Jump to content
Vespaforum.be

koeno83

Members
 • Posts

  619
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by koeno83

 1. Heb ooit de tip van Maskes gehad om het glas met een kit vast te zetten, en dat werkt erg goed. Gewoon transparante glaskit gebruiken.
 2. koeno83

  Advies

  Ik heb het eens gehad en toen was de bezine gewoon op šŸ˜€. Als dat het niet is dan zou ik de bobine eens vervangen en de carburateur schoonmaken.
 3. Zou hem gewoon zelf reviseren, kosten vallen best mee wanneer je niet de duurste merken koopt. Compleet setje met lagers en keringen 60,- en een krukas 68,-. Komt altijd iets bij maar valt best mee. Manuals zijn er genoeg te vinden.
 4. Update: de beugel past prima en heeft nog voldoende ruimte tot de zijbil. Alle verlichting en de claxon werken ook na het plaatsen vande BGM conversie schakelaar (Heb er meteen 1 op de sprint V gezet en die heeft na 5 jaar ook weer een claxon ?) De beugels passen helaas niet meer, doordat 1 vloerstrip iets schuinzit past de voetsteun niet meer. Mocht iemand intersse hebben in de beugels en het bagagerek, laat maar weten. Eind deze maand naar de RDW want er zitten helaas geen papieren meer bij, en dan rijden of verkopen voor een nieuw project.
 5. Ik heb net mijn sprint klaar maar moest we de schakelaar vervangen voor een conversie model anders doet de claxon het niet. https://www.scooter-center.com/de/lichtschalter-bgm-pro-conversion-vespa-sprint-mit-px-motor-pv-mit-pk-motor-bgm6676?sPartner=bgm_de ik heb onderstaand schema gebruikt voor de aansluiting.
 6. Denk alleen die zā€™n px vliegwiel niet opnieuw krukas past.
 7. denk niet dat een PX stator op een GS past, zou voor een Pinasco gaan, volgens mij worden die doorgaans gebruikt voor de GS.
 8. Die 1.6 is wel ok maar ik zou er een Alu fan opzetten dan is hij zwaarder en heb je betere koeling. Met ringen zelfs nog 2x 100gr zwaarder te maken: https://www.10pollici.com/default.asp?l=2&idA=1&idC=128&cmd=searchProd&orderBy=descA&pg=1
 9. Met de schroef bovenop kun je het stationair draaien afstellen. Als hij warm is en blijft hoog in toeren moet je deze eens uitdraaien.
 10. koeno83

  Aspen 2

  https://scooterlab.uk/dont-be-an-e10-fuel-news/ Dit lijkt me een betere oplossing, 500 ml en je kunt er de hele vakantie e10 mee rijden
 11. Ik klem ze altijd in de werkbank gaat super makkelijk.
 12. koeno83

  Gearbox shim

  Thanks! Ik heb de 2,3 besteld dan zou ik tussen de 0,15-0,25 moeten uitkomen.
 13. koeno83

  Gearbox shim

  Weet iemand welke maat gearbox shim er standaard in een Sprint Veloce zit? Is dat 2mm? Ik weet dat ik 0,55mm speling heb, maar weet niet meer welke ik nu moet bestellen om de standaard te vervangen. wil hem van het winter pas open maken maar kan hem nu mee bestellen.
 14. Voor een gewone setup zou ik rond de 1800 kiezen, 1600 wanneer je wat sneller op wil trekken, en 2000 voor nog rustiger touren.
 15. Na drie keer trappen liep ze netjes? alleen de koplamp en claxon nog niet. Morgen bij daglicht maar eens een proefrit maken.
 16. De voetsteunen staan op de vloerplaat, je moet daar dan wel gaten in boren. Ik ga straks eerst kijken of het mooi staat voor ik de gaten ga boren.
 17. Het blok zit er weer onder, nu alles weer aansluiten en kijken of hij wil rijden.
 18. Heb ze dus alle 3 ?, die heb ik op mijn V50 zitten. 1x een vliegwiel moeten vervangen omdat de magneten loszaten. Maar draait nu echt top.
 19. Ik heb ze beide en idd de stator en CDI zijn gelijk. De Pinasco Flytech is alleen een stuk goedkoper. Voordeel van de Vespatronic is dat er een sleutel en vliegwiel trekker bijzit. Voordeel van de pinasco is dat er een remlicht schakelaar en een beugel voor je CDI bij zit.
 20. En de Remschakelaar vervangen van een open naar shutter en een extra draad naar je achterlicht trekken. De aarde bij je huidige temschakelaar heb je niet meer nodig. Op je schakelaar de claxon knop aanpassen , even de clipsjes buigen de knop eronder doen een weer terug buigen. Dan ga je ook hier van een open naar schutter, bij de 6 volt verbreek je de stroom en bij 12v moet je juist contact maken. De claxon zelf vervang ik nooit.
 21. Een GS160 wel, een GS150 niet die heeft de aansluiting voor de slang links, alle andere modellen rechts dacht ik.
 22. Ik heb deze krukas nog liggen heeft ongeveer 500km gelopen. Deze heeft een 20mm conus aan de vliegwielzijde zodat je een px ontsteking kunt monteren. https://www.10pollici.com/default.asp?cmd=getProd&cmdID=7085
 23. Het frame is terug van de spuiter met een nieuwe bodem. Nu aan het opbouwen en dan kijken of het mooi wordt of alsnog volledig stralen en opnieuw spuiten.
 24. Bij een 50 kan het helaas op veel plekken zitten weet ik uit ervaring. 1. aansluiting curburateur op het spruitstuk 2. spruitstuk op je cylinder 3. Cylinderkop 4. Keering kruk as Allemaal even goed aandraaien en kijk even of je wel een viltenring hebt geplaatst innen spruitstuk
 25. Ik heb hem hier besteld een paar maanden geleden, maar die hebben alleen de sport nog voor de px125. https://www.10pollici.com/default.asp?cmdString=&idC=45&t9=17&cmd=searchProd&bFormSearch=1&cmdSearchOK=Search
×
×
 • Create New...