Jump to content
Vespaforum.be

DD_ves

Members
 • Posts

  1,134
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DD_ves

 1. Knap! Waar heb je die gele koplamp gehaald? PS.: Je watermark, daar staat een foutje in ?
 2. Reviseren, tunen en customizen is ook een stuk van het plezier he. Ik durf zelfs zeggen dat ik liever aan een motor werk dan met een Vespa te rijden ?
 3. Iemand die hieraan mee doet? Geen idee wie orgniseert/waar het vandaan komt, ik kwam het tegen via Messenger. Hier al wat meer info: Le dimanche 4 juillet, vers 14h, Autoworld accueillera les quelques 120 à 150 Vespa du rallye anniversaire, organisé par Mario Catapano et son du Club Vespa de Grimbergen, venues des quatre coins du pays. Ils formeront, sur l’Esplanade devant le musée, le chiffre « 75 ». Un clin d’œil qui sera, peut-être, vu du ciel par Enrico Piaggio.
 4. Dit idd is de goeie manier.
 5. oh, da's vet! Is wel een ideale bestemming voor een rit!
 6. En dit is de spacer die ertussen zit:
 7. Ik snap eigenlijk niet goed wat precies het probleem is denk ik. Ik heb deze koppeling in mijn 150 Sprint V motor gestoken: Dit is de originele voor de nieuwe: En ik heb dus idd een p200 deksel gebruikt dat ik wat uit gedremeld heb. Werkt perfect.
 8. Ik heb een P200 deksel gebruikt, en uit gedremeld.
 9. Allez.. Ik heb een paar maand geleden mijne P200 met volledig gereviseerd blok, alles nieuw, 225 Pinasco, Pinasco krukas, BGM Superstrong, Sip Speedo II, SIP Fasterflow 26/26, enz verkocht voor 3500...
 10. Is dat daar nog altijd zo’n probleem? Ik zou ook ooit nog eens een ST70 willen restaureren ?
 11. Is dat een 2-takt? Zoja, pas wel op met die start-fluid, want daar zit geen olie in. Denk niet dat dat smeert...
 12. Just een berichtje gehad, hij is failliet... Vraag me nu ineens af wat er met die Vespa’s gaat gebeuren die daar nog binnen staan...
 13. Dat heeft dezelfde carossier gedaan.. hoop van niet ?
 14. Ik vrees het ergste. Gisterenavond een Whatsapp gestuurd, niet afgeleverd Daarna een Messenger bericht op de FB pagina van de carosserie ( https://www.facebook.com/La-cave-à-vespa-691734804560713 ), geen reactie. Daarna Messenger bericht op zijn privé FB, direct gezien, geen reactie. Vanmorgend dan eens gebeld, geen antwoord. En belt niet terug. Dan vanmiddag eens tot daar gereden.. Zie dat dus niet goedkomen... Verdoeme he. Die Vespa is voor de rest close to perfect, en nu zit ik hier met die schade.. En vind maar eens een andere carossier die de fout van een ander wil oplossen... ???????????
 15. Idd.. heb echter een twijfelke of hij nog bestaat.. ? morgen eens induiken..
 16. Ja ok, maar dit is geen kras he. Dit is echt de lak die loslaat na 100 km
 17. Denk het ook.. andere kant van de tunnel idem.
 18. Miserie... Ik maak net een ritje met de sprint, kom aan op bestemming en zie dat de lak op de vloer gebarsten is ? Iemad ervaring mee?
 19. Mooi! Die knoppen op het stuur ?
 20. Wat ook enorm helpt vandaag, is het internet. Ik heb enorm veel raad en hulp gekregen via Whatsapp van iemand hier. En ook van vele anderen via het forum. Ik had mij trouwens al serieus ingelezen vooraleer ik eraan begon. Maar geloof me, als ik het kan leren, dan kan iedereen het... je moet er gewoon aan beginnen. Ik ben als leek nog steeds veel banger om een blinkende curry te kopen, dan om een oude Vespa uit mekaar te halen en weer in mekaar te steken. Curry kopen zal wel minder tijd in beslag nemen.. Ik heb mijn eerste oldie gekocht in april 2019. Ondertussen die opgemaakt (zonder spuiten) en verkocht, daarna een px opgemaakt, gereviseerd, serieus getuned en zelf gespoten en weer verkocht, en als laatste die sprint V (restomod, gerestaureerd tot op de laatste vijs). Geen van die scooters waren blinkend toen ik ze kocht. En ik had 0,0 ervaring in 2019. Dus ik zou eerder zeggen: koop geen GTS, maar een oldie en goei gereedschap ?
 21. Klopt! Als je je Vespa gebruikt zoals jij ‘m gebruikt, dan moet die vooral technisch goed in orde zijn, en waarschijnlijk niet te hard getuned ook niet om de betrouwbaarheid te behouden. Dan vallen er idd al 2 grote kosten weg, carrosserie en tuning.
 22. Dit klopt zeker. Maar er is nog wel een andere realiteit ook. Een Vespa in concoursstaat zetten kost, als je het zelf doet, rap 5-6k eur of meer. Ik durf eigenlijk niet eens te zeggen hoeveel er in mijn Sprint V gekropen is... ? Zonder daarmee te willen zeggen dat mijn Sprint in concoursstaat is he ? Als zo iemand dan wil verkopen, dan gaat die uiteraard meestal proberen om niet met verlies te verkopen. Ik heb mijn VBB zo met wat verlies verkocht, maar dat was uit plaatsgebrek (en heb er al spijt van ?)
×
×
 • Create New...