Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Kleurcodes Lotus Racing Team


EriX

Aanbevolen berichten

Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar de kleurencodes van het Lotus Racing team.

Het gaat dus over deze twee kleuren

British racing green en Lemon yellow

Voor het British racing green heb ik volgende RAL code gevonden:

RAL 6005 (mosgroen)

Denk niet dat dit de exacte kleur is maar toch bij benadering...

Het lemon yellow is wat moeilijker te vinden.

Zou dit RAL 1012 (citroengeel) kunnen zijn?

Op diverse lotusfora vond ik wel een code terug, maar geen RAL kleur. Iemand een idee of de code hieronder overeenstemt met de RAL die ik hierboven vermeld?

L 07

LOTUS YELLOW

PJ 6170X3940 / ICI P0309547

Op sommige foto's lijkt het geel echt wel een felle kleur en dan kan dat citroengeel wel de juiste zijn, maar op andere foto's lijkt het geel dan weer eerder een okertint te zijn...

http://www.vermaelen.be/nl/ral/RAL%20Kleuren%20Script.htm

Mercikes.

lotusf1racing.jpg

lotusracing3.jpg

lotus32b.jpg

Link naar reactie

Hoi,Zou niet weten, maar als je zo een Vespa gaat laten spuiten, Gaaf!

(Moet je wel echt de goede kleur hebben anders krijg je John Deere groen).

Top Gear had ooit eens een aflevering waar al die "Race" kleuren vandaan kwamen vroeger...(Landen)

Zal vd week als ik bij mijn spuiter ben vragen als hij het weet.

Zit zelf te denken om keer een PX, JPS (John Player Special) Goud/Zwart, te gaan maken...

Succes

Groet,AJ

Link naar reactie

ik dacht niet dat alle kleuren onder de RAL code vielen. Bv Flamant(interieur) geeft heel wat geld uit aan het ontwikkelen van nieuwe kleuren.

Die verf is pokke duur, die ga je ook niet onder de Ral Codes terugvinden. Wel gaaf !

Link naar reactie

Als die kleuren ooit op een Lotus hebben gestaan die particulier kon gekocht worden en waar je mee op de weg kon, kan een carossier in principe de kleuren opzoeken in de documentatie/pcprogramma van zijn lakleverancier. Die kleurcodes hebben een nummer en ofwel kan hij de verf zo bestellen ofwel worden verschillende kleuren bij de carossier samengevoegd tot de exacte kleur.

Link naar reactie

Het Britisch Racing Green is blijkbaar geen probleem. Daar heb ik al veel informatie over gevonden op andere fora (Lotus, GSF, ...). Het is dat Lemon yellow dat ik moeilijker kan vinden.

De bedoeling is om de PX Charleston in de toekomst te laten herspuiten in deze kleurencombinatie van het Lotus Racing Team. Hoe het juist zal worden ga ik nog niet verklappen, dat zien jullie wel als het zover is, maar ik heb het al volledig uitgedacht en getekend. :-)

Link naar reactie

Check dit eens: http://www.vespaforum.be/nl/node/6088 hier spreekt die dude over 'lotus geel'

Anders ook is kijken naar RAL 1007 (Chrome Yellow)

Komt van de Westfield bakken (Lotus 7 kitcar), komt in de buurt denk ik? Al zie ik veel fotokes die idd meer naar oker gaan. Foto's bedriegen natuurlijk, en ik heb nog nooit een Lotus F1 bak in't echt gezien, laat staan van dichtbij...

westfield-20-16v_2432.jpg&sizex=600&quality=65&nocache=0

Link naar reactie

De bedoeling is om de PX Charleston in de toekomst te laten herspuiten in deze kleurencombinatie van het Lotus Racing Team. Hoe het juist zal worden ga ik nog niet verklappen, dat zien jullie wel als het zover is, maar ik heb het al volledig uitgedacht en getekend. :-)

Waarom de Charleston, die is toch perfect zoals die is?

ik dacht dat je de GS200 ging herdoen met een speciaal kleurtje?

Link naar reactie

De fabricant van Lotus is Dupont, meerbepaald dupontrefinish (www.dupontrefinish.be)

Er zijn veel verschillende varianten van BRG, zowel mat als metallic, en het geel zou wel eens sulphur yellow kunnen zijn RAL 1016.

Kan goed zijn dat die kleur eerder new racing green is ipv BRG.

Als je specifiek die kleuren wil die op de F1 wagen staan, dan moet je die opvragen bij Dupont, je kan desnoods stalen opvragen en die laten scannen bij een carossier,...

Trouwens, de kleuren van Lotus voor 2011 zijn zwart en goud (zoals de beruchte JPS).

