Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Mijn eerste Vespa : 50 of 125 cc + welk model


bdk900

Aanbevolen berichten

Ik kwam eens met m'n V50 bij een bromfietshandel, zegt die jongen: 'Is dat nou een oldtimer Vespa? Die ken ik alleen van uit de boeken op school.' - snel weer door gereden.

Als dealer zou ik ook niet 1,2,3 een scooter gaan onderhouden waar god-weet-wat de afgelopen 25-40 jaar mee gebeurd is. Kleine klusjes hebben bij die niet dealer onderhouden oldies de neiging heel snel heel groot te worden, daarnaast zijn PK eigenaren zijn meestal van het type; 'geen cent te makken' - zo ook onze Bo. Of in ieder geval: hij had eerst geen cent meer dan 1250 euro, en heeft ie nu ineens het dubbele te besteden ;)

Link naar reactie

Dag Bo,

De PX ziet er goed uit en is een leuk model om mee rond te toeren. Daarenboven lijkt me deze prijs zeer redelijk... Geert (xclusive) is ook een zeer correcte dealer die leeft voor zijn merk. Ik ga er straks naartoe op onderhoud en zal de PX eens van dichtbij bekijken. Ik laat je nog iets weten op het forum als hij er in "het echt" even goed uit ziet als op foto. Indien dit het geval is zou ik zeker niet twijfelen!!

Greets,

Julo

Link naar reactie

@ mr160 - vreemde reactie als je het mij vraagt: (type geen "cent te makken" &als PK eigenaar). Ten eerste ben ik geen PK eigenaar. Ten tweede : daarom juist check ik op dit forum en heb begrepen wat je wel en niet voor 1.000 - 1250 euro kan krijgen voor een 50cc. Daar is toch niets verkeerd mee. Ik kan maar zien wat er op de markt is en jullie, specialisten, de vraag stellen wat redelijk is en niet. Als ik zie dat ik voor 2.000 à 2500 €uro een Vespa 125 kan kopen van 5 jaar oud dan gaat er bij mij een lichtje branden ... en dan wil ik inderdaad meer besteden al is het maar omdat ik al die technische details niet ken en zelf geen reparaties kan uitvoeren.

Je bent dan eens als nieuweling geïnteresseerd in een Vespa en krijgt het deksel op je neus... welkom tot het VespaForum !!

Ik zwijg al :-)

Link naar reactie
@ Julo - merci - ik hoor het dan wel als je die van dichtbij bekeken hebt - Groeten, Bo

helaas ... De px stond op het tweede verdiep boven de toonzaal (soort van uitstalraam). Maar toch zou ik deze zeker en vast gaan bekijken. Indien het geen betrouwbare Vespa zou zijn zou hij daar niet verkocht worden. Ben ik zeker van!

Link naar reactie
Als ik zie dat ik voor 2.000 à 2500 €uro een Vespa 125 kan kopen van 5 jaar oud dan gaat er bij mij een lichtje branden ...

en stel je voor zeg: voor 2500 koop je op Kapaza ook een Triumph Sprint 900

Link naar reactie

Hey Bo,

Join the club...Waarom je een 50 of 125 zoekt is me een vraag?Je kan ook een goede vespa 200 kopen voor een deftige prijs...Weet nu natuurlijk niet of je gebonden zit met je rijbewijs natuurlijk?Je kan bv. een cosa kopen,die gaan niet zo hoog in prijs,voor 1200 koop je een excelente 200cc van de 90's.Zelf heb ik er 2 in de garage.

Groeten uit Oudenaarde,

Pascal

Link naar reactie

Hallo Vespaboerke - het was eerder een vraag of ik direct naar 125 moet gaan of indien het 'veiliger' is om eerst met een 50 cc te starten. Maar heb niet noodzakelijk een voorkeur voor één of andere cc inhoudt. Daar dit mijn eerste is wil ik vermijden dat ik een verkeerde aankoop doe, vandaar mijn vraag. Een 50 cc is ook wat haalbaarder in prijs, maar ik weeg af tegen een deftige 125 of 200 cc.

Indien ik in Italië woonde had ik al lang gestart met een 50 cc (PK50LX als het enigszins kan) die je daar gemakkelijk vindt < 500 euro omwille van het enorme aanbod. Voor mij is het niet te doen om per se een oldtimer op de kop te tikken, maar wel een (typische) tweedehands Vespa te vinden waar ik niet moet aan sleutelen. Gezien het beperkt aanbod in België vindt ik sommige prijzen, zowel voor 50 als voor 125 soms aan de hoge kant; maar ja dat is de prijs die we moeten 'betalen' voor met Vespa te willen rijden. in elk geval is de zoektocht alleen heel leuk en heb ondertussen een aantal verslagen en info bijeen gesprokkeld om een goede beslisisng te kunnen nemen.

De PX 200 is inderdaad ook een mooi model, had daar nog niet op gelet ...

Groeten, Bo

(PS rijbewijs is geen probleem)

Link naar reactie

hey Bo,

Back again to the topic...wat betreft veiligheid zou ik nu niet echt starten met een 50cc hoor.Je kan stellen dat een px200 of een cosa wel een bedrijfszekere machine is.Beide motoren zijn qua bouw ongeveer hetzelfde,en hebben "slechts" 12 pk.vroeger had ik een getunde mbk booster met ongeveer 18pk.Dat was een moordmachien!Niet voor beginners dus.Een px is inderdaad wel meer gewild bij de vespa drivers,vandaar de hogere prijs.Een cosa is minder geliefd,maar daarom niet slechter qua mekaniek.De cosa heeft wel betere "hydraulische" remmen,hetgene de px nog niet heeft,tenzij een jonger model met schijfrem voor.Snelheid van een standaard px is +/- 110km en de cosa +/-100km.Goeie tip:als je er op eentje staat,laat maar weten op vespaforum,we helpen je er wel uit...

Greetz,

Pascal.

Link naar reactie

Bdk900 , nee hij staat (nog) niet op een site . Alles doet het goed , echter ik moet van het weekend even de

spanningsregelaar vervangen . Inmiddels binnen , en van het weekend even monteren ... en dan is het een superrijdende Vespa .

Specificaties : Bouwjaar 1982 , in 2007 geimporteerd uit zonnig Italie , superhard frame , zgan nieuwe banden en weinig gelopen .

Een Vespa om nog jaren mee te rijden .

vrgr Jos

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...