Jump to content
Vespaforum.be

koeno83

Members
 • Posts

  634
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by koeno83

 1. Er zijn er wel wat te vinden ook voor minder maar de vraag is of ze beter zijn dan die je al hebt. Ik zou hem er gewoon opzetten en denk dat hij het prima zal doen. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-vespa-gs3-bremstrommel/k0 https://vespa-gs-teile-shop.de/advanced_search_result.php?keywords=Bremstrommel&page=5
 2. De claxon en verlichting werken en hij heeft een nieuw kenteken gekregen van de RDW. Ondertussen een nieuw project gestart dus hij mag naar een liefhebber die er deze zomer op wil gaan rijden. Mag weg voor 4500,- maar dan heb je op de lak na een bijna nieuwe scooter.
 3. Wanneer je iets sneller wil en betrouwbaar dan kun je gaan voor: dr177, si24/24 en een electronisch ontsteking en een sip road. Dan kun je rustig rond de 90/95 rijden. Met een aluminium cylinder zoals een pinasco 177 met een si24/24 en een electronisch ontsteking en een bgm bigbox kun je rond de 110-120 halen met een driepoorts blok. Bij de tweede zeker wel aan te bevelen om je blok te voorzien van nieuwe lagers en een sterkere koppeling bijv van BGM. Bij de eerste setup ook maar bij de DR is de standaard koppeling voldoende.
 4. Dit zijn de kleuren waarin ze geleverd zijn afhankelijk van het framenummer.
 5. De krukas gaat normaal wat zwaar, zeker zonder de koppeling en vliegwiel. Wat soms helpt als hij echt te zwaar draait is om hem goed te centreren in je blok. Even met een rubber hamer naar links of rechts tikken.
 6. https://vespa-gs-teile-shop.de/gebrauchte-Artikel/G-Motorteile:::4_77.html Hier staan er twee te koop En hier ook wel te vinden, https://rollerladen.com/de/search?sSearch=neben
 7. Gradenboog kun je ook even printen op Scooterhelp staat een goede. anders gewoon op gevoel je ontsteking even iets vervroegen of later zetten en kijken hoe hij dan loopt. Moet je iig de keuring wel mee doorkomen.
 8. Nee niet als je er dunne moeren opzet in plaats van die dichte moeren, kan echt net bij een GS150.
 9. Het zijn idd twee korte boutjes, de lange passen ook weet ik want ik heb dus nog twee korte boutjes overโ€ฆ. Mocht je ze nog nodig hebben laat maar weten dan kan ik ze opsturen.
 10. Ja dit klopt, in je linker handvat zit normaal deze schakelaar en zonder die doet je starter het niet. kijk eens of die schakelaar wel in je handvat zit of dat hij in zijn geheel ontbreekt.
 11. Nog nooit eerder gezien, maar zit de keerring er wel ver genoeg in en zit de trommel er wel strak genoeg op? keering even vervangen zou ik zeker even doen.
 12. Indien je een 20/20 carb hebt is normaal een 106/ 108 sproeier goed, ik weet alleen niet wat een Venturi kit doet. Ik dacht dat je er dan nog 10 bij op mag tellen, en zou je rond de 116-118 moeten zitten.
 13. https://www.10pollici.com/en/homepage/classic-vespa/engine/crankshafts/largeframe/racing-crankshaft-mazzucchelli-vespa-sprint-vel-gl-gt-gtr-vnb-vba-vbb-ts-cone-20-stroke-57-for-px-ignition.2.1.20.gp.7085.uw ik heb deze nog liggen kun je een px ontsteking plaatsen. Heb er 500km mee gereden, heb hem vervangen omdat mijn blok trilde, met een nieuwe krukas trilt hij nog steeds dus het was niet deze krukas. mag weg voor de helft van de originele prijs.
 14. Heb ooit de tip van Maskes gehad om het glas met een kit vast te zetten, en dat werkt erg goed. Gewoon transparante glaskit gebruiken.
 15. koeno83

  Advies

  Ik heb het eens gehad en toen was de bezine gewoon op ๐Ÿ˜€. Als dat het niet is dan zou ik de bobine eens vervangen en de carburateur schoonmaken.
 16. Zou hem gewoon zelf reviseren, kosten vallen best mee wanneer je niet de duurste merken koopt. Compleet setje met lagers en keringen 60,- en een krukas 68,-. Komt altijd iets bij maar valt best mee. Manuals zijn er genoeg te vinden.
 17. Update: de beugel past prima en heeft nog voldoende ruimte tot de zijbil. Alle verlichting en de claxon werken ook na het plaatsen vande BGM conversie schakelaar (Heb er meteen 1 op de sprint V gezet en die heeft na 5 jaar ook weer een claxon ?) De beugels passen helaas niet meer, doordat 1 vloerstrip iets schuinzit past de voetsteun niet meer. Mocht iemand intersse hebben in de beugels en het bagagerek, laat maar weten. Eind deze maand naar de RDW want er zitten helaas geen papieren meer bij, en dan rijden of verkopen voor een nieuw project.
 18. Ik heb net mijn sprint klaar maar moest we de schakelaar vervangen voor een conversie model anders doet de claxon het niet. https://www.scooter-center.com/de/lichtschalter-bgm-pro-conversion-vespa-sprint-mit-px-motor-pv-mit-pk-motor-bgm6676?sPartner=bgm_de ik heb onderstaand schema gebruikt voor de aansluiting.
 19. Denk alleen die zโ€™n px vliegwiel niet opnieuw krukas past.
 20. denk niet dat een PX stator op een GS past, zou voor een Pinasco gaan, volgens mij worden die doorgaans gebruikt voor de GS.
 21. Die 1.6 is wel ok maar ik zou er een Alu fan opzetten dan is hij zwaarder en heb je betere koeling. Met ringen zelfs nog 2x 100gr zwaarder te maken: https://www.10pollici.com/default.asp?l=2&idA=1&idC=128&cmd=searchProd&orderBy=descA&pg=1
 22. Met de schroef bovenop kun je het stationair draaien afstellen. Als hij warm is en blijft hoog in toeren moet je deze eens uitdraaien.
 23. koeno83

  Aspen 2

  https://scooterlab.uk/dont-be-an-e10-fuel-news/ Dit lijkt me een betere oplossing, 500 ml en je kunt er de hele vakantie e10 mee rijden
 24. Ik klem ze altijd in de werkbank gaat super makkelijk.
×
×
 • Create New...