Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Welke Vespa kiezen?


fiko

Aanbevolen berichten

Proficiat met jullie verzorgd forum, ben al een tijdje aan het lezen en sinds mijn zoon zo leuk aan het rondtuffen is met zijn Honda Dax, bekruipt me sinds enkele maanden de zin een Vespa aan te schaffen.

Misschien deels uit nostalgie, toen ik twee was stond ik tussen de benen van mijn vader op zijn lichtblauwe Vespa (Type enz ken ik niet, maar er bestaan nog foto's van)

Ja, welke Vespa dan...?

Ik heb een A, A3 en B rijbewijs.

De Vespa moet hoofdzakelijk dienen voor woon-werkverkeer, maar hij zal ook gebruikt worden voor toerritten en ook om mee op reis te gaan naar het buitenland. Voorlopig ga ik nog op reis met mijn fiets en bagagekarretje. Zoals deze zomer van Nimes naar Tarbes, hoofdzakelijk via franse D wegen. Datzelfde wil ik dus ook met de Vespa doen. Alleen...nu neem ik en mn fiets) het vliegtuig naar de startplaats en kom met het vliegtuig terug.

Nu zou ik wel met de Vespa naar de bestemming willen rijden als dat mogelijk is...Is een Vespa daarvoor betrouwbaar genoeg??

Ik woon in Koksijde, ben 50j en vind hier in de omgeving geen dealer.

Ben zopas naar Coopman in Brugge geweest.De vrouw stelde me voor om minimaal een 125 te nemen

Specialisten van het forum, wat raden jullie mij aan?

Beste dank voor jullie hulp.

Philippe Van Daele Koksijde alias FIKO

Link naar reactie

Moeilijk om in jouw plaats te kiezen. Mij lijkt het logisch dat je op zijn minst voor een 125cc gaat. Maar dan...niet dat ik superspecialist ben, maar als je de topics over "misérie eerste onderhoud" en andere klachtjes zo ik deze toch eerst eens goed lezen. Via de zoekfunctie is allicht veel te vinden. Zelf ben ik niet thuis in de moderne vespa. Maar er zullen nog veel en betere reacties komen.

Veel succes met de zoektocht

Link naar reactie

Beter met een 250 of een 300. Een 125 rijd al vrij goed maar op de snelweg komt hij net dat beetje vermogen te kort om veilig te rijden. Zijn topsnelheid op de teller ligt rond de 115 km/u (GTS). Waardoor je zo goed als constant voorbij gestoken wordt. Persoonlijk vindt ik een 250/300 daarom beter. Je kan vlot 130 en kan goed mee met de andere weggebruikers. Voor secundaire wegen is een 125 meer dan goed genoeg. Persoonlijk raad ik een GTS aan boven een Lx – Lxv of S. deze bied meer comfort. Is iets groter dan de LX en heeft bovendien een schijfrem voor en achteraan en is voorzien van een watergekoelde motor

Link naar reactie

Bedankt Markske en CSL, denk er ook zo over. Zopas naar De Panne geweest bij de Vespa dealer.

Daar stond nog juist 1 gele Vespa.Hij heeft ze verkocht als zoete broodjes zegt hij. Als ik er nu een bestel moet ik zeker tot november wachten zegt hij..Zucht

Denk er sterk aan de witte 300 te nemen.Misschien wordt die wel tevlug vuil in tegenstelling tot een zwarte. In de folder van Vespa staat chromeset gts voor 449 euro. Wat daar allemaal bijsteekt weet ik niet?????. Ik denk niet dat de achtervalbeugel chroom daarbij is want die wordt apart verkocht voor 229 euro.Nog eens beter informeren.

FIKO

Link naar reactie

Das raar, zal dan wel geen officiële dealer zijn. Bij onze dealer is er voorraad genoeg van de 300.

De chromeset is ook met achterste baren inbegrepen. Prijs van 229 is omdat vele mensen alleen deze aankopen.

Overigens is de niet originele chrome baren beter van kwaliteit.

Link naar reactie

Bedankt MGENT, ben trouwens zelf afkomstig uit GENT Heuvelpoort, maar woon nu sinds 80 aan de Kust te Koksijde. De SMET F, De Pannelaan in de Panne verkoopt Vespa's. Is hij een officiele dealer of niet ? Hij had er in ieder geval maar 1 nieuwe staan.(50cc)Hij zei dat zijn totale voorraad uitverkocht was en de Italianen allemaal in congé zijn. Zelfs de VESPA fabriek ligt stil?

