Jump to content
Vespaforum.be

koeno83

Members
 • Posts

  651
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by koeno83

 1. Die aluminium gaat niet passen, kun je ws wel goed verkopen. Zou 1 van die zwarte gebruiken, zo laten als je de originele lak kunt vrijleggen of netjes zwart spuiten als je een volledige restoratie gaat doen. Origineel zit er onderlangs een bevestiging volgens mij heeft de middelste die nog.
 2. In het linker vak boven de accu, moest wel even de zijbil losmaken maar daar zie je er tenminste niets van.
 3. Bij de RDW deden ze bij mij een beetje moeilijk omdat de gS3 geen ingeslagen nummer heeft in het frame. Neem dus wel wat info mee over de GS3 en hopelijk ook originele Duitse papieren. Bij mij hebben ze toen het nummer ter plekke ingeslagen. Kost je wel weer extra geld en tijd maar dan ben je wel klaar.
 4. Ik had er een stalen zwarte kap op zitten, maar die van mij was uit 1962 een van de laatste die geproduceerd is. https://vespa-gs-teile-shop.de deze site heeft veel specifieke GS3 onderdelen ook originele tweedehands http://austrian-indian-riders.at/Vespa/differences.htm hier staan alle verschillen goed weergeven
 5. Zeer mooi project! Ik heb zelf een GS3 uit 1962 gerestaureerd, de duitse GS heeft wel een paar specifieke zaken. Mocht je vragen hebben laat het gerust weten. Groet, Koen
 6. Iets goedkoper maar langer onderweg : https://www.10pollici.com/en/homepage/classic-vespa/engine/ignitions-and-flywheels/pinasco/flytech-pinasco-ignition-vespa-vnb-vbb-sprint-gt-gl-17-kg-1-6.2.1.128.gp.784.uw Iets duurder maar vaak wel sneller in huis : https://www.scooter-center.com/en/ignition-pinasco-flytech-12v-vespa-sprint150-vlb1t-ts125-vnl3t-gt125-vnl2t-gtr125-vnl2t-super-gl150-vla1t-vnb-vbb-1600g-pn25356838
 7. https://www.10pollici.com/en/homepage/classic-vespa/engine/cylinders/largeframe/cylinderkit-pinasco-vespa-px-177-magny-cours-st-aluminium.2.1.26.gp.478.uw Ik heb deze en met 292,- geen dure set in vergelijking met de gietijzeren van 201,-. Race krukas is niet nodig, zou wel zorgen dat je lagers nieuw zijn en een versterkte koppeling hoeft niet maar die ga ik zelf binnenkort wel opzetten.
 8. De 5% olie is alleen voor de lagers die krijgen anders niet voldoende smering. Voor de cylinder had 2% kunnen volstaan. Ik vermoed dat je lagers sneller slijten met minder olie maar een vastloper zou je in theorie niet moeten krijgen. Met de huidige kwaliteit olie is 4% ruim voldoende en wellicht 3% maar het risico omdat te testen is het niet waard lijkt me.
 9. Hij past met een juiste pakking ook op een twee poorts blok. Ik heb zelf een aluminium 177 pinasco en kan hem je echt aanbevelen. Rijdt veel pittiger dan een gietijzeren cylinder. Meteen een bgm bigbox uitlaat, 24/24 carburateur en electronisch ontsteking en je bent klaar. Harder wil je met die kleine bandjes en trommelremmen niet rijden.
 10. De naaldlagers hebben wel iets speling nodig om te kunnen draaien, maar te veel lijkt me niet wenselijk. Durf je niet te zeggen wat het standaard zou moeten zijn. Weet je zeker dat het de as is, zijn de nieuwe naaldlagertjes niet net iets dunner?
 11. De olie keerring bij de krukas lijkt me te ver naar buiten. Kun je deze nog naar binnen tikken? Bij mij gaf deze een probleem maar kon nog best een stuk verder naar binnen en nu loopt hij een stuk beter.
 12. koeno83

  sprint 150

  Prijs update 3750,-
 13. koeno83

  sprint 150

  Mijn sprint 150 mag weg, het is zonde dat er niet op gereden word. Zie onderstaande topic voor meer info of marktplaats. Forum prijs 3900,- Voor meer info stuur gerust een DM https://link.marktplaats.nl/m1835807403?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
 14. koeno83

  zoektocht vnb

  Hoi, Het is moeilijk te oordelen op basis van de foto's. Maar het lijkt dat hij is gespoten zonder uit elkaar geweest te zijn. De kans is groot dat alles dus nog gedaan moet worden om er lekker op te kunnen rijden. Ik zou hem laten staan. Waarom zoek je specifiek een VNB? ik heb nog wel een mooie sprint te koop, zie mijn topic voor alle details en achtergrond. Groet, Koen
 15. koeno83

  spoel mv 150

  Ik zou gaan voor een nieuwe 6v ontsteking. Een accu gaat je waarschijnlijk alleen maar meer problemen en kosten geven.
 16. Volgens mij blijven die gewoon zichtbaar
 17. Ik zou de accu en elektrische starter weglaten en dan is het idd zoals Niels aangeeft een redelijk standaard ombouw naar 12volt. Remschakelaar ombouwen van breek naar maak en de rest even meten wat betreft de schakelaar. Voor veel modellen verkoopt sip ook wel een kabelboom en schakelaars.
 18. Er zijn er wel wat te vinden ook voor minder maar de vraag is of ze beter zijn dan die je al hebt. Ik zou hem er gewoon opzetten en denk dat hij het prima zal doen. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-vespa-gs3-bremstrommel/k0 https://vespa-gs-teile-shop.de/advanced_search_result.php?keywords=Bremstrommel&page=5
 19. De claxon en verlichting werken en hij heeft een nieuw kenteken gekregen van de RDW. Ondertussen een nieuw project gestart dus hij mag naar een liefhebber die er deze zomer op wil gaan rijden. Mag weg voor 4500,- maar dan heb je op de lak na een bijna nieuwe scooter.
 20. Wanneer je iets sneller wil en betrouwbaar dan kun je gaan voor: dr177, si24/24 en een electronisch ontsteking en een sip road. Dan kun je rustig rond de 90/95 rijden. Met een aluminium cylinder zoals een pinasco 177 met een si24/24 en een electronisch ontsteking en een bgm bigbox kun je rond de 110-120 halen met een driepoorts blok. Bij de tweede zeker wel aan te bevelen om je blok te voorzien van nieuwe lagers en een sterkere koppeling bijv van BGM. Bij de eerste setup ook maar bij de DR is de standaard koppeling voldoende.
 21. Dit zijn de kleuren waarin ze geleverd zijn afhankelijk van het framenummer.
 22. De krukas gaat normaal wat zwaar, zeker zonder de koppeling en vliegwiel. Wat soms helpt als hij echt te zwaar draait is om hem goed te centreren in je blok. Even met een rubber hamer naar links of rechts tikken.
 23. https://vespa-gs-teile-shop.de/gebrauchte-Artikel/G-Motorteile:::4_77.html Hier staan er twee te koop En hier ook wel te vinden, https://rollerladen.com/de/search?sSearch=neben
 24. Gradenboog kun je ook even printen op Scooterhelp staat een goede. anders gewoon op gevoel je ontsteking even iets vervroegen of later zetten en kijken hoe hij dan loopt. Moet je iig de keuring wel mee doorkomen.
 25. Nee niet als je er dunne moeren opzet in plaats van die dichte moeren, kan echt net bij een GS150.
×
×
 • Create New...