Link naar reactie
Waarom de Charleston, die is toch perfect zoals die is?

ik dacht dat je de GS200 ging herdoen met een speciaal kleurtje?

Awel, de Charleston heeft hier en daar toch al wat roest opgelopen en vandaar de idee om deze te herdoen en dan ineens iets anders hé. Voor de GS heb ik weer iets anders in gedachte, nl. een Yamaha kleurencombinatie in de stijl van Kenny Roberts.

Nu ik er zo over nadenk zou die Lotus kleurencombinatie ook wel ferm zijn op de GS. damn, nu breng je me in de war hé. :-)

Link naar reactie
heeft ooit op de cover van Scootering (July 2008) gestaan: een Kenny Roberts Vespa T5 Replica

En voor degenen die goed opletten hier op't forum: ik heb een tijdje geleden gevraagd of iemand mij scans kon bezorgen van het artikel in de Scootering over die Kenny Roberts replica. :-)

Dave heeft me die direct bezorgd, waarvoor nogmaals dank.

Ik zit dus met twee ontwerpen in mijne kop, eentje voor de GS en eentje voor de PX, maar door Tom zijn opmerking ben ik nu zwaar aan't twijfelen om de GS in de kleuren van het Lotus Racing Team te spuiten. :-)

Link naar reactie

@ LX

de oude versie van het thema. :-)

Mercikes allemaal voor de info.

Ik ga van de week eens informeren bij den Danny (scootermarket) wat hij er van vindt en eens samen bekijken hoe we het juist gaan doen...

Link naar reactie

Zoals eerder vermeld ergens, naar de verfboer gaan en die heeft een stapel kaften liggen met van ieder merk(auto/race/etc) de juiste kleuren. Daar kan je wel het juiste teweten komen en je verf bestellen. Zonder dat je hoeft te knoeien of kleuren aanschaffen die bij benadering in de buurt komen maar het toch net niet helemaal zijn :-)

Een goeie carrossier kan dit ook voor je regelen

Link naar reactie

Inweze bestaat er geen code voor british racing green, want door de laatste decennia heen is die term op zo`n 50 verschillende uni-tinten en later ook metallic tinten geplakt door verschillende fabrikanten. Het geel is inweze hetzelfde verhaal. Zo is de eerste voorbeeldfoto duidelijk een diepe metallic green, waarschijnlijk uit het Rover of Lotus pakket terwijl de Lotus F1 uit de 50s op foto 3 een verkleurde lichtere unilak is, beide zullen ze in de boeken staan als british racing green. Foto 2 met dat geel is zelfs 95% zeker een parelmoer zoals ie oplicht ipv uni-geel.

Wat ik niet snap is waarom je zo vasthoudt aan het RAL systeem. Ral is enkel een kleurenpakket met een aantal tinten op vaste codes die wereldwijd erkend worden en veel in de industrie gebruikt wordt. Je kunt beter gewoon op internet of bij een autospuiter 2 tinten zoeken die je mooi vind en lijken op een voorbeeldfoto en daar de codes van bijpakken. Dat hoeft niet speciefiek van Dupont te zijn, met elk merk lak kun je elke kleur maken, zelfs signature kleuren van een concurrerend merk.

Link naar reactie
Wat ik niet snap is waarom je zo vasthoudt aan het RAL systeem.

Omdat ik geen specialist ben en absoluut geen ervaring heb als het over spuitkleuren gaat voor carroserie.

Toen ik mijn lambretta liet poederlakken vroeg die man die dit deed ook naar RAL codes/kleuren. Toen ik mijn PX in de Citroën 2CV charleston kleuren wou laten spuiten heb ik van Citroën de kleurcodes voor het bordeaux en het zwart in RAL gekregen.

Ondertussen heb ik ook wel gezien, via opzoeking op diverse fora, dat er meer mogelijkheden zijn om spuitkleuren aan te duiden... Ik heb het al besproken met de spuiter en het zal allemaal wel in orde komen. De voorbeelden/foto's hierboven zijn inderdaad niet dezelfde kleuren want het zijn ook voorbeelden uit een totaal andere periode. de onderste foto is van het oude racing team, terwijl de 2 bovenste veel recenter zijn (ook duidelijk verschil in tinten). de foto's dienden enkel om een algemeen beeld te geven van welke richting ik uit wil gaan met de kleurencombinatie.

Toch bedankt voor de extra nuttige informatie. :-)

*edit* ik heb ondertussen de titel een beetje aangepast zodat die RAL niet perse hoeft. Volgens de spuiter waar ik het ga laten doen zijn alle kleurcodes voor hem ok (als't over verf gaat hé) want hij zoekt dat dan wel zelf uit. :-)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...