Ga naar inhoud
Vespaforum.be

roest bij gts 300 supersport


peter1

Aanbevolen berichten

Bij mijn GTs 250 was het na de 1ste winter bollen ook al prijs. Aan de onderzijde waren de lasnaden op 2 plaatsen aan het roesten.

Foto's van genomen en via mijn dealer alles doorgestuurd aan piagio.

Na het opsturen van een offerte kreeg ik vrij snel groen licht om de herstelling te laten uitvoeren.

Ik heb er meteen van geprofiteerd om de volledige onderzijde van mijn wesp door een carrosseriebedrijf te laten behandelen (gebroebeld zoals de balken aan de onderzijde van je auto)en opnieuw te laten spuiten in de kleur van het koetswerk.

Dit alles voor een 350€ en netjes terugbetaald door Piagio.

Zeker doen en je niet laten afwimpellen door je dealer, want in de garantievoorwaarden staat nergen iets vermeld over roest.

Link naar reactie

roflgts125 , nu kunt ge ook geen commentaar meer geven over die roestbakken he :-)

maar ze roesten allemaal hoor zelfs na 1 keer in de regen te rijden , idem met de mp3

Link naar reactie

Ik vind het toch triestig dat een motorfiets van nog geen 2 jaar oud en meer dan 5000euro begint te roesten. Moest je dan nog zeggen dat ik hem altijd gebruik!Ik rij er enkel mee als het goed weer is. Hij heeft eigenlijk nog geen regen en al zeker geen strooizout gezien.Ik ga eens contact opnemen met men dealer .Ik zal direct weten wat hij waard is en hoe het zit met de service na verkoop.

Link naar reactie

@Roufio ... Vespa is Vespa ... Classics vind ik zelf prachtig, maar heb de tijd niet om te sleutelen ... daarom GTS ... Geef nooit commentaar over de "roestbakken" ;)

@peter1 ... das echt raar ... ik heb 3 jaar gereden, ook met serieuze regenbuien ... geen vlekje roest te bespeuren ... heb m'n 125 net verkocht zonder een roestvlekje :P (buiten op de valbaren)

Link naar reactie

@rofl , ik had het ook niet speciaal over u met die roestbakken net zoals jij het waarschijnlijk niet over mij had met plastieken commentaren,

Link naar reactie
Moet uw vespa bij de dealer blijven om te zien of het wel roest is? Er bestaan ook digitale fototoestellen om een fotootje te maken en door te sturen naar Vespa Benelux.

Inderdaad. Ik heb toen een paar foto's genomen van de onderkant en deze door mijn dealer laten opsturen naar Vespa Benelux. De herstelling werd, aangezien mijn dealer niet gespecialiseerd is in carroseriewerk, door een ander bedrijf uitgevoerd.De credit nota werd wel via mijn dealer geregeld.

Ge ziet wel een goeie dealer help veel.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

@peter1,

Waar zit dat roest precies?,achter de kappen?

Ga ik ook eens goed kijken,zie het zo snel niet op de foto's

Groet,AJ

Link naar reactie
  • 4 weken later...
  • 3 jaren later...

Een tip voor allemaal plaats een goede spatlap aan het voorspatbord.  De vespa.s zijn gevoelig voor roest veroorzaakt Door opspattende stenen die met een noodvaart onder het voorwiel vandaan komen en de onderkant zwaar beschadigen. In Amerika rijdt iedereen met een spatlap vanwege deze reden

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...