De dichtste voor mij is dan Brugge Coopman (50km)Torhoutsesteenweg of VespaCenterbike Gistelsesteenweg in St Andries Brugge.

Er zou ook 1 in Blankenberge zijn. Misschien korter maar moeilijker te bereiken en ook in Knokke is er een dealer. De WESThoek is zoals voor zoveel dingen 'vergeten'

Link naar reactie

Torhout misschien een optie,en een dealer die maar één vespa staan heeft ? Even nagekeken op de vespa site en hij staat er idd niet tussen als verdeler.

Conge in Italie is al lang gedaan.Wat wel waar is dat er momenteel schaarste is bij de Gts reeks wegens te goed verkopen, maar er zijn er te vinden ;-)

Link naar reactie

Een kennis van me is een tweetal weken daar langs geweest voor een herstelling en enkele onderdelen voor zijn Vespa. Ik ken het juiste type niet, maar is een classic. En hij werd afgescheept met de mededeling dat ze geen tijd hadden om aan oude Vespa's te werken... Aan u de keuze, maar een verwittigd man... ;-)

Link naar reactie

Ik denk dat ik naar Coopman in de Torhoutsesteenweg te Brugge ga. Daar hebben ze toch een toonzaal en toebehoren. Ik hoop aan een nieuwe Vespa toch geen kosten te hebben de eerste tijd. En 45 km naar de dealer moet toch te doen zijn zeker.Zoveel onderhoud heeft dat niet nodig...1keer na 1000km binnen en dan om de 6000km, zeker...

PS Waar kan je de Belgische dealerlijst vinden. Op de officiele Vespasite vind ik enkel Nederlandse dealers.

FIKO

Link naar reactie
  • 3 maanden later...

Eindelijk, ik heb er een hele tijd over gedaan maar heb eindelijk mijn VESPA 300GTS kunnen kopen.

Ik heb hem tweedehands gekocht van BIERBRAM uit Vichte.Heb deze goed kunnen proefrijden en was uiteraard zeer enthousiast.

Het is dus een witte geworden met Leovince4road uitlaat en een koffer. De ongebruikte originele VESPA uitlaat krijg ik erbij.

Hij werd voor den eerste keer ingeschreven in maart 2009 en heeft 3300km. Goed gerodeerd dus.

Ik zou er enkel nog een groot scherm opzetten, laten inkorten en klaar is FIKO.

nu nog een goeje VESPAclub zoeken ...

bedankt forumbezoekers voor de steeds goeie informatie die ik hier vond

Link naar reactie

Proficiat met je nieuwe aanwinst,veel plezier en veel aangename kilometers !

1 adres Fiko,vanuit Koksijde naar Gent is maar een boogscheut hé,en in Gent gebeurt er af en toe nog iets,dus :

Vespa Club Gent (VCG ) zie www.vespaclubgent.be

altijd welkom ! iedere dinsdagavond in ons clublokaal (zie website)

grtz Eric

Link naar reactie

Inderdaad,

ik ben echt blij met mijn aankoop en dankzij het forum ben ik echt goed ingelicht.

@ Vespa-viking.

Trouwens ik ben een echte Gentenaar van de Heuvelpoort (Overpoort) en mijn moeder woont daar nog..Dus het Gents accent ben ik nog niet verleerd. Ik woon nu al 30 jaar in KOKSIJDE (het feitelijke KNOKKE van de WESTkust)

De aanvang van het nieuwe jaar zou interessant kunnen zijn om lid te worden zekers...van VCG ?

Ik zou op mijn witte nog een groot scherm willen zetten. Ik weet het de 'echte doen dat niet maar ervaring met mijn ligfiets leerde mij de voordelen daarvan kennen. zal dan nog moeten ingekort worden...waar?

zorgen voor morgen...

FIKO

Link naar reactie

@Fiko, Philip,wacht niet tot na nieuwjaar om kennis te maken met vespa Club Gent,je kan de rit zelfs kombineren met fam bezoekje,mgent van onze club kent de knepen om een hoog scherm in te korten,een ander lid van de club heeft nog een groot scherm staan dacht ik,in iedergeval,altijd welkom in de club.

Ik ben afkomstig uit Sint-Niklaas,maar woon sedert 1972 in Gent,dus enige gelijkenis met jouw verhaal.

grt Eric

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...