Ga naar inhoud
Vespaforum.be

11 november 2008 Reynaert-rit VCA


Vespa Club Antwerpen

Aanbevolen berichten

VCA 11 november 2008 Reynaert-rit

Vertrekplaats: 11u Esso station L.O. Antwerpen

We verkennen de streek waar het epos van Reynaert de vos zich afspeelt. Een rondrit via kleine landwegen tussen de velden en over de polders en dijken van België en Nederland. Er zijn stops voorzien aan “het verdronken land van Saeftinge” en in Sint-Niklaas voor een natje en/of een droogje en er is tussenin een benzinestop. De totale lengte van de rit zal rond de 130 km. zijn, dus zorg dat je scooter in orde is.

Korte routebeschrijving:

Antwerpen L.O. – Meerdonk – De Clinge – Hulst – Emmadorp “Verdronken land van Saeftinge” – Axel – Sint-Niklaas - Antwerpen

Het epos van Reynaert de vos kent iedereen natuurlijk uit zijn jeugdjaren. De streek waar dit verhaal zich afspeelt, is ook bij de meesten bekend ook al roepen de namen Hulst, Wachtebeke en Axel wellicht niet direct associaties op met de sluwe, sprekende vos die de hoofdfiguur vormt in deze volksvertelling.

Meer info over het Reynaertverhaal:

http://www.reynaertgenootschap.be

http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_den_vos_Reynaerde

http://www.bezoekhulst.nl/bezienswaardi ... 20de%20Vos

Meer info over “Het verdronken land van Saeftinghe”:

http://users.skynet.be/saeftinghe/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdronken ... Saeftinghe

http://www.bezoekhulst.nl/bezienswaardi ... nghe&id=18

Link naar reactie

heb dit al eens meegemakt met iemand die geen motorijbewijs heeft. bij een controle (vooral uit interesse voor de scooters denk ik) vroegen ze enkel de verzekeringspapieren. nu weet ik wel niet hoe het zit als je geen geldig rijbewijs hebt, ben je dan verzekerd? aha!

Link naar reactie
Om alle vergissingen te vermijden. De regel dat het toegelaten is om met een 125cc te rijden met een rijbewijs B die van kracht is in België, is niet geldig in Nederland.

Ik snap dan niet waarom VCA een rit organizeerd (waar jullie iedereen op uitnodigen) die over Nederlands grondgebied gaat, waar men een motorijbewijs moet hebben! Ik denk dat er dan niet veel volk zal komen opdagen of het zou moeten zijn dat er sommige zich daar niks van aantrekken!

Heb zelf ook al rondgereden in Zeeland en heb ook (nog) geen motorijbewijs! Maar achteraf bekeken is het wel dom geweest, wat als je een ongeval hebt!!! Ben je dan verzekerd?

Link naar reactie

ja heb net in een andere topic gelezen dat het dus nie mag , dus om alle problemen te vermijden , denk ik nie da wij der dan kunnen bij zijn .

als ik de rebel wil uithangen kan ik da beter alleen doen en nie de hele club meesleuren . ge moet maar eens iets voor hebben , en de rest wacht en moet mischien ineens ook papieren laten zien , dan sleur je meer volk mee dan je zelf wil , en da doe ik nie .

groetjes kathy

Link naar reactie

Misschien moet iedereen die echt een 'passie' voor scooters heeft en ooit eens overweegt om een 150, 180, 200, 250, 300 aan te schaffen, maar eens de 'moeite' doen om een motorrijbewijs te halen, niet?

Danku

N

Link naar reactie

@fooraapje : enerzijds heb je gelijk wat dat veel volk betreft, anderzijds hebben steeds meer mensen wel een motorijbewijs.

Laten we zeggen dat het een niet een bewuste keuze is om eens een rit te organiseren die over de grens gaat. Maar dat dit toevallig de uitkomst was van het maken van een heel mooie rit.

Niet om een boel mensen uit te sluiten, maar omdat het een mooie rit is. En als dat als gevolg heeft dat sommigen hierdoor ontdekken dat zo'n motorijbewijs echt wel een meerwaarde geeft, dan is dat mooi meegenomen.

Vroeger, voor de hype, in de tijd van de echte Vespa-mannen ;-) (zie smilie !), had iedereen een motorijbewijs ! Ik haalde mijn motorijbewijs voor dat van de auto, uit passie voor de vespa...en omdat ik geen auto had, maar vergeet ik er meestal bij te vertellen.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...