Jump to content
Vespaforum.be

Niels_1977

Members
 • Posts

  582
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Niels_1977

 1. Hou voor de zekerheid eens overal een magneet tegen het frame, plakt de magneet overal goed; dan is er weinig bondo/plamuur gebruikt.
 2. Als je het goed wil repareren; alles lassen, maar ik denk dat dit veel duurder gaat worden dan een vervangende carter zoeken.
 3. Woei, alles is te repareren, maar kost wel wat. Denk beste keus is vervangende carter zoeken. Hoe heb je dit überhaupt voor elkaar gekregen?
 4. LKD; luftkorrektorduse; https://www.vespaonline.de/forum/202749-si-vergaser-diskussion-der-einzelnen-bauteile/
 5. Oef, pittige schade idd. Wordt een onderdelen motor. Of heel veel geld meenemen en op facebook voorzichtig vragen bij nagy blechroller. Die kan heel erg veel repareren!
 6. Rond de 8 bar zou toch wat beter zijn, liefst boven de 100 psi, en remmenreiniger zou ik niet doen, cilinder heeft smering nodig zodat de zuigerringen zich niet in de cilinderwand vreten. (wat mengsmering-benzine kan je wel gebruiken om in de carb te doen)
 7. Zie geen fotos, te veel mb?
 8. Eeeeenn, nu heb je een carb gekocht voor 350 euro. (cilinder is met wat pech vermangeld)
 9. Tjezis wat lelijk, maargoed iedere heug zijn meug. (smaken verschillen)
 10. Oooow, niet doen!🤮 Gewoon je PX verkopen en een mooie oude scooter kopen waar je evt een px200 blok in zet.
 11. Een kabelbreul gevonden, gerepareerd, maar nog steeds geen goede vonk. Grondplaat eraf gehaald om condensator te vervangen. Zou idd ook goed bobine kunnen zijn.
 12. Klein probleempje met de Vespa Misa, start moeizaam. Carburateur schoongemaakt maar weinig verschil. Het lijkt een elektronisch probleem, werkt soms 1 min prima, dan veel gestotter, backfire etc. (dus te vroege ontsteking en dan weer te laat) Hoofdverdachten zijn nu de condensator of de bobine. (waar gaat een condensator meestal aan kapot?) Wat denken jullie? Ontsteking is een ouderwetse puntenontsteking met 3 spoelen.
 13. Niels_1977

