Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Mijn eerste Vespa : 50 of 125 cc + welk model


bdk900

Aanbevolen berichten

Hallo allen - ja mijn eerste vraag op het forum dus vergeef me als de vraag al gesteld is:

Als ik onder de 1250 € wil blijven is dan een PX50LC aangewezen als eerste aankoop ?

Er staan er een paar op verschillende plaatsen te koop tussen 700 en 1200 €.

Ik las (op dit forum) dat hiervoor moeilijk wisselstukken te krijgen zijn en dat de 50 cc's minder stabiel zijn.

Het criterium is niet de prijs in de eerste plaats maar wil een miskoop vermijden en in feite wil ik in de eerste plaats plezier aan de Vespa beleven (ben ook geen technieker).

Het gebruik is dus puur recreatief en niet om alle dagen mee te rijden.

Voor het werk ben ik regelmatig in italie en daar rijden ze met vespa's zoals wij hier onze Stella drinken, maar het is een genot om er één te zien passeren en liefst met iets deftigs op het zadel ... :-)

Dus graag wat advies:

- ideaal model als start

- waarop letten bij aankoop

- wat zeker niet doen ..

Alvast bedankt,

Bo

Eke / Gent

Link naar reactie

Ten eerste bestaat een px50LC niet : ten 2de vermits je geen technieker bent ga ik er vanuit daje ook ni aan vespa wilt sleutelen dus zou ik gaan voor de nieuwere plastieke vespa's zoals een lx50 of 125GTS, die je wrs voor die prijs wel niet zal vinden. 50 of 125 verschil is de kracht meer volgens mij. 125 is wel leuker :)

Link naar reactie

Hoi, ben hier al terug - heb ondertussen de prijs gezien en dit is duidelijk boven mijn budget (zie mijn eerste post) - ik zeg niet dat deze de prijs niet waard is (ik ken er trouwens zelf te weinig van )maar boven de 1200 ga ik echt niet. Ik ga er vandaag 2 bekijken van 1989 en één van 1994 in die prijsklasse maar het zijn wel geen "specials" groeten, Bo

Link naar reactie

@ Vara : inderdaad en ik had ook niet de bedoeling om 1200 € als prijs/bod voor te stellen. Als je Vespa zijn prijs (1600-1800 Eur) waard is moet je daar ook niet van afwijken vind ik.

@ mr160 : dit is één van de 2 die ik ga bekijken (zie link) - is dit een redelijke prijs voor jullie Vespa-kenners ? Waarop te letten los van proefrit ?

http://nl.kapaza.be/vi/61249898.htm

Groeten, Bo

Link naar reactie

Hallo .C.

Vraagje - wat is het voordeel van die Polini uitlaat ?

Bij welke dealer laat je je Vespa onderhouden of doe je alles zelf.

Heb de indruk dat je er zelf veel van kent (technisch) en aangesleuteld hebt maar dit is niet aan mij besteed.

Het is natuurlijk één van 1984, maw ik begrijp dat dit geen nieuwe kan zijn.

Groeten - ik hoor het dan wel, Bo

Link naar reactie

Als je niet wilt (leren)/kunt sleutelen, kun je beter geen oldtimer kopen. Ze worden niet meer door dealers onderhouden, maar er zijn specialisten en restaurateurs waar je in geval van nood terecht kunt: de rest van het 'onderhoud' moet je zelf op zien te knappen.

Link naar reactie
Als je niet wilt (leren)/kunt sleutelen, kun je beter geen oldtimer kopen. Ze worden niet meer door dealers onderhouden, maar er zijn specialisten en restaurateurs waar je in geval van nood terecht kunt: de rest van het 'onderhoud' moet je zelf op zien te knappen.

Vind dat eigenlijk niet meer normaal dat je met je oldie niet meer naar een Vespadealer kan gaan. Het is en blijft een Vespa. En de werkuren worden toch betaald ?

Link naar reactie

tja, maar je kan met een Voiturette type A (Renault) toch ook niet bij de eerste de beste Renaultgarage langsgaan voor onderhoud, denk je niet ?

Link naar reactie

Klopt en als niet-technicus ben ik meer en meer aan het afstappen van het idee om een ouder model te kopen ook al vind ik die prachtig van lijn en zo. Het moet een 'droom' zijn om daar aan te kunnen werken. Ik zie me dus genoodzaakt mijn budget op te trekken voor iets recenter.

Is dit een redelijke prijs: 2500 € voor PX 125/Jaar 2006/Algemene staat: Goed / km : 4949 / 4 versn. /Metallic

http://www.xclusivebike.be/mod-auto/auto_view.asp?id=40802&id_produit=10340&lang_auto=3

Dank voor jullie interessante feedback !!

Bo

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...