Jump to content
Vespaforum.be

Vraag tussenplaat koppeling


f4_1400

Recommended Posts

Hoi, ik was mijn koppeling opnieuw in elkaar aan het zetten en het viel mij daarbij op dat er op de tussenplaten (zonder kurk) 1 tandje ontbreekt op de vertanding. Iemand enig idee wat daar achter zit, dus of het uitmaakt hoe dat ontbrekende tandje uitlijnt? Ik heb ze nu maar uitgelijnd met de oliegaatjes die de smering van de bronzen bus voor hun rekening nemen, eentje links en eentje rechts om eventuele onbalans te voorkomen, maar snap dus niet precies waar dit voor dient.

 

Ghj5JR6.jpg

Link to post

Ik volg, heb het mij ook al afgevraagd. 

Link to post

In exploded views van de koppeling kom ik niks tegen over dat missende tandje, en scooterhelp.com biedt ook geen uitsluitsel. Nou gaat het daar om een moderner type koppeling en worden daar wel 2 gaatje uitgelijnd, maar het waarom blijft onbesproken: http://www.scooterhelp.com/tips/engine/clutch.rebuild.lf.vespa.html

Link to post

Ik heb volgens mij een keer een koppeling gehad waar ook twee tandjes aan elkaar zaten en hij dus hiermee op maar 1 manier geplaatst kan worden. 
 

Ik heb vorige week nieuwe platen geplaatst en daar zat deze uitsparing niet meer in de tussenplaten. 
 

 

Link to post

Niemand die het weet?

Welk(e) sleutelboek(en) zouden jullie trouwens aanbevelen voor de Vespa? Uit de autowereld weet ik dat de kwaliteit erg varieert (in de welbekende Vraagbaak boeken staat vaak weinig nieuws voor iemand die een beetje onderlegd is in sleutelen - dus daar heb je niet superveel aan).

Link to post

Haynes heb ik gebruikt bij mijn eerste restauratie daarna nooit meer.

voor tips is het forum handig en een goede parts manual met exploded vieuws is eigenlijk het beste. Deze zijn veel te vinden online op bijvoorbeeld scooterhelp. 

Link to post

Scooterhelp kende ik al (wordt al tijden niet meer bijgewerkt, toch?), Scootercenter is nieuw voor mij. Via de exploded view vd Sprint kom ik inderdaad terecht op zo'n tussenplaat met missend tandje, zoals op mijn foto, maar uitsluitsel over waarom dat tandje mist ontbreekt (ook in de tekst bij het onderdeel zelf; https://www.scooter-center.com/en/clutch-steel-disc-piaggio-vespa-type-6-springs-px80-px125-px150-7672426?number=7672426)

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...