Jump to content
Vespaforum.be

josse

Members
 • Posts

  3,394
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by josse

 1. dat is een nieuwtje voor me... ik zag ergens een post op FB passeren van iemand die dat setje plug&play installeerde en haalde 19PK op testbank, als ik me niet vergis.
 2. ik heb vorig jaar een pinasco 177 Magny Cours alu versie gebouwd voor een vriend, met 24/24 carbu en poorten lichtjes aangepast. SIP-VAPE ontsteking (variabel, maar in toekomst zou ik statisch nemen) en een SIP Road 3 uitlaat. Heel fijne vinnige scooter geworden.
 3. Ik kan het enkel maar bevestigen, wij in 2019. Wel niet te onderschatten ! Het was bij ons echt : rijden, rijden, rijden om toch enigszins op tijd binnen te komen... Maar zat super in elkaar en hele mooie route !
 4. Ik heb iets vreemd voor bij vervangen stuurslot van PX200 Millennium. Alles vlot verlopen, oude slotje er uit, nieuwe cylinder er in, maar het is alsof die niet vast genoeg zit. Ik kan die cylinder er een beetje uit trekken en dan helemaal ronddraaien. Ik heb veertje ook vervangen. (er zaten er twee bij de levering, maar volgens mij is er slechts eentje nodig ?
 5. er bestaat zelfs een dopje voor : https://www.sip-scootershop.com/nl/product/afsluitdop-serie-pro-oliepompgat_78220000?q=oliepomp
 6. dan blijft dat asje het mechanisme van de oliepomp aandrijven, zonder dat er olie gepompt wordt. Op een gegeven moment draait dat dan 'droog' en dat lijkt me geen goed plan. Bijkomend, en misschien wat vergezocht, dia as wordt aangedreven door tandwiel, rechtsreeks op krukas. Zonder as, minder weerstand = meer vermogen. Dat asje eruit halen is echt een werkje van niets hoor. maar ik hoor ook graag de mening van de experten.
 7. loop tegen hetzelfde probleem aan : PX200, sleutels kwijt, gelukkig wel niet op slot. Deze video is een mooie toevoeging aan bovenstaande :
 8. Oke moet toegeven dat de staat van het item is prima met mij, ik wil het kopen, maar vanwege de afstand, ik zou willen betalen u door TNT-Express per koerier. TNT-Express levert het geld aan u en zodra het geld is ontvangen, ontvangt de koerier het pakket en levert het bij mij af. Weet ook dat TNT-Express zal aankomen volgens uw beschikbaarheidsschema en dat ik verantwoordelijk zal zijn voor alle kosten. dat is wat ik meestal krijg als ik ergens iets te koop aan biedt ... flauw grapje ... succes met de verkoop, want mooi item voor goede prijs. 🤥😅
 9. josse