  stukken over

  Die veer op foto 3 lijkt me niet de juiste lengte voor een largeframe carburateur. https://www.sip-scootershop.com/en/product/spring-dell-orto-throttle-slide-si-24-26-e-g-h_59546100
 14. Bekijk anders goed de kabelbomen die speciaal zijn gemaakt voor retro fitting van een px motor. Te vinden bij sip en scooter center koln, kwestie van kijken welke scooter het dichtst bij de 160gs zit wbt kabelboom/ electra setup. (misschien 1 vd GL versies?)
 15. Bij de meeste px motoren gaan er slechts 3 kabels naar het frame, plus/min en kabel om motor stop te zetten. (groen) (electrische starter en accu zou ik idd afkoppelen) Mijn kennis mbt electra is niet mijn sterkste kant, maar zou het niet mogelijk kunnen zijn de kabelboom vd motovespa te laten zitten en bij de junction box te verbinden met de kabelboom vd px? (zijn vd px dus slechts drie kabels, zwart is min/massa, blauw plus en groen start onderbreker) Zijn er electra experts die dit kunnen bevestigen/tegen spreken?
 16. Die prijzen zijn vergeleken met NL erg laag overigens. Balen vh ongeluk, even vloeken en verder. Bij een restauratie heb je helaas altijd onvoorziene kosten, aan het eind vd restauratie ben je 9/10 keer veel meer geld kwijt dan de intrinsieke waarde van je gerestaureerde Vespa uiteindelijk is. Ik heb ooit laswerk laten doen aan 1 van mijn Vespa's door een bedrijf wat normaal gesproken Ferrari's en luxe auto's repareerde, had er echt prutswerk van gemaakt (door geen ervaring met Vespa reparaties), maar mocht wel 450 euro dokken. Vervolgens alles opnieuw laten doen door 1 vd bekende Nederlandse restaurateurs, dat ging gelukkig wel 100% perfect.
 17. Je hebt wel de veer ertussen gedaan? 🤐
 18. Je kan dmv de ean code controleren of het dezelfde producten zijn. (als die genoemd wordt) De diverse websites geven diverse gegevens door, lastig maar vaak zijn het wel dezelfde producten. Enige manier hoe je dit kan checken is als er een ean code bij staat. Sip is een erg goede website met uitgebreide informatie, maar ook de allerduurste site voor Vespa onderdelen. Voor exact dezelfde onderdelen betaal je in Italie vaak een stuk minder (en daar koopt Sip ze zelf ook 😅). Maargoed het blijft een risico of het exact hetzelfde is, en dat risico ligt bij degene die het koopt, dus goed kijken en vergelijken. (fotos vergelijken, evt serienummers vergelijken etc)
 19. Waarschijnlijk idd lucht eruit, de originele banden waren niet zo breed als de band die je nu hebt gemonteerd.
 20. Aub nooit die matten installeren, zonde van al je tijd en geld in een project, gewoon.nooit.doen. Neem het aan van Vespa liefhebbers die al jaren sleutelen, en weten hoe snel je noeste arbeid door plastic verkloot kan worden. Verder, leuk project, altijd mooi om te zien hoe een Vespa in ere hersteld wordt.
 21. Hier nog iets betaalbaarder. (maar wel meer verzendkosten) https://www.10pollici.com/it/homepage/vespa-classica/telaio/ammortizzatori/coppia-ammortizzatori-yss-vespa-px-corpo-nero-molla-nera-.1.1.53.gp.6107.uw?l=2
 22. Boetes voor overtredingen staan o.h.a. op naam van een persoon, niet op een voertuig. Dus een vergeten schorsing is voor de vorige eigenaar. (Kan je voor de zekerheid navragen bij de rdw.) Het is wel erg belangrijk dat je kan aantonen via bv een ondertekend koopovereenkomst formulier, dat je het voertuig eerlijk hebt verkregen.
 23. Wat voor roestomvormer onder de lak heb je gebruikt? Als je de verf zelf in de schuur hebt aangebracht, zul je zowiezo flink wat roest kunnen verwachten. Je hebt dan (zonder dat je dat duidelijk kan zien) vocht onder je lak vastgezet. (dmv de doorzichtige lak) Is dit in een verwarmde spuitcabine aangebracht, en als basis laag bv owatrol gebruikt, dan zou het niet zo snel mogen roesten. Alhoewel de jaren 70/80 Specials en PK’s zowiezo graag willen roesten, vanwege de matige kwaliteit vh Italiaanse staal van die decennia, zie bv auto’s als Lancia/Fiat/Alfa, die roesten ook als de ziekte uit die decennia. De wat oudere Vespa’s, jaren 60 en ouder, hebben minder last van extreme roest, kennelijk toch hogere kwaliteit staal in die jaren.
 24. Probeer eens bij Vespa Club Groningen, misschien heeft daar iemand tijd. Je bent wel rijkelijk laat met deze actie, grote kans dat niet alleen je timing nog niet 100% is aan je blok. Dus wellicht keuring afblazen, totdat de Vespa echt goed functioneert.
 25. Wat ook nog een optie is, maar dat gaat een bak meer werk zijn (en wellicht na het vervangen van deze keerring overbodig), maar mocht je de motor ooit reviseren, een achteras lager met plastic dichtingen aan beide kanten. De kant waar het wiel zit laat je de plastic dichting dan zitten (aan de kant waar de olie zit verwijder je de dichting, zodat de lagers wel gesmeerd worden door de olie in het carter), zo heb je eigenlijk een dubbele olie dichting. (door dichting in lager en de oliekeerring) aandrijfas lager afgedicht
×
×
 • Create New...