Jump to content
Vespaforum.be

koeno83

Members
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

94 Excellent

1 Follower

About koeno83

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa Sprint Veloce 1976
  Vespa GS150 GS/3 Augsburg 1962
  Vespa Sprint Veloce 1975 (sold)
  Vespa V50N 1967
  Vespa V50s 1965

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Zeist
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Thanks sidvespa, ga ik proberen
 2. Nog een uitdaging, de buitenste ring van de lager zit nog in het blok. Aangezien dit ook een oude RIV lager is en de binnenlager van de nieuwe er niet past moet hij er uit. Tussen de lager en de Carter zit nog een spacer die ook niet meer te krijgen is en dus heel moet blijven. iemand tips hoe ik deze zonder blinde lager trekker kan verwijderen? of heeft iemand in de omgeving Utrecht een lager trekker die hierin past? Warm maken heeft nog geen effect gehad, locale scooterwinkel kon ook niet helpen. In de vriezer leggen lijkt me nog een optie. Tips zijn welkom!
 3. Toevallig een setje Carters van de serie V5sa1m? Dan heb ik wel interesse
 4. De aanhouder wint, een sleutel voor de Vespatronic afgezaagd en deze op de luchtsleutel gezet, schroefdraad is gewoon normaal rechtsdraad.
 5. Heb de gasbrander al gebruikt en beide kanten op geprobeerd los te krijgen. Volgens de originele technische instructie moet je hem gewoon kunnen losdraaien. Morgen weer een nieuwe poging..
 6. Iemand ervaring met het loskrijgen van de koppeling van een v50 1e serie? Of een idee waar ik onderdelen hiervoor kan vinden? De lager moet worden vervangen maar krijg de borgmoer niet los, Dremel is alleen een optie wanneer ik een nieuwe borgmoer kan vinden.
 7. Hier staat alleen de binnenlagen tussen, deze ga ik vervangen. Maar helaas geen buiten lager, die laat ik zitten tot ik een andere heb gevonden. gr Koen
 8. Hoi, Ik ben begonnen aan de revisie van een v50s uit 1965, maar het blok is van begin 1964. Weet iemand of de lager voor de achteras aan de vliegwiel zijde nog te krijgen is? De binnen lager heb ik al wel gevonden maar niet de buiten lager RIV 13906. Zie de foto. ik krijg het tandwiel van koppeling niet los, bij de later V50 zit dit achter het Kickstarter tandwiel vast met een borgring maar bij deze met een soort moer. Is hier speciaal gereedschap voor te krijgen? hoor graag tips! Groet Koen
 9. Ja wanneer je die niet afstelt krijg je geen vonk. Door het gat in je vliegwiel kun je ze zien en ze moeten dan 0,03mm open gaan.
 10. Ik heb de originele weer teruggeplaatst. Maar ligt aan de combinatie van speling op je achteras/ remtrommel en type band. Bij mij is de speling aan de ruime kant dus moet daar nog een keer goed naar kijken.
 11. Controleer ook even of je achterwiel nog past. Bij mijn sprint liep het achterwiel aan na het plaatsen van een Px200 koppelingsdeksel.
 12. http://www.klassiekevespaonderdelen.nl/Achterwiellager-remtrommel-kant-o.a.-Sprint/Rally/P-serie/V50-90/Primavera/ET3 kan wel iets goedkoper, deze is ook prima
 13. wat inspiratie voor de spuiter
×
×
 • Create New...