Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Ontmantelen vespa 50cc


sherman

Aanbevolen berichten

allo,

ik ben nieuw op het forum.

Heb een schuiver gemaakt met de vespa en zou hem graag laten herspuiten (buurman is professional...). Ik zou de vespa wel graag zelf ontmantelen. Kan iemand mij zeggen hoe ik te werk moet gaan of is er ergens een handleiding te vinden waar ik de onderdelen moet losmaken en in welke volgorde ik te werk moet gaan?

Mvg,

Sherman

Link naar reactie

Het helpt om te weten welk model 50cc je hebt?

Verder: overal foto's van maken, zodat je weet hoe het weer in elkaar moet.

Makkelijkst meestal is om eerst motor lost te koppelen (zadel los, tank los, carb los, kabels die naar de motor gaan los, acterveer los, ophangbout los, motor wegnemen), en de voorvork te demonteren (voorrem los (inclusief buitenkabel), (afhankelijk van het model) bout bij stuur los, stuurhuis omhoogschuiven, ringen losdraaien, hele voorvork in 1 keer eruitnemen). Daarna alle losse kleine delen aanpakken.

http://smallframes.com/

http://vespa.startpagina.nl

http://gallery.vespresso.nl/mr10/v50/ voor een V50

http://gallery.vespresso.nl/Thoas/special/ voor een Special

Link naar reactie

Het is misschien ook handig voor wanner je alles terug gaat monteren, dat je kleine bakjes voorziet waar je de vijsjes e.d. kan insteken. Dan schrijf je er gewoon op van welk gedeelte de vijsjes kwamen. Neem ook foto's van de tussenstappen, hoe de elektrische draadjes steken enzo :)

Als je toevallig in de buurt van hoboken woont, laat me dan iets weten wanneer je hem terug in elkaar gaat steken, ik wil gerust wel even komen helpen dan(als ik tijd heb).

Link naar reactie

Is het niet mogelijk om alle plastic-onderdelen te verwijderen? (voorkant waar het handschoenenkastje zit, de chromen strip tussen de plastic en de voorkant, plastic voetsteunen, zadel, achterspatbord, voorste spatbord, zadel, plastic bovenop het stuur,vespa-logo op voorkant en zijkant, enz...)en nadien het frame te herspuiten? Ik weet alleen niet hoe ik die dingen moet losmaken... Iemand enig idee hoe ik hieraan begin?

Link naar reactie

50cc 4-Takt??? Volgens mij wordt dat niet gemaakt...

Enja euh ivm het ontmantelen van zo een recente vespa..daar heb ik geen ervaring mee. Zijn die nieuwe vespa's(50cc) gemaakt met een zelfdragend frame of zijn die zoals de meeste scooters heden ten dage gemaakt op een frame met daaraan de kappen aan vast? In het laatste geval lijkt het me heel simpel: gewoon alle kappen losvijzen. In het eerste geval moet je idd heel de motor loskoppelen.

Link naar reactie

Ook de nieuwe vespa bestaat uit een monoframe, wat wil zeggen dat deze, net als haar voorouders, geen kappen heeft. Dus om goed te kunnen herspuiten zul je inderdaad het frame kaal moeten maken.

Succes.

Link naar reactie

miserie... Die nieuwe lijken mij echt niet simpel om uit elkaar te halen :) Ik heb ooit een aprilia scooter gehad(area51) en ik heb die eigenlijk nooit echt helemaal uit elkaar gekregen gewoon omdat je ofwel speciaal gereedschap nodig had ofwel er een speciale werkwijze was etc. Bij de oude wespjes kom je met een schroevendraaier een 10 een 11 en een 13 steeksleutel al enorm ver...

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...