Jump to content
Vespaforum.be

jje

Members
 • Posts

  419
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jje

 1. Mocht je interesse hebben ...ik heb nog een 70cc cilinder , incl cilinderkop , zuiger en zuigerveren liggen ....wil er graag 50€ ttl voor hebben . Echter graag alleen op te halen (in NL) dan weet je hoe het er allemaal uit ziet (;-)....maar vermoed dat je in België woonachtig ben , dus dan zal het niet van toepassing zijn (:-) vrgr
 2. Als je met hoge toeren bedoelt "doortrekken" in bv zijn 3e en 4e versnelling en hij stottert dan , zou het ook je Pick-up kunnen zijn bij je ontsteking ...
 3. Let op ...met de lader die je erop zet ...het is een 6volt accu !
 4. Een GL uit 1961 ...heeft een goede accu nodig om het achterlicht/remlicht , stadslicht en claxon te laten werken . Vaak als de accu al minder werkt , doen bovenstaande dingen het nog wel , tot dat de accu echt kapot is , dan doen ze het echt niet meer . Misschien verklaart dit al een hoop ..., dat je accu echt kapot is .. Misschien een nieuwe accu als eerste plaatsen om een en ander uit te sluiten ?
 5. jje

  Rot frame

  @Volvodriver €425,- , heeft lasplekje in tunnel (nodig) , maar rijd ook prima met het erin (:-) Linkervoetplaat iets geplooid ..., maar voor de rest zit alles erop en aan Kabels , tank , teller , stuur , voorvork , zadel , km teller enz , en natuurlijk een geldig NLkenteken , belasting-luw (overgangsregeling ) en voor dit jaar betaald ...is dus niet geschorst ...
 6. jje

  Rot frame

  Als je een frame zoekt met NL kenteken ...? heb ik er evt nog wel 1 ...een "plug and play " frame ...Motorblok eronder en je zou kunnen rijden .
 7. jje

  Project pk50xl

  Ik heb eventueel nog wel een 70cc incl zuiger en kop liggen ...gaat hij een stukje minder als een 102 , maar wel sneller als de standaard 50cc (;-)
 8. je spie (half maantje) goed ? ( het vliegwiel goed op de spie )
 9. een supersport (helaas met verkeerde voorvork... die voorvork is sinds kort weer leverbaar bij SIP of Scootercenter vernam ik ...
 10. het zou door je stilstand ook zomaar je cdi kunnen zijn ...check als hij stilvalt of hij een goede vonk heeft ...
 11. Bij goed weer ...komen er ook weer een aantal vanuit NL ... (het bekende clubje ) (;-)
 12. Yep , we zijn er weer (;-)
 13. hee ...dat is bekende die net achter je rijd ... (;-)
 14. jje

  Accu gl

  de accu op een GL , heeft 2 functies ...voor je remlicht en je claxon
 15. passen wel , echter bedrading zal je aan moeten passen ...vaak word het andersom gedaan een px blok op een VBB ...(;-)
 16. jje

  Horten en stoten

  sproeiers verstopt...?
 17. jje

  GS 160 valt stil

  de vespa maakt dan een "foute"massa ...een massa maak je namelijk om de motor uit te zetten... bedrading controleren .
 18. waarom een nieuwe statorplaat ? solderen en een nieuwe pick-up en je bent er toch ?
 19. inderdaad , de draden die vanaf je ontsteking komen , die gesoldeerd zijn op je statorplaat , wellicht je pick-up dan gelijk mee te nemen ...
 20. Wellicht je cdi ? of de draden vanuit de ontsteking poreus zullen zijn ...
 21. Goedendag , na dat ik een koppelingskabel vervangen heb aan een PX200 uit 1983 , start hij niet meer , hij slaat niet aan. Zou het kunnen dat ik iets over het hoofd zie aangezien hier een kabel naar de koppelings-hendel loopt die er voor moet zorgen dat de koppeling moet worden ingeknepen (beveiliging) om te kunnen starten ? Met andere woorden , moet de koppeling een bepaalde speling hebben om de starter te kunnen activeren ? En kan ik dit bv ook "omzeilen`" zodat ik hem kan starten zonder beveiliging ? Misschien heeft iemand een afbeelding hoe dit in het handvat zit verwerkt ? Alvast dank voor jullie meedenken (;-)
 22. afstellen in je schakelbox , de kabel , waarschijnlijk staat hij te strak , stelmoer bijna helemaal indraaien , kabel vastzetten , en dan kun je hem eventueel nog uitdraaien om hem juist afgesteld te hebben .
 23. dus met 2 personen op de vespa en 1 pav aanhanger ? Flink wat kilometers ...en nog problemen (panne) onderweg gehad ?
 24. Ik denk echt dat het de bobine is , uit eigen ervaring ook al mee gemaakt bij een GLB 150 . (en zoals Nero ook al aangeeft) Je geeft zelf al aan dat het met een warme motor is , dat gebeurt heel vaak met die oude bobine's . Na dat ik hem had vervangen , geen problemen meer gehad . Succes.
×
×
 • Create New...