  evolutie px

  vanaf een bepaald motornummer is het schakelkruis en de achteras aangepast : het befaamde 'plat kruisje'. Dat was toch wel een belangrijke update, en het oude kruisje was veel gevoeliger voor slijtage.
 10. je zou natuurlijk ook het lek kunnen verhelpen, maar als je de mengsmering wil loskoppelen, kun je best de as eruit halen dat de mengsmering aandrijft. Dat doe je door de carburator te verwijderen, de mengsmering en het carburatorhuis los te maken. Vervolgens kun je de as er gewoon uit de motor trekken. Daarna alles weer vastzetten en klaar.
 11. Het is uiteindelijk in order gekomen door een combinatie van het GVA voor PVG-nummer en het Certificate of Origin. Dit Certificate of Origin wilde men bij DIV in Brussel niet aanvaarden. Men bleef in twijfel trekken of dit wel origineel van Piaggio kwam en het is maar door te blijven aandringen en volhouden dat het nu gepasseerd is. Maar zoals je weet, vat er niet echt te 'praten' met hen. Ik heb het uiteindelijk niet zelf in orde gekregen, heb hulp ingeroepen van iemand die daar meer in thuis is en de weg bij DIV beter kent. Maar zelfs hij zei met dat hij dit nog nooit meegemaakt had.
 12. voorlopig niet, maar toch bedankt voor je aanbod. stand van zaken is dat we nu toch ander officieel document van Piaggio aangevraagd hebben. Na wat emails over-en-weer iemand bij Piaggio Italië gevonden die zich ermee wilde bezighouden en ook officieel bevestigde dat dit document wel officieel is, wat we dan weer kunnen gebruiken richting DIV. Afwachten of het nu wel in orde komt.
 13. ik geef het nog niet op. De piste via NL is zeker een mogelijkheid, maar dan moet het voertuig in orde zijn en rijvaardigheid voor een beperkte keuring, en dan is nu niet het geval. Ik wacht even met er €1,- extra kosten aan te doen, tot ik zeker weet dat het in orde komt. Anders zijn dat kosten op sterfhuis. Verkopen in onderdelen is ook nog steeds een optie.
 14. Als ik naar mezelf kijk, klopt dat inderdaad wel een beetje. Ik kwam hier vroeger dagelijks, ook om gewoon wat te zeveren, maar nu heeft FB een beetje die rol overgenomen. maar ik blijf het hier toch graag adviezen lezen en krijgen van velen, waaronder jij.
 15. 10jr gelden was dit zowat de enige plek, maar ondertussen zijn er zoveel FB en Whatsapp-groepen, dat het hier inderdaad een beetje begint uit te sterven.
 16. Neen, blijft vast zitten. Enkel gelijkvormigheidsattest was onvoldoende voor DIV, dus een Bouwjaarveklaring aangevraagd bij Piaggio (Basic document) , maar ook daar weer een vreemde reactie op van DIV : ---- Aangezien wij twijfels hadden inzake de echtheid van sommige van deze bouwjaarverklaringen, hebben wij contact opgenomen met Piaggio. Hieruit blijkt dat moedwillig de vermelding ‘This document is not valid for homologation and registration purposes’ werd verwijderd van deze documenten. Wij zullen deze documenten dan ook niet langer aanvaarden. Wij raden u aan om Piaggio Nederland te contacteren via volgend emailadres: info.vehicleslogistics@piaggio.com zodat u een geldig attest van bouwjaar kan bekomen. --- En we weten allemaal hoe behulpzaam ze daar zijn... En ondertussen is de DIV dus een onderzoek gestart omtrent de Piaggio bouwjaarverklaringen. Neen, blijft vast zitten. Enkel gelijkvormigheidsattest was onvoldoende voor DIV, dus een Bouwjaarveklaring aangevraagd bij Piaggio (Basic document) , maar ook daar weer een vreemde reactie op van DIV : ---- Aangezien wij twijfels hadden inzake de echtheid van sommige van deze bouwjaarverklaringen, hebben wij contact opgenomen met Piaggio. Hieruit blijkt dat moedwillig de vermelding ‘This document is not valid for homologation and registration purposes’ werd verwijderd van deze documenten. Wij zullen deze documenten dan ook niet langer aanvaarden. Wij raden u aan om Piaggio Nederland te contacteren via volgend emailadres: info.vehicleslogistics@piaggio.com zodat u een geldig attest van bouwjaar kan bekomen. --- En we weten allemaal hoe behulpzaam ze daar zijn... En ondertussen is de DIV dus een onderzoek gestart omtrent de Piaggio bouwjaarverklaringen. een mens zou voor minder de piste via Nederland opzoeken om een voertuig ingeschreven te krijgen. In mijn geval zou het alvast sneller geweest zijn.
 17. nog een optie om te onderzoeken : https://lambrettafinder.com . Sam rijdt om de x weken naar Italië om daar scooters te kopen. Ik veronderstel dat hij grotendeels leeg naar daar rijdt. Dus misschien valt er wel iets te regelen en je scooter op een bepaalde plek afgezet te krijgen. Hoe die echter weer terug geraakt, dat is een andere kwestie... rijden misschien ?
 18. zie bijlage voor technische tekeningen. Iso Milano 150 .pdf
 19. politie blijft bij standpunt dat er aan hun kant niets fout is, maar dat ze verder niets voor me kunnen betekenen en dat ik bij DIV moet zijn. DIV blijft ook op standpunt. Ik heb nu iemand onder de arm genomen die als bijberoep dit soort dossiers begeleid en zijn weg goed kent. Volgens mijn is de PX waarschijnlijk nooit correct officieel ingeschreven geweest, maar wel verzekerd geweest op chassisnummer/nr-plaat, waardoor de politie die gegevens wel gekoppeld ziet, maar DIV niet. De nr-plaat hoort ook bij een PX200GS. Ik heb ondertussen via een dealer een gelijkvormigheidsattest aangevraagd en verkregen. Maar dat is blijkbaar ook nog niet voldoende om hem in te voeren/in te schrijven. Aanvraag van bouwjaar etc is nu lopende bij Piaggio. to be continued dus...
 20. anders moet je deze scans even bekijken. Er zit bij oude modellen verneveling op de grondverf, omdat niet afgeplakt werd. Adobe Scan 21 mei 2021 (3).pdf
 21. proficiat, je hebt jezelf een hele hoop werk bespaard 🙂 (en ik voel dat velen hier terugdenken aan een gelijkaardig moment, waarop het hen niet gelukt is)😃
 22. We zijn er nog niet uit. Ik heb nu via een Piaggio-dealer een aanvraag lopen voor kopie gelijkvormigheidsattest en bouwjaar etc. Politie blijft zeggen dat er wat hen betreft geen vuilte aan de lucht is. En ik heb op aanraden van Frederik contact opgenomen met iemand die er zijn bijberoep van gemaakt heeft om dit soort zaken uit te zoeken. Wordt vervolgd
 23. nr plaat is uitgewist volgens de documenten, dus denk niet dat dat het probleem is.
 24. Benieuwd of iemand me hier enige uitleg voor kan geven : situatie : Ik koop van een vriend 2 Vespa's : een PX200 en PX200GS. De zwarte PX200 heeft tot 10jr terug rondgereden, was ingeschreven en verzekerd. Dan aan de kant gezet en in vergetelheid geraakt. Uiteraard papieren kwijt. 1 nr-plaat hangt er nog op. Samen met de twee Vespa's naar de politie voor aangifte verlies van documenten, welke we gewoon netjes bekomen. Inschrijving bij DIV : -De GS na enkele dagen in orde. -De zwarte PX200 : komt niet in orde, DIV stuurt alles terug : code 048 = Het kentekennummer van de laatste inschrijving ontbreekt of is foutief. Nieuwe poging, zelfde documenten : weer stuurt DIV alles retour : code 322 = vraagt inschrijving van een gebruikt voertuig, maar voor de DIV is dit voertuig onbekend in de gegevensbank van inschrijvingen. Ik neem terug contact op met de inspecteur van de politie met de vraag om nog eens na te kijken of hij nergens een fout maakte. Uiteraard nogmaals chassisnummer gecontroleerd etc : Antwoord politie: ------ Geachte Heer, Ik denk dat er een misverstand is, ik kan natuurlijk wel het chassisnummer terug vinden. In bijlage zend ik U hetgene ik kan terug vinden. Gelieve dit wel voor u te houden gelet ik dat normaal niet mag door geven. Het chassisnummer klopt met de chassisnummer dat U door gemaild heeft. Ook de nummerplaat staat erop. Ik begrijp dus niet wat het probleem is bij DIV. Zeer vreemd, want zij kunnen meer nakijken dan wij zelf. Met vriendelijke groeten, de heer xxx | Eerste Inspecteur van Politie ------ Dan maar een fysieke afspraak gemaakt op kantoor DIV in Kontich. Vriendelijke dame aan loket : alles papieren nogmaals gegeven : zelfde reactie : ik kan niets terugvinden. Ik papieren van politie gegeven, maar nog steeds niets. Haar conclusie was dat misschien het voertuig te oud was en ze zou alles daar houden en navraag doen in Brussel. 2w later telefoontje terug van DIV-Kontich : sorry meneer, maar ook in Brussel kunnen ze niets vinden. Je kan hem proberen in te voeren met een 705-formulier... Ik leg nogmaals uit dat zowel mijn verzekeringsmakelaar als de politie dat chassisnummer wel kunnen terugvinden, in diezelfde databank... en ik beloof haar de documenten door te sturen. Voor de zekerheid nogmaals contact genomen met de inspecteur die aangifte verlies documenten verwerkte. Zijn antwoord per email — Beste Heer, Ik heb uw vraag ( mail ) door gemaild naar de persoon die in staat voor deze zaken. U kan zijn antwoord hieronder lezen. Hopelijk helpt dit U verder. Ik wens U in ieder geval veel succes. Met vriendelijke groeten, | Eerste Inspecteur van Politie -------- Van: Verzonden: maandag 22 november 2021 13:45 Aan: Onderwerp: RE: AN.28.L4.003607/2021 vraag ter controle opgemaakte documenten verlies inschrijvingsbewijs Hey Dirk, Ik heb het even bekeken en volgens mij is langs onze kant alles correct verlopen hoor. De seining is correct gebeurd, het vervoermiddel is correct ingebracht. Ik zou eigenlijk niet weten wat we nog kunnen doen. Het attest dat in bijlage zit mag eventueel gebruikt worden om te proberen het bij DIV in orde te krijgen, maar meer kunnen we niet doen vrees ik. Mvg, M. Dus nogmaals alles per email gestuurd naar de DIV, incl dat document dat ik niet mocht meesturen. En krijg deze reactie terug : Geachte, Bij nazicht is gebleken dat de politie zich toch vergist heeft met het chassisnummer. U kan dus best een e705 aanvragen via my.minfin. U zal eveneens een attest van het bouwjaar moeten voorleggen. Indien de moto ouder is dan 25 jaar dan kan deze eventueel als oldtimer ingeschreven worden. Anders zal u ook nog een gelijkvormigheidsattest moeten aanvragen. Met vriendelijke groeten, DIV Kontich Dat ik die nr-plaat nog in bezit heb, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben ?
×
×
 • Create New...