. Succes zou ik zeggen
 15. Solvato

  My ex girlfriend

  Loooolll. Nee, echt. Ik ben benieuwd wat die verkoper allemaal vertelt als je je daar aanbiedt als leek en daarna meer "gerichte" vragen stelt. Nu kan ik niet oordelen over de verkoper. Feit is dat het een vracht uit Pakistan is, feit is dat het papierwerk op z'n zachtst uitgedrukt een hindernis zal vormen en dat je niet teveel van de kwaliteit van het chassis mag verwachten. Maar misschien is het een heel eerlijke man. Misschien ook niet.
×