Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Nederlands


gem

Aanbevolen berichten

Nu even terzijde, als we der toch de geschiedenis gaan bijhalen, zijn dan de slimme antwerpenaren tijdens de spaanse bezetting (of was het de franse) naar holland gevlucht?

Volgens die theorie zijn de antwerpenaren de afstammelingen van de restjes :D

PEWPEW BOEJAKAH

Link naar reactie
Antwaerps is de basis van het nederlands .

En omdat het Antwaerps toen het meest verstaanbare was ... . al de rest is dialect.

En nu weet ge het voor eens en altijd ... parking bewoners ... .hahahahahaha

Je bent van Antwperen zeker? ;-) Basis van het Nederlands? Van het Vlaams bedoel je wellicht? Toch ook een beetje nuanceren, er werd voor een afkooksel van het nederlands gekozen om de verfransing tegen te gaan. De invloeden zijn uit Antwerpen vertrokken over gans Vlaanderen maar dat wil niet zeggen dat het huidig antwerps dialect toen al de basis was. Antwerpen was uiteraard een heel belangrijke en invloedrijke stad...

Link naar reactie

Antwaerps is de basis van het nederlands .Vroeger toen vlaanderen nog bij Nederland hoorde werdt beslist het meest verstaanbare dialect als basis te gebruiken voor het algemeen nederlands en er werd voor het Brabants gekozen , neenee juich niet te vroeg , Antwerpen was vroeger het centrum van Brabant wat van onder Brussel tot aan de moerdijk in Nederland liep. En omdat het Antwaerps toen het meest verstaanbare was ... . al de rest is dialect.

En nu weet ge het voor eens en altijd ... parking bewoners ... .hahahahahaha

Link naar reactie

@ smook : wat jij verteld is bijna juist .Een deel zijn naar Nederland gevlucht , vooral protestanten .

Deze zijn toen gevlucht naar Mokum.Daarnaast lag enom drassig land , wat toen door de Antwerpenaren is gedeeltelijk is droog gelegd door middel van palen in de grond te steken . Daar is dan Amsterdam uit ontstaan . wat men nog steeds terug vindt in de stads kleuren van deze stad , rood en wit.

stad20logo20nr20120smal.png

50298547.png

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Dus is eigenlijk Amsterdam een stukje Antwerpen , ze hebben ook een beetje de zelfde karakter eigenschappen , welbespraakt , werelds en enorm bescheiden